Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
2456767

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. července 2011
    Tomu se říká subdodavatelský systém :)
    Ne, rozhodně nějak přesvědčenej, že to byla Arya, ostatně ani její setrvávání u mužů bez tváře moc nepobírám. Ale být by tam klidně mohla, byl by to způsob, jak ji dostat zpět.
  • upraveno 25. července 2011
    Časová posloupnost to právě moc dobře neumožňuje.
    A hlavně potřebujeme nějaký velmi pádný důvod, který povede Aryu k opuštění faceless men. Těžko by tohle Martin udělal mimo její POV.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. července 2011
    MYslim, že by to časově šlo. A to přece není opuštění, naopak by to vykonala přímo v rámci :)
  • upraveno 25. července 2011
    Nevycvičenou jí nebudou posílat na nějaký důležitější úkol...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. července 2011
    Co já vim jak beztvářní hodnotí připravenost :)
  • upraveno 25. července 2011
    Přijde mi, že nějaké masové (no dobře, tři jsou taková malá masa) ubodávání předpřipraveného cíle není ve stylu toho, co Faceless Men učí, takže bych to neviděla úplně na Aryu.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 25. července 2011
    Na tom něco je.
  • upraveno 25. července 2011
    Proč já husa lezu do spoilerové diskuze, když jsem přečetla zatím dvě postavy? :-))) (Ano, čtu po postavách, nejdřív jsem "musela" vědět, co bude s Cersei, pak mě zaujal Theon) A teď čtu poctivě od začátku. Ale s Tyrionem je opravdu nuda...
  • upraveno 25. července 2011
    Tak rovněž dočteno, četl jsem tentokrát pomaleji než jindy, protože při vědomí, že budu na dašlí díl čekat dalších X let, jsem se snažil si to alespon malinko prodloužit :-D

    Knížka to byla perfektní, přesně jak jsem očekával. Drttivá většina kapitol mě hodně bavila a četl jsem je jedním dechem. Vyjímkou byly kapitoly Aryi a Victariona. To byla hrůza hrůzoucí a ačkoliv jsem nikdy v životě při čtení knížky nic nepřeskečil, teď jsem měl co dělat, abych to poprvé neudělal, zvláště u Aryi. Od té doby co se ocitla v Braavosu jsou pro mě její kapitoly neskutečné utrpení, nuda, snůška nesmyslů, vůbec mě to nebaví. Takže jsem to v podstatě čekal, že pokud se v Tanci arya objeví, bude to pro mě utrpení.
    Naopak skvělé mi připadaly kapitoly Jona, Tyriona, Dany, Baristana, Smraďocha, i Jaimeho kapitola byla super.
    Ten zbytek mi připadal průměrný (Bran, Aša, Quentyn...)
    Dost mě ale překvapuje, jak tady téměř od každého čtu, že jej kapitoly Tyriona nebavily. To jsem nečekal, mě připadaly stejně zábavné jako všechny předešlé kapitoly skřeta (takže maximálně) Tím chci říct, že to samozřejmě chápu, každý z nás ty kapitoly vnímá jinak, každý má své oblíbené postavy atd, ale myslím to tak, že jsem překvapen, nečekal bych, že právě tyrion bude někoho nudit nebo nebavit :-D
    Jonův konec na mě nezapůsobil tak jako Nedův, či Rudá svatba. Chtě nechtě mě nějak ovlivnilo všechno to různé oživování, zombiefikace atd , které začíná víc a více rašit, takže mi to stále nedochází, že by Jon mohl být opravdu mrtvý, moc se mi tomu nechce věřit. Každopádně by mě to mrzelo, moje pravděpodobně nejoblíbenější postava. Ale na druhou stranu bych byl raději, kdyby byl mrtvý, než kdyby pro něj George vymyslel stejný osud jako pro Catelyn.
    Nový Targaryen na scéně mě překvapil, nikdy mě nenapadlo přemýšlet nad tím, jestli to je pravda nebo ne, že on a jeho sestra zemřeli nebo to byl podvhr.
    Co se týče Stannise a Ramsaye, něco mi říká, že je Stannis opravdu mrtvý, Melisandra si uvědomí, že není Azor Ahai, ale že je jím Jon a proto ho zachrání. Navíc v tom dopise od Ramsaye bylo tolik informací, které by si podle mě nemohl vymyslet, ale musel je vědět.
    Arya, tam vůbec netuším kam to směřuje, tohle jde už nějakou dobu úplně mimo mě :-D
    Ale doufám, že to přežije Jaime.

