Hra o trůny - 8. série - Ice & Fire

upraveno 29. dubna 2019 v 8. řada
imageHra o trůny - 8. série - Ice & Fire

Po roční pauze je tu poslední řada…

Číst celý článek zde


145791029

Komentáře

  • @Rysava355 taky jsem pořád čekala, kdy se do to toho Cersei opře a bez servítek ji ona nebo Euron skopnou dolů z hradeb a pak nechají pro jistotu zasypat sprškou šípů :spike: setnutí mečem, to je skon jak pro královnu.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @naked.in.rain T
    aky doufám, že Martin teď vyčkává na konec seriálu, počká až vlny opadnou a v září řekne, že příští jaro bude vydána kniha.
    image

    image

    image

    A přesně proto jsou pak lidé naštvání, protože mají utopistická očekávání. =D
  • Mno, ale ve skrytu duše vím, že kniha bude, až skončí Dlouhá zima, a že bude opravdu dlouhá, říkala chůva na Zimohrade... :hand:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @naked.in.rain Je to známo :twisted:
  • Změnila se atmosféra celého seriálu. D a D píšou serál jako sitcom- postavy plácají páté přes deváté- místy fakt už chybí jen smích publika- Dany žádající Jona,aby nikomu neřekl, kým vlastně je?!?!?! J a B snad radši ani nekomentuju, to snad byla úlitba pro nepohledné americké středoškolačky,aby i ony podlehly dojmu,že šereda může sbalit krasavce a hrdinu. Nějaký děj se odehrával tak posledních minut. Euron je tam za úplného blba, se svou knižní předlohou nemá absolutně nic společného, v Kl snad řádil šílený architekt. Celé je to tak nějk šité horkou jehlou, plácáme, plácáme, pak se stane rádoby něco šokujícího ......nejhorší série- to je bez debat, odpovědi na otázky,na které čekáme od první série/knihy se nám asi nedostane....Jo Bran, to je takovej podivín, co koulí očima a jezdí na vozíčku a WW to byla taková banda bílejch modrookejch zombíků.
  • svoa00 napsal(a):

    https://www.express.co.uk/entertainment/books/1123230/Game-of-Thrones-George-RR-Martin-HBO-ending-books-change-differences-Iron-Throne-die

    No, Martin nikdy nebyl úplně konzistentní v tom, jak moc bude konec seriálu podobný tomu, kam směřuje v knihách. Troufám si tvrdit, že sám je frustrovaný z toho, jak rychle HBO chce seriál ukončit a jak se vize D a D postupně pořád vzdalovala od té jeho. Upřímně, vůbec si například nemyslím, že Jonova dějová linka v posledních dvou knížkách bude mít co do činění s politikou a pochybuju, že se dozví o svém původu.

    Martin sice nesnáší fanfikci, ale sám požehnal vzniku fanfikce, která drtí rekordy sledovanosti a někde v pozadí za ní se ztrácí vize jeho světa a nenadělá s tím nic. Musel počítat s takovými odklony a tím, že pro účely televize, se to celé překope. Tak ať sebou mrskne a konečně to dopíše a zakončí, tak jak by si to představoval on sám :-) Protože jestli to pak budou dávat na základě jeho poznámek dohromady jiný spisovatelé jako třeba D&D, tak mě trefí.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Dreamer
    Martin sice nesnáší fanfikci, ale sám požehnal vzniku fanfikce, která drtí rekordy sledovanosti a někde v pozadí za ní se ztrácí vize jeho světa a nenadělá s tím nic. Musel počítat s takovými odklony a tím, že pro účely televize, se to celé překope. Tak ať sebou mrskne a konečně to dopíše a zakončí, tak jak by si to představoval on sám Protože jestli to pak budou dávat na základě jeho poznámek dohromady jiný spisovatelé jako třeba D&D, tak mě trefí.
    Citovat Zmínit
    Jak já říkám celý tenhle bordel je hlavně jeho vina, protože k tomuhle by nikdy nemohlo dojít pokud by vydával ty knihy v nějakých normálních rozestupech a ne po dekádách. A v momentě kdy předloha najednou nebyla bůh ví, kdy jim to oznámil tak DD prostě museli improvizovat. Jo, že to mohli zvládnout líp o tom žádná, ale nechme si tak kus viny pro George. A co se týče dopisování, tak doufám, že to Martin raději vyřeší jako Terry
  • @Tyrion Lannister tak to prrrrr :-D já chci vidět minimálně ty poznámky, když už na nich sedí tolik let.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Dreamer Když to tak vydají třeba nedokončeně jenom nějaké poznámky, tak klidně ale představa jak to dopisuje někdo další, aby z toho pak byl blázinec jako třeba z literárního prostředí příklad Sherlocka Holmese, to by se mi nelíbilo. Na něčem takovém se stejně budou přiživovat jenom nějací pseudo-pisálkové. Jak Martin řekl "doufám, že nikdo nenapíše Sauron strikes back." tak já zase doufám, že pokud to nedopíše Martin, tak ať na to nikdo nesahá probůh.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tyrion Lannister napsal(a):

    A v momentě kdy předloha najednou nebyla bůh ví, kdy jim to oznámil tak DD prostě museli improvizovat. Jo, že to mohli zvládnout líp o tom žádná, ale nechme si tak kus viny pro George.

