@Tyrion Lannister Nejsem Lynchův fanda, jeho filmy nepobírám, ale Twin Peaks miluju. Nechci spoilerovat, takže o tom nedokážu moc dobře mluvit, ale mysteriózní linka je tam výborná. Celý ten seriál má skvělou atmosféru, dobré a zajímavé (a zajímavě ujeté) postavy. Prostředí je dalším hercem. A pak samozřejmě ta hudba! Pokračování jsem neviděla. I když jsem se na něj nehorázně těšila, tak jsem nakonec nesebrala odvahu.
@Tyrion Lannister Ono to měl Lynch těžký, TP bylo na tehdejší dobu příliš nekonvenční a odvážné, Lynch především naprosto vytěžil formátu televizního seriálu a na něco takového tehdy ještě diváci nebyli připraveni, tak mu to stanice zrušila po druhé řadě, která samozřejmě skončila obřím cliffhangerem. Lynch to chtěl vždycky dokončit, pokusil se o to ve filmu Fire Walk With Me, který sice mapuje posledních sedm dní života Laury Palmer, ale jeho úplné finále se chronologicky odehrává až po konci seriálu. Bohužel ho v Cannes tehdy vypískali a všichni nepochybné kvality filmu uznali až zpětně, především proto, že nejen všechny série seriálu ale i tento film se od sebe velmi liší. Samotné druhá řada by se pak dala rozdělit na dvě poloviny- uzavření Lauřina případu, které je s Badalamentiho soundtrackem vpravdě dechberoucí a pak probírání Cooperovy minulosti, které končí právě oním cliffhangerem. Třetí řada je potom oním kýženým pokračováním, snažící se uzavřít nejen Cooperův příběh, ale příběh celého městečka i příběh Laury Palmer, která je tou nejdůležitější postavou seriálu a také je v dobrém slova smyslu skvělým fanservisem, takže každý šílenec (jako třeba já), který má doma nejen všechny série, různé knihy rozebírající celý fenomén TP a umělecké myšlení Davida Lynche, dvě různé verze pilotu, oba filmy (druhý je jenom sestříhaný z nepoužitých scén) nebo všechny doprovodné knihy (Tajný deník Laury Palmer, Cooperovy zápisky, nedávnou Tajnou historii TP) tohle prostě ocení. Lynch totiž vždycky nejvíc ze všeho chtěl osmnáct hodin televizního času, se kterými si mohl udělat cokoliv chtěl, no a taky že udělal, třeba scéna pohledu do nitra jaderného výbuchu z flashbackové epizody číslo osm, která je důležitá pro celé mystérium a která trvá dlouhé a dlouhé minuty, jenž je zakončená verši ''toto je voda ,toto je studna, pij z hluboka a klesni ke dnu, kůň je oční bělmo a temnota uvnitř'' je pro každého kdo není naladěn na stejnou vlnu vpravdě nesnesitelná. Absolutní tvůrčí svoboda, o kterou se strašně dlouho handrkoval mu to umožnila uzavřít jak si představoval a proto to celé trvalo tak dlouho. A nebyl by to samozřejmě Lynch, kdyby nám na konec neservíroval klasický happy end.
Dál samozřejmě není náhoda, že Lindelofův nejoblíbenější seriál je právě TP, protože z něj velmi opisoval, ale originál je samozřejmě jenom jeden. TP rozhodně není tak mysteriózně neohrabané jako Lost, tady jde především o zpočátku blíže nespecifikované mysteriózno, které je přes den a v hranicích městečka potlačeno kulturními návyky a křesťanskou fází, v lesích za městem a v přítmí noci však propuká v ten nejtemnější pohanský proud zla. Je to děsivé i zábavné zároveň, stejně jako je děsivé a zábavné zároveň pozorovat, jak Lynch ve třetí sérii velmi chytře a po kouskách objasňuje, o co se vlastně jedná.
Na to že od seriálu vlivem negativního přijetí komunity nic moc nečekám, tak mě Geralt, dokonce i Yen, hlavně ale Ciri, velmi překvapili. Jasně, Geralt je až nechutně pohledný, to byl ale ve Hře taky a tam to nikomu nevadilo. A že by z Cavilla udělali po vzhledu knižního Geralta čekat nikdo nemohl. Tudíž za mě zatím v poho a těším se jak série vyjde :)
@Paxter Redwyne Ne, ale mám za sebou druhou sérii žánrově spřízněného Dark, která je ještě lepší než ta první a na níž se Stranger Things absolutně nechytá
Komentáře
Pokračování jsem neviděla. I když jsem se na něj nehorázně těšila, tak jsem nakonec nesebrala odvahu.
Dál samozřejmě není náhoda, že Lindelofův nejoblíbenější seriál je právě TP, protože z něj velmi opisoval, ale originál je samozřejmě jenom jeden. TP rozhodně není tak mysteriózně neohrabané jako Lost, tady jde především o zpočátku blíže nespecifikované mysteriózno, které je přes den a v hranicích městečka potlačeno kulturními návyky a křesťanskou fází, v lesích za městem a v přítmí noci však propuká v ten nejtemnější pohanský proud zla. Je to děsivé i zábavné zároveň, stejně jako je děsivé a zábavné zároveň pozorovat, jak Lynch ve třetí sérii velmi chytře a po kouskách objasňuje, o co se vlastně jedná.
http://thewertzone.blogspot.com/2019/07/netflix-release-first-official-images.html
https://www.cnet.com/news/lord-of-the-rings-amazon-series-cast-release-date-rumors-news/?fbclid=IwAR0UKCkJG9jjqbqt3B2xSww9FCZHA3znHHlRUliluEupGDJMAffEiYAUVNk
https://www.instagram.com/p/BvkbvZSAFq9/?hl=cs