Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1568569571573574581

Komentáře

• https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3264244-pes-klesl-na-70-bodu-reprodukcni-cislo-se-dostalo-pod-1

Zhruba desetina populace oficiálně měla covid. Realita bude nejmíň dvakrat taková. Odvážný plán vlády je, že v květnu bude naočkovaný milion lidí. Svojí vakcíny - pokud ji vůbec budu chtít - se dočkám tak za rok, takže se nejspíš do té doby stihnu nakazit a mít vlastní imunitu. Takže nechci být kazišuk, ale nevypadá to, že se letos vůbec něco změní. Kromě počtu bankrotů, teda.

Proč mimochodem pořád uvádějí nějaké rizikové skóre? Stejně se tím nikdo neřídí.
  • @svoa00 Především se tím neřídí oni :D natož my, plebs..
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vlada-chce-zavest-cilena-opatreni-ve-dvou-krajich-40350543#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=TrzlhIyhhsS-202102101354&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Tak teď si trochu zanadávám já. Jako už dlouho mám pocit, že je ve vládě samej debil a blbeček, ale tohle mě opět překvapilo.
    Jako jo, Královéhradeckej kraj je dost v řiti, ale fakt by mě zajímalo, čeho tím jako chtěj docílit? Kolik si ti pakoňové myslí, že jezdí lidí z Pardubic do HK za prací (a naopak)? A kolik ze širokého okolí do Kvasin? A kam jinam asi teď lidi jezdí než do práce? To je zas výstřel do tmy. Dost by mě zajímalo, jak by to jako chtěli kontrolovat.
  • Tak ale tohle je ještě jedno z těch rozumějších opatření. Jako nechci si hrát na všeználka, ale pomohlo by, aby se co nejvíc dětí vrátilo do škol a aspoň dvakrát do týdne testovaly antigeny a zároveň se taky vynucovalo, aby zaměstnavatelé svým lidem, kteří fyzicky chodí do práce (to jsou už bohužel zase skoro všichni), zajistili odběry aspoň jednou týdně. Opět by stačily aspoň antigeny. Rozhodně je to lepší než spoléhat na dobrovůli lidí, že se sami půjdou testovat a hlásit kontakty. Není to zase raketová věda. Ale to, že se v karanténě budou dostávat další peníze, je aspoň krok správným směrem, je to motivační opatření.
  • Tam, kde naozaj dochádza k nárastu, dochádza aj k nárastu dobrovoľného testovania sa zistenia z týchto výsledkov sú presné. Dáta bez pátosu u nás zatiaľ poskytovali dobré údaje, len Matovič o tom nechce ani počuť. Tam, kde je nízky výskyt vírusu, testy chytia viac negatívnych než pozitívnych a navyše je to vyčerpávajúce. Nehovoriac o tlačenici pred závodmi, kde každému musia skontrolovať certifikátik o negativite, kým drobné obchody, kde naraz nikdy nie je viac než 4 ľudia, sú zavreté. Ale u vás aspoň máte dostupnejší ivermectin. Tu ti ho stopnú na colnici. V Indii vydávajú balíček lieku a vitamínových doplnkov s D a C, tu sa človeku venujú vlastne až keď dorazí do nemocnice v stave, do ktorého sa ani nemusel dostať, keby sa vhodná podpora poskytala skôr. A do toho fiasko s ihlicami od Chirany, ktorej kapacity výroby už vyťažila zmluva s Dánskom, lebo aj napriek opakovaným výzvam výrobcu, vláda nebola schopná uzavrieť zmluvu, takže sa tu nevyužité vakcína vyhadzuje. Zato sa kupujú ďalšie a ďalšie testy. Hej, už som na ne trocha alergická.
    upraveno 11. února 2021
    @svoa00 Oni původně chtěli jen zakázat vstup do KH a KV kraje, kromě do práce. Na tom nic moc funčního nevidím (vzhledem ke zmíněnému dojíždění).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Od dnešní půlnoci je zavřeno Trutnovsko. Sranda ale je, že to platí jen do konce nouzového stavu. Ten se neprodloužil, takže ten zákaz je jen na dva dny do 14. února. :applause:
  • No nevím, co je na tom k smíchu. Jsem ráda, že skončí nouzový stav a budou se muset hledat kreativnější řešení, protože tohle k ničemu už několik měsíců nevedlo. Ta řešení se ale spoustě lidí líbit nebudou aspoň na začátku. Bude to spočívat třeba v tom, že aspoň větší firmy budou donucené zaměstnance, kteří fyzicky docházejí do práce, pravidelně testovat. Nicméně od prvního března pro tyhle zaměstnance už nevznikne žádná finanční katastrofa.

