TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1338339341343344361

Komentáře

  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Zaklínač dokoukán. Až na drobné výhrady jsem spokojená a dost se těším na druhou sérii. Snad si mezitím stihnu zopakovat všechny knihy. Porovnávání děje a hloubání nad tím, proč změnili to a ono a jak s tím naloží dál, pak bude mnohem zábavnější.
  • Tohle je pecka.. Doporučuji! Sice tam hodně tlačí klimatické změny, ale jako člověk co s tím pracuje (převážně v zemědělství ale i v životním prostředí) doporučuji! :-)
    https://www.csfd.cz/film/783325-seven-worlds-one-planet/prehled/
  • Zatím jsem stihla pět epizod Zaklínače a přes určité výhrady ho zatím klidně můžu zařadit mezi nejlepší seriály, které jsem letos viděla. Zdá se, že i většina diváků neznalých předlohy neměla problém pochopit komplikovanější časové linie. Aspoň jedna frančíza letos bez debat skončila v dobrých rukou.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    His Dark Materials. Dotaz na konec poslední epizody. Končí to tím,
    že Lyra a ten kluk z našeho světa projdou portálem, pak je záběr na polární záři a šlus? Nebo je tam ještě něco? Mám nějak divně useknutou verzi, a i když jsem stáhla jinou, o 10 sekund delší, tak ta taky náhle končí. Přišla jsem o něco?
  • @Nevada
    Je to všetko, HBO verzia končí na rovnakom mieste.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Watchmen: Lindelof vážně není moje krevní skupina. Celý seriál je dobře natočený, má správnou atmosféru, dostatek napětí, zajímavé postavy. Jen zdlouhavé rozmotávání a splétání dějových linek mi postupně začalo lézt na nervy a někdy ve dvou třetinách mě to v podstatě i přestalo zajímat. Dokoukala jsem to hlavně proto,
    abych se dozvěděla, jestli z těch špatných v závěru neudělají vlastně správňáky. Dvě epizody před závěrem, které se téměř celé odehrávají v minulosti to jen dorazily.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 3. ledna 2020
    @Arutha díky.

    Musím říct, že závěr His Dark Materials mě taky docela zklamal.
    Celé se to strašně dramaticky postupně sbírá k jakémusi důležitému rozhodujícímu boji, nebo spíš střetu, aby to v závěru vyšumělo a odbylo se bez většího rozuzlení.
    I když je mi jasné, že to bude vina spíš předlohy. Kdo jste to četli, jak moc se seriál odchyluje od knih?
  • Takže mám za sebou první díl BBC Drákuly a ano, je to moffetovina. S předlohou to má společného zhruba tolik jako BBC Sherlock s Doylem. Ano, jsou tam určité stejné dějové elementy, postavy mají stejná jména a do určité míry stejnou charakterizaci. Drákula sám se zatím vyznačuje hlavně černým smyslem pro humor (ve smyslu "Nepiju... víno"). Zábavné pro hororové fanoušky to ovšem je.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Hunters - Official Trailer | Prime Video
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
  • Řekněte mi někdo že se mám na Picarda hodně těšit :)
    Viděl někdo již?
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Zatím jsem četla jen reakce na několika místech a jsou v rozpětí od "nuda" po "super, nemůžu se dočkat dalšího dílu" :D
  • Jak nečekané :D
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tak Picard 1.01 se mi líbil velmi. Má to výbornou atmosféru, i když další díly budou evidentně v jiném stylu. Přesto si myslím, že mě to bude bavit i dál.
  • upraveno 26. ledna 2020
    @Nevada Mě taky. Jen se bojím aby se nesnažili udělat nějakou šokantnost třeba s Borgy (že se třeba vyvinuli z Datovi dcery a pak se vrátili v čase aby se vyvinuli atp.). Myslím že Data a jeho "potomek" mi jako dějová linka stačí bohatě. A vystačím si s Borgy kteří nemají zcela objasněnou minulost.

    Čím to je, že automaticky předpokládám, že to tvůrci nějak poserou :D kam já na to chodím!? :D

    Velmi mě potěšilo že si vzpomenuli i na B4 a že to s ním úplně nedopadlo jak předpokládali na konci ST:Nemesis. A duel s reportérkou stál za to. Dost nám toho osvětlil a bylo to natočený způsobem, že jsem ani neměl dojem, že to je pouhý recap pro diváka první epizody :) Dunkirk =D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Bratrstvo neohrožených dokoukáno. Ten konec byl tak hrozně emocionální, i když bylo jasný jak bude vypadat (informace o tom kdo a jak žil po válce a kdo jsou ti dědové konkrétně) tak jsem nečekal takovou pecku. První díly jsem měl problém fandit, protože se mi jednotlivý charaktery prostě pletly a nevryly. Od třetího dílu už to ale jelo a poslední díly jsem se fakt bál. Nejlepší díl pro mě ten věnovaný doktorovi v Antverpách a nejvíc lásky postavy jsou těžký vybrat. Ale asi trojka Winters, Luz a Guarnere.
    Fakt super. Určitě to někdy sjedu znova. A podobnost vybraných herců se skutečnými vojáky je úžasná. Ať už jde o předkus, vystrčenou bradu nebo nos, trefoval se casting parádně. Je tu někdo kdo to taky žral?
  • upraveno 7. února 2020
    @Benji Tos to viděl až v roce 2020? 8-O

