Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
imageHra o trůny - 8. série - Ice & Fire

Po roční pauze je tu poslední řada…

Číst celý článek zde


18911131429

Komentáře

  • @Arutha Tys ho nepoznal? To byl přece Varys :twisted:
  • Krisa napsal(a):

    @sfik Ale já mám ráda i postavy, co byly v KL. Jako Jaime je jedna z mých nejoblíbenějších postav a NCW mě jako jeho představitel taky dost bral, takže jsem čekala potoky slz a ono nic :(. Jako já fakt doufala, že fakt nejede Cersei zachránit a titul největší naivky vyhrává...
    Ale teda loučení s Tyrionem mi dojemný přišlo, to zas jako jo.

    Tak Jaimeho domrdali, to je jasný.
  • @Crocuta V jednu chvíli opravdu jak Varys vypadal :twisted:
    JInak pokud D+D měli postavu Cersei v oblibě, tak Jaimeho museli nenávidět. Co mu to proboha provedli? :wall: Nesmrtelná Arya, další děs.
  • @Crocuta A ja som si hovoril, koho mi pripomína. :D
  • Ne ze by v epizodě nebyly kladné momenty, ale celkově to byla bída a děs.
    A co je nejhorší bylo to nudné a moc dlouhé. Epizoda mohla být bez vaty klidně o 20 minut kratší. Proč to bylo tak dlouhé?
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Mně na tom přijde nejsmutnější to, kolik je tam promrhaného potenciálu. Nasypali do toho spoustu peněz, mají skvělé lokality/kulisy/kostýmy/předměty, herci jsou dobří (některým to sice trochu trvalo) a dobře se na ně kouká a natočeno je to taky dobře. Podle mě kdyby to nebyl kus příběhu z ASOIAF, byly tam úplně jiné postavy s jiným vývojem, tak by to bylo asi dost dobrý, takhle jako fakt NE.

    (Jako KlaunJon je fakt přesnej.)
  • Musím přiznat, že osmá série na mě má jeden nečekaný pozitivní dopad, vyvolává u mě silné nutkání přečíst si znovu všechny knihy, připomenout si, kdo vlastně jsou moje oblíbené postavy a proč je mám ráda a projít si všechny oblíbené scény a momenty.
    U seriálu nemám ani nejmenší chuť se vracet k předchozím sériím, když vím, kam to spadne. U knih mám pořád ještě naději, že to bude úplně jinak, protože scénáristé měli od GRRM jen seznam mrtvol a neurčitá vyjádření typu: "Královo přístaviště nakonec skončí v ruinách, Jiní budou poraženi, ale za vysokou cenu, konec bude hořko sladký, něco jako LOTR, chápeme se, že jo kluci?"
  • @Dreamer Já si nejsem jistej jestli toho scénáristé věděli tak málo (nebo tak mnoho). To přeci nikde nebylo řečeno že třeba nenahlédli martinovi do poznámek, ne?
  • So you’re gonna be somewhat surprised by their ending then, perhaps …
    Well, to a degree. I mean, I think … the major points of the ending will be things that I told them, you know, five or six years ago. But there may also be changes, and there’ll be a lot added.
    Zdroj
  • Bohové, ty dvě byly rozkošné.
  • Fascinující pozorovat, jak jsou teď lidi zmatení a nedokáží pochopit, co se stalo. Nebo že to nemá logiku. No, nemá. Jenomže rozum a logika odešla ze seriálu v době, kdy se seriál transformoval z GRRM's Ice and Fire na nejdražší fanfikci GoT by DD. V době, kdy se místo roky budovaného světa, který má řady svých vlastních vnitřních zákonů a funguje tak, že vše má své opodstatnění a smysl, vše podřídilo čistě diváckým potřebám a tomu, co na diváky funguje (příklad- malá Mormontová).
    Už jsem to psal jinde, ale já být GRRM tak si taky počkám, až se odvysílá poslední díl a pak oznámím, že kniha je hotová. Nenechám si svoje životní dílo kazit bandou (teď už zcela očividně) neschopných scénaristů.
    P.S. Mad Queen je něco, co mi k GRRM hodně pasuje. Určitě bych to uvítal i knižně. Jenomže DD (podle mého názoru) mají už GoT plné zuby, chtějí mít už klid a tak to vzali rovnou na konec. S nedostatečným vývojem postav a nulovým vysvětlením. A hurá k Disney prašulím za Star Wars.
  • @Kalam Mekhar Jiná část internetu říká, že je tohle upravená fotka, nebo že jde o pracovní záběr, ze kterého se v seriálu použil jen detail. Může to někdo, kdo má díl uložený, ověřit?
  • @Terezička Teď jsem se na to díval a řekl bych, že je to z pracovních závěrů. Já tam mám zlato/stříbrný drapák místo ruky :-D
  • JoserJoser persona non grata
    @Arutha Byl. Ale přese všechno je třeba produkční práci ocenit, vizuálně je to fantastické, až na ten prachbídný scénář.

