Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
imageHra o trůny - 8. série - Ice & Fire

Po roční pauze je tu poslední řada…

Číst celý článek zde


1212224262729

Komentáře

  • Ale máte pravdu, o Tits and Dragons už držím hubu, nechtěl jsem se opakovat pořád dokola, omlouvám se. Jinak ještě k mým výtkám, už to tu asi někdo psal, úplně dopodrobna jsem to tu nečetl, ale taky nechápu, proč ještě existuje Night Watch, když zombíci byli poraženi a s Divokými bylo uzavřeno příměří, tak jsem čekal, že hlídku zruší. Tyrion sice říkal, že je potřeba místo pro bastardy a zlomené muže, ale proti komu bude hlídka bojovat...
  • upraveno 22. května 2019
    @JoffreyWater Tak především proto, aby měl Jon kam jít za svým happyendem. :evil:
    Ale kdybys opravdu chtěl hledat logické vysvětlení, tak obnovit Noční hlídku je (za podmínky že opraví tu díru ve Zdi =D ) vlastně velmi prozíravé rozhodnutí. Asi nelze očekávat, že mezi Seveřany a Divokými zavládne věčný mír a tolerance, a když se Divocí (kdoví proč) rozhodli odejít severně od největší obranné struktury na světě (která nebyla vůbec využita k obraně před WW! :wall:), tak není špatný nápad mít prostředky, jak je tam také udržet.
  • JoffreyWater napsal(a):

    proč ještě existuje Night Watch, když zombíci byli poraženi

    Já si myslím, že si nemůžou být jistí, že někde dál na severu nejsou ještě nějací zombíci. Zabili NK a tím pádem jeho pohůnky, ale je někde záruka, že NK byl jediný svého druhu? Vždyť před těmi 8 000 lety taky byli zombíci poraženi a pak se vrátili.

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Terezička Podle mne je to jeden z plotholů, pokud všechno, co bylo potřeba je zabít Night Kinga, tak to nedává vůbec smysl, že se vrátili. Speciálně když děti lesa vedeli o tom, že je NK první chodec.
    Ale tak Chodci jsou teď jeden velký plot hole.
  • image

    Můžu dávat humory sem, nebo spíš do obrázků?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Terezička Sem, humory potřebujem :)
  • upraveno 22. května 2019
    Je pravda že když Sansa rozhodla o osamostatnění severu, měl říct Edmure, OK Říční krajiny budou taky samostatné království, Robin měl říct OK Údolí bude taky samostatné království, ten novej hispánec měl říct, OK - Dorne vyhlašuje nezávislost. Gendry měl říct, jsem v tom novej, ale OK, bouřlivé krajiny taky vyhlašují nezávislost. A Tyrion měl říct, OK jsem králem Západních zemí. A Yara měla říct, OK, měla jsem Dany ráda, ale korunu jsem vždycky mocinky moc chtěla a vzdala jsem se jí jen kvůli Daenerys, takže taky vyhlašuju nezávislost ŽO a nasazuju si na hlavu korunu z toho naplavenýho bordelu z moře, protože jsem z železných ostrovů, kde je velký prd, lidi jsou tam dementní a lidstvu k ničemu nejsme :D

    Všichni pak měli říct, Brane, jelikož jsi z nás nejmoudřejší a vidíš dopředu i dozadu, můžeš nám pomoci udržet mír? A on by jim řekl, jasně, vytvořte Alianci sedmi království a mějte se rádi. Rád vám pomůžu...

    Proč by měli všichni zúčastnění dovolit severu samostatnost bez toho aniž by ji měli sami? Vždyť by jim v tom nikdo nebránil. A to nejkouzelnější by bylo že s posledním mrtvým Targaryenem (resp. ten poslední by odešel dobrovolně za Zeď, protože "trůn jsem nechtěl a nechci, všechny vás nenávidím" by umřelo Západozemí tak jak ho stvořil Aegon Dobyvatel. A v podstatě v historii Západozemí by byli Targaryeni ti, kteří přišli a odešli aby porazili NK. Nebyl by to skvělý a uspokojující hořkosladký konec?
  • upraveno 22. května 2019
    @sfik a jako bonus by to i dávalo smysl :-) když už zničili Železný trůn, symbol Západozemí, proč to nepodepřít i rozpadem říše na menší království. Byl by to takový milý návrat ke kořenům.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 22. května 2019
    @sfik Když už nic jiného, dávalo by to lepší smysl než když souzený zrádce vybere krále a všichni jsou s tím kromě Sansy Mayové v poho :)
    Každopádně by úplně stačilo, aby se odtrhlo Dorne a Železné ostrovy - tyto země toto dělají každou chvíli. Říční krajiny by se spíš měli stát vazalstvím Severu - skrze rodinu a roli v předešlé válce. Teoreticky i údolí by mohlo patřit Severu a vůbec, není teď Robin Arryn pro Sansu dostatečně sexy?
    image
    i>The most suprising plot-twist of season 8?
    Každopádně inkompetentní Gendry by se s Bouřnými krajinami sotva odpojil (a kdo ví kdy by stejně byl nahrazen někým kdo nemá v mozku seno) a Tyrion - který si sotva mohl cokoliv diktovat, když jsem zezadu ještě popichoval Šedý červ. V jakémkoliv případě by ale Západní země zůstali spolu se Stormlands a Rovinou v království. Čímž by se vytvořila čtyři odlišná království, což by snad dávalo větší smysl než 6+1 království.

