Tanec - diskuse

upraveno 25. října 2012 v Tanec s draky
Prostor pro ty, kteří už knihu dočetli. Ostatní rychle pryč :)
16162636466

Komentáře

  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Blackfish No vzhledem k tomu, že při vzniku 2 ze 3 tebou zmíněných filmů, jsme ještě ani netahali kačera, tak je nevyhnutelné, že ti herci budou trochu vyzrálejší :)
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Fuj, pořád se nemůžu zbavil představy té hroudy masa z Rakouska coby Aegona Dobyvatele. Je to děsné. Možná tak ještě Maegor Krutý. Ale Aegon prosím nnééé.
  • upraveno 17. března 2013
    No tiež Arnolda moc nemusím :D Ale ako Loras v GOT by serial trocha oživil :D
  • no konecn som presiel vsetky stranky diskusie dalo mi to teda zabrat a zaujalo ma par veci co sa tu pisali jak keby boly iste.

    kde ste zobrali ze OHAR zije ked ten mnich povedal brienne ze ho nasiel umierajuceho pri strome kde ho arya nechala

    kde ste nabrali ze RICON je na SKAGOSe ked tam bola len nejaka zmienka o tom ze davos ma viac skusenosti ako kapitani bileho pristavu a ze nepoznaju vzdialene vody. a dalsia vec skagos je ostrov tak by tam bolo dost obtiazne sa dostat.


    A nazaver kde sa vzala teoria o smrti REEDovych alebo len JOJENA .


    dalej je skoda ze sa tu rozoberali bud tie iste veci stale dookola ale veci uplne offtopic.


    tema je dva mesiace stara ale dufam ze sa tu niekto ozve.


  • @7myso7 toto asi patrí do témy spoilerov ale tak ti to tu napíšem

    Ohar zomrel, ale väčšina ľudí to berie tak že zomrel Ohar a nie Sandor, zomrela jeho zlá stránka. Tak ako aj vedúci ostrova bol kedysi vojak a prestal so svojím životom rovnako ľudia dúfajú že takto dopadol Sandor

    Ricon a Skagos neviem, boli náznaky že Osha je zo Skagosu tak kde inde mala ísť ak nie domov. + nebolo Davosovi jasné povedané že Rickom je na Skagose? Od toho nemého chlapca ktorý robil Theonovi poskoka.

    Reedovci - Meera bola velice smutná, a Bran po tom čo zjedol nápoj (v ktorom asi bol Jojen, získal väčšiu moc. Rovnako aj Jojen hovoril o svojom poslaní alebo niečo podobné - vedel čo ho čaká.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    ad Sandor - citace z Hostiny pro vrány, kapitola kdy Brienne, Hale a Podrick dorazí na ostrov do kláštera (či co to bylo):
    Na horních svazích viděli tři chlapce ženoucí ovce, a ještě výš míjeli hřbitov, kde kopal bratr mohutnější než Brienne hrob. Podle způsobu, jakým se pohyboval, bylo zřetelně vidět, že je chromý. Jak hodil plný rýč štěrkovité půdy přes rameno, něco málo se jí rozprsklo proti jejich
    chodidlům. „Dávej větší pozor,“ pokáral jej bratr Narbert. „Septon Meribald by mohl mít plná ústahlíny.“ Hrobník jen sklonil hlavu. Když k němu přišel pes, aby ho očichal, upustil svůj rýč
    a poškrábal ho na uchu.


    Mnozí věří, že ten hrobník je Sandor.
    7myso7 napsal(a):


    ... veci uplne offtopic.

    Jo, vítej na icefire.cz...
  • Brienne: It is true, then … Sandor Clegane is dead
    Elder Brother simply replies, "He is at rest."

    Many readers of the series believe that there are hints in what Elder Brother has said about the Hound to Brienne, that Elder Brother considers "the Hound" to be simply an aspect of Sandor's personality, and that Sandor Clegane himself may have survived and is living as a novice on the Quiet Isle monastery. Readers have identified Sandor as the novice gravedigger espied by Brienne.
  • toto je myslim dosti jasne ze je Sandor/Ohar mrtvy.