    Ale diky tobe si to hodlam pustit znovu po letech. Ja si postavy krome kvakera moc nepamatuju. Ale zapusobil na me Ronald Speirs :twisted:

    Ale asi si budu muset poridit papirovy kapesnicky :-D Dil s osvobozenim tabora moc nedavam...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jé, jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vůbec. Milovala jsem to od prvního dílu a viděla už mnohokrát. Naposledy někdy před rokem a něco. Nejoblíbenější postava Richard Winters. Navíc jsem si díky tomu zamilovala i jeho představitele Damiana Lewise.
    Doporučuju i knížku, seriál je sice výborným, ale přesto leteckým a dost upraveným zpracováním (některé postavy sloučili, některé události upravili, atd.). A taky někteří členové "éčka" vydali svoje knížky. Četla jsem od Winterse a Malarkeye. I když je to už poněkud sušší čtení, ale pořád zajímavé.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!


    Nemastný neslaný, připomíná mi to tu debilní kampaň na Rise of Skywalker, kde taky vyžvanily všechno už v trailerech no a zvolili tu nejpředvídatelnější možnost.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister
    Je to jen teaser ;) Trailer na Rise of Skywalker byl mnohem horší, už jen proto, že recykloval staré záběry a ty nové se zdály být vyčpělé negativním vztahem, který nám vybudovaly předchozí dva filmy.

    Toto odhalení bylo bohužel očekávané, jakkoliv jej měli nechat mrtvého už jenom kvůli konci třetí řady. Na druhou stranu mnoho fanoušků to naláká a navíc se tímto čtvrtá série vyhne větší kritice, kdyby Hopperovo přežití zatajili až do seriálu a tím pádem by se stalo součástí kritiky. Takhle pak nebudou recenzenti odsuzovat jeho přežití, ale budou rozebírat způsob jakým se v vrátil na scénu, který bude zpracován citlivě, jak už to u Stranger things bývá.

    A je mi to asi celkem jedno, protože na první sérii to mít nebude a ty další nám ukázali, že může být zábava nebrat to moc vážně a jet na odlehčenou notu, která se zalíbí divákům a ke kterém Hopperovo oživení prostě patří.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    haha, Tormund Obrzhouby si v Zaklínači zahraje Nivellena :-)
  • JoserJoser persona non grata
    @MonteKarstark A Mark Hamill si možná zahraje Vesemira, Mads Mikkelsen a Michael Keaton, kteří byli osloveni před ním, odmítli.


  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Joser Mads měl šanci? Sakraaa
  • Zjišťuji, že mateřství mne odřízlo od mnoha dřívějších zájmů, protože o existenci nové adaptace Zaklínače jsem se dozvěděla už teď. Rozkoukáno, zatím 4. díly.
  • JoserJoser persona non grata
    To vypadá jako úplně jinej seriál a je to maximálně boží

  • @Joser je. Mam pocit ze ty prvni dve serie byly jen predehra...
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Star Trek: Picard

    Sice mě to zatím baví, i když by to mohlo mít svižnější tempo, ale žádný zázrak to není. Kdyby se to nejmenovalo Star Trek, nic by se nestalo. A nejspíš by to bylo i lepší, dalo by to větší manévrovací prostor pro příběh. A je to popravdě neskutečná sbírka klišé.
  • @Nevada Mě to baví protože Picard. Jinak souhlasím s pomalým tempem, je tam moc flashbacků, furt nám něco vysvětlují.. Ale nejvíc mě vadí, že nám ve všech ST počinech byla federace představovaná tak trochu jako utopie, která občas zakopla (nejlíp představeno dle mého v ST:Insurrection) a tady mám pocit že je to špinavá galaxie pomalu jako ve Firefly...
  • Nu... můj dojem ze Zaklínače je takový... rozporuplný. Řekla bych, že herce vybrali vcelku slušně (byť představitel Geralta má na můj vkus velké pozadí :-D), lokace se jim povedly, i kostýmy. Na můj vkus mohli vypustit pasáže s vyhřezlými vnitřnostmi aj. Tři dějové linie vyprávění se mi líbily, skousla jsem i rozšířené pojetí magie, akcentovanou touhu Yennefer po něčem nesplnitelném, obecně hodně rozšíření její minulosti (mně by stačila v náznaku jako v knize) i hlubší náhled do Cintry. Ale ten poslední díl - to byla slabota... A celkové vyznění ve mně je spíše průměrného rázu. Říkám si, že když už někdo filmuje předlohu, natož takto známou, měl by se jí více držet. Ano, patřím mezi vyznavače kánonu, takže v tomto směru jsem nebyla uspokojena plně. Dala bych tak 2,5 hvězdičky z 5, za některé díly možná i víc.
  • JoserJoser persona non grata
    Tak a máme Vesemira. A ne, nezahraje si ho Hamill (kterej to prej nakonec odmítl) ale Kim Bodnia, což je sice výbornej herec, ale moc mi tam nesedí.

    image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.