    Tvůj poznatek s Targaryeny se mi líbí a souhlasím že místo pro ně už není. Ruku na srdce, Jonův odchod by byl skvělý závěr, kdyby se více pracovalo s R+L=J (které mělo jedinou roli a to aby Danny hráblo - Varysova smrt pak neměla žádný význam a jeho činy byli nulové). Možná bych jej viděl radši odplout s Aryou objevovat Ameriku, ale pravda že s tou 'Aryou' kterou nám HBO představilo bych mu nepřál ani minutu.
  • Jenže pak by neexistovala KG a Brienne by nemohla vypsat Jaimeho zásluhy do Bílé knihy. :D Ale taky mě to nasralo, že zůstal Král 7 (6) království, když už byl IT spolu s celým KL zničen. A vysvětlí mi někdo, proč pak o scénu dál vypadalo KL, jako kdyby nikdy nevyhořelo a bylo plné lidí? :D
  • upraveno 22. května 2019
    Game of Memes

    image
    image
    image
  • upraveno 22. května 2019
    @JoffreyWater Zničení IT je oblíbená teorie na webu. Posun Západozemí k demokracii ( =D =D =D)
    je taky oblíbená teorie na webu. A kdo bude králem byla nejdiskutovanější otázka poslední dva roky. D&D vzali psaní poslední série stylem: hodíme to tam všechno, trochu povaříme a servírujeme.
    EDIT: Dále máme př. Mad Queen, Northen Indipendence, Arya Mořeplavec...
  • JoserJoser persona non grata
    @Crocuta Cítím to podobně :-(

  • @Sagart Ale prostě rozpad říše na ty dílčí celky by dával smysl kdyby se ta království zpočátku podpořila. I toho nekompetentního Gendryho by tam nějak udrželi. Je jasné že průšvihy na to navazující by na sebe nenechali dlouho čekat, ale to i v případě jakéhokoliv jiného zakončení. Jde mi o to že by se tím uzavřel kruh dynastie Targaryenů, kteří neskončili Robertovou rebélií ale až o generaci později. Nastal by status quo před dobytím a to mě na tom přijde strašně sexy.
  • JoserJoser persona non grata
    @Tyrion Lannister Srovnávání TLJ s osmou sérií, no já nevím, zatímco Rian Johnson moc dobře věděl, co dělá (znásilňuje naše dětství), Benioff s Weissem měli zatemněnou mysl a nevěděli, která bije. Ale pokud by Johnson někdy dostal možnost uskutečnit tu svojí SW trilogii, kde by se nemusel nikomu a ničemu přizpůsobovat, tak bych byl docela zvědavý na výsledek :twisted:
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @sfik Však jsem nepopíral že by se zpočátku podpořila. Zvlášť když D&D zredukovali veškeré zásoby zápoadozemí na zimu na pár vozíků z roviny které zničila Matka draků takže by minimálně hospodářská podpora na místě byla a z těch co zbyli a známe je stejně už nezbývá nikdo s nějakými velkými ambicemi, takže by zpočátku byli jistě rádi, že si mohou být nápomocní.
    To že by se o pár let později zase začali pobíjet v občanských válkách je věc vývoje, myslím ale že je to pravděpodobné. Vždy se někdo najde. Kdo ví co v sobě skrývá ten nový hispánec :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Joser Souhlasím že vybírat si mezi Johnsonen a Weissem s Benioffem tak beru Johnsona všemi deseti. A jak píšeš, jeho samostatná trilogie s minimálními vazbami na ostatní epizody SW (což je něco na čemž tehdy u TLJ pohořel) by byla fajnová.
    Zatímco D&D kdyby měli ukázat to samé co zvládli bez zajímavé předlohy v GoT tak si nechci domýšlet co bychom dostali.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart Někdo napsal, že kdyby jim Martin neřekl, že Ned Stark bude popraven tak ho DD nechají zachránit létajícími tučňáky =D
  • upraveno 22. května 2019
    https://youtube.com/watch?time_continue=89&v=H45DN1ml4iA