    BTW, sice to není podstatné, ale píšete o třech malých vrahounech Kevana, ale jestli si dobře pamatuju (vzhledem k tomu, že jsem dočetl před pár desítkami minut :-D ), tak těch Varysových ptáčků tam bylo více, myslím, že doslova půl tuctu.
  • upraveno 25. července 2011
    prosím ty co mají knihu, je na konci něco jako v hostině, tj, info o tom, kdy přibližně vyjde další díl?
    díky za odpověď
  • upraveno 25. července 2011
    No, po Hostině už GRRM info o přibližném vydání dalšího dílu do žádné knížky asi nedá :D

    Expendable: Ona už si to Mel asi uvědomila, protože na něj naléhala... Tohle není jako Nedova smrt, tohle je cliffhanger jako prase, protože 100% nevíme jestli je mrtvý.
  • upraveno 25. července 2011
    No bolo by to zaujímavé sledovať Mel ako sa rozhoduje, či oživiť Jona alebo Stannisa :))
  • upraveno 26. července 2011
    No pokud má Stannis oddělenou hlavu od těla, je to podle mě jednoduché rozhodování.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. července 2011
    Co se týče informací, Ramsay prakticky uváděl jedině informace, který se mohl dozvědět ne od Satnnise, ale od Manceho a těch kopinic. Vzhledem k jeho metodám asi nebyl pro něj problém z nich dostat info, kdo je poslal na Zimohrad. Možná že je Stannis mrtvý, ale nevěřím, že by Ramsay vzhrál bitvu. To, co se stalo na Zimohtradu těsně před tím, nesvědčí o ochotě seveřanů bojovat za něj a s Freyi by neměl šanci. Leda by Karstarkové provedli nějakou kulišárnu. Taky si říkám, jaktože něco takovýho píše Ramsay a ne Roose. Že by... Navíc Ramsay asi neni typ, kterej by vyjednával, kdyby skutečně zvítězil.

    Nicméně, jak už je u Martina zvykem, nakonec to všechno nebude ani tak ani tak.
  • upraveno 26. července 2011
    No Kastark Stannise zradit měl, ne? I když jsem tak nějak doufala ve dvojité agentování a že naopak vyjebou s Boltony... Stejně doufám, že bastard kecá. Už jen kvůli Theonovi.
  • upraveno 26. července 2011
    No právě, když si vemete, v jaké svízelné situace Stannis a jeho armáda byli, a přičtete k tomu zradu Karstarka, tak to klidně mohlo dopadnout tak jak psal Ramsay. Ale těžko říct, u Geroge opravdu člověk nikdy neví.
    A co se týče Varyse, který očividně dělá vše proto, aby odstranil ze hry co nejvíce schopných lidí ze Západozemí a způsobil chaos a připravil tak půdu pro příchod Aegona, který je podle jeho slov ideální vládce, rozplívá se nad tím, čím vším si prošel, jakou různorodou průpravu absolvoval, že byl vychován tak, aby se uměl vcítit do běžných lidí, dělal stejné věci jako oni, žil mezi nimi, aby pak jako vládce byl šlechetnější a hodnější. Jenže mám takový pocit, že je Varys dost pomýlený, protože z toho co jsme zatím mohli vidět je mladý Aegon Viserys číslo 2 a myslím si, že kdyby se dostal na trůn, brzy z něj bude Šílený Aerys číslo 2.
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 26. července 2011
    Ja sen na to muzu *** ... On zabije nejlepsi postavu, ktera tam byla... Dany at vezmou jini (jeji namyslenost me uz fakt vubec nebavi), tyriona apod. klidne taky (v teto knize byl dost nudnej).. ale Jona.. kdyz jsem to docetl, myslel jsem, ze dostanu infarkt.. ach jo, jestli ho grrm opravdu zabil, tak mu to nikdy neodpustim, porad jsem si rikal, ze sehraje nejakou dulezitou roli, a on si misto toho proste zarve, je pravda, ze si o to docela koledoval tim, ze chtel vytahnout na winterfell, ale zabit ho za to ? Budu se modlit ke starym bohum, ze ho grrm takhle chladnokrevne proste neodstrcil :(
  • upraveno 26. července 2011
    Jon prostě není mrtvý! Ne napořád. SIce představa ZombieJona mě dost děsí, ale Martin očividně rád "oživuje" jen ty postavy, které bych nejraději zabila napořád. (Cat, Gregor, Brienne a momentálně čekám, kdy se zjistí, že Lysa Arryn taky žije).
    Jon bude znovuzrozen jako Azor Ahai a Dlouhý dráp bude jeho Světlonošem (dostal ho přece potom, co Mormont našel meč v popelu svojí komnaty po požáru).
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. července 2011
    Co ti udělala Brienne? A Jon by ještě musel meč ještě vrazit někomu do srdce - že by se nabídla Mel?
  • upraveno 26. července 2011
    Brienne je jen nudná :-) Ne, ze začátku jsem ji měla docela ráda... než se stala POV. Ne že by byla úplně příšerná, ale prostě mi nepřijde tak reálná jako jiné postavy. Taková plochá...
    A pozor, nikde se neříká, že by AA musel vrazit Světlonoš někomu do srdce, jen že ho válečník (myslím, že tam ani není Azor) vytáhne z ohně.
    P.S. Taky vám jméno Azor Ahai připomíná jméno psa kombinované s nějakým japonským oslovením?
  • upraveno 26. července 2011
    Podľa mňa je Azor Ashai skomolenina Ahoj Asha :), teda na 99% sa jedná o Ashu Greyjoy_!!