    Je tu však jedna věc, kterou vím. Ten muž, za kterým se honíš, je mrtvý.“
    To byl další šok. „Jak zemřel?“
    „Mečem, stejně tak jako žil.“
    „Tohle víš s jistotou?“
    „Sám jsem ho pohřbíval. Mohu ti říct, kde se nachází jeho hrob, jestli si to přeješ. Přikryl jsem ho kameny, aby mrchožrouti nevyhrabali jeho maso, a jeho přilbici jsem položil na rov, aby označovala místo jeho posledního odpočinku.

    a z tohoto tazko vychadzat ze je ricon na Skagose

    Starý instinkt přiměl Davose Mořského sáhnout po svém hrdle. Jeho prstní kůstky byly jeho amuletem pro štěstí a nějak cítil, že při tom, co po něm Wyman Manderly žádá, bude štěstí potřebovat. Kůstky ale byly pryč, a tak řekl: „Máš ve svých službách lepší muže. Rytíře, lordy a mistry. Nač potřebuješ pašeráka? Máš lodě.“
    „Lodě,“ souhlasil lord Wyman, „jenže moji posádku tvoří říční loďaři nebo rybáři, kteří se nikdy neplavili mimo Kousanec. Na toto potřebuji muže, který se plavil v temnějších vodách a ví, jak proklouznout kolem nebezpečí, neviděn a bez újmy.“
    „Kde je ten hoch?“ Davos předem tušil, že odpověď se mu zamlouvat nebude. „Kam po mně chceš, abych se vydal, můj pane?“
    „Wexi,“ řekl Robett Glover, „ukaž mu to.“
    Němý chlapec vyhodil do vzduchu dýku, chytil ji, mrštil jí po mapě z ovčí kůže, která zdobila zeď lorda Wymana. Zabodla se a s chvěním zůstala stát. Pak se usmál.
    Davos na okamžik zvažoval, že požádá Wymana Manderlyho, aby jej poslal zpátky do Vlčího doupěte; za šerem Bartimusem s jeho příběhy a za Garthem s jeho smrtonosnými dámami.
    V Doupěti jedli vězňové každého rána ovesnou kaši. Jenže na tomto světě existovala i místa, o jejichž obyvatelích bylo známo, že hodují na lidském mase.
  • @7myso7 Ehm, mám dojem, že budu opakovat už napsané. Ohaře Ti evidentně nevysvětlíme (Někde je to rozebíráno v samostatném tématu.).
    Co se Skagosu týče- věta
    Jenže na tomto světě existovala i místa, o jejichž obyvatelích bylo známo, že hodují na lidském mase.
    mluví za vše. Podle zmínek v předešlých knihách má právě Skagos být skalnatým rájem jednorožců a kanibalů. ;)
  • @7myso7
    Určite to nie je dosť jasné.
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 24. května 2013
    @7myso7
    Další nápověda je pak v samotném seriálu s01e07, kdy Theon obtěžuje Ošu. Mistr Luwin ho pošle pryč a Oše se za jeho chování omlouvá. Oša pak řekne něco ve smyslu "Já jsem zvyklá na horší věci. Na muže, co by toho hocha sežrali a šťourali se jeho kostmi v zubech."
    Dle mého názoru jasný odkaz na Skagos.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    7myso7 napsal(a):

    toto je myslim dosti jasne ze je Sandor/Ohar mrtvy.

    Je tu však jedna věc, kterou vím. Ten muž, za kterým se honíš, je mrtvý.“
    To byl další šok. „Jak zemřel?“
    „Mečem, stejně tak jako žil.“
    „Tohle víš s jistotou?“
    „Sám jsem ho pohřbíval. Mohu ti říct, kde se nachází jeho hrob, jestli si to přeješ. Přikryl jsem ho kameny, aby mrchožrouti nevyhrabali jeho maso, a jeho přilbici jsem položil na rov, aby označovala místo jeho posledního odpočinku.


    Skutočne? Potom je mŕtvy aj Bran aj Rickon. Tie dve mŕtvolky boli viac než jasné. Je jedno, čo je pravda, že niekto o tom klamal, že v tom bol plán v pozadí. Proste sa ideme hrať na dôverčivých a veríme
    . :)
  • Phoebea napsal(a):

    @7myso7
    Další nápověda je pak v samotném seriálu s01e07, kdy Theon obtěžuje Ošu. Mistr Luwin ho pošle pryč a Oše se za jeho chování omlouvá. Oša pak řekne něco ve smyslu "Já jsem zvyklá na horší věci. Na muže, co by toho hocha sežrali a šťourali se jeho kostmi v zubech."
    Dle mého názoru jasný odkaz na Skagos.


