Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
imageHra o trůny - 8. série - Ice & Fire

Po roční pauze je tu poslední řada…

Číst celý článek zde


1192022242529

Komentáře

  • Borg napsal(a):

    To že je Jon dědic ví jen pár zasvěcených..dál se to nešířilo ,nebo o tom rozhodně nebyla nikde zmínka

    V koncilu, který měl zvolit nového krále, je údajně i Howland Reed (diváci to odhadují podle oblečení), který o Jonově původu ví, čili je dost nelogické, že nic neřekl. Nebo že to neřekla Sansa, protože jestli měla za to, že Bran být králem nechce, tak se mohla pokusit na trůn dostat Jona, kterého by k samostatnosti Severu bez potíží přemluvila.

    image

  • a samozřejmě to mohla být od Šedého červa reakce...na drzou až výsměšnou nabídku kdy jim nabídnou Rovinu aby si založily svojí dynastii..kleštěnci a budou mít rodiny a potomky? nevím kdo to tam plácnul...ale byl to krutej žert
    Krisa napsal(a):

    Já taky nechápu, jak je možný, že nějakej přivandrovalej Šedej Červ může žádat smrt krále Severu a legitimního dědice trůnu Sedmi království (vždyť už to věděli všichni).

  • Ještě pár dalších postřehů od herců k nezaplacení. Hlavně Dinklage je k nezaplacení :D


    Ale tak vážně - doufám, že tenhle seriál jí nezničí kariéru, schytala to za tým.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Krisa napsal(a):

    flanker.27 napsal(a):

    Audivené pohledy a dupání nožičkama ve mně vzbuzují opravdu ty nejcyničtější úšklebky a myšlenky :)

    Mé dupání nožičkou se ale týká toho JAK se Danny stala MQ. Ten vývoj mě až tak nepřekvapil a nevadil by mi ani v knihách, ale jako že jí mrdne v kouli, když jí zabijou BFF, to se k Danny fakt nehodí.
    Dále se týká toho, že AA byl spláchnut do toalety, Valonqar (a asi všechna proroctví) taktéž, Branovy získané schopnosti (čučení do blba a robotická mluva) do záchoda a Jonův Targaryenský původ přímo do hajzlu.
    Však jo, já jen komentuju to, že vás tohle překvapuje TEĎ, po osmi letech.

    Spláchnutí naznačených nápadů a zajímavých možností vývoje? Bylo vždycky (a většinou na úkor knih).
    Nepropracované změny charakterů či jejich naprostá změna oproti předloze? Jakbysmet.
    Nevyužitý potenciál? Fakticky jste si toho všimli až teďkonc? :)

    Nic z toho, nad čím pláčete a co kritizujete, se tam neobjevilo teď, zčistajasna, to tam bylo od začátku, jen to doteď nějak nestálo sympatie, kariéru a nakonec i život té úžasné Daenerys, tak to řada lidí omlouvala či prostě neviděla. Pro mě je to jen potvrzení přísloví, že z hovna (to jest kreativního potenciálu scenáristické dvojice Pat a Mat) bič neupleteš, a když upleteš, tak nezapráskáš.
  • Jak říkám, kdyby tam scénáristi to její magorství projevovali nějak víc, tak by zase všichni nadávali, že to bylo moc předvídatelný.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @JoffreyWater je rozdíl mezi předvídatelností a vycucanim z prstu.
    Ale ok. Šílenství Dany by řekl bych spousta lidí přijmula, jenže ten seriál je plný strašných chyb. A jestli si myslíš, že na to lidi tady upozorňují až teď, tak ne. Všichni na tomhle fóru prakticky kritizují už od páté série (velké F 27 dokonce od třetí)
    Takže pls.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Borg napsal(a):

    To že je Jon dědic ví jen pár zasvěcených..dál se to nešířilo ,nebo o tom rozhodně nebyla nikde zmínka

