Povídka č. 2 (17. kolo) - Ice & Fire

upraveno 23. srpna 2019 v Povídky

Komentáře

• Moby! To byla nádhera. Krásna próza, z každej vety odkvakávala taká kľudná vrúcnosť a kúzelnosť. A člověče, takhle si nás získat s posvátným mořem, příznivcem dramatických pauz, roztomilými pověrami, opatrným Ilanem a pak ten konec... To človeku vezme vietor z plachiet. Ale se mi líbí, jak je tam ta velryba zapracována.
  • Krásná námořnická báchorka plná tajemna a pohádkového nádechu. Byl cítit ten chlad a klidné moře během polární noci, čas pro příběh na uklidnění námořníka. Jen jsem místo obrovské velryby čekal přerostlou chobotnici, krakena. Výborná povidka !!!
  • @Aviv Kraken je predátor, který se živí velrybami a sem tam se mu zachce lidského masa. A ulovit krakena by jistě přineslo nejen spoustu peněz, ale hlavně slávu napříč všemi moři. Tak jako je drakobíjec, tak by byl krakenobíjec.
  • AvivAviv
    upraveno 22. července 2019
    Ok, krakobijci ma presvedčili.
  • Nerad se zveřejňuji coby autor, ten by měl – myslím si – zůstat v tomto případě inkognito, nicméně kraken použit úmyslně nebyl. Napadl mě, avšak velryba je odjakživa majestátnější, symbol síly moře a nezkrotnosti, velký Moby Dick. Kraken je už jakýmsi způsobem „kliché“, díky Pirátům z Karibiku už jaksi „okoukané“ téma. A souhlasím s Aviv, kraken se zpeněžit moc nedá a řekl bych, že ve světě Písně ledu a ohně zabitý kraken moc slávy nepřinese, to je jako se chvástat, že „má banda zabila za Zdí obra“. Ano, určitý respekt z toho plyne, ale sláva? Pochybuji.
  • @Lhord Byl to jen momentální postřeh. Povídka byla povedená a patři za ni poděkovat a zatleskat.
  • Moc pěkné zpracovaní ''Moby Dycka'' v Západozemí. Rychlé a čtivé což se bohužel nedá říci o originalu :-D
    Zvláště atmosféra celého příběhu byla povedená. Při čtení z ní přímo sálal ten chladný klid severu i nekonečná samota otevřeného moře.
  • Tohle léto mám za sebou Bílou velrybu i Starce a moře, takže se mi autor perfektně trefil do "mořského" období :-) Oceňuji určitě inspiraci první dílem a autorovi se také povedlo skvěle navodit atmosféru ;-) Jen ten konec mi přišel příliš rychlý.
  • Souhlasím s Michelle, po úvodu bych čekala větší rozvedení tématu, klidně i několikadenní bloudění v mlze mezi krami, stoupající napětí, a pak... bílé mihnutí a nazdar :). Oceňuji hlavně originalitu, vždy se mi líbí, když někdo stvoří své postavy a svůj dílek skládačky zasadí do toho velkého Martinova světa.

P.S.: Droboučká výhrada - slovo "bryčka" je užíváno pro kočáry, nemělo zde být spíše "bárka"?

Bylo podivuhodné, že se tak úctyhodná kocábka ocitla v obklopení malých bryček.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.