    As for finishing my book… I fear that New Zealand would distract me entirely too much. Best leave me here in Westeros for the nonce. But I tell you this — if I don’t have THE WINDS OF WINTER in hand when I arrive in New Zealand for worldcon, you have here my formal written permission to imprison me in a small cabin on White Island, overlooking that lake of sulfuric acid, until I’m done. Just so long as the acrid fumes do not screw up my old DOS word processor, I’ll be fine.
  • upraveno 22. května 2019
    Sagart napsal(a):

    @sfik Však jsem nepopíral že by se zpočátku podpořila. Zvlášť když D&D zredukovali veškeré zásoby zápoadozemí na zimu na pár vozíků z roviny které zničila Matka draků takže by minimálně hospodářská podpora na místě byla a z těch co zbyli a známe je stejně už nezbývá nikdo s nějakými velkými ambicemi, takže by zpočátku byli jistě rádi, že si mohou být nápomocní.
    To že by se o pár let později zase začali pobíjet v občanských válkách je věc vývoje, myslím ale že je to pravděpodobné. Vždy se někdo najde. Kdo ví co v sobě skrývá ten nový hispánec :D

    No jasně. Ta hořkosladkost měla být v tom že lidi jsou furt stejní dementi, války neskončí jen tak pro nic za nic... Navzdory tomu jsme dostali bolševický konec a la Werich. Spolu se Samem který se snažil zavést všeobecné referendum ..



    To mi do Westerosu fakt nepasuje :D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    Ozaj ja som úplne zabudol, že John sa stal novým khalom, keďže zabil khaleesi.
  • Edem napsal(a):

    Ozaj ja som úplne zabudol, že John sa stal novým khalom, keďže zabil khaleesi.

    :applause: :applause: :applause:
  • Hele mě teď tak napadlo, proč vlastně Dracarys army nevyužila k proniknutí do Rudý bašty tu tajnou chodbu, kterou použil Jaime, aby se dostal k Cersei? Vždyť Tyrion o ní věděl. Mohli se tam takhle dostat, zabít jenom Cersei+pár hlídačů a civilům se nemuselo nic stát. Proč to Tyrion nenavrhl? :D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @JoffreyWater neměl to ve scénáři
  • upraveno 22. května 2019
    já osobně bych chtěl vidět výsledek, kdyby se Johnson spojil s Weissem s Benioffem.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 22. května 2019
    image

    Tím se to vše vysvětluje :twisted:
  • upraveno 22. května 2019
    flanker.27 napsal(a):

    Amaroun napsal(a):

    Zbavení se Stannise byla pro mne dobrá satisfakce. Naprosto neschopná postava bez citu, která si myslí, že racionalita je nade vše. Dost mi to připomíná jednoho zdejšího nejmenovaného uživatele... ehm :D

    Přijímám =D
    Doufám, že sis to aspoň zredukoval jen na tu racionalitu. Není to myšleno jako urážka ikdyž by mohla. Na druhou stranu Daenrys a její konání to plné vynahrazuje :D

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Amaroun
    Amaroun napsal(a):

    flanker.27 napsal(a):

    Amaroun napsal(a):

    Zbavení se Stannise byla pro mne dobrá satisfakce. Naprosto neschopná postava bez citu, která si myslí, že racionalita je nade vše. Dost mi to připomíná jednoho zdejšího nejmenovaného uživatele... ehm :D

    Přijímám =D
    Doufám, že sis to aspoň zredukoval jen na tu racionalitu. Není to myšleno jako urážka ikdyž by mohla. Na druhou stranu Daenrys a její konání to plné vynahrazuje :D

    Já si myslím, že hovořit v souvislosti se seriálovým Stannisem o nějaké racionalitě je vůbec velký sci-fi, tím bych asi tuhle dikuzi uzavřel :-)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Amaroun napsal(a):

    flanker.27 napsal(a):

    Amaroun napsal(a):

    Zbavení se Stannise byla pro mne dobrá satisfakce. Naprosto neschopná postava bez citu, která si myslí, že racionalita je nade vše. Dost mi to připomíná jednoho zdejšího nejmenovaného uživatele... ehm :D

    Přijímám =D
    Doufám, že sis to aspoň zredukoval jen na tu racionalitu. Není to myšleno jako urážka ikdyž by mohla. Na druhou stranu Daenrys a její konání to plné vynahrazuje :D

    Neboj, ve srovnání s jedním zahraničním fórem sešněrovaným tak, že si člověk nemůže dovolit ani ten nejmenší vtípek, aby se někdo necítil dotčený, mi nějaká ta narážka tady přijde jako balzám na duši :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.