Jsem antifanoušek Dany. It is known. Ale co se Viseryse týče, nezbývá než souhlasit. I když ten její odsudek "drakovi oheň neublíží" ve mě taky nevzbuzuje zrovna sympatie. V Tanci nehodlá vědět nic, co by její úhel pohledu nabouralo.
To už mi připomíná scénu androidího seriálu, co se na něj dívá Kryton: BROOK: Co máš na srdci, Kelly? KELLY: Ten večer jsem nebyla se Simone. Strávila jsem noc s Garym. BROOK: Se svým bývalým manželem Garym, mým obchodním rivalem? O čem to mluvíš? KELLY: Mluvím o Brookovi mladším. BROOK: Co je s naším Brookem? KELLY: Není to tvoje androidě.
Předem se omlouvám za tenhle příspěvek, protože to bude spíš spam než cokoli jinýho ale mě to prostě nedá: flanker.27: "Android potká androida. Z androida se stane chameleon. Android ztratí chameleona, chameleon se přemění na slizku, android získá slizku, slizka potká slizku a odejdou spolu, android ztratí slizku, chameleona i androida. Kolikrát jsme už viděli tenhle příběh?"
BTW to že Jon je veskutčnosti Aegon je podle mě už celkem dost překombinovany :) Synem Lyanny a Rhaegera si osobně myslim, že asi bude, ale už tak se mi to ztdá nakombinovany až dost... :)
Pro Hlídku bylo udržení dobrých vztahů se Starky důležité, tak tam asi Benjena často vysílali, aby je utužoval, nehledě k tomu, že diplomatické kvality oblíbeného bratra lorda ze Zimohradu byly při projednávání žádostí a proseb k nezaplacení.
No spíš bych tipoval opravdu Lyannu a Rhaegera. Pak by byl Jon napůl Targarean a Ned ho chránil protože jak král nezapomněl zdůraznit: "Zabiji každého Targareana který se mi dostane do ruky" a Ned chtěl zajistit přežití Jediného Lyannina potomka. Tak raději přijal ostudu a prohlásil, že Jon je jeho bastardem. Zamezil tak zbytečným otázkám a navíc ho ochránil před Robertem. Zajistil mu také velice dobrou výchovu na Zimohradu. Tam byl Jon pod jeho dohledem a relativně v bezpečí
Na té teorii mi nesedí jenom jedna věc, a to že Jon se podobá jenom na Starkovce. Přitom jinak se zdá, že sémě staré Valyrie je silné a stříbrné vlasy nebo fialové oči má kde kdo. Podle mě by potomek Rhaegara měl mít alespoň něco z podoby Targaryenů. A není zrovna zvykem, že by se podoba dědila po strýci nebo tetě. Ale připouštím, že na takové věci může GRRM kašlat stejně jako na časovou linií příběhu nebo na přesnou mapu.
Na druhou stranu, sama Catelyn na počátku ságy s nevolí přemýšlí, proč má v sobě Jon tolik starkovského, když její děti (až na Aryu) vypadají úplně jako Tullyové. I to mi připadá jako jistý náznak...:-)))
Například můj manžel je úplně čistý blonďák, stejně jako tchyně, zatímco táta je úplně tmavovlasý.
Možná v případě Targaryenů není „sémě silné”, takže starkovské geny převládly. Možná proto se Targaryeni brali mezi sebou, aby se nevědělo, že maj slabé sémě :-) Anebo ho těmi společnými svazky paradoxně oslabovali.
Jon mohl být po matce, ale záleží, jak vypadala. Někdo tvrdí, že byla podobná Aryi, která má koňskou tvář, ale nikdo neřekl přímo, že by byla ošklivá. Pak mohla mít silné starkovské rysy, které by podědil Jon. Ale pokud byla krásná jako princezna, synovy rysy by spíše zjemnila. Vezměme si třeba Windsorovce. Princ William je podobný matce víc než princ Harry a taky je hezčí. A Jon by neměl být hezounek, to spíš jeho sourozenci vyvedení po Tullyích. Víc by také napověděly Rhaegarově děti. Nemapatuji si, jestli měli stříbrné vlásky.
Komentáře
BROOK: Co máš na srdci, Kelly?
KELLY: Ten večer jsem nebyla se Simone. Strávila jsem noc s Garym.
BROOK: Se svým bývalým manželem Garym, mým obchodním rivalem? O čem to mluvíš?
KELLY: Mluvím o Brookovi mladším.
BROOK: Co je s naším Brookem?
KELLY: Není to tvoje androidě.
flanker.27: "Android potká androida. Z androida se stane chameleon. Android ztratí chameleona, chameleon se přemění na slizku, android získá slizku, slizka potká slizku a odejdou spolu, android ztratí slizku, chameleona i androida. Kolikrát jsme už viděli tenhle příběh?"
BTW to že Jon je veskutčnosti Aegon je podle mě už celkem dost překombinovany :) Synem Lyanny a Rhaegera si osobně myslim, že asi bude, ale už tak se mi to ztdá nakombinovany až dost... :)
Ale připouštím, že na takové věci může GRRM kašlat stejně jako na časovou linií příběhu nebo na přesnou mapu.
Například můj manžel je úplně čistý blonďák, stejně jako tchyně, zatímco táta je úplně tmavovlasý.
Možná v případě Targaryenů není „sémě silné”, takže starkovské geny převládly. Možná proto se Targaryeni brali mezi sebou, aby se nevědělo, že maj slabé sémě :-) Anebo ho těmi společnými svazky paradoxně oslabovali.
Víc by také napověděly Rhaegarově děti. Nemapatuji si, jestli měli stříbrné vlásky.