Tanec s draky

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Diskuze napříč celým (!) Tancem s draky, žádná omezení, začerňování apod. Případně i pro ty, kteří prostě jen rádi přeposílají spoilery. Pokud zrovna Tanec čtete a bojíte se, že se dozvíte něco dopředu, není tohle správné místo pro vás.
1235710

Komentáře

• upraveno 15. července 2011
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 15. července 2011
    Alek: :) Nicméně tvrdím, že k tomu to spělo od začátku, už v Bouři bylo vidět jasně kam to vede, jen bohužel někteří to vidět nechtěli :))

BTW skoro jsem vás už dohnal, před Tyrionem V jsem chtěl skončit, ale když o tý kapitole tak hezky píšete, tak ještě tu jednu dám.
  • upraveno 15. července 2011
  • upraveno 16. července 2011
    Na začátku Tyriona 6

Máte nějaké teorie, kdo by mohla být "Septa" Lemore? Do spoilerů to snad ani dávat nebudu, jsou to jen moje spekulace. Mám typ: matka Jona. Na westeros.org sázejí na Ašaru... mě teda v první chvíli napadlo něco ještě šílenějšího, Lyanna, ale to už by bylo asi moc a asi to ani neodpovídá předchozímu ději. Ale ta Ašara...
    upraveno 16. července 2011
    Abych trochu potěšil chmura, zdá se, že Dany se skutečně trochu poučila, leč zatím to připomíná zkušenost Napoleona poté, co se vrátil z Ruska :))
  • upraveno 17. července 2011
    uf...tak teď jsem Tanec dočetla a musim říct že to byla skvělá kniha....daleko lepší než Hostina pro vrány( hlavně proto, že v ní chyběli mí oblíbenci Jon a Bran:) no a teď mi nezbývá nic jiného než čekat dalších X let na Winds of winter...to bude kurňa kruté čekání...a to myslím doslova....
    upraveno 17. července 2011
  • upraveno 18. července 2011
    zdravím,
    pro všechny kteří tvrdí že přečetli tanec s draky nebo jej čtou, nechce se Vám to přeložit prosím? :)
    Opravdu bys stál o nekvalitní překlad? Možná kdyby se toho ujmul třeba Léto, tak by to ještě k něčemu vypadalo, ale pochybuji, že na to bude mít někdo náladu, natož čas...
    Presne tak.... profesionalnimu prekladateli, ktery se tomu venuje denne to bude trvat par mesicu. Netusim, kdo si bude ukrajovat cas, aby mohl prekladat pre fanusikov...
  • upraveno 19. července 2011
    K překladu: pokud mě ta kniha úplně nedožere tak jako poslední kapitola Jona, tak asi budu překládat. Myslím, že bych zvládl překlad na docela dobré úrovni(titulky k BBT, které spoluvytvářím jsou na dost dobré úrovni a svědčí o tom i to, že každé naše titulky vidí asi 100 000 lidí), překládat knihu je přece jen něco trochu jiného a zvlášť nevím, jak si poradím se všemi slovy, která jsou specifická pro Song of Ice and Fire jako direwolf atd. u většiny si snad vzpomenu na český překlad, ale u všech asi ne... A místní názvy budou taky peklo... No snad se to nějak povede, překládat bych začal, jakmile dočtu knihu, zatím jsem tak ve 2/3 nebo 3/4 čtu trochu na přeskáčku, takže nemám úplně přehled... Prolog bych snad mohl stihnout do pondělí, ale nic neslibuju...
    P.S. nejde o žádný ukrajování času, jde nejlepší učení angličtiny kromě pobytu s rodilými mluvčími, seriály překládám už dva roky a nebýt nich asi bych tuhle knihu četl jen s velkými obtížemi, takhle dokážu číst skoro stejně rychle jako česky, jen se do toho nedokážu tak "zažrat", abych četl třeba 12 hodin denně jako to bylo u předchozích dílů...
  • upraveno 20. července 2011
    upraveno 20. července 2011
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.