    Jenže ty odklony ve velkém začaly dávno předtím, než seriál předběhl knihy. Celé to působilo hodně improvizovaně už tenkrát.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @flanker.27
    Jenže ty odklony ve velkém začaly dávno předtím, než seriál předběhl knihy. Celé to působilo hodně improvizovaně už tenkrát.
    To je možný, ale pořád byli první čtyři série daleko lepší než druhá polovina seriálu právě proto, že to mělo furt Martinův rukopis z drtivé většiny. Tím, že ovšem GRRM nedodal knihu doteď tomu ovšem ztratilo to, co ten seriál dělalo speciálním. A to podle mne úplně normální situace není, že jo aby adaptace předběhla předlohu. Znám jenom jeden případ podobný tomuhle. DD si nepochybně s celou tou situací mohli poradit líp a určitě některé věci byli už předtím (STANNIS!!!), ale kdyby Martin dodal Vichry tak jak měl tedy někdy kolem čtvrté série, tak se to nikdy nedojde takhle daleko. Takže za mně má Martin na stavu seriálu nemenší vinu jako DD.
  • Tak ono celkově kdyby se nezdřržl s vichry, asi by to celé dopadlo daleko jinak, ale co si budeme nalhávat ty vichry mohl mít hotové. Chápu že to chce mít co nejlepší, ale zároveň takto velký odestup je už pro sklaní fanoušky, jak rána pěstí. Já ty knihy miluji a za mne možná měl dokončil ságu a pak psát povídky z toho světa. Rytíř sedmi království supr, svět ledu a ohně taky, ale stokrát radši bych nejdříve viděl aspoň vichry, než tato díla. (po dokončení ságy by mohl povídek a dalších příběhů z toho světa tvořit habaděj, ale on sám riskuje, že to hlavní dílo se nikdy prostě nedokončí)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Tyrion Lannister Nemohu posoudit, jaká je kvalita teď (resp. mohu jen z vtipných komentářů, které je radost číst :) ), ale já brblal ve velkém už při druhé sérii a skončil se seriálem v sérii třetí, právě pro neakceptovatelné zásahy do děje a celkově (IMO) mizernou kvalitu :)
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Seriál šel do kopru v momentě, kdy přestali spolupracovat s Martinem.

    Už se modlím, aby by konec, i když to se ti matláci vrhnou na Star Wars, ale ne....
  • O Georgových motivech nepochybuji, tak z něj přestaňte dělat spasitele. Předně může za to že seriál vůbec vznikl. A pak jim nedodal materiál. Nebo se mohl rozhodnout že když nedodal materiál, že jim s tím pomůže. Ale on přeci "píše a pracuje na Vichrech". Věřte tomu klidně...

    image
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik No ono když za tebou přijdou od HBO a řeknou dáme ti XY mega za práva, tak nekup neprodej to. Martin s televizí spolupracoval léta (Zóna soumraku, Krajní meze) a měl s ní dobré zkušenosti, takže neměl asi moc důvodů se tomu bránit. Taky ze začátku držel hubu a krok, až tak od té třetí série začínal být ve vyjádřeních opatrnější a nadšení z něj tak nějak vyprchávalo.

    Ostatně zástupy autorů "nepotěšených" filmovými/televizními adaptacemi svých děl jsou hodně dlouhé a různorodé, Od Sapka po Umberta Eca :)
  • upraveno 7. května 2019
    Ja mám takú radosť z posledného dielu.. konečne už v podstate všetci nadávajú na kvalitu seriálu, alebo teda aspoň tak hlasnú kritiku seriál ešte nezažil, ako posledný diel .. a to ako od fanúšikov seriálu tak aj od kritikov - aj keď osobne sa mi viac páčil ako bitka, ale to fakt len kvôli tomu, že idú urobiť z Dany teroristku a že zabili ďalšieho draka, lebo mi išli na nervy ľudia, ktorí sa viac zaujímali a báli sa o drakov ako o ľudské postavy.. to, že aj tak asi väčšine kritizujúcich ľudí poslednú časť najviac vadilo, že Jon nepohladil Ducha, to je podľa mňa už demencia najväčšieho zrna.. a to že fanúšikovia Dany sú stále na jej strane a že chcú nech teraz spáli celé mesto len kvôli tomu, že vojaci a kráľovná jej nejak ublížili a že im nevadí to, že ide zabiť tisícky nevinných ľudí, je ďalší stupeň demencie..
    Z poslednej časti ma fakt - nie ironicky - najviac zabavila diskusia medzi Tyrionom a Varysom.. no a to "stealth" zabitie draka najlepším sniperom aký kedy existoval, Euronom :D..
  • misho8723 napsal(a):

    to, že aj tak asi väčšine kritizujúcich ľudí poslednú časť najviac vadilo, že Jon nepohladil Ducha, to je podľa mňa už demencia najväčšieho zrna..