    Inak z Jona by sa mohol stať aspoň White Walker.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. července 2011
    Ono se vlastně nikde přesně neříká, co musí světlonoš splňovat, jen to, co říká legenda.
  • upraveno 26. července 2011
    No Maester Aemon tak nějak vyslovil předpoklad, že se stvořením Světlonoše (?) musí být spojená pořádná oběť.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 26. července 2011
    To by odpovídalo legendě. Každopádně tenhle "světlonoš" je zřejmě jen Melisandřina iluze. Což na druhou stranu nechápu, když by byla přesvědčená, že Stannis je Azor Ahai, tak by mu asi nepřipravovala jen pouhou iluzi. Nejspíš za tím bude zas něco jiného.
  • upraveno 27. července 2011
    Třeba zjistíme, že AA je ve skutečnosti Duch. Obrovský bílý vlk s rudýma očima jménem Azor. Jo, to bude epické...
  • upraveno 27. července 2011
    Ramsay nemohl Stannise porazit jinak by zajal Theona a Jeyne... Navíc v poslední kapitole Ašy přijede ten Braavosan a ten ví, že Karstarkové jsou zrádci... Takže Stannis akorát pobije Karstarky, potom těch pár Freyů, kteří proti němu vyjeli, přidají se k němu Umberové a Manderlyové a rázem má proti Boltonům dost solidní přesilu... A co se týká Jona, tak ten rozhodně obživne jako Azor Ahai(bude oživen Melisandrou) mezitím, co černý hrad bude hořet, protože se spustí boj mezi Divokými+stoupenci Jona z hlídky a jeho odpůrci... A potom probudí draka z kamene resp. ze Stannise...
  • upraveno 27. července 2011
    Také si myslím, že Ramsay jen dělá ramena a doufá, že z toho nějak vyvázne.(Na co ale potřebuje provokovat Jona?) Mimochodem, při útěku Theona a Jeyne se ozývally kolem Winterfellu bitevní rohy ne? (mysleli si, že Stannis útočí, ale on přitom seděl zasypaný sněhem až po uši kousek dále)
  • VenaVena Stannis the Mannis!!!
    upraveno 28. července 2011
    Kdyby Ramsay neporazil Stannise, jak by vedel, ze mance zije ?
  • upraveno 28. července 2011
    Třeba protože ho zajal a dostal z něj co je zač nebo to vymáčknul z jedné z přeživších spearwives?
  • upraveno 28. července 2011
    Myslím, že docela jednoduše. Stačilo by mu zajmout některou z kopijnic, které pomohly Jeyne utéct. Přesvědčovací prostředky k tomu, aby mu řekla všechno co ví, mu evidentně nechybí.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.