Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1562563565567568581

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Sluší se v souvislosti se současnou situací poukázat na toto video...



    Holka je daleko daleko rozumnější než všichni ti, co se už dopředu bojí, aby náhodou někdo něco (včetně nabídky filmů) neoznačil za rasistické.
  • https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nancy-pelosi-socha-capitol-washington-usa-spojene-staty.A200611_063055_zahranicni_jadv

    No já nevím. Asi jsem cynická svině, ale tahle demence mě skoro až baví. Jako dojde těmhle mamrdům někdy, že aplikují současnou politickou korektnost na lidi žijící třeba před půl tisíciletím? Že nemůžou neohrabaně vymazat Kolumba z historie tím, že zničí jeho sochu? Můžeme teda vypustit z učebnic celé západní dějiny a třeba smazat všechny články z Wikipedie o západních dějinách. Protože rasisti, antisemiti atd. tehdy byli všichni běloši a tihle mamrdi chtějí historii vidět jenom v etnickém kontextu. Učit se budeme o tom, že všichni nebílí jsou vždycky oběti a rozhodně mezi nimi žádní rasisti nejsou a nikdy nebyli.
  • JoserJoser persona non grata
    https://www.e15.cz/domaci/churchill-byl-rasista-prazskou-sochu-britskeho-premiera-posprejovali-vandalove-1370547

    Tak Haberův hit Zbohom sochám dorazil i ke mně na Žižkov :twisted: Já teď chci dát alespoň částečně stranou ideologii a nesoudit Churchilla, jen znovu připomenout, jak nebezpečný precedens do budoucna představovalo odstranění pomníku Maršála Koněva a vztyčení smiřujícího Mariánského sloupu, což asi těm dvěma ódéesákům, kteří si ho tak bleskově omyly a opatřili epicky vyargumentovanou cedulkou Porazil Hitlera, nejspíš nikdy nedojde, ach jo.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    San Francisco, ráj na zemi (minimálně pro dealery drog...):

  • upraveno 17. července 2020
    Pro nás Pražáky:

    https://www.idnes.cz/praha/zpravy/praha-jizdne-mhd-litacka-zdrazeni-kupon-parkovani-modre-zony.A200717_100002_praha-zpravy_klu

    Samozřejmě by mě netěšilo, kdybych si musela za roční kupón připlatit skoro dva tisíce, ale holt by mě to nezruinovalo. Počítám spíš s tím, že se cena vrátí na 4750 korun a najdou se nějaké úspory. Mimochodem se zavedly zastávky na znamení právě z důvodu šetření, takže...
  • @alek gratulujem! aj ked si to tu asi nenajdes, ale aj tak :)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 7. srpna 2020
    image

    :-s :-D
  • https://edition.cnn.com/2020/08/10/entertainment/antonio-banderas-coronavirus/index.html

    Antonio Banderas se přidává do klubu celebrit s covidem. Naštěstí má jenom slabé příznaky.
  • upraveno 9. září 2020
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-covid-19-primar-vseobecna-fakultni-nemocnice-martin-balik-rozhovor.A200907_174112_domaci_knn

    Heh, asi se zase projevím jako cynická svině. Ten virus tu bude nejspíš celý další rok, takže jsem se naučila brát to pragmaticky. Nejspíš jsem se sama už bezpříznakově nakazila a jestli jsem to někomu z okolí předala, tak taky komplikace neměli. Aktuálně mě zajímá jenom to, že nejspíš Apulii na konci měsíce protáhnu z prodlouženého víkendu na týden. Protože to mě nejspíš do zahraničí ještě pustí. Na devátého října mám letenky do Marseille. Na to možná už nedojde.

    Jinak mě dojímá, jak vláda populisticky přes léto lidi neomezovala a teď jsou snad překvapení, že když se začalo ve větším testovat, tak čísla jsou taková. Například roušky ve školách řeší s křížkem po funuse.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já jsem zvědavá, co budeme o víkendu dělat v Račicích, kde máme náhradní mládežnické závody, protože když bylo MČR (přelom července a srpna), tak nás jedna maminka závodníka udávala na hygieně, Ministerstvu zdravotnictví, obecním úřadu a asi i na její mateřské lodi. Před 14 dny jsme tam měli taky závody a maminka nic, tak jsem zvědavá, jestli ta čísla nakažených ji opět rozparádí :(.
    (Hygiena jí poslala do paďou, MZ nakázalo hygieně udělat kontrolu, kontrolní paní přijela, podívala se, zanadávala na udavačku a zase odjela.)
  • upraveno 16. září 2020
    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-koronavirus-pirati-vlada-mimoradne-jednani.A200916_093754_domaci_kop

    Heh, takže nikdo nic nepokazil a žádné rozhodnutí nebylo špatné. Je mi to jasný. Mimochodem už před zhruba před měsícem Vojtěch říkal, že na podzim počet případů bude růst. Takže vláda o tom, že to půjde do řiti, věděla, jenom populisticky poslouchali Jardu s Mařkou, kteří se nechtěli v létě omezovat.

