Ako dovolím si nesúhlasiť, SGU sa mi dosť páčila. Aspoň jej spracovanie, dostalo to taký dospelejší nádych. Kebyže tam dajú viac kontaktu s mimozemskými civilizáciami a vyhli by sa veciam ako posun v čase a rôzne vedľajšie účinky, tak by to bolo geniálne.
To, že SGU zrušili viem a nepáči sa mi to. Čo sa týka toho keby, tak súhlasím, to boli presne tie kaziace prvky. Síce to rozvinutie vzťahov a charakterov sa mi páčilo, ale nemuseli sa v tom až tak vŕtať a dopĺňať to miestami flashbackmi. No a Young je typický príklad toho, že sa v ňom až príliš vrtali. No, vieš, SGU nie je Game of Thrones, tam ústredné postavy neumierajú, to je na margo Chloe.
A ještě "návštěvy" na Zemi byly šílené zlo. Vztahy jako takové tam mohly být dobrým kořením. Tou telenovelovatostí jsem myslela spíš jejich šílené použití. A to jak intimní, tak ty (ne)přátelské - v jednom díle věrní kolegové, o dva díly dál intrikující protivníci a vzápětí nejlepší kamarádi (s úctou Vaše Camile Wray). Třeba naopak z Youngova vztahu k T.J. se dalo vytěžit podstatně víc než jen pár pohledů, u kterých si navíc divák nebyl jistý jestli se T.J. zrovna nechystá blinkat. A pár mrtvých (fakt jen pár) by jim taky neuškodilo. Jednak by se divák začal bát o postavy a víc s nimi cítit. Protože když zpočátku téměř všechno zachránila Destiny sama, tak bylo po napětí. A jednak by prořídlo to velké množství postav, ve kterém se divák moc neorientoval a navíc ani nedostávaly dostatek prostoru.
Jo, už jsem viděl - je to sice béčkojdní béčko :-), a autoři si s historickými fakty taky hlavu nelámali, ale je to myslím povedená historická řezničina. Takových moc není, takže jsem za Ironclad rád. :-)
A já viděl HP a řeknu vám, že příští díl asi už opravdu vynechám :-)
Ten předchozí byl teda asi nejhorší vůbec, takže tohle muselo být zákonitě lepší, ale na mě to bylo všechno až moc epický, bombastický... a navíc 3D - vězte, že jsem zažil v tomhle směru premiéru a asi i derniéru - všechno tmavý až hrůza, přidaná hodnota žádná. No ale zpět k filmu, měl své momenty, úvod byl moc fajn atmosférickej se Snapem, na Hermionu se dá čím dál víc koukat, ty miliony tam byly taky vidět a hudba byla místy super (byl jsem mile překvapen v titulcích, že to dělal Desplait). V příběhu jsem se ztrácel a to jsem knihy četl (ale v 7 jsem byl taky vlastně ztracen) - pořád samé náhody, skvělý nevěrohodný timing. Aspoň že je to tedy za námi.
Hmm V Ironcladovy je zajímavý jak i ty pěšáci mají koně :-D Taky obouručák v ruce Templáře je docela divnej....
Sranda je že tam mluví o dobývání Damašku... Je to v roce 1215 a Oblehnutí Damašku bylo asi před 80 lety(1146) :-D ... No neí to špatný ale dokoukám to po částech :-D
Komentáře
(zdravím tvůrce i fanoušky Stargate Universe)
Vztahy jako takové tam mohly být dobrým kořením. Tou telenovelovatostí jsem myslela spíš jejich šílené použití. A to jak intimní, tak ty (ne)přátelské - v jednom díle věrní kolegové, o dva díly dál intrikující protivníci a vzápětí nejlepší kamarádi (s úctou Vaše Camile Wray). Třeba naopak z Youngova vztahu k T.J. se dalo vytěžit podstatně víc než jen pár pohledů, u kterých si navíc divák nebyl jistý jestli se T.J. zrovna nechystá blinkat.
A pár mrtvých (fakt jen pár) by jim taky neuškodilo. Jednak by se divák začal bát o postavy a víc s nimi cítit. Protože když zpočátku téměř všechno zachránila Destiny sama, tak bylo po napětí. A jednak by prořídlo to velké množství postav, ve kterém se divák moc neorientoval a navíc ani nedostávaly dostatek prostoru.
Ten předchozí byl teda asi nejhorší vůbec, takže tohle muselo být zákonitě lepší, ale na mě to bylo všechno až moc epický, bombastický... a navíc 3D - vězte, že jsem zažil v tomhle směru premiéru a asi i derniéru - všechno tmavý až hrůza, přidaná hodnota žádná. No ale zpět k filmu, měl své momenty, úvod byl moc fajn atmosférickej se Snapem, na Hermionu se dá čím dál víc koukat, ty miliony tam byly taky vidět a hudba byla místy super (byl jsem mile překvapen v titulcích, že to dělal Desplait). V příběhu jsem se ztrácel a to jsem knihy četl (ale v 7 jsem byl taky vlastně ztracen) - pořád samé náhody, skvělý nevěrohodný timing. Aspoň že je to tedy za námi.
Taky obouručák v ruce Templáře je docela divnej....
Sranda je že tam mluví o dobývání Damašku... Je to v roce 1215 a Oblehnutí Damašku bylo asi před 80 lety(1146) :-D ... No neí to špatný ale dokoukám to po částech :-D