„Jsme dohodnuti!“ :D A já krapet zmatená, ale to je dobře. Zajímavý stařík, něco mi říká, že o pár desetiletí bude Lutz hledat někoho, komu by mohl vzít srdce on a tak dokolečka a kdo tedy vzal to první srdce a proč... Příběh měl jisté kouzlo a romantické oblouznění rytíře z narace přímo čišelo.
Mějte mne za úchyla, ale opět se musím vyjádřit k formální stránce. Já jsem prostě na to vysazená a i když je příběh perfektní, poutá to k sobě moji pozornost:
- chybějící čárky u oslovení i na jiných místech - "Usadila se a roztla. Roztla a bolela." - Rostla? - "Zaujmul jsem své místo u dveří a ona to své v křesle." - Zaujal - nadbytečné mezery za uvozovkami přímé řeči - "Budiš!" - "Budiž!"
Je tomu už hodně dlouho, co jsem četla Martina, v některých knihách mám velké mezery, a tak nemohu kvalifikovaně posoudit, v jakém konkrétním časovém období se příběh odehrává. Lutzova minulost probouzí mou zvědavost, a samozřejmě i jeho budoucnost, bude-li obsahem pokračování. A ten tajemný stařec... v průběhu čtení ve mně příběh vyvolal hodně dohadů, skoro bych byla ráda, aby mne nechal takhle rozdrážděnou a v očekávání :-).
Ahoj, děkuji za upřímnou kritiku. Bohužel gramatika je má slabá stránka a jsem si toho vědom :-D Také vás musím varovat, že pokud budu vydávat další povídky, budete muset číst i další mé hrubky :-D A jinak, není to úchylné a chápu, že vzdělaný člověk trpí ;-) Co se týče zasazení děje do Martinova světa, tak časové období je neznámé a všechny postavy a události jsou výplodem mé fantazie. Pokračování je rozepsané a volně navazuje na tuto krátkou povídku. Nic však nebude více vysvětleno a vaše napětí bude protahováno.
Jůůů, tragická romantika :twisted: Super rozjezd, zajímavá zápletka, ale na mě strašně rychlý konec :-) V tomto případě se autor mohl klidně trošičku víc rozepsat. Budu se tedy těšit na příště ;-)
Komentáře
A já krapet zmatená, ale to je dobře. Zajímavý stařík, něco mi říká, že o pár desetiletí bude Lutz hledat někoho, komu by mohl vzít srdce on a tak dokolečka a kdo tedy vzal to první srdce a proč... Příběh měl jisté kouzlo a romantické oblouznění rytíře z narace přímo čišelo.
- chybějící čárky u oslovení i na jiných místech
- "Usadila se a roztla. Roztla a bolela." - Rostla?
- "Zaujmul jsem své místo u dveří a ona to své v křesle." - Zaujal
- nadbytečné mezery za uvozovkami přímé řeči
- "Budiš!" - "Budiž!"
Je tomu už hodně dlouho, co jsem četla Martina, v některých knihách mám velké mezery, a tak nemohu kvalifikovaně posoudit, v jakém konkrétním časovém období se příběh odehrává. Lutzova minulost probouzí mou zvědavost, a samozřejmě i jeho budoucnost, bude-li obsahem pokračování. A ten tajemný stařec... v průběhu čtení ve mně příběh vyvolal hodně dohadů, skoro bych byla ráda, aby mne nechal takhle rozdrážděnou a v očekávání :-).
Baron to napsal moc hezky!