TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1337338340342343361

Komentáře

  • @sfik
    Jestli jde o Sodenský pahorek ( ještě jsem se tam v seriálu nedostal), tak jestli si to dobře pamatuju, tak tam Yennefer oslepla. Nilfgard byl poražen. A Triss považovali za padlou, protože jí z přeživších znala jen Yennefer, která přišla o zrak
    .
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 23. prosince 2019
    K Zaklínači:
    ep01:
    Super otvírák. Geralt, Ciri, Renfri jsou fajn. Efekty bohužel levný. Škoda že povídka Menší zlo nedostala o trochu více prostoru. Zdá se mi, že Stregobor je vykreslen spíše v negativním světle než jak si pamatuji. Závěrečný souboj hodně cool.

    ep02:
    Povídka Na konci světa opět moc uspěchaná. Někam se vytratily všechny ty vtipný hlášky a skvělý momenty z povídky. Marigold nic moc. Tissaia je super. Istredd v poho. Minulost a dění okolo Yenn hodnotím pozitivně, ale ta herečka mi na ni moc nesedne. Ztvárnění elfů neuspokojivé. Závěrečná písnička moc fajn.

    ep03:
    Povídka Zaklínač se naštěstí dočkala celkem zdařilého zpracování. Triss je vlastně docela OK, ale nějaká sexy zrzka by byla asi lepší volba :D. Přerod Yenn super.

    ep04:
    Brokilon je docela zklamání. Tak nějak se ukazuje, že tenhle seriál na ty fantastičnosti nemá prostě dost peněz ani kreativity. Povídka Otázka ceny se také docela povedla. Celkově to dění v Cintře napříč seriálem mě dost bavilo. Linka s Yenn dobrá. Myšilov je ok, ale představoval jsem si ho víc jako nějakého starého druida. Vypadá to, že se z Cahira rozhodli udělat záporáka první série, což se mi moc nelíbí.

    ep05:
    Aby v tom Cahir nebyl sám, tak z Fringilly už dělají taky pěknou mrchu. Opravdu bylo nutné Myšilova kuchnout? Netflixe neser mě. Jedna z mých nejoblíbenějších povídek Poslední přání je v tomto podání dost zklamání. Nedočkal jsem se lovu sumce ani těch skvělých hlášek které tahle povídka má. Marigold je stále nedostatečný. Na Yennefer už si docela zvykám a začínám ji hodnotit poměrně pozitivně.

    ep06:
    Povídka Hranice možností by si zasloužila velkolepější zpracování. Celá výprava na draka se scvrkla na pár postav co si vyrazila na procházku do hor a na konci se dočkala nějakého pozlaceného pterodaktyla. Liliputy s vousama neberu jako adekvátní zpracování trpaslíků. Linka se Ciri je stále dost nudná a docela zbytečná. Sice si bere z povídky Meč osudu, ale úplně zazdívá první setkání Geralta se Ciri.

    ep07:
    Předehra před finálem. Celkem OK epizoda. Vilgefortz vypadá dostatečně slizácky na budoucího ultra záporáka seriálu.

    ep08:
    Velká bitka na závěr. Opět škoda, že si to nemůže dovolit lepší triky, takže je tu Soddenský pahorek plný čarodějů, ale s kouzly se tu spíš šetří. Nilfgaard reprezentují opět pouze Fringilla a Cahir což je vůči těmto postavám dost nefér. Na druhé straně zase postrádám Filippu, Francescu a zkurvysyna Terranovu. A od Korál jsem také čekal trochu víc. Povídka Něco více končí druhým setkáním Geralta se Ciri, jenže tady je to teprve jejich první setkání. Takže to, jak si na konci běží do náruče, působí docela divně. A vůbec mi tam tak nějak chybělo, jak si Geralt na pahorku přečte na mohyle všechna ta jména padlých včetně Triss a Yenn.
  • @MonteKarstark vezmu to od konce. Ty posledni vteriny posledniho dilu me prislo ze to nejak blbe ustrihli a dvakrat jsem se musel kouknout jestli tam nedali nahodou i devaty dil. Ty efekty a ruzna ostrouhani jsem schopny prominout, ale tohle me prislo strasne nasilny ukonceni.

    Ja jen nepochopil co to Fringilla hodila k noham Tissaie potom co ji odrovnala. Ta krabicka ze ktere pak vylezli ti kovovi hadi. Jsem myslel ze ji odrovnaji ci nejak vymyjou mozek ale pak me Tissaia prisla uplne v pohode a i si byla schopna vycarovat stit proti tomu ohni...