    Nevím, asi jsem pořád byla trochu naivní. Jediný postup, který politici v současnosti mají v plánu, je přidávat na seznam místa, kde je předepsaná rouška, protože ten kus hadru je podle všeho všemocný. Do toho metra ale musíte. Do kanceláře taky musíte, protože spousta zaměstnavatelů home office nedá, pokud to nebude nařízené, i když to povaha práce umožňuje. Čili se budou průběžně jenom hasit největší průsery a průběžně různá střediska a oddělení posílat do karantény. Učitelé dostanou respirátor. Jako by to snad řešilo fakt, že děti ve škole budou nařízení porušovat (učitelům je to fuk) a nákazu tahat domů, aby ji pak mamka a taťka přinesli do práce. A tak to bude fungovat ještě určitě hluboko do príštího roku.

    Promiňte mi tu kyselost, ale jsem už definitivně v táboře lidí, co doporučují chránit rizikové skupiny a považují tu hysterii a omezování normálního života za mnohem horší než virus samotný. Politici si ani neuvědomují, kolik ošklivých pravd o tom, jak společnost funguje, vyplouvá najevo. Například to, že nikomu stejně nejde o zdraví, jenom o prachy a o to, aby tažní volové fungovali za jakýchvkoliv podmínek.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    svoa00 napsal(a):

    (učitelům je to fuk)

    Učitelům to fuk není. Učitelům brzy hrábne z toho, když vidí, co se s těmi rouškami ve třídách děje, i přes jejich opakované upozorňování a instrukce.
    Máma má ve tříde 10 dětí (jsou bývalá zvlášťka, teď pouhá základka, aby nebyla dyžkryminace), asistentka ušila všem látkové pytlíky na roušky, aby se neděly ty prasárny. Hádej kolik jich je ještě má? Na obyčejné ZŠ to třeba bude o něco málo lepší, ale nevěřím, že o moc (dle vyprávění kamarádky, která má jedno dítě ve 4. a druhé v 6. třídě).
  • upraveno 16. září 2020
    @Krisa No co na to říct. Takové děti bych okamžitě poslala domů, bez řečí. A je povinnost každé školy zařídit co nejbezpečnější podmínky. Učitelé jsou rozhodně dost dobře placení, aby zvládali vynucovat během hodiny rozestupy a aby ty děti měly držkoplenu na hubě. Ostatní si musejí zařídit podle prostor na dané škole. To všechno se mělo řešit už v srpnu. Ty školy jsou vážně průser, ale není řešení zase dávat rodičům bianco šek, když jsem kolikrát viděla maminy, jak se vesele v grupě baví a kolem pobíhá parta dětí, všichni bez roušek. Ať mi pak nikdo nevypráví, že mám roušku nosit, abych někoho chránila. Jestliže je u nás tak vážná situace, tak by k tomu tak všichni měli přistupovat a nařízení se teda brát vážně a vynucovat. Ta prdelní polovičatost, co je dneska, není k ničemu. V hospodách a barech můžou lidi sedět kolik hodin až do půlnoci, ale všechno má nejspíš zachránit rouška v MHD, kterou jedu dvacet minut. S chrchlajícím kolegou ale musíte hodiny denně sedět v kanceláři, pokud si nevezme nemocenskou. Taky se musím přiznat, že na test nikdy nepůjdu. Nejenom kvůli prachům, ale hlavně kvůli zbytečnosti. Při současné situaci virus stejně můžu chytnout hned další den.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    svoa00 napsal(a):

    Takové děti bych okamžitě poslala domů, bez řečí.

    Jako myslíš ty děti, které si hodí roušku na zem a celou dobu ve třídě jí tam válejí a pak si ten humus dají na obličej? Proč? Nakázanou roušku ve společných prostorech mají. Každý učitel jim zvládne říci, že to nemají válet jen omezený-počet-krát, než to vzdá.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    svoa00 napsal(a):

    Taky se musím přiznat, že na test nikdy nepůjdu. Nejenom kvůli prachům, ale hlavně kvůli zbytečnosti. Při současné situaci virus stejně můžu chytnout hned další den.