    O tom drbání za ouškem jsem psala já... A stojím si za tím! Právě takové detaily jako interakce se zvířetem, se kterým mě spojil osud a které mi v minulosti zachránilo život pomáhají k dokreslení postav, dělají je lidskými, člověk se s nimi může více ztotožnit.
  • @flanker.27 Johó. Já bych to bral všemi deseti. Jen bych rád upozornil na tu zbytečnou pohádku o hodném Georgovi a zlých scénáristech. A jak píše Tyrion, prostě svou pomalostí negativně taky ovlivnil seriál.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @sfik Nevím, jestli je tu někdo hodný a někdo zlý, ale někdo z nich aspoň při psaní myslí (nepopírám, že někdy až moc :twisted: ).
  • flanker.27 napsal(a):

    @sfik Nevím, jestli je tu někdo hodný a někdo zlý, ale někdo z nich aspoň při psaní myslí (nepopírám, že někdy až moc :twisted: ).

    No tak vinný a nevinný, jestli je víc libo.
  • upraveno 7. května 2019
    Já se jen snažím říct že prostě tu odpovědnost za ten seriál nese. Sice je ten seriál "na motivy" a "na motivy" nedopsaných knih se natáčí blbě no. Tím scénáristy vůbec neomlouvám. Nemám rád ten pohled svatého Martina.

    Edit: a teď nemyslím toho na bílém koni...
  • PhoebeaPhoebea I see you
    upraveno 7. května 2019
    To jsem jediná, kdo má velkou radost z Brienne a Jaimeho?
    Podle mně jsou skvělý pár a na vzhledu vůbec nezáleží, když Brienne má charakterové vlastnosti o které Jaime nejvíc stojí ...
    A podle mě ta věta "Cersei is a hatefull woman and I am a hatefull mann" znamená , že je nasraný právě na Cersei a jde si to s ní vyřídit, ne že je to něco , kvůli čemu ji jde bránit...
  • @Phoebea Hm, tak to já si bohužel myslím pravý opak, podle mne jde opět bránit milovanou sestřičku - pokud se mýlím, budu jedině rád. Jaime je teď už jinak docela v pohodě, ale stará láska, obávám se, nerezaví... A ta lovestory s Brienne... já tomu prostě nedokážu věřit. Když jí pasoval na rytíře, to byla krásná, uvěřitelná scéna plná emocí, pro mne zatím jedna z nejhezčích v téhle sérii. Ale ten sex... připadalo mi to ne snad násilně vycucané z prstu, ale spíš - a tím hůře - z Jaimeho strany jako nějaké gesto ze soucitu :'-( . Já jsem navíc fandil Thormundovi, ten byl z Brienne upřímně nadšený a rozhodně by jim to spolu skvěle slušelo.
  • @Phoebea Já si myslím taky že Jaime tam nejede cukrovat ale bodat dýkou. Jinak z Jaimeho a Brienne nemám ani radost ani nejsem znechucen, nějak to ve mě nevzbuzovalo emoce.
  • @Crocuta Brinne se možná poprvé v životě ožrala, Jaime byl kantáre, já nechápu co na tom nechápete vy ostatní. :D V tom seriálu létají draci a nemrtví draci. Tohle je realita všedního dne :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Phoebea Nee, ja taky chci aby Brienne + Jaime = VSL.
  • JoserJoser persona non grata
  • Tak ono ty knihy bohužel lidi moc nečtou, číst to třeba Daenerys, věděla by, že tím drakem musí zaútočit ne ze strany, ale shora, kam nestřílí ta protidraková technika, protože to tak udělal Aegon I, když letěl dělat grilovačku na Harrenhal :-) Možná ale jen čekala, až vyjde i ten poslední díl, aby to pak po čase koupila v Levný knize ve slevě komplet......
  • @Manfred No, tak to jí teda přeju pevné zdraví a hlavně hodně dlouhý život - až to koupí, tak ten komplet bude moct rovnou půjčit - odhaduju - pravnoučatům (jelikož vlastní mít asi nebude, tak někomu věkově odpovídajícímu - pokud bude vládnout aspoň tak dlouho jako Ludvík XIV., tak by to vydání ke konci vlády mohla stihnout).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.