  • upraveno 23. prosince 2019
    @sfik @MonteKarstark
    Kovovy hadi vylezli s krabicky co byla donesena k brane jedním Nilfgarskym magem.. Z ni pak vylezli hadi co ocarovali Sabrinu Gleswing (tu blondynu). Tissea byla jen na chvili paralizovana dwimeritovym prachem.....

    Mne prislo divny chovani Vilgefortze. Najednou zabil vlastního mága

    Jinak ty kouzla jsou taková.... No ono žádný firebally po sobě nevrhají ani v knihách či knížce. Magie je docela kontroverzní. V Gwentu je například jediné útočné kouzlo takzvaný Azuruv blesk....


    Hraje někdo Gwent?
    https://www.reddit.com/r/gwent/comments/ee5h1y/made_a_comparison_between_netflix_characters_and/
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 23. prosince 2019
    První epizoda zaklínača a pocity velmi rozporuplné. Snažili se smíchat do jednoho dílu Menší zlo a Pád Cintry čímš se potvrdili moje obavy z toho, že se Nilfgaardská linie do seriálu zapojuje příliš brzo. Všechno je zkratkovité a vzájemně se ty příběhy oslabují a nic nedává smysl. Dost mne to znepokojuje, protože když to srovnám s pilotem GOT tak ten se předlohy aspoň držel. Tady máme opravdu velice brzo zaděláno na další 8 sezónu. Z pozitiv Caville je super, herci jsou výborní výborně, dobře se na to kouká, hudba je skvělá a i když to dost okleštili, tak víceméně pointa a síla povídky zůstává, ale teda jako možná ne hned, ale bojím se, že to bude další pr*ser.

    Jinak Lars Mikkelsen by byl výborný Vilgerfortz a trošku mám pocit, jestli je neplánují spojit do jedné postavy. Koneckonců s tím jak je všechno v seriálu propojený se vším by mne to nepřekvapilo.

    Netřeba připomínat, že u scén s Cintrou musím kompletně vypnout mozek, protože bych měl HÓOOOOOOOOODNĚ otázek jako obyčejný divák a ještě víc jako někdo kdo četl předlohu.

    Jinak se mi taky nelíbí jak ukázali Nilfgaarďany pomalu horší než skřeti z Mordoru. Jako by už nestačilo, že vypadají jak chodici dilda, ještě z toho navzdory tomu, že celé Menší zlo je o morální relativitě musejí dělatz konfliktu Sever Nilfgaard boj dobra se zlem, což tedy v knihách nikdy nebylo.
  • upraveno 23. prosince 2019
    Zaklínač .... přidám pohled nečtenáře a nehráče her, jsem ze seriálu nadšená, dost hodně :-D Co se týče triků a kulis, ještě teď si pamatuju jak papundeklově a lacině na mě působila první série GoT. Marigold mě neskutečně bavil a Yennefer je k sežrání. Různé časové linie mě nepletly a nedělalo mi problém se orientovat v hlavních postavách, protože haleluuuja, dají se v klidu spočítat na prstech jedné ruky.
    S čáry máry ve filmech často hrozí, že budou vypadat srandovně, pokud jsou přítomny v této formě (máchání rukama a světýlka a lahvičky), což se naštěstí nestalo. Teď mě zajímá, jak je to s Ciri, kdo je ten týpek v černém s peřím na helmě a jak vypadá trénink zaklínačů. Dám se do čtení, začnu tentokrát u povídek a snad nebudu frflat nad další sérií.