    Nikdy neříkej nikdy. Já na testy musela, než mě obvoďačka posílala na vyšetření po poliklinikách a specializovaných pracovištích. I když jsem nečekala, že bych mohla mít koronavirus, obvoďačka si nemohla dovolit mě tam neposlat a rovnou mě poslat na jiná pracoviště, protože kdyby náhodou, měla by velký průser (řešila jsem, že mám od dubna zvýšenou teplotu).
  • Na provozu škol se částečně podepisuje poměrně vysoký věkový průměr učitelů. Dětí s bezpříznakovým průběhem bude pravděpodobně již značný podíl. Živá hmota reaguje na změny a přizpůsobuje se. Pro virus a imunitní mechanizmy je ten půlrok celá věčnost odpovídající nějakým statisícům, možná milionům let vývoje druhů velikosti člověka.

    Při současných počtech by případná opatření (mají-li mít nějaký efekt) musela být skutečně plošného rozsahu a bez výjimek. Otázkou je, kolik toho ještě reálně mohou "zachránit" a do jaké míry se lidé nechají omezovat v běžném životě, když pak někde na baru pije 20+ lidí z jednoho kelímku a žádné postihy se nekonají.

    V sobotu večer jsem jel v Hradci podél Orlice a minimálně na třech místech byly párty v plném proudu, nejbližší hned za plotem na sousední loděnici :dance: Pak nařizujte lidem, že mají mít náhubek cestou do práce..
  • Krisa napsal(a):

    svoa00 napsal(a):

    Taky se musím přiznat, že na test nikdy nepůjdu. Nejenom kvůli prachům, ale hlavně kvůli zbytečnosti. Při současné situaci virus stejně můžu chytnout hned další den.

    Nikdy neříkej nikdy. Já na testy musela, než mě obvoďačka posílala na vyšetření po poliklinikách a specializovaných pracovištích. I když jsem nečekala, že bych mohla mít koronavirus, obvoďačka si nemohla dovolit mě tam neposlat a rovnou mě poslat na jiná pracoviště, protože kdyby náhodou, měla by velký průser (řešila jsem, že mám od dubna zvýšenou teplotu).
    Chápu. Takže sis měla zaplatit test, aby tě vůbec poslali do nemocnice na další vyšetření. Ať se na mě nezlobí, ale ten test v tom případě měla hradit pojišťovna. To se netýkalo žádné testu kvůli dovolené.
  • upraveno 17. září 2020
    @Ugla A to je právě důvod, proč je mi už nákaza ostatních víceméně u zádi. Spousta z nich si za to může sama a ještě pak vysmátě přijde do práce nebo na hodinu na vysoké. Typicky pro dnešní dobu se tu spoléhá na osobní zodpovědnost, ale následky pro ty, kdo žádnou nemají, neexistují. Ať pak nikdo nečumí jako tele do vrat. Za včerejšek je počet nakažených zase vyšší a tuším, že jsme v předpočtu na počet obyvatel překonali Francii a blížíme se Španělsku. Španělsko má ale opatření mnohem přísnější a ta vlažná opatření u nás jsou, jak jsem říkala, stejně s křížkem po funuse. Fakt jsem nevěřila, že počet nakažených za den nemůže být na konci měsíce až čtyři tisíce za den, ale už tomu věřím (ve srovnání s tím jsou čísla z jara a ta hysterie kvůli nim směšná). Izrael taková čísla teď měl a to má míň obyvatel. A víte, co udělal Izrael? Na tři týdny zase všechno zavřel. To u nás nehrozí. Obávám se, že počet nových nákaz u nás teda bude omezený jenom kapacitou laboratoří.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Ne, to bylo na pojišťovnu. Bylo to ke konci června, takže odebírači a testovači už neměli do čeho píchnout (spíš šťournout), takže jsem šla hned ten den (obvoďačka mě zaregistrovala, že mi zavolají/napíší kdy mám přijít - volali asi za půl hodiny, že když to stihnu do 12, můžu hned) a druhý den dopoledne jsem měla výsledek.
    Takhle nějak by to podle mě mělo vypadat normálně. Fakt nechápu, že je hygiena zaskočená, že zase nestíhá. Co čekali? Já jsem totální laik a po situaci na jaře, bych přes léto na podzim nabrala lidi, aby byly kapacity na testování, protože kromě koronaviru se do toho začnou míchat i chřipky a nachlazení, takže lidí s příznaky bude hodně.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    svoa00 napsal(a):

    A to je právě důvod, proč je mi už nákaza ostatních víceméně u zádi. Spousta z nich si za to může sama a ještě pak vysmátě přijde do práce nebo na hodinu na vysoké. Typicky pro dnešní dobu se tu spoléhá na osobní zodpovědnost, ale následky pro ty, kdo žádnou nemají, neexistují. Ať pak nikdo nečumí jako tele do vrat.