Čekám, že během víkendu a možná už dneska bude vedením krajů oznámené, že ty okresy zůstanou uzavřené. Ono jich nejspíš přibude. A jak říkám, že většina lidí se nakazí v práci, tak ten přístup hlavně na venkově, že se v ničem přece nebudu omezovat, ničemu nepomohl.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    https://www.novinky.cz/domaci/diskuze/praha-chysta-stav-nebezpeci-podle-hriba-ale-nepadnou-vsechna-opatreni-40350891
    Jinými slovy budeme dělat to samé (vážně nevěřím, že by v rámci svých kompetencí kraje a Praha obzvlášť dělala zásadní změny), jen se "změní manažer" (jako ateista a zároveň znalý manažerských nedovedností Hřiba satana a Pirátů říkám "pámbů s námi a zlý pryč") a co se kritizovalo, bude se chválit.Zabere se patrně další ulice stejně jak se zabralo Smetanovo nábřeží a udělá se tam "zahrádka" a dáme k tomu ceduli "bojujeme s koronáčem".
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Asi budu zase cynická mrcha, ale jsem přesvědčená, že se neschválení NS Babišovi hodí (když si zakonspiruji, tak že ho ani nechtěl). Protože teď bude moci před volbami tvrdit, že za špatný corona stav může ta ošklivá opozice, která mu neumožnila prodloužit NS.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • Takže dalších čtrnáct dní, kdy je jenom naslibováno, že se budou řešit věci, které se měly řešit už před pár měsíci. Čekala jsem teda nějaký progres, ne jenom otevření okýnek knihoven a prodloužené úřední hodiny. Jako je to směšné. Můžu vám přesně říct, co se stane za čtrnáct dní. Víc odhalených případů zmutovaného viru a další strašení, že bez výjimečného stavu to nejde. Jenom do té práce nás budou tahat, pochopitelně. To ten virus záhadně mizí. Neptejte se, proč vláda netlačí aspoň na velké podniky, aby se zaměstnanci testovali.
    Prodloužení úředních hodin - za mě KONEČNĚ! Tohle opatření jsem nechápala od samého začátku a protože se potřebuji dokopat na úřad, tak se mi dost hodí.

Jinak taky očekávám pouze sliby. A co fakt nechápu, že nenařidili firmám HO, pokud to jde. Jako příklad uvedu svého tátu (kreslí trubky od mlíkáren), ten tvrdí, že by mu HO vyhovoval, protože v práci ho furt někdo otravuje a nemá klid na práci (furt se ho někdo na něco ptá), navíc je úplně jedno, kde ty trubky nakreslí (a kde ho budou z mlékáren nahánět na skypu). Ale majitelé/šéfové jsou staré struktury, které mají pocit, že lidi na HO se flákají a nepracují a navíc se přece nebudou učit nic nového, jak by se dalo pracovat/komunikovat na dálku :wall:
    @Krisa Tady vidíš, jak je veřejná správa progresivní, zatímco soukromý sektor zaspal, my jsme na houm ofisu pořád :twisted:
    upraveno 15. února 2021
    @Krisa Já ani ne, nepracuju za přepážkou, většina práce se odehrává po mailu a po našich interních programech, k jejichž použití z domova mne Hřib a jeho věrní vybavili noutbůkem (leč stejně si to fleškou přenesu na svůj vlastní komp, protože noutbůcká klávesnice je vopruz a obrazovka zpívá "maličká su, málo jasu"), takže u mně je taky z 99 % jedno, jestli to dělám z domova nebo z kanclu. Spíš že když jsem v kanclu, mám jasnou pracovní dobu, zatímco teď jsem v pracovní pohotovosti tak nějak permanentně.
    P. S. Jo a od listopadu se byt v patře pod námi rekonstruuje a už tam zas vrtaj. To je skoro každej den. O tohle bych přišel, kdybych chodil normálně do práce :evil:
  • No nebojte. Zatím, jak se to vyvíjí, ten home office nakonec možná bude znova. Očkování nefunguje, restrikce nefungují, tak někdy v červnu po dalších deseti tísících mrtvých (z kategorie pracujících) a půl bilionové díře v rozpočtu už v půlce roku to snad vláda uzná, kde je problém. My ten kurvid porazíme!
  • Já jsem též na HO a mám problém teda si stanovit pracovní dobu. Upřímně si myslím že stejný objem práce zvládnu v kratším čase, takže pak mám logicky volněji. Ale úplně šťastnej z toho nejsem. Někdy zamáčknu budík a začínám až odpoledne, někdy straším na mailu i po 11 večer :D