    P.S. barevné kontaktní čočky vypadaly naprosto v pohodě (do fialových očí Yen bych mohla koukat dny) a žádný z herců nevypadal, že by měl problémy se zánětem spojivek 8-)
  • @Tyrion Lannister Neměl by být Vilggefortz mladý a neskutečně pohledný? Já jsem upřímně myslel při první scéně Dopplera, že to je Vilgefortz.. Ten Narcis :D
  • upraveno 23. prosince 2019
    Hele kdo je to uchvatitel? To je nějaká postava co svrhl Emhyr?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Amaroun Tak Lars Mikkelsen nevypadá špatně NO HOMO. Krom toho Tisaia de Vries taky nemá být tak stará a má vypadat jako dvacítka, jako ostatně všechny čarodějky
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 23. prosince 2019
    @Amaroun Pokud si to pamatuji dobře, tak ano Uchvatitel je císařský uzurpátor, co zabil Emyhorova otce a nějak se mu podařilo
    Emhyra proměnit v ježka
    . Ten se mu za to později pomstil a znovu získal trůn zpátky.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ze Zaklínače jsem viděla zatím jen 2 díly, zatím se mi líbily velmi. V průběhu pilotu jsem si říkala, že herečka, co hrála Renfri, měla hrát Yennefer (a to s její představitelkou podle fotek a trailerů problém nemám).
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 23. prosince 2019
    Druhá epizoda Zaklínače je úplně jiný kafe. Pravděpodobně proto, že už tady není to šíleně debilní dobytí Cintry, tak Ciřina linka se stala mnohem lepší. Na konci světa je to fantastické trikově udělaný faun byl naprosto skvělý a konečně začali dialogy působit jako v knížce speciálně díky Marigoldovi, který je v seriálu naprosto boží.
    Jsem rád, že Yennefer narozdíl od Targaryenů má svoje skutečně oči jako v knížce. Myslím si, že pro seriál je dobré rozhodnutí její minulost představit, protože v Posledním přání to byla naprosto otravná hnusná kráva, kterou jsem měl při čtení chuť zaškrtit, takže takhle aspoň seriáloví diváci s ní budou schopní sympatizovat.
    Moje teorie, že Stregobor bude Vilgerfortz nabírá na relevantnosti, protože narozdíl od knih se objevil mimo povídku a udělat z něj učitele Istredda? No je vidět, že částečně si s předlohou očividně vytírají p*del, což je ovšem na jednu stranu pochopitelné, protože knihy jsou speciálně v posledním díle chronologický bordel. Třeba to s tíměi
    dívky proměněé v úhoře jako baterie?
    jsem už úplně zapomněl.
    Pointa jak se zapsat do historie vynikající.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 23. prosince 2019
    Zaklínač 1x03
    Hm, Triss se vážně nepovedla. Moje oblíbená postava. Navíc ji imho docela blbě představili :(

    A tedy přeměnu
    Yennefer teda zdramatizovali až moc, to bylo u mě taky spíš na škodu.


  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nevada
    Hlavně co se týče přeměny Yennefer, tak v knihách je to úplně jinak. Všechny adeptky magie jsou sterlizované, aby neměli děti, protože podle názorů kapituly se nikdo čarodějem úmyslně rodit nemá. Tudíž mi přijde zvláštní, že to v seriálu změnili a udělali z toho cenu za Darth Vader transformaci
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 23. prosince 2019
    Třetí díl Zaklínač nám zpracoval ikonický souboj se Strigou. Myslím si, že čtenářům prospěje, když to začnou dívat místo jako na adaptaci Zaklínači spíš na volně inspirováno Zaklínačem. Poměrně dost zásadní věci se změnila. Celá organizace čarodějů je úplně jiná než v knihách a některé věci totálně překopali (viz výše). Moje teorie ohledně toho, že Stregobora a Vilgerfortze se rozhodli slít do jedné postavy s každou dalším epizodou vypadá pravděpodobněji a pravděpodobněji. Triss vypadá příšerně a její předstsavení taky půsboí jako pěst na oko no.
    Samotná obluda se mi hodně líbila, že vypadá lépe jak v hře a hodně nechutně a hodně děsivě. Vizuál je prostě fantastický.
    Finální transformace Yennefer se mi hodně líbila.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Tyrion Lannister nespekuluj proste to dopozeraj. inac suhlasim, ze Triss netrafili ja by som povedal, ze pri obsadzovani carodejok sa velmi casto netrafili a treba si len zvyknut.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Edem Spekuluji a koukám zároveň. :P Jinak u čarodějek je to dost specifický Tisaia de Vries a Yennefer mi přijdou v pohodě Tris to má holt horší, ale tak zvykli jsme si na Emlíii zvykneme si na všechno :twisted:
  • upraveno 23. prosince 2019
    @Tyrion Lannister
    Ano Uhoří baterie si nepamatuji a nepamatuji si, že by tam byl nějaký chaos... Co si pamatuji byly tam zřídla moci