    v tretej serii hovori Oša pribeh prečo sa nechce vratit za ZED takze o tom zeby pochadzala zo skagosu pochybujem. za ZDI su vseliaky ludia. Jedina co je ako napoveda je asi o tych ludozrutoch to by ten SKAGOS byt mohol ale ako ich potom mohol ten nemy sledovat az na ostrov a kde by ho potom nasli muzi z bieleho pristavu?
  • upraveno 24. května 2013
    @7myso7 Rickon vs. Skagos
    Vzpomněla jsem si ještě na něco, hodím citát z wikiny:
    While Jon wargs into Ghost, Ghost knows that two of his siblings still live, being able to sense Nymeria sing to the moon with her pack of regular wolves in the Riverlands and Shaggydog fighting a unicorn on Skagos. Even though Summer is alive, Ghost cannot sense him, presumably because Summer is beyond the Wall.
    ADwD
    A wild rain lashed down upon his black brother as he tore at the flesh of an enormous goat, washing the blood from his side where the goat’s long horn had raked him.
  • kedy toto vlastne hovoril/myslel do pameti sa mi dostalo len to o branovom vlku ze to urcite musel byt on co ho zachranil
  • @7myso7 Sen na začátku Tance- hned první Jonova kapitola.
  • Moc prosím nemáte někdo na prodej pátý díl Tanec s draky od talpressu vázaná vazba?? Uz není nikde k sehnání a me chybí poslední kniha. Moc moc prosím ozvěte se mi na mail dejdyl@email.cz děkuji
  • upraveno 27. června 2019
    Stará diskuze zde je, ale jinou jsem nenašla. Co mě zaujalo -
    TYRION nevím kolikátá kapitola, v eknize je nevidím, ale je to ta část, kde Tyriona s Jor
    Conningtonem přepadnou lidé se suchou pletí.

    ''Mlhou se klenuly bledé kamenné oblouky, sahající od Paláce smutku až k západnímu břehu řeky. Polovina se jich zbortila, stažena tíhou těžkého mechu, který je všechny obrůstal, a silných černých šlahounů plazících se vzhůru z vody. Široký dřevěný oblouk mostu byl celý prohnilý, ale některé z lamp lemujících cestu stále svítily...''
    a dále:
    ''Čtyřicet stop nad nimi sténali a mumlali pod blikající lampou zkamenělí lidé.''

    Jaký lampy to tam maj, snad ne elektrické světlo, navíc stále funkční? Ty skuhrající mátohy si těžko budou udržovat lampy s hořícím médiem, na to už nemaj myšlenkovou kapacitu, mnozí z nich beztak ani nevidí. Skleněné svíce z Qarthu jsou příliš vzácné a navíc spíše k něčemu jinýmu, věci na způsob Standova meče taky (jinak by je mělo mnohem víc lidí) a nejspíš by je někdo dávno byl sebral.
    Ano, poukazuji tady na lampy, když kousek odtama jsou draci atd., ale baví mě nacházet takové malé podivnosti.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    image
  • Třeba tam hnízdí světlušky a fosforeskující červy, jestlivá je to ze dřeva. :D
    Myslíte, že v ASOIAF jsou svítící krystaly ala Tolkien?
  • Melisandřin krystal má nějaké vlastní světlo? Ale je možný že už nějak vyhasíná, když svítí spíše tak nějak mdle. Svítící krystaly mohou být spíše ty skleněné svíce (pominu že obsidián není krystal)

    Btw jsem s re-readem dále. Pobavil mě opět Tyrion, teď už ve Volantisu:
    V tuto ranní hodinu byl obsazen jeden stůl z dvaceti. U jednoho z nich spatřil Tyrion trpaslíka. Hladce oholený, s růžovými tvářemi, čupřinou kaštanově hnědých vlasů, mohutným čelem a rozpláclým nosem seděl na vysoké stoličce s dřevěnou lžící v ruce, pozoroval misku nafialovělé kaše zarudlýma opuchlýma očima.
    Ošklivý malý bastard, pomyslel si Tyrion.


    Jorah se mi poněkud znechutil ve třetím díle, protože se z něj stal nepříjemný nevrlý morous, ale ve Volantisu je opět aspoň trochu jak předtím..sice tahá Tyriona po městě se svázanýma rukama na provaze, samý sklapni a držhubu, ale o pár sekund později se Tyrion zeptá na fakta a hned se z něj začnou sypat hromady informací jak z chodící encyklopedie.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Melisandřin krystal? To myslíš ten rubín, který nosí na krku?
  • Bych řekla, že ten její podobu měnící rubín není běžný materiál pro lampy, ale minimálne by to potvrdzovalo, že svietivé kryštály sú možné.
  • Třeba to není rubín, ale lidi kteří nestandardní magické kamení a skla neznaj, napadne právě rubín. Arya si taky myslela že dveře od domu Černé a bílé jsou z čarostromu a ebenu, přitom to černý je možná spíše z toho modrolistého stromu, co se z něj dělá Stín večera.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    upraveno 28. června 2019
    Tak jako první ho jako rubín označí zkušený mistr z Citadely. Ale ať je to, co chce, každopádně je to "napájené" magií. Ta je zdrojem toho světla. (Pomiňme, jestli je to magie od velké červené jedničky, nebo prostě přímo od čarodějky Melisandry.)