    Vždyť Varys sám říkal, že teď už to ví každý a on sám to posílal, kam mohl (a kam stihl). Minimálně to vědělo dost účastníků sněmu, který zvolil Brana.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @flanker.27 Sympatie, kariéra a život Danny mi jsou šumák. Změny (k horšímu) oproti předloze jsem už nějak překousla a naučila se knihy a seriál pojímat jako samostatné kusy, ale teď to byly změny oproti tomu, co se stalo v seriálu a to mě sejří.
  • @Benji Já nemluvím o tomhle fóru, já mluvím o všech těch DanyFags, kterým nějáký mrvení charakterů bylo až doteď úplně někde, ale teď jde o Danušku a najednou je zle. Vím, že na tomhle fóru se to dost řešilo. Ale jak jsem psal, magora z ní neudělali zčistajasna, jenom byli všichni DanyFags doteď zaslepeni draky a cool badaas scénami.
  • no každopádně mě mrzí že se nesplnilo aby Bran ovládal draka
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa Jakmile se jednou rezignovalo na logiku, je už jakože dost jedno, jestli jsou to (ne)logické či charakterové změny proti knize nebo proti dřívějším sériím, které ostatně taky nejsou nové (Jon, Cersei&bros...). A s @JoffreyWater souhlasím. Možná u tebe to nespustila konkrétně Dany, ale ty petice a světové pobouření začaly kvůli Danušce. U tebe přišlo jen překvapení/rozčarování z něčeho, co podle mě vůbec není nové a není to žádné překvapení.
  • Pre mňa je najsilnejším proroctvom celej ságy to o tom prisľúbenom princovi. Odznelo toto vôbec v seriáli? Ako k čomu teda bol Jon/Aegon prisľúbený??? K životu s divokými? Načo bol oživený? Ja vám neviem. Nie som nejaký hejter, ale nasrali ma...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @JoffreyWater
    JoffreyWater napsal(a):

    Jak říkám, kdyby tam scénáristi to její magorství projevovali nějak víc, tak by zase všichni nadávali, že to bylo moc předvídatelný.

    Byla snad rudá svatba předvídatelná? :P
  • @Tyrion Lannister Nebyla. Protože tam nedali víc náznaků. Stejně tak u Dracarys. Náznaky tam byly, ale ne zas tolik, aby to bylo předvídatelný. Za mě to bylo best a ať si každej říká co chce.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Connor Souhlasím s tebou. V seriálu neměl původ Jona téměř žádný smysl.
  • upraveno 21. května 2019
    Krisa napsal(a):

    V seriálu neměl původ Jona téměř žádný smysl.

    Až na to že byl jednou z těch kapek, díky kterým přetekl pohár šílenství. Takže úplně na nic nebyl, ale že to na konci nikdo nevytáhl, bylo divné.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 21. května 2019
    @JoffreyWater Ruda svatba byla vybudována líp, Daenerys se nechovala o nic víc šíleněji než ostatní (Tywin nebo i Ned Stark, co stíná hlavy před dětma :-P)
    Náznaky nejsou vývoj postavy. Mohla si aspoň přestat stříhat nehty nebo prohodit pár slov sama se sebou a hned by to uvěřitelnější. Její otec se taky nerozpadl do šílenství bez pěti vteřin
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Krisa a vážne to až tak vadí? Neobhajujem 8 sériu ale vážne ste si nezvykli, že v tomto seriály sa niektoré potenciálne dejové línie proste neudeju ( bud je to neschopnosť scenaristov alebo práve to je na got niečo iné ako na ostatných fantasy, že hlavný hrdina nedostane rozprávkový koniec) takže sa budem opakovať ( rosa už od 2 časti 1 sérii tu vypisuje) skvelá myšlienka blbé prevedenie = GOT
  • popravdě nic překvapivého v posledním díle...vražda Denerys,vyhoštění Aegona na Zeď, Sansa královnou, nečekal jsem jen Brena že bude králem...to mě zaskočilo..ta postava byla prezentovaná jako něco mystickýho něco nad světem lidí...
    na ostrově Naat budou mít radost až jim tam z lodí vylezou tisíce žoldnéřů a ještě vykastrovaných tedy bez možnosti zakořenění...takže tam budou z nudy masakrovat Misandeiny příbuzný...a co Dotraci jeli s ŠČ na Naat? nebo budou kočovat západozemím ? Briann se stala velitelkou královské gardy? jinak by asi ke knize neměla přístup...natož na zasedání rady.A kam se poděla Branova průvodkyně teď si nevzpomenu na jméno..prostě Reedova dcera?
  • upraveno 21. května 2019
    Borg napsal(a):


    na ostrově Naat budou mít radost až jim tam z lodí vylezou tisíce žoldnéřů a ještě vykastrovaných tedy bez možnosti zakořenění...takže tam budou z nudy masakrovat Misandeiny příbuzný...

