Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
imageHra o trůny - 8. série - Ice & Fire

Po roční pauze je tu poslední řada…

Číst celý článek zde


17810121329

Komentáře

  • @Tyrion Lannister logické by bylo postavit existenciální hrozbu nad intriky a soutěž o trůn, každý chce spíše přežít než sedět na nějaké nepohodlné židli. Co když nebude žádné Západozemí a komu vládnout? Kdyby Dany přišla až úplně nakonec, do zničené země nikoho, byla bych naštvaná i spokojená :D
  • Ať už je poslední řada sebevětší průšvih, je zdrojem asi nejkvalitnějšího meme materiálu za dobu trvání seriálu :D aspoň nějaké pozitivum
  • s08e05 WTF ???
    To jako myslej vážně že nechaj Daenerys udělat takovouhle kravinu ???
    Ona se skutečně rozhodla se zničit a vzít s sebou celé město? No.. že by dcera svého otce? ??
    Opravdu nevím, co si mám myslet. Řekla bych , že tímhle pro mě seriál skončil, ale stejně to dokoukám, jen ze zvědavosti...
  • Jedna z možností je neurobiť z Iných kolektívne Always Chaotic Evil, ale normálnu, ikeď dosť rozdielnu a tajuplnú rasu, takže bude strategizovanie, detektívovanie vo-co-go, vyjednávanie, atď. v nejakej forme pokračovať. A aj spôsob akým sa jeden snaží prežiť inváziu by mohol poskytnúť nejaký priestor na mocenské hrátky, lebo chceme predsa zariadiť, aby to miesto nás schytal niekto iný a ľudia na krízu reagujú rôzne, takže to s tou racionálnou jednotnou obranou nebude tak horúce a v prípade toho vyšieho uvedeného sa môžeme tešiť na Quislingov nebezpečnejšieho typu než Kraster. A odhaľovanie zákonitostí a minulosti a prečo sa niečo deje by tomu dodalo napätie. Zrovna teď myslím na Malaz, kde ta magie sviští jak šílená, ale na spirituálním letadle jsou pikle jak na dvoře. Myslím, že by malo ísť spojiť intrigy aj mágiu, ale nepopieram, že to bude nehorázne ťažké.
    Nebyl to Martin, kdo řekl, že v dobrém psaní magie není řešením, ale muže být součastí problému? S tím by se mohlo dát pracovat, ne?
  • Tento komentár!
    ladelame 105 points 8 days ago

    I wish there would've been an entire season of long night. Winterfell falls. Most of the characters there die. Bran and Arya have to go into hiding. Jon and Danny try to reform their forces. Cersei sets up a Craster's Keep situation with all of King's Landing and turns the city into a baby factory for the Night King.

    Then after a season of a cold hell on earth, you end it in King's landing after Bran gets captured by Cersei then the NK and Arya both come for him. The Red Keep is literally built for sneaks and assassins and Arya spent a year exploring them, so she's there to kill the NK.
  • Ehm (takhle začíná půlka komentářů :-D )...
    No pokračuje to v nastoleném trendu. Takže už nebudu psát o tom, co na to Dorne, Vale a další nezmíněné staré rody/království...
    Trošku jsem nepochopil střeleckou impotenci Eurona v tomto díle, kde je ten starý dobrý sharpshooter z minulého dílu? Co mělo znamenat Golden Company? Neměli to být nejlepší žoldáci v celém světě? Proč si tak čekali těsně za hradbami... Město se brání trochu jinak (ikdyž drak...).
    Jinak King´s Landing si zasloužilo něco takového, však se tam nic kloudného nevyvedlo, potom co jim Cersei ukázala oheň v Baleorově septu a nikdo neřekl ani zbla, tak co bychom čekali...
    Cleganbowl fajn, jen fight Euron vs Jaime už na mě byl moc, stejně jako šílená cesta Jaimeho uličkami, jeskyněmi až do katakomb, aby umřel (ikdyž kdoví, jestli se příště neprobudí pod tunou prachu) v náručí milované/nenáviděné Cersei.
    Zklamala Arya, čekal jsem, že zabijácký instinkt ji povede a Cersei najde, a třeba si vzpomene, že umí vzít tvář někoho jiného, aby ji hezky odpravila... (a bude Assasin lvl. 1000) :-D
    Tyriona čeká smrt, pokud někdo neodpraví Dany dříve. A doufám, že příští díl bude i s více rody, které se vyjádří k situaci a hořícímu hlavnímu městu říše :-D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tak začnu pozitivně: vizuál a hudba za mě dobrý, Sandora mi bylo líto (ale jeho konec mi přišel dobrej). Jinak NENENENENENENENE, takhle to prostě nebude, ne a ne a NE! Dupy dup!
  • upraveno 13. května 2019
    Pokud tady někdo spotifujete, tak si dovolím promo svého playlistu :D ehm.. jsou v něm takové ty "notorické" fláky od Džavíka :D

    https://open.spotify.com/user/21scw5psqwzpb5nowssji3ija/playlist/10qWh441FT8SOUfqvprVck?si=1R_D1T5hQEygfUnbKsTuqg

