!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry

1141516171820»

Komentáře

• Rickon je mi jedno a toho jeho agresivního čokla nenávidím (i když ani jeden z nich za to tak docela nemůžou, za to může, že rodiče opustili malý děcko, a vlk se svezl tak nějak s ním), ale je možný, že když už ne třeba obnoví Zimohrad, tak vybuduje něco jinýho.
    Vypadá totiž, že GRRM napsal Starkovic rodinu jako zosobnění Sedmi: Eddard - Otec, Catelyn - Matka, Robb - Válečník, Sansa - Panna, Arya - Cizinec, Bran - Stařena. No a na Rickona zbyl jen Kovář.
  • upraveno 17. června 2019
    @Ziriath Ja sa domnievam,že tá paralela na Sedmu sa dá aplikovať na väčšinu postáv z príbehu. ;-)
    Otec-Eddard,Stannis,Davos,Tywin,Doran
    Kováč-Tyrion,Gendry,Varys
    Bojovník-Jaime,Jon,Robb,Oberyn,Jorah
    Matka-Catelyn,Cersei,Daenerys,Lysa,Gilly
    Panna-Sansa,Margaery,Myrcella
    Starena-Melisandre,Olenna,Bran,Samwell,Missandei
    Cudzinec-Arya,Theon,Sandor,Jaqen,Euron
  • No jo, jenže kde máš sedem hráškov v jednom lusku, vyjma Starku?
    Pre mňa to kvapku kríva preto, že Starkovia sú tradične starobožskí, len s Cat tam prišiel synkretizmus, takže ona sa klania siedmim a jej deti s rôznou preferenciou obom, či niektorím viac a Ned se držel pouze stromu, pokud vím.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Ziriath tohle se mi líbí, snad to není jen náhoda
    Naopak, já doufám v ostrého Rickona. O to víc mě mrzí, že na něj kvůli chybějícímu časovému skoku nebude prostor.
  • Nové konšpiračné videá od Alt Shift X, venované Dayneovcom a Euronovi Greyjoyovi. :twisted:

• Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

Po dlouhé době příspěvek k tématu, kvůli kterému tahle stránka byla založena :-D Tenhle konec se mi kurevsky hodně líbí. Speciálně ta část s Arya, která je pobodána ve chvíli, kdy má obličej někoho jiného. Dovedu si představit, že to je něco, co by se mohlo stát v knihách, protože to je krásná ukázka toho jak posedlost pomstou vás může kousnout do zadku.
    Navíc se na tohle dá mnohem lépe napasovat i Mad Quen Dany twist, pokud by ona byla zodpovědná za smrt Jona dávalo by mnohem větší smysl, že jí hrablo. Celkově dobře odvedená práce a za mne si budu rád myslet, že to tak opravdu skončilo. :twisted:
  • Zní to dobře. Moc povedené spojení stromu, nočního a magie jako takové a tedy i Jona. A Branovo zapojení. A zvrat s dračím sklem. Taky dočasné sklonění pro dobro lidí.
  • upraveno 4. srpna 2021
    Způsob Jonova návratu - abych dokončila, co jsem nakousla tady: http://www.icefire.cz/forum/discussion/51359/spoiler-teorie-ve-svete-asoiaf-pouze-knihy#latest
    Z mého pohledu vypadá nejpravděpodobněji teorie, kterou tu najdete hned v úvodu - že Melisandra obětuje Shireen pro oživení Jona Sněha. Vůbec se mi totiž nelíbí, co o Shireen říkala Val (že Shireen je prakticky už mrtvá). Tady se opravdu připravuje půda pro smrt té malé chudinky.
    Ale - proč by Melisandra něco takového dělala? Seriál se s tím vypořádal poměrně jednoduše a tyhle události od sebe oddělil. Můžeme teď zase spekulovat o tom, jestli je Stannis opravdu mrtvý. Královna Selyse by totiž svolila k obětování své dcery jen za opravdu výjimečných okolností - protože když nic jiného, Shireen je Stannisovou jedinou dědičkou. Selyse by ji proto asi obětovala snad jedině pro záchranu svého manžela.
    Špatné zprávy o Stannisovi tu máme. Kdo ví, co o něm Melisandra viděla ve svých ohních a jak si to vyložila. Máme tu tedy dvě možnosti. Buď Melisandra přesvědčí Selyse, že potřebují Jona ke Stannisově záchraně a vítězství. Nebo, což je zajímavější - Melisandra se pokusí Stannise oživit na dálku. A své vzývání určí pro Azor Ahaie, takže jí nečekaně zahne za roh :-). Co myslíte?
  • @čejka IMHO Stannis bitvu u Zimohradu vyhraje (nic menšího bych od něj nečekala), ale rozhodně je uvěřitelné, že Mel pravdu nebude vědět. Postavy v Písni často pracují se starými nebo neúplnými informacemi. Selyse opravdu může souhlasit s obětováním dcery, aby Standu zachránila. A je naprosto v Martinově stylu, že místo Standy oživí Jona. Pěkný hukot na Zdi. A teď si představte, co se stane, jestli se Standa na Zeď vrátí...
  • upraveno 4. srpna 2021
    No, to by mohla být hodně zajímavá konfrontace :-D Samozřejmě taky smutná, vzhledem k Shireen.
    Kromě toho pak nejspíš začne Melisandra přemýšlet. A jestli ke Zdi dorazí ještě Davos (který si jistě leccos pamatuje z průběhu války a možná vzpomene dokonce ještě na původní Targaryeny), tak si ti dva pomalu můžou začít dávat některá fakta dohromady ;-)
  • Iste, že AltShiftX znova teoretizuje o tom, ako dopadnú postavy. :-)

• Tyhle analýzy se poslouchají moc dobře.
  • Narazil jsem nedávno na výborný YT kanál o ASOIAF teoriích. Je v angličtině, ale jsou tam i celkem dobré AI titulky. Nejvíce mě zaujala profláklá Blackfyre/Varys/Aegon teorie a poté teorie o černém kameni.

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.