TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
1341342344346347362

Komentáře

• NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. října 2020
  • Jsi hodně náročný a tím asi ne úplně cílovka Barbarů. Blbý je, že tou náročností asi nejsi cílovka naprostý většiny seriálů . Já beru, že v době kdy vznikají podivný verze známých mýtu - jako třeba Prokletá ( artušovské mýty), mají Barbaři určitou kvalitu. Prokletou jsem viděl jeden díl, i když mě to obecně nepříjde dobrý - kritizovat něco po jednom dílu - jsem více nevydržel. A člověk se pak ptá proč ? Proč točit další verzi něčeho co už bylo tolikrát natočený a téměř vždy lépe. Cílovka Barbarů - komu se líbili první Vikingové (starší serie) a třeba Poslední království. Polední království je lepší ale má má velkou výhodu - je podle výborný aktuálně dopsaný serie románu Bernarda Cornwella.
    A nejen seriálů, i když u těch to asi vynikne nejvíc. Film, i blbý, má přece jen obvykle tak dvě hodiny, což se přežít většinou dá, pokud už člověk začal. Seriál zabírá řádově víc času, takže abych se do něj pustil, musím být fakt naladěný a fakt přesvědčený, že to stojí za to.

Potíž je, že jsem se až příliš zakopal ve vlastních normách, ze kterých nerad slevuju. Ona to byla tak trochu nutnost, no protože, já to na sebe prásknu. Když jsme tu začali s povídkami, na začátku jsem vůbec netušil, že mě to nějak nasměruje. Byla to dobrá zkušenost, jenže fanfiction mi velmi brzo přestala stačit a chtěl jsem vytvořit něco vlastního. No tak jsem se do toho pustil. K tomu jsem si trochu potřeboval najít věci, které se líbí mně, popřemýšlet o nich proč, jak a jestli bych obdobně mohl něco vymyslet sám, co chci a jak chci. Mno, zabralo mi to pět let, ale je to hotovo. Teda ještě chybí korektury, protože jistí lidé slibují a neplní plány :twisted: , ale jako celek to je, s úvodem, statí i závěrem. Ovšem jsem byl grafoman už u povídek tak celkových 1178 stran je fakt nálož a fakt jsem se u toho nemohl rozptylovat věcmi, které mě zklamou nebo jsou příliš odlišné od mého pohledu na věc.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 A já si říkám, proč od rána škytám.
    @Krisa Přiznání je polehčující okolnost :)
  • Žeby se tí lidé zasekli nad osudy některých postav a dusledky z toho vyplývajícími? Ty víš o jakých postavách mluvím.
    Vím. Nicméně ty máš splněno i přes obdobné záseky a sloužíš jako zářný maják všem ostatním, že? Že? :twisted:
    @Aviv Spíš se zasekli, protože si někam uklidili nabíjecí špagát Kindlu a nemohli ho najít, jak bezvadně si ho uklidili :-P
    @flanker.27 Jestli od Ježíška dostanu dvě klece na bernardýny, jak jsem si napsala, budu zářit taky.
  • V každom prípade, kým tie klietky dorazia a kábel sa nájde, pán autor môže prechádzať text a upravovať ho tiež. Což se nevyrovná převzetí zpětné vazby, ale je to něco.
  • Aktuálně jsem dokoukala Blood of Zeus a jsem spokojená. Seriál dělalo stejné studio jako Castlevanii, takže styl animace je samozřejmě podobný. Blood of Zeus je epičtější, ale co se týče postav, tak na Castlevanii nemá (vyjma démona Seraphima, který by se v žádném příběhu neztratil). Uvidíte tu asi nejmilejší verzi boha Dia, kterou předčí snad jenom Anthony Quinn, který Dia kdysi hrál v seriálu Hercules.

No a včera jsem dala první díl druhé série Mandaloriana. Pohodovka, ale pořád čekám, že začnou víc využívat worldbuildingový potenciál. Přece jen na seriálu pracují lidi, kteří - zdá se - mají nějakou vizi.
  • Queens Gambit - viděl někdo na Netflixu? Co na to říkáte? Já během dneška viděl všechny epizody a jsem z toho nadšený. A to se o šachy nijak nezajímám a téma je mi cizí. A ta herečka je prostě krásná :)
  • upraveno 21. listopadu 2020
    Podle mne 10/10, taky jsem to sfoukl za jeden den. Herečka super. Dva solidní filmy, kde má hlavní roli.
    https://www.csfd.cz/film/221871-rozpolceny/komentare/
    https://www.csfd.cz/film/404843-carodejnice/komentare/
  • Zjestil jsem, že se teď nedávno na netflixu objevilo toto:
    https://www.csfd.cz/film/121472-byl-jednou-jeden-vynalezce/komentare/
    Má to i český dabing. Jestli se tam objeví i Byl jednou jeden... člověk, tak to bude velký.
    https://www.csfd.cz/film/121469-byl-jednou-jeden-clovek/komentare/

Dá se to sehnat i jinak ale jenom fakt, že to bude lidem na očích v takové obrovské službě jako je Netflix je super. Doporučuji vše ze série Byl jednou jeden...
    upraveno 21. listopadu 2020
    Dámský gambit jsem taky viděla. Je to velmi dobrý seriál, ale nekritické ovace nesdílím :)

Teď koukám na 4. sérii Koruny. Gillian Andersonová je jako Margaret Thatcherová skvělá. Diana je ztvárněná taky výborně.
    A k tomu jedu druhou sérii Bosche.
    Byl jednou jeden... jsou výborné seriály. Mám život a objevitel. Na to se dá koukat pořád dokola.
  • Dámský gambit se mi taky líbil, ale čekala jsem, že hlavní hrdince dají její ošklivé vlastnosti víc sežrat :D Mimochodem je ten seriál stylem dost srovnávaný právě s Korunou (na čtvrtou sérii se taky právě chystám).
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • upraveno 27. listopadu 2020
  • PaxterRedwynePaxterRedwyne Ripe for victory
    upraveno 28. listopadu 2020
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.