    Ještě to budu dotvářet samozřejmě :)
  • @sfik hmm mám Tidal :/
  • @Kalam Mekhar Je to lepčí než Spotify? přemýšlím ještě nad AppleMusic, ale ono je to asi všechno prašť jak uhoď...
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    A jako co je nejhorší je to, že mi bylo úplně jedno, kdo umřel (kromě Ohaře) a to bulim i u Dumba. To mě fakt krká, že mi jsou postavy buřt.
  • upraveno 13. května 2019
    @sfik je tam skutečná hifi kvalita. Je tam méně skladeb. Chybí mí tam moje oblíbené OST jako Bloodborne, Nier atd. Nejsou tam ani tak inteligetní playlisty a návrhy. Jako jsem s tím spokojen, ale asi bych šel teď do Apple music, mám všechno od Applu tak i kvůli nějaké mé pohodlnosti. No, ale zůstanu u Tidalu kvůli té zvukové kvalitě a už tam mám playlisty atd...
  • @Krisa Tak v tom seriálu jsou postavy o které jsem se bál nebo které mám rád, ale zůstaly všechny na severu - Sansa, Brienne, Podrick, Gendry... Tormund už je v klídku na zdi. Myslel jsem si že mám rád furt Aryu, a měl jsem radost když odešla od beztvářníků že je to furt ona, ale udělali zní bitch bez emocí a to mě fakt nebaví. I když to jak poslechla Ohaře dneska se mi líbilo. To byla zase chvilinku ona...
  • @Kalam Mekhar věř mi že na inteligentních playlistech není nic inteligentního. Nevím proč tak moc nezapadám do jejich algoritmů, ale Spotify mi do všech playlistů který tvoří oni sype jenom shity.
  • JoserJoser persona non grata
    Tak týden po finále nás ještě čeká dvouhodinový dokumentární přídavek z produkčního zákulisí. Něco mi říká, že to bude lepší, než celá řada dohromady.

  • @sfik tak to má Tidal taky, myslel jsem, že je to devíza Tidalu :D. Takže je to všude asi stejné. Ale jak říkám, chybí mi tam ty japonské herní OST, který prostě jsou fantastické. Jo, Yuka Kitamura je jen jedna :)..
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    Uz len 1 cast a mame to za sebou
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 13. května 2019
    @sfik Ale já mám ráda i postavy, co byly v KL. Jako Jaime je jedna z mých nejoblíbenějších postav a NCW mě jako jeho představitel taky dost bral, takže jsem čekala potoky slz a ono nic :(. Jako já fakt doufala, že fakt nejede Cersei zachránit a titul největší naivky vyhrává...
    Ale teda loučení s Tyrionem mi dojemný přišlo, to zas jako jo.
  • upraveno 13. května 2019
    Tak obrázky super, Preston zmiňoval, že to je jako od Uwe Bolla - vypnete mozek a ty obrázky jsou fakt krásný.
    Varys - proč popravit Varyse a ne zároveň Tyriona, který mu to řekl? Jako odměnu za to, že donášel? Jako loajální služebníček měl běžet za Dany, ne to vyslepičit Varysovi. Věděl vůbec, že ona ví?
    Že Jon nedokázal zastavit ani své věrné Seveřany? To bylo trochu trapné. Ve chvíli, kdy začala napalmová salva bych být vojákem vypadla a počkala, až to dohoří a dodoutná.
    Bude mi chybět Qyburn, doufala jsem, že zůstane "šíleným vědcem" i pro příštího panovníka.
    Odjíždějící Arya - taky mi to přišlo jako narážka na bílej jezdec jede tmou, bílej meč má
    nad hlavou, jede cvalem s touhou svou
    ... é, narážka na smrt. Bylo to v jednom Pratchettovi a Kantůrek samozřejmě v poznámce pod čarou podrobně vysvětlil, že pro Angličany je pale horse (bílý kůň) jednoznačně ztělesnění smrti.
  • upraveno 13. května 2019
    OK, tak jsem to zkoukla a...

    - Kupodivu Dany docela chápu. Obětovala už pro Západozemí a Jona hodně a setkala se jenom s nedůvěrou a zradou. Kdyby D a D zůstali věrní tomu, že seriál začínal jako fantasy Kmotr, tak Dany normálně získá trůn i přesto, že zničila město. V naší historii je ostatně taky spousta panovníků (i dobrých panovníků), co zničili celá města a buď získali trůn nebo vesele vládli dál. Ale samozřejmě si už nenalhávám, že by se něco takového v seriálu stalo.
    - Cersei ničí všechny postavy, které se ocitnou v její blízkosti. Qyburn je najednou nejvěrnější služebník v Králově přístavišti, aha. Dotklo se to i Sandora, který ji kolem sebe nechá projít, i když ji měl zabít. Ale samozřejmě kvůli ní je domrdaný celý příběh Jaimeho. Takže Cersei si podle tvůrců zasloužila umřít dost bezbolestně v náručí milovaného. Zahraju si teď na Prestona Jacobse.... Tohle je žena, co zavinila smrt svých dětí, žena, která nechala mučit Ellarii a její dceru, nechala umučit septu, protože na ni byla ošklivá, žena, která plánovala v druhé sérii zabít Sansu a plánovala zabít svoje bratry. Remember that?
    - Jaime se vrátil ke svému já z první série, koukám. Ono mu na nevinných nezáleží, proto kdysi vraždou krále zachránil město, aha. Souhlasím s Krisou, jeho scény se Cersei se mnou nic nedělaly, jenom ta s Tyrionem.
    - Nenávidím Jona a pokud vím, nenávidí ho i jeho představitel. Tvůrci mu samozřejmě nezapomněli dát stupidní heroické momenty.
    - Clegane na Clegana byla na druhou stranu nejlepší část dílu. Sandor jako dost jiných postav zapomněl na svůj vývoj, ale ve srovnání s jinými ještě jako postava dopadl dobře a skončil celkem uspokojivým způsobem.
  • Bylo to blbé, opravdu blbé. Takhle špatně uvěřitelný přerod postavy jsem ještě nikdy neviděl.