    Ono je to těžký, s těmito pakoni se sveze spousta dalších, kteří se můžou snažit sebevíc jednat zodpovědně, ale do práce/školy a na nákup prostě musí.
    Mám kamarádku, lehce nad 20 let, která má doma těžce nemocného tátu, nikam moc nechodila a odněkud si covida stejně přinesla.
    Co má běžný civilista dělat víc, než necourat zbytečně? Může být zavřený doma, ale jak dlouho? Rok, dva, tři, deset? Pro někoho by to mohlo být do smrti.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. září 2020
    Krisa napsal(a):

    Ne, to bylo na pojišťovnu. Bylo to ke konci června, takže odebírači a testovači už neměli do čeho píchnout (spíš šťournout), takže jsem šla hned ten den (obvoďačka mě zaregistrovala, že mi zavolají/napíší kdy mám přijít - volali asi za půl hodiny, že když to stihnu do 12, můžu hned) a druhý den dopoledne jsem měla výsledek.
    Takhle nějak by to podle mě mělo vypadat normálně. Fakt nechápu, že je hygiena zaskočená, že zase nestíhá. Co čekali? Já jsem totální laik a po situaci na jaře, bych přes léto na podzim nabrala lidi, aby byly kapacity na testování, protože kromě koronaviru se do toho začnou míchat i chřipky a nachlazení, takže lidí s příznaky bude hodně.

    To není jako houska na krámě. Máma dělala celej život bakterku, na podobnou práci baketiemi či viry na to potřebuješ kvalifikovaný personál a vybavení, ne jako když najímáš študáky ze sociálních oborů na sběr brambor :) Patřičně vyškolených laborantů a lidí s potřebnou kvalifikací je obrovský nedostatek desítky let, zdrávky se předělaly na školy kosmetiky, protože to víc sype, a co se vybavení týče, nemám iluze že je ho dostatek, nemluvě o prostorách a tak dále.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 Počkat, testování samotné snad dělají laboratoře a ne hygiena, ne? Mluvím o hygieně - psát formuláře, SMS s výsledky, maily s informacemi, dělat trasování (do tabulek zapisovat kontakty a těm pak volat) snad dokáže i člověk, který nestudoval desítky let (např. někdo jako já).
    Ono tedy i to pošťourání by možná zvládl i méně kvalifikovaný zdravotnický personál (např. studenti zdrávek a medicín, kterým ještě nezačala škola, kdybi jim to dali jako brigádu z oboru, nebo některým jako uznanou praxi, pokud by to šlo).
  • u testování je problém maximální cena za test
    Soukromníkům se to nevyplatí a státní musí testovat a dotují to
  • @Krisa Tak to jsem právě myslela tím, že dneska je problém s osobní zodpovědností. Tihle lidi by klidně seděli hodiny v hospodě i příští týden, zkrátka dokud je to nebude dostatečně finančně bolet pokutou. Nikdo samozřejmě nechce sedět doma, ale já jsem třeba přes léto vůbec neseděla v podnicích vevnitř a scházela se s lidmi v omezeném počtu. Nemám důvod litovat lidi, kteří tomu jdou naproti. Lituju jenom ty, kdo se nakazí třeba v práci nebo v MHD. No je to dobrá poznámka, že takové ty pomocné práce nemusí zrovna dělat extra kvalifikovaný personál, vůbec nevím, jestli jsou zapojení studenti medicíny, možná ano.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa A na jaký kapacitě myslíš, že jsou ty laborky. Bouchnout od stolu, kdo jde na test zvládne jeden (i když jeden razítko namočí, druhej orazí, třetí osuší pijákem), ale zaměstná dalších dvacet.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 Ale ty laborky by se právě nemusely žádnou "úředničinou" zdržovat. Odborníci mají odborničit (míchat barevný vodičky v kádinkách), (pře)posílat informace, co dělat s covidem má dělat neodborník na míchání barevných vodiček v kádinkách.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa Znovu, laborky mají jen určitou kapacitu vzorků, které mohou zpracovat (a nezpracovávají jen koronu, ostatní nemoci kvůli ní nezmizely), kterou nenavýšíš administrativně (nikoli kapacitu administrativy, aby bylo zřejmo).
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 Jenže ty mluvíš o voze a já o koze.
    Mně nejde o navýšení kapacit laborek (aby najednou testovali 200 000 vzorků na den), ale aby byla šance získat informace a dovolat se na hygienu/koronavirovou linku.
  • upraveno 22. září 2020
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-merkelova-eu-evropska-komise-migranti-plan-navrh-visegrad.A200922_131912_zahranicni_jhr

    OK, tak jestli je to pravda, tak ČR chce přednostně křesťany, kterým přece v zemi původu hrozí největší nebezpečí a musíme pomáhat :twisted:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.