    Jak jsi přišla na to, že by dveře v Domě černé a bílé neměly být ze dřeva čarostromu?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Nevada
    Jak jsi přišla na to, že by dveře v Domě černé a bílé neměly být ze dřeva čarostromu?
    Že jsou z čarostromu nepopírá. Spíš to že by byly i z ebenu, hádám ;)
  • upraveno 28. června 2019
    Přesně tak - myslím si že ty černé stromy s modrými listy (z kapitol o Dany v Quarthu) jsou essoský protějšek čarostromů. Černá x bílá, modrá x červená, a oba typy jsou magické, jen do těch černých nikdo nedělá ksichty.

    Napadá mě, jestli Melisandra není nemrtvá? Ta seriálová byla bez svého náhrdelníku prastará babice, docela očekávatelně. U knižní se ještě může ukázat, že je jako UnCat, ale horší o celé ty nesčetné roky, a drží pohromadě jenom tím náhrdelníkem. Koneckonců je mezi rudejma prý vyjímečně dobrá a třeba právě obvykle živé tělo je tím, co ostatním ve zdokonalení se v rudém čarování překáží.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jo, pravda, to jsem popletla, vážně netuším, proč jsem tam napsala ten čarostrom. Ale otázka zůstává. Proč si to myslíš? Martin to opakovaně popisuje jako ebenové (i židle při zasedání "rady" beztvářníků). Přičemž v tom světě se jedná o rozšířenou dřevinu, mají ji kromě Braavosu i v Otrokářském zálivu nebo Dorne.

    @Ziriath Prosím, dodržuj pravidla. Jen knižní informace, nic ze seriálu.

    K Melisandře, nemyslím si, že by byla oživená mrtvá. Ve své kapitole si pomyslí, že v jejím řádu není nikdo tak dobrý ve čtení věštby z plamenů, ale minimálně ten kněz, co si ho oblíbil Victarion je taky třída. Ale párkrát mě při čtení napadlo, zda se Melisandra od řádu neoddělila, či nebyla vyloučena, nebo tak něco, případně nepatří k nějakému užší (fanatičtější) "sektě", která se vyčlenila z toho řádu.
  • Stromy - Stín večera funguje zřejmě velmi podobně jako čarostromová kaše. Oba stromy jsou spojené s čarodějnictvím, mají nezvyklé barvy, dřevo zřejmě podobně kvalitní. Tedy si myslím že nějak patří k sobě, nebo jsou svoje protějšky. Eben by klidně mohl být prostě eben, ale asi ne moc významnou teorii že je to ve skutečnosti dřevo z těch černomodrých stromů, můžete vyrvat z rukou mojí mrtvoly, hehe. Nebo dokud autor neuvede jinak.
    Mel - Mně přišlo podivný, že mluví o nesčetných letech a o tom, že vůbec nepotřebuje jíst - stejně jako UnCat a lord Beric. Produkuje 'děti' které jsou spíše jen duchové nebo stíny. I když, nevím jak to mají ti ostatní rudí.

    Můj reread je u konce.
    -Můžu si dovolit trochu obdivu k Drogonovi? Hoodný Drogon. Zjevil se odnikud a (doufám) rozsekl tu meereenskou mizérii. I když ta bohužel s Barristanovým POV tak úplně nekončí - i když on sám není špatnej a určitě má hodně co říct, myslím že má nejnudnější POV, samej Harzoo.
    -Proč mám ten pocit, že Yezzan zo Qaggaz (žlutá velryba) je lidský Jabba Hutt? Já si ho vlastně jako člověka ani nedokážu představit. Tyrionův POV je sice v Meereenu, ale aspoň zábavný.
    -Proč lidé považují zrovna Dany za SJW (social justice warrior?) To by se o prezidentu Lincolnovi dalo pak říct taky, když zrušil otrokářství. Kdo do té kategorie zapadá víc, je imho Jon Sníh. S tím jak pustil za Zeď všechny ty divoké a snaží se je integrovat.
    -Nevím teď jestli nepíšu o Hostině pro vrány, ale všimli jste si, že v Chrámu černé a bílé je socha Bledého dítka Bakkalona? (ti co mají od GRRM načteny sci-fi povídky, vědí). Vím že on rád recykloval některá jména, ale baví mě tyhle věci nacházet. Chybí mi tam někde znak Thety, nicméně kdyby tam byl, tak mu určitě Theta říkat nebudou.
    -GRRM je mistr. Dokázal shodit Cersei, ale takovým způsobem, že mě to vlastně netěší až tak, jak by mohlo. Z těch vyschlých babic jde opravdová hrůza. Jde z nich pocit asi jak z Magdaleniných prádelen, fuj.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.