    @Nevada Jo Triss se vůbec nepovedla... To se shodují všichni :-)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    dopozerane, je to fajn serial ale snad sa zodvihne o uroven. Ked uz som zacal rozoberat magov musim povedat, ze celu cast tykajucu sa ohladom nich neuchopili vobec stastne.
    je tam Yennefer predtavitelka super zeny a ostatok posobi ako krovie. Miesto scen, kde Ciri nerobi nic mohli mozno viac rozvinut tuto linku a potom by sa aj ludom lepsie porovnavalo Got s witcherom (ohladom tych politickych intrig)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Čtvrtá epizoda je pro mne zatím nejlepší. Celou záležitost s dítětem překvapení a ježkem zpracovali naprosto skvěle. Marigold a Geralt mají perfektní chemii a Geralt může vyjádřit, co si myslí jenom pohledem. Fillerové dění kolem Yennefer též potěšilo, pěkně nás to připravilo na její hlavní cíl o který se pak bude celou dobu snažit. Ciřina linka také skvělá předpokládám, že zavěrečná scéna je prvním foreshadowing jejích skutečných schopností :twisted:
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Tyrion Lannister napsal(a):

    @Nevada

    Hlavně co se týče přeměny Yennefer, tak v knihách je to úplně jinak. Všechny adeptky magie jsou sterlizované, aby neměli děti, protože podle názorů kapituly se nikdo čarodějem úmyslně rodit nemá. Tudíž mi přijde zvláštní, že to v seriálu změnili a udělali z toho cenu za Darth Vader transformaci
    Já vím, knihy jsem četla, povídky několikrát.
    Jestli si dobře vzpomínám, tak to není tak, že by byly přímo sterilizované, ale že většina je z nich neplodná v důsledku používání magie.
    Třeba Geraltova matka (evidentně) porodila. Právě proto mi ta Yennefeřina "operace" přišla poněkud přes míru, zbytečně jen kvůli efektu.
    Tyrion Lannister napsal(a):

    Myslím si, že čtenářům prospěje, když to začnou dívat místo jako na adaptaci Zaklínači spíš na volně inspirováno Zaklínačem. Poměrně dost zásadní věci se změnila. Celá organizace čarodějů je úplně jiná než v knihách a některé věci totálně překopali (viz výše). Moje teorie ohledně toho, že Stregobora a Vilgerfortze se rozhodli slít do jedné postavy s každou dalším epizodou vypadá pravděpodobněji a pravděpodobněji.

    Třeba já osobně od toho ani nečekám doslovné převedení (jako jsem to nevyžadovala ani u GoT, pokud nebyly změny nelogické). Ostatně od trailerů to i prezentují, že je to příběh na motivy ságy Zaklínač. Spojení některých postav taky uvítám.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Nevada
    Já vím, knihy jsem četla, povídky několikrát.
    Jestli si dobře vzpomínám, tak to není tak, že by byly přímo sterilizované, ale že většina je z nich neplodná v důsledku používání magie.
    Ne ne ne opravdu je sterlizovali, cituji pasáž z úvodu sedmé kapitoly Krve elfů
    Avšak já opakuji: čarodějem se nikdo nerodí a nikdo se jako čaroděj narodit nesmí! Vědoma si závažnosti toho, co nyní napíšu, odpovídám na dotaz položený na Konventu v Cidaris. Odpovídám jednoznačně a kategoricky. Každá z nás se musí rozhodnout, čím chce být – čarodějkou anebo matkou. Je bezpodmínečně nutné sterilizovat všechny mladé adeptky. bez výjimky.