  • Tak to se povedlo... No ale existuje premenovanie.
  • upraveno 14. května 2019
    Tak ještě to můžou zachránit a tvrdit, že je to knižní Daenerys, naivní pubertální holka se třemi draky nebo, že je to některá z těchto Daenerys :D
  • @Kalam Mekhar Podle mě ta ruka na obrázku je ta zlatá. Vždyť není ani pořádně vidět.. Nevím, co zas plašej...
  • @Phoebea já nevím, nezkoumal jsem to. Prodávám, jak jsem koupil. Možná zase hledají senzace, tam kde nejsou.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ovšem největšího překvapení se dočkali diváci v případě Daenerys Targaryen, dračí královny, která byla až do poslední série jednou z mála kladných postav seriálu.
    Tak pro mě byla Daenerys záporná od první chvíle, to je známo :twisted:
  • No, minimálně ji nemám rád od té doby, co chce zavádět tu svoji sociální revoluci, ať se to dotyčným líbí nebo ne. :-D
  • Myslím, že Daenerys je přesně taková, jaká musí být a jaká vlastně byla celý seriál ????????. Vychovaná bez lásky a v nenávisti, s pocitem, že její rodině všichni ublížili a zradili ji. Za vzory měla, ať chtěla nebo ne, sadistického bratra, kruté Dothraky, despotický otrokářský Mereen. Má genetickou zátěž, otec i bratr byli šílenci, její rodiče byli myslím sourozenci. Způsoby Západozemí jsou jí cizí, je svým založením klasický vychodozemsky tyran. Neodpovědný sociální experimentátor, bez ohledu na důsledky a názory ostatních. Vždycky dělala to, co považovala ona za dobré, byla málo ochotná poslouchat rady jiných a respektovat jinou autoritu. Nesmírně impulsivní, řídila se vždy mnohem víc citem než rozumem. Vždy byla krutá, i když se to nějak omlouvalo. Vždy byla sebestředná a pyšná, viz její titulatura a její vystupování. A k tomu je momentálně v obrovské krizi, ztratila skoro všechny blízké, ztrácí Železný trůn, jehož získání je smyslem jejího života (nikoliv láska k Jonovi nebo být dobrou vládkyní), začíná chápat, že do Západozemí prostě nepatří a že ji lordi ani lid nepřijmou nebo aspoň ne s láskou. Nerozumim tudíž, proč zaznívají ty nářky nad změnou o 180 stupňů. Já takovou změnu nevidím. Je pořád stejná. A vsadím se, že přesně takový vývoj bude mít i v knihách....
  • Dreamer napsal(a):

    Tak ještě to můžou zachránit a tvrdit, že je to knižní Daenerys, naivní pubertální holka se třemi draky nebo, že je to některá z těchto Daenerys :D

    Ano, Daenerys je naivní nedospělá holka se třemi draky. Poznamenane, ublizene, nemoudré dítě, které dostalo do rukou zbraň hromadného ničení.
  • upraveno 14. května 2019
    @Beleg To jsi vyjmenoval jenom to záporné. Zároveň je Dany ale ženská, která přišla o dítě i manžela, protože chránila bezbranné. Není problém v tom, že zaútočila na pevnost. Není problém v tom, že zabíjela Zlaté společenstvo. To všechno by naprosto odpovídalo tomu, jaká Dany je. Problém je v tom, že najednou zabíjí klidně i neozbrojené děti. Protože... najednou cítí, že je nemilovaná, i když jsme v minulém díle slyšeli, kolik království ji podporuje? Že najednou chce vládnout pomocí strachu, ačkoliv už strach rozhodně vyvolala dostatečně? To je prostě nefér zacházení s postavou. Navíc to je zase jednou od D a D pokrytecké. Takže v případě Dany je uctívání ji jako hrdinky špatně a budeme to subvertovat. V případě Jona je ale super, že seveřanští lordi najednou zavedou elektivní monarchii, ignorují právoplátnou starkovskou dědičku a za krále si zvolí bastardího dezertéra z Noční hlídky, který jim svojí nekompetencí skoro prohrál bitvu a předtím popravil pubertálního chlapce. Páč je to hrdina.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Beleg Nesouhlasím sociální experiment nesociální experimenty Daenerys zlepšila život spoustě lidem. Je prostě dlouhá cesta od osvobozování otroků k Hirošimě. A ať se na mne nikdo nezlobí, ale nehráblo ji z toho, že se ji pokusil vlastní bratr zabít se slovy Vyříznu mu toho bastarda tady na místě, ani to že potratila, ani že jí umřel manžel, ale mám věřit tomu, že ji teďka hrábne z toho, že umřel Jorah, o kterého se nikdy zvlášť nezajímala (lord Friendzone LOL, pusu dostal až když už byl tuhej =D), nejlepší kamóška a pošli dva draci. Jak je krucinál tohle horší, než všechno čím prošla předtím? A píšeš to, jak kdyby ji v zálivu otrokářů vítali s otevřenou náručí, na některý věci by prostě už měla být zvyklá.
    Ano, kdyby celý seriál byl o tom, jak se Dany propadá do šílenství bylo by to něco jiného a bylo by to dokonalé, podobně jako Breaking Bad byl seriál o tom, jak se z Waltera Whitea stává zlosyn.
    Ale opravdu nekupuji, že jedna z nejnormálnějších postav v celé sérii během epizody takhle otočí.
    Říct, že tohle je přirozený vývoj Daenerys je zhruba stejné asi jako říct, že bylo úplně normální, když Stannis upáli vlastní dceru (protože tu válku rozhodně nevedem za to, aby moje linie dosedla na trůn že jo :roll:)
    Nejhorší na poslední sérii je, že Stannis ve srovnání s tím, co se děje teď dopadl ještě dobře, i když mne nepřekvapuje, že seriál šel takhle do kytek. Abych si půjčil sfikův slovní obrat seriál je od páté
    série jako kopání studny pořád na dně, ale furt hlouběji.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Dreamer
    Dreamer napsal(a):