    Kdepak, cizinci na Naathu do pár dní zemřou. Žijí tam motýli, kteří přenáší tajemnou motýlí horečku. Otrokáři přišli na to, že a) nesmí být na ostrově déle, než 2 hodiny, b) pokud chtějí lovit otroky, musí to dělat v noci, kdy motýli nelétají. Nezmiňovala Missandei ty motýli, když s Červem v 2. díle plánovali budoucnost?

    Čili - červ jede umřít a své muže bere s sebou.

  • @Tyrion Lannister Dával jsem tu odkazy na scény, ve kterých její šílenství bylo patrný. Už se nechci opakovat, ale ona škatulkovala lidi (viz. random výběr otrokářů k ukřižování, pomsta za Barristana...), sebestřednost, víra v to, že ji všichni milují... A pak ve Westerosu dostala spoustu facek. Lidi z KL ji nepodpořili a na hradbách jí sejmuli písařku. A bylo to pak stejný jako u těch otrokářů. Ve všech obyvatelích viděla hajzly. Opět škatulkovala. Pomstila se celýmu městu. A právě v tom Westerosu, kde na ní lidi nekoukali jako na Mhysu, ale jako na cizího vetřelce, jí mrdlo úplně. Ona se nestala magorem, ona byla magor vždycky, akorát po událostech ve Westerosu se stala ještě větším. Lidi jí tam odepřeli spravedlnost na Králokatovi, nevítali ji s otevřenou náručí, neprosadila si tam svojí, a z toho jí mrdlo ještě víc.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @JoffreyWater V tom případě jsou magoři všichni v seriálu =D
  • @Tyrion Lannister Však jsou. Některé jsme milovali, některé nesnášeli a já nesnášel tuhle ču.ku.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @JoffreyWater Tak s tím už můžu souhlasit
  • Mohli byste tu přestat krmit trolly? Díky.

    Většina diváků chápe, že s Daenerys to bylo fakt nepovedené, ale už jsem viděla i jiné mužské diváky, kteří jsou nadšení z toho, jak tvůrci provedli vraždu postavy, kterou budovali sedm sérií. Věřte mi, že tenhle argument nepoužívám často, ale smrdí to misogynií. Nikdo neměl radost, když dojebali Stannise. Mít radost, že prohráli všichni diváci, protože "já jsem vám to říkal" a "neměl jsem tu čubku rád" je... trapné a dětinské. Ta zapšklost mě překvapuje. Už zhruba od páté série ve mě seriálové postavy tak silné emoce vážně nevzbuzují a seriálová Dany v posledních dvou dílech je spisovatelský amatérismus. Je ubohé, že to někdo může obhajovat :-@
  • @svoa00 mě teda ještě trošičku víc naštvali se Sansou, která je vděčná za to, že byla zprzněna, protože je díky tomu teď silná, chytrá a ví, co je život :roll:
  • Jo, jasně, vě třetím díle zachranuje svět a v pátem je z ní Hitler a vše bylo očekávatelné, vše je srozumitelné a dokonale to dává smysl. Jo, četl jsem i obhajobu Jona, že se zachoval správně v duchu Neda Starka. Taky pěkná kravina. Ned by nikdy se neotočil zády k vládnutí. Dany by taky zabil, jenže pak by se ujal vlády, Jon jediný legitmní dědic místo toho poklekne k osobě, která sama tvrdí, že už není ani Brandon Stark. WTF?! Já se nedivím, že musíme sledovat tolik špatných filmů, nároky lidí jsou čim dál menší.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Edem Jo, vadí mi to. Když se od první série řeší, kdo je Jonova matka, pak v poslední praskne, že ani Ned není jeho otec jako velká bomba a pak prd, tak mi to fakt vadí.
  • Kdyby, kdyby, kdyby. Jak naznačil @Kalam Mekhar, seriál je tak kvalitní, jako jeho divák. Pokud scénaristi vidí, že i přes to, že od páté řady vaří z prdu a moc jim to nejde, tak lidi tomu tleskají. Takže jim dáme ještě víc sraček, většina to pobere a ještě nás vychválí do nebes. Pár televizních cen to taky hodí a těch peněz co se vydělá.
    Jen k tomu "náhlému" zešílení Dany mezi třetím a pátým dílem. Její otec zešíšel postupně během Robertovy rebélie, která trvala cca 2 roky. Mezi trojkou a pětkou uběhl tak rok a půl minimálně, jenom divák to moc nevidí.
  • Její otec šílel od Duskendale a vyvrcholilo to počas rebelie, tedy delší doba.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.