    Tissaia de Vries:
    Otrávené zřídlo


    Geraltova matka je výjimka, protože po dobrodružství s Geraltovým otcem Korinem odešla nečekaně od čarodějů a tím se vyhnula podobnému osudu
    Třeba já osobně od toho ani nečekám doslovné převedení (jako jsem to nevyžadovala ani u GoT, pokud nebyly změny nelogické). Ostatně od trailerů to i prezentují, že je to příběh na motivy ságy Zaklínač. Spojení některých postav taky uvítám.
    Tak samozřejmě bude záležet na tom, jak budou plánovat. Narozdíl od GoT mají k dispozici konec předlohy (jakkoliv je ten konec pro mne kontroverzní), takže všechny změny mohou promyslet. Na druhou stranu. Člověk vždycky v tomhle musí vzít v potaz efekt motýlích křídel. Změnite jednu věc, změníte všechno ostatní. Proto se toho bojím a smysluplnost každé změny bude záležet na tom, jak budou plánovat a já se modlím ke Starým i Novým bohům, aby plánovali líp než dnes již legendarní dvojice Weiss+Benioff a Abrams+Johnson
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 23. prosince 2019
    Pátý díl se mi hodně líbil. Jediné, co bych mu vytknul je, že to bagatelizovalo džinovu hrozbu. Jinak ovšem osudové setkání Yennefer a Geralta na výbornou stejně jako závěrečná pointa s oknem. Ciřina dějová linie s
    měničem
    vypdá zajímavě uvidíme, co se z toho vyklube.
    =D
    Řekl bych, že v tom něco vězí, ale zaklínači potkávají příšery pořád =D =D =D
    Šestý díl Zaklínače mi přijde nejhorší po prvním. Nelíbí se mi, jak pozitivně ukončená povídka Hranice možností, která je pro mne srdcovkou jako úplně první povídka Zaklínače, kterou jsem kdy přečetl, skončila tak depresivně, že Geralt pošle všechny do *****. Taky pokud si matně pamatuji, tak reakce Yennefer na to, co si přál byla úplně odlišná. A hodně mne zklamalo minimum prostoru pro Yarpina Zigrina. Hanba! A dějová linka Ciri uvízla tak trochu na mrtvém bodě, kdy p
    padouši se rvou mezi sebou, aby ona mohla utéct
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Sedmička Zaklínač nic moc rekapitluační epizoda :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Osma epizoda Zaklínače za mno a pocity rozporuplné ze završení série.
    Bitva naprosto fantastická, i když si myslím, že to nemuselo tak divoce skákat mezi jednotlivými částmi bojiště. A mohla být trošičku přehlednější. Vilgerfortz vs Cahir je velký WTF?! Tenhle člověk má být finálním bossem? Proč nepoužil tu zrychlovací magii jako proti Geraltvoi v knihách. Dost rozporuplné pocity a z časové linie mám bordel. Konec samozřejmě správně dojemný
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    upraveno 24. prosince 2019
    @Tyrion Lannister mám pocit že ji nepoužil, protože ho nepotřeboval zabít nahned, .ne?
    co vím, už v té době měl dohodu s Ehmyrem, ne?

    Jo a ten jejich souboj se mi hodně líbil
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Benji
    Benji napsal(a):

    @Tyrion Lannister mám pocit že ji nepoužil, protože ho nepotřeboval zabít nahned, .ne?

    co vím, už v té době měl dohodu s Ehmyrem, ne?

    Jo a ten jejich souboj se mi hodně líbil
    Já si nejsem jistý, že už Pahorku měl dohodu s Emhyrem, pak by nedávalo smysl přivést čaroděje k Pahorku na úplně prvním místě. Pahorek byl místo, kde se Vilgerfortz stál natolik vliným, že ovládl v podstatě bratrstvo. Pro Emhyra by vůbec nemělo smysl s ním teď uzavírat nějakou dohodu, když nemá ještě žádný vliv Co ovšem nechápu, že seriál úplně bagatelizoval jeho roli v bitvě na úkor Yennefer z důvodů, které tu raději nebudu popisovat.

    Imho celý problém je v tom, že se popisují události, které v knihách byly jenom v náznácích a autoři ještě navíc si berou dosts velkou volnost v jejich interpretaci. Ale třeba nakonec všechno bude dávat smysl. Druhou sérii oznámili už před první, tak snad mají všechny změny promyšlené v tom kontextu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Jeho temné esence finále, řekl bych že asi nejlepší epizoda za celý seriál, která může díky zásadnímu plot twistu soutěžit s Baelor. Velice smutné a nečekal jsem, že autor by měl na něco takového koule. O to víc se mi to líbí, protože ten twist nebyl očividný, ale přesto výborné foreshadowing v podobě lorda Asriel. Myslím si, že svoa to řekla nejlépe dětské dobrodružstí, které ale není tak úplně pro děti :-(
    Zavěrečné prohození světů mezi hlavními protagonisty na jedničku
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Tyrion Lannister
    vilgefortz mal s cahirom dohodu skôr šak teleportoval loď, kde zomrela paveta
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Edem s Ehmyrem chceš říci
    dejme tomu, že Cahir o tom nevěděl... každopádně já si myslí, že to pojmou právě tak, že měl dohodu s Nilfem...ne tak velkou jako PO Pahorku, ale už tam něco být muselo, viz Pavetta...
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.