House of the Dragon - nový seriál od HBO ze světa Písně ledu a ohně - Ice & Fire

upraveno 7. října 2020 v Seriál Hra o trůny
1679111221

Komentáře

• AvivAviv
    upraveno 29. září 2022
  • Aby bylo jasný, neříkám, že Cole je tady klaďas v plném právu dělat Rhaenyře ze života peklo a sabotovat její děti. Pouze, že mi přijde pochopitelné, že dospěl do tohto bodu.
  • OakenfistOakenfist Alyn Dubová pěst :o)
    Jestli je velitel zlatých plášťů víc než řadový člen královské gardy ? To je slovo do pranice. Já bych neřekl.
  • Taky bych řekla, že bílý plášť stojí nad zlatým. Je to speciální agent, osobní garda samotného vladaře vedle poldu a tady jsme navíc na královské pudě a daný tréning je jím veden. Byl b yv právu i kdyby Stronga vykázal ven, ať nezavazí.
    Ovšem barva sem, barva tam, Cole volil slova starostlivě a tázán by klidně mohl říct, že se jen divil, proč se Strong tolik stará. "Jako kdyby jsi byl" muže značit "Jseš snad xy, že ďeláš yz? Nejsi, tak proč vyvádíš." stejně dobře jako "Přiznej, že jseš xy!". A holt Harwin se chytil a nejen že napadl bez prokazatelné provokace, ale v podstatě se přiznal.
  • Já jsem spíše bral velitel zlatých plášťů ( velí tisícovkám mužů) proti řadovému členu rytířské gardy. Taky v rámci seriálu - předchozí velitel byl princ Daemon v té době, když byl velitel - možný nástupce na trůnu. Velitel osobní gardy krále bílých plášťů více je. Má třeba místo v Malé radě. Ale v podstatě je to jedno. Kdybych si osobně měl vybrat mezi těmi dvěma "funkcemi " co bych měl zastávat, určitě bych si vybral velitele městské hlídky. V klidnějších časech bych si zařídil docela pohodlný život v hlavním městě.
  • @derfel Nemluvě o možnosti mít doma nějakou lady a kupu dětí :).
  • AvivAviv
    upraveno 1. října 2022
    Jen opatrně s tím, komu sloužíš a jak, aby tě pak někdo jako Tyrion neposlal ke Zdi jakožto neduvěryhodnou osobu, kvuli které jeho předchudce přišel o hlavu. :D
  • Lady jen krásnou a bohatou. Ze starobylého rodu by ani být nemusela ( i kdyžto většinou souvisí ). Nevím jestli kupa dětí nenarušuje definici pohodlného života. Ale co nějaké služebnictvo bychom si asi mohli dovolit a většina urozených otců v Západozemí výchovu dětí moc neřešila. Být velitelem
    městské hlídky zavedl bych novou speciální jednotku. Zlaté kuše – 50 vybraných střelců s kuší. Ti by primárně likvidovali původce nepokojů ve městě - různé lži proroky a nebezpečné náboženské fanatiky a pochybné vůdce ( ke kterým by se pro narůstající počet přívrženců těžko dotávalo nablízko) V době války a obležení by z hradeb ostřelovali význačné cíle nepřítele – šlechtice,velitele, proslavené rytíře. Rekrutovali by se na střeleckých soutěžích v nově zavedeném dnu městské hlídky. Jen nevím jestli by mě to koruna zaplatila 50 kuší tak dalších 100 náhradních tětiv a tak 5000 šipek do kůší ( 100 na střelce). Já bych právě rád sloužil v klidných časech kdy moje loajalita měla být jasně vyplývající. Měl bych pravidlo nikdy nepopíjet s takovýma chytrákama jako je Tyrion.
  • upraveno 30. září 2022
  • Jo, jo, ty kuše by se mohli osvědčit.
  • upraveno 1. října 2022
    @Oakenfist Bílý plášť vs. zlatý plášť je něco jako rytíř vs. policajt. Bílý pláště jsou podle mě prestižní záležitost i když se nesmí oženit, zlaté pláště udržují pořádek. Prostě bílý plášť získává automaticky tu auru dokonalého rytíře, zatím co u zlatého pláště jeho prestiž bude udána spíš tím kým se narodil. Pokud dělal velitele zlatých Daemon, tak je jasné, že si mohl dělat kde co.

Kdybych to měl k něčemu přirovnat tak ke švýcarské gardě vs. vatikánské policii.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Bílý plášť může plnit i funkci nejvyššího vojenského velitele během války, během míru je prodlouženou ozbrojenou paží krále. Velitel městské hlídky má sice "zákonodárně" větší svobodu a moc, také se zoodpovídá přímo Radě a králi, ale v případě prestiže nebo hádky je podle mého pravda vždy na straně Bílého, protože Bílý není politik, ale spíše mnohem víc právě součást královské rodiny.
  • Otevřela jsem si ten článek s Beesbury teorií a jak tak koukám, fakt tu bude spíš brouk z Larysovy hole. Zajímavý motiv, hlavně ve své anglické formě se slovem oheň, ale to ještě míň vysvětluje proč ty chlápky opatřoval broží.
  • AvivAviv
    upraveno 3. října 2022
    Což o tom, ale Malíček dobře říkal, že kdyby jsme převrátili celé Královo přístaviště hore nohami, nenajdeme jediného muže označeného drozdem, ale slouží mu jich zástupy. Jestli Varys měl pavučinu, Baelish byl jak plíseň.
    Prostě mi přijde nemoudré vybavit ty týpky něčím, co je možno vystopovat k němu, jestli je chce na tajné a/alebo ilegálne akce.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Aviv Tak on se jich může zbavit jinou cestou a navíc i kdyby, tak budou poněkud...nemluvní
  • AvivAviv
    upraveno 3. října 2022
  • Ještě někdo tu nesnáší Rhaenyru jako já? Si připadám jako bych sám byl Criston Cole. A Aemond je rozhodně z dětí nejlepší a nejzajímavější.
  • Rhaenyra je mi sympatická jako osoba, ale některé její kroky zkrátka byly šlýpnutí vedle.
    Co na ní nesnášíš?
  • @Aviv začal jsem jí nesnášet s novou herečkou takže na tom možná něco bude. Nesnáším její pokrytectví, to jak se chovala během celé včerejší epizody, nesnáším její bastardy.
    @DanielSvatoš Mám u ní trochu Cersei vibe, nezodpovědná, sobecká a s dojmem, že ona je ta nejlepší a nejdokonalejší.
  • AvivAviv
    upraveno 3. října 2022
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.