Jinak si myslím že nejvíc proti HO protestují vedoucí a nadřízení, kteří se nejsou schopní nastavit na jiný způsob kontroly a kterým vadí, že lidi nepracují píchačkovým režimem od-do..
  • @sfik No tak samozřejmě. Myslela jsem, že covid aspoň trochu pomůže v tom změnit tu zastaralou koncepci práce v Česku. Omyl. Vedoucí radši dál budou nahazovat toho trabanta, dokud pojede. Ne že by si některý z nich připustil, že to, že nejsou schopní od podřízených vynutit práci na home office je především jejich selhání. Není absolutně zájem testovat zaměstnance, vždycky se jenom uhasí požár, když se u někoho zrovna nákaza prokáže. A takhle jsou zaměstnavatelé schopní ject pořád dál a dál. Jediný problém je, že u nás se situace bude jenom zhoršovat a omezovat volný čas už není moc kam a při současné náladě ve společnosti si to ani nikdo nedovolí. Bude to... zajímavý ztracený rok, skončený spíš kolektivní imunitou, absolutním nezájmem mladých o očkování, hromadou sebevražd, alkoholismem, přemírou antidepresiv a vyhlídkou na desítky tisíc mrtvých v dalších letech kvůli zanedbané péči. Všechno to se dá očekávat, ale už jasně vidím, jak všichni budou v "šoku".
  • No tak když máme Suchý únor...

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/alkohol-alkoholismus-nudz-narodni-ustav-dusevniho-zdravi-studie.A210127_095959_domaci_klf

Jak jsem říkala, jeden z problémů, který se teď nechává hnít. Ještě že nemusím tvrdý alkohol, ale těch flašek vína mám doma teď taky dost. Jedna z těch malých radostí, co teď člověk má. Ale slibuju, že 29. a 30. února budu určitě čistá :D
  • @svoa00 Já jsem zvědavej na následky. A to co mě asi děsí nejvíc tak je domácí násilí, týrání dětí apod. Ale to jsou věci který vyplujou na povrch až za pár let...
    upraveno 17. února 2021
    @svoa00 Dík, cider byla ta věc, kterou jsem chtěla napsat na nákupní seznam :P

@sfik Tohle už bohužel prý průser je :(. Četla jsem nějaké statistiky a články linky bezpečí a organizací zabývající se domácím násilí a nic moc.
    Když si vzpomenu, jak jsem bývali se spolužačkou z 1. stupně ZŠ dlouho venku, aby nemusela domů (Tehdy nás nějaké týrání nikoho ani nenapadlo, její táta byl prostě "jen" divnej. Modřiny od výprasku, kontroloval, jak často si brala čisté oblečení - nesměla si měnit prádlo každý den, apod.), tak mi přijde děsivé, že děti dnes nemůžou prchnout ani do školy a za kamarády :( .
  • upraveno 17. února 2021
    Já teda rozhodně nechci zpochybňovat nebezpečnost covidu, ale děsí mě, jak se pořád mluví jenom o viru, ale nemluví se o pschologických a sociálních aspektech toho, co se děje, a o ekonomice taky spíš jenom okrajově. Na druhou stranu mi připadá, že celou pandemickou situaci západní svět pojal od začátku špatně, ne jenom Česko. Já už jenom vidím naše politiky a zvedá se mi žaludek a na zprávy už se taky snažím nekoukat. Média už mi fakt nepřijdou normální. Co mám třeba dělat s každodenní informací o tom, jak se po Česku šíří nakažlivější forma viru? To vyřiďte mojemu nadřízenému, vždyť do prkna ani nikam jinak pomalu nechodím než do práce. Pak člověk slyší, že se ministr zdravotnictví odvolává na zpravodajství ČT ohledně toho, že lidi porušují nařízení. Zamyslela se média třeba na tři vteřiny nad tím, co to znamená? Omlouvám se za svůj pesimismus, ale s tím, jak to tu ovládají egoističtí klauni a mediální hyeny, můžu být jenom příjemně překvapená.
  • Je to pesimismus sdílený.
    @svoa00 Souhlasím, ale já to myslela spíš z té druhé stránky - kritika dětí, které sáňkují (i u sáňkování/bruslení/zkoušení lyžování na sáňkovacím kopečku se dají dodržet hygienická pravidla).
    Ono se to dospělým hezky kecá, mně může být jedno, jestli si znovu zabruslím/zalyžuji ve 33 nebo za rok ve 34, ale pro děti je ta ztráta roku obrovská (a kdo ví, jestli půjde za rok bruslit na rybníku, napadne sníh).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.