Povídka č. 8 (17. kolo) - Ice & Fire

upraveno 23. srpna 2019 v Povídky
imagePovídka č. 8 (17. kolo) - Ice & Fire

Zlomený muž   Jeho tělo bylo jako brnění z masa a kostí, skrývající před světem křehké mužské srdce. Pod tím vším byste ho rozhodně nehledali. A přesto tam bylo.  Velké a zlomené, citlivé a bolavé. Kéž by měl v ruce nůž, aby … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • AvivAviv
    upraveno 28. července 2019
    „Jsme dohodnuti!“ :D
    A já krapet zmatená, ale to je dobře. Zajímavý stařík, něco mi říká, že o pár desetiletí bude Lutz hledat někoho, komu by mohl vzít srdce on a tak dokolečka a kdo tedy vzal to první srdce a proč... Příběh měl jisté kouzlo a romantické oblouznění rytíře z narace přímo čišelo.
  • upraveno 24. srpna 2019
    U této povídky musím obzvláště vyzdvihnout její neustálí vývoj. Ačkoli je poměrně krátká, celkový příběh se pořád mění a s ním i můj pohled na hlavního hrdinu. Což je věc která se mi na Martinovo postavách vždy líbila, žádný člověk není dobrý ani špatný (až na nějaké výjimky...).
    Navíc autor má úžasný styl a jeho příběh je skvěle napsaný. Jako například: "Jsme jen muži v pevné zbroji s křehkými srdci." Tento citát si prostě musím zapamatovat.
    Konec příběhu je vážně nečekaný, trochu mi připomínal pohádky od Oscara Wilda. Tragicky smutný v lidské nespokojenosti a naivitě, že naše splněná přání nemusí být vždy tím nejlepším...
  • Děkuji, za krásné komentáře, moc mě potěšily. Jsem rád, že jste si užili čtení. Mám připravené pokračování, které bude už samozřejmě delší :-)
  • Teším sa naň. :)
  • Mějte mne za úchyla, ale opět se musím vyjádřit k formální stránce. Já jsem prostě na to vysazená a i když je příběh perfektní, poutá to k sobě moji pozornost:

    - chybějící čárky u oslovení i na jiných místech
    - "Usadila se a roztla. Roztla a bolela." - Rostla?
    - "Zaujmul jsem své místo u dveří a ona to své v křesle." - Zaujal
    - nadbytečné mezery za uvozovkami přímé řeči
    - "Budiš!" - "Budiž!"

    Je tomu už hodně dlouho, co jsem četla Martina, v některých knihách mám velké mezery, a tak nemohu kvalifikovaně posoudit, v jakém konkrétním časovém období se příběh odehrává. Lutzova minulost probouzí mou zvědavost, a samozřejmě i jeho budoucnost, bude-li obsahem pokračování. A ten tajemný stařec... v průběhu čtení ve mně příběh vyvolal hodně dohadů, skoro bych byla ráda, aby mne nechal takhle rozdrážděnou a v očekávání :-).

    Baron to napsal moc hezky!

  • Ahoj, děkuji za upřímnou kritiku. Bohužel gramatika je má slabá stránka a jsem si toho vědom :-D Také vás musím varovat, že pokud budu vydávat další povídky, budete muset číst i další mé hrubky :-D A jinak, není to úchylné a chápu, že vzdělaný člověk trpí ;-) Co se týče zasazení děje do Martinova světa, tak časové období je neznámé a všechny postavy a události jsou výplodem mé fantazie. Pokračování je rozepsané a volně navazuje na tuto krátkou povídku. Nic však nebude více vysvětleno a vaše napětí bude protahováno.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @Sekyn Tak po dopsání povídky v diskuzi k danému kolu požádej někoho o korekce. Nejspíš se toho někdo ujme :)
  • Protože se na mateřské stále poněkud nudím, ke korekturám se klidně hlásím ;-). Pokud by chtěli i jiní autoři, jsem zde ;-).
  • :-D No já jsem v nikoho jiného ani nedoufal ;-) Děkuji za nabídku, určitě využiji.
  • Jůůů, tragická romantika :twisted: Super rozjezd, zajímavá zápletka, ale na mě strašně rychlý konec :-) V tomto případě se autor mohl klidně trošičku víc rozepsat. Budu se tedy těšit na příště ;-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.