    Zase na druhou stranu - konečně mě Dany potěšila. Lehce jsem při sledování masturboval svojí temnou duši, která z propasti Zapomnění stále dokola sípala zvrácené "BURN THEM ALL. BURN THEM ALL." :-)
  • Jak píše Svoa, kdyby měli koule, tak by Daenerys opravdu ovládla trůn, což by ve finále bylo nejmenší zlo. Trošku mě napadá paralela s Kallorem z Malazu, který taky vyvraždil statisíce a přesto to není úplně špatná postava. Problém je, že to dopadne jako generické fantasy stojící 49Kč ve výprodeji, což mě docela sere. Přece je to jenom Ice and Fire, i když na ten seriál už nadávám pár let, tak celá značka si zaslouží více.
  • upraveno 13. května 2019
    Kurňa, ty meme snad vážně stojí za to :D

    image
    image
    image
    image
  • upraveno 13. května 2019
    Mně se to naopak docela i líbilo. Život je dostatečně nesmyslný aby některé postavy měli docela dobrou smrt (Cersei). Spousta lidí tady má pohádkové přání jak by to vlastně mělo skončit. ALe na tohle si série od začátku vůbec nehraje.

    Docela pěkná myšlenka je v tom, že nakonec hlavní postavy respektive lidský druh nepotřebují Night Kinga, aby se zníčili sami. Ale uvidíme...
  • v kútiku duše dúfam že Dany nakoniec na trón sadne a Jona aj s Tyrionom nechá popraviť a zistí že je tehotná a tak by to skončil... Krátke ukážky z každej časti kráľovstva a nechať v podstate otvorený koniec s tým že by Dany mala podporu len z Dorne a ostatný by boli proti
  • upraveno 13. května 2019
    @dadkov nedoufej.
    retardovaný bran bude králem
  • @Kalam Mekhar To určitě, ty jsi ale vtipálek :-D .
    Mno, celkově lepší než minulá bídná epizoda, a to především díky tomu, že na katastrofické a masakrální scény bylo na rozdíl od Zimohradu výborně vidět.
    Místo bitvy bastardů tu máme bitvu šílených čubek - což musím s lítostí přiznat. Jako skalní fanoušek Nespálené jsem zvědav co v samotném závěru s mojí druhdy nejoblíbenější postavou provedou :-k . Ale to dramatické čumění královen předtím než se rozezněly zvony bylo vskutku parádní - nebojím se prohlásit, že tady se tvůrcům povedlo navázat na nejlepší díla Sergia Leoneho :-D
    Bratři se bili jak se patří jak Hora zatočil se svým tvůrcem bylo znamenité.
    Trapárna na entou - souboj Jaime x Euron a hlavně následné setkání s mÝlovanou sestřičkou - bohužel, minulý týden zde svoa00 předpověděla toto "prdelní drama" zcela neomylně. Já to tušil
    :wall: :evil: Kdyby tu lannisterskou krávu vykuchala nějakým vynalézavým způsobem Arya nebo alespoň přismahla Matka draků, dal bych této epizodě nejméně 4*. S tímhle k zblití melodramatickým koncem té svinské čubky ať se jdou bodnout :spike: .
  • Daenerys samozrejme neprezije. Udelali z ni Hitlera, tak ji taky sokantnim zpusobem sestreli i pres to ze ted, chladnym kalkulem by to dalo ten jejich horkosladky zaver, ktery nam slibujou. Ale to se nestane.

    Dany umre. Dost mozna rukou Jona. Ten si pri zapichnuti mece mezi danina zebra uvedomi jak moc ji miluje. Vzpomente jak nam pred touto serii rikali ze kdyz si cetl Kit scenar k poslednim dilum tak plakal. No.. proc asi...
  • sfik napsal(a):

    ze kdyz si cetl Kit scenar k poslednim dilum tak plakal. No.. proc asi...

    Protože PR kolem něj roztřikoval pepřák :D
  • Jedna otázka, bol odmaskovaný Greg-ombie stále Hafþór Björnsson? Ak hej, tak pred maskérmi klobúk dole, nepoznal by som ho ani náhodou.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.