    Musím přiznat, že osmá série na mě má jeden nečekaný pozitivní dopad, vyvolává u mě silné nutkání přečíst si znovu všechny knihy, připomenout si, kdo vlastně jsou moje oblíbené postavy a proč je mám ráda a projít si všechny oblíbené scény a momenty.
    U seriálu nemám ani nejmenší chuť se vracet k předchozím sériím, když vím, kam to spadne. U knih mám pořád ještě naději, že to bude úplně jinak, protože scénáristé měli od GRRM jen seznam mrtvol a neurčitá vyjádření typu: "Královo přístaviště nakonec skončí v ruinách, Jiní budou poraženi, ale za vysokou cenu, konec bude hořko sladký, něco jako LOTR, chápeme se, že jo kluci?"


    Preston to tady řeší víceméně Martin je dost inkonzistentní ohledně toho, jak moc se bude Píseń podobat seriálu ohledně konce. Ten náčert co jim dal několik let zpátky imho bůh ví zd.a to už několikrát Goerge nepřepracoval. Kromě toho prostě sdělit někomu 3000 stran dvou knihy prostě není jednoduché. Tady třeba tvrdí, že co se týče druhořadých postav, tak se bude Píseń hodněl lišit od seriálu.
    S tím řečeno a podle toho, jak se seriál vyvinul můžeme s jistotou nyní říct, že jenom proto že Aegon Griff není v seriálu neznamená, že v knize nebude důležitý. Jenom proto, že Martellové pochcípali v seriálu ještě neznamená, že to tak bude v knize atd atd. Pokud kdy knihy někdy vyšly, tak očekávám, že budou opravdu hodně odlišné od seriálu už jenom tím, že mají úplně jiný kontext a prostě seriál teď působí spíše jako alternativní časová linie než jako něco, co by se mělo odehrát v knihách.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Jinak pro někoho, kdo četl knihy nedávno: Dělají v knihách Jiní taky nějaká znamení?
  • upraveno 15. května 2019
    @Beleg tak to jsem asi viděl jiný seriál a četl jiné knihy, protože přesně taková doposud nebyla. Jen sis dosadil, co se ti hodilo, abys ten zvrat obhájil. Tohle ti nemůže projít, protože na genocidu to chce mnohem ale mnohem více, co se stalo Dany. "Mad Queen" je jedna z nejstarších teorií, co se válela na internetu, když snad ani seriál neběžel, takže to ve finále není ani nějak překvapující. Překvapující ale je, že propad do šílenství nastal lusknutím prstu. Tohle v knihách zabere spousty a spousty papírů. Tomu se říká vývoj, ovšem tady žádný nenastal. Stalo se to buď, že je to cool, nebo proto že jim to Martin řekl. Takzvaně výšlap na velehoru vzali helikoptérou. Tohle nejde obhájit.
  • upraveno 15. května 2019
    @Tyrion Lannister Jestli více lidem život zlepšila nebo zničila je (nepochybně záměrně) diskutabilní.

    Spíše je nesmysl, že by se rozhodla KL vypálit až potom, co se vzdali. Co je to za nesmyl, ničit výhradně vojenské cíle, dokud se bojuje a začít zabíjet civilní obyvatelstvo ve chvíli, kdy se město vzdá? To je šílenější než sám Šílený král.

    Ne, v knihách nedělají žádná znamení. Také není řečeno jaký (jestli vůbec nějaký) vztah je mezi Dětmi a Jinými.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.