Blbost kvete na internetu - Ice & Fire

upraveno 16. května 2019 v George R.R. Martin
imageBlbost kvete na internetu - Ice & Fire

Vyjádření George R. R. Martina k podivným spekulacím, které se šíří o údajném dokončení Písně ledu a ohně.   Blbost kvete na internetu   Víc a víc jsem přesvědčen, že internetová novinařina je zkrátka protimluv. Poslední dobou to vypadá, že … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • "Ne, Vichry zimy ani Sen o jaru dokončené nejsou"

    Ani Vichry Zimy. Osm let a pořád nic. To už začíná být docela na pováženou. Sen o Jaru se docela rozplývá.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Kalam Mekhar Já si myslím, že na pováženou je to dávno a fanoušci by neměli věřit ničemu, co není napsané na Martinově blogu. Doufej v nejhorší a pak můžeš být jen mile překvapen.
  • upraveno 16. května 2019
    Ok, tak se omlouvám no. Prvně jsem slyšel, že Martin má vydat po odvysílání posledního dílu nějaké informace ohledně Vichrů. A protože to bylo na Prestonově kanálu (kterého řadím na první místo), prostě jsem tomu chtěl uvěřit. Zvlášť, co jsem narazil na to video. Ale nějaká moje část tomu bude určitě věřit i nadále :P
  • Tyrion Lannister napsal(a):

    Já si myslím, že na pováženou je to dávno a fanoušci by neměli věřit ničemu, co není napsané na Martinově blogu.

    Já bych nevěřila ani tomu blogu :-) Jak říkal Sir Humphrey: Na tiskové prohlášení se nepřísahá.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Zatím Martin nezavdal jediný důvod, proč mu nevěřit.
  • Blbost nekvete jen na internetu, ale i v tisku. V aktuálním čísle časopisu Story je článek o jisté herečce GOT, a jeho autorka tam jen tak mezi řečí "úžasně" vyspoilerovala děj. Celé ty roky, co existuje seriál a hysterie kolem něj roste, se mi úspěšně daří vyhýbat se jakýmkoli spoilerům, abych pak na jeden sakra velký narazila v lifestylovém časopise. Už vím, jak se cítili ti, kterým Mladá fronta prozradila, že v 6. díle HP umře Brumbál. Tohle se prostě nedělá :-(.
  • Auvajs. Já na spoilery rezignovala už před nějakou dobou, ale jestli někdo vydržel takhle dlouho, tak to je drsný takhle zmařit. A navíc kde to člověk nejmíň čeká... Jestli je to nějakou útěchou, předpokláda se, že seriál a knihy toho budou mít společné minimum. Je tedy šance, že co ses dověděla, se nebude vztahovat k tomu, co se dočteš.
  • @Aviv doufám... Ještě se utěšuji tím, že to Martin třeba nakonec vůbec nedopíše, a tak nebudu zklamaná.

    I když... fakt bych si moc moc moc přála, aby to dopsal :-)).

    Už vím, jak se cítil Roy v IT Crowd, když mu prozradili zápletku toho nového filmu od Tarantina! Pořád se z toho nemůžu vzpamatovat. Patřím k matadorům, co to četli v době, kdy to nikdo neznal - půlka Liberce si ode mne knihy půjčovala, a když jsem lezla na xchat s přezdívkou arya.stark, tak její původ identifikoval jeden jediný člověk odkudsi z Hradce Králové. Táta i kamarádi seriál zuřivě sledovali, s tenčícím se počtem epizod do konce dokonce můj otec začal googlovat informace o hercích, četl rozhovory s nimi, hledal vše možné, jen aby si čekání ukrátil, a doma pak odmítal debatovat s mámou o čemkoli jiném než o tom, jaký bude další vývoj postav (takže mámu zlomil a začala to sledovat s ním :-D). Vyhnout se jakýmkoli spoilerům byl tedy docela krušný boj, ale díkybohu bylo mé okolí soudné. A pak blbé Story!!! Grrrrrrrr.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Lady Ašara můžu se zeptat co to je za spoiler? Dost mě tvůj příběh zaujal =D
  • JoserJoser persona non grata
    Mě třeba spoilery u adaptací čehokoliv vůbec nevadí, horší to mám samozřejmě s literární předlohou, tam mi žádný spoiler nesmí přes práh. Já třeba čtu komiks The Walking Dead o několik čísel pozadu za amerikou a web Blesku mi úplnou náhodou vykecal obří a zásadní spoiler o hlavní postavě z aktuálního čísla. Tak mě to dostalo, že si od toho budu muset dát pauzu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    Já musím říct, že mi spoilery nevadí. Typicky nedávno jsem koukal na jedno anime a youtube commenty mi vyspoileroali jednu smrt, přesto přese všechno, že jsem věděl, že se to blíží, tak mne ta scéna emocinálně dostal ono totiž některý věci se vyspoileroat nedají.
    Taky u Malazu jsem si sám úmyslně vyspoileroval některé věci, protože mne na*alo jedno rozhodnutí autora a musel jsem se tedy ujistit, jaké věci mně čekají, abych věděl zda to číst a prozrazení děje mne zaujalo na tolik, že pokračuji.
    Imho jsem se za posledních pár let propracoval z "zacpavám si uši" k tomu, že vyspoilerovaný příběh beru jako novou zkušenost. Ono mít příběh se spoilerem a bez spoileru je v obou případech unikátní a i vyspoilerovaný příběh je jiná zkušenost než číst podruhé. Navíc jsem také došel k názoru, že skutečně dobré dílo nepotřebuje moment překvapení. I když samozřejmě je to též důležitá zkušenost na Rudou svatbu vzpomínám do dneška :twisted:
    Navíc bych se opravdu nebál, že seriál něco vyspoileroal. Sám Martin víceméně potvrdil, že budou dva konce.
  • @Lady Ašara
    Odpověděl bych Ti takto:
    Kdyby knihy opravdu dopadly tak, jak dopadl seriál. Tak by bylo úplně jedno, jestli to bylo nebo nebylo vyspoilované.
    Bylo by to (pro mě) po nějakých deseti letech jedno z největších zklamání v životě.
  • @Joser Naprosto rozumím, mně to včera ukradlo kus duše.
    @Gavinny Právě že jestli to dopadne tak, jak jsem se mimoděk dočetla, tak od dnešního dne až do okamžiku, kdy si to přečtu černé na bílém, budu truchlit. Na tuhle postavu bych si byla vsadila.
  • Co se spoilerů jako takových týče, tak mi nevadí, ale ráda bych nějaký spoiler alert, abych měla svobodnou volbu, zda se ho dozvím či nikoli. V prvním případě by pak mohla vinit jen svoji nenechavou zvědavost, ale ne nezodpovědného autora textu.
  • @Tyrion Lannister Povedené video. Ten experiment ma prekvapil. A kvituju, že na závěr dodal, že by to stejně měla být osobní volba.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.