!!!POZOR SPOILER VŠECH DÍLŮ SERIÁLU A VŠECH KNIH!!! Teorie z Písně a z Hry

Nedávno se s odvysíláním páté série objevil problém se s spoilery. V diskuzi !!! Spoiler !!! - Teorie ve světe ASoIaF - POUZE KNIHY icefire.cz/forum/discussion/51359/spoiler-teorie-ve-svete-asoiaf-pouze-knihy#latest je problém, že spoustu lidí začalo své teorie odvíjet od dění v seriálu a tím vyzrazovat děj čtenářům. Já jsme se tedy rozhodl zaměřit na skupinu, která četla všechny knihy a viděla všechny díly seriálu a chtěla by ovšem volně diskutovat. Já se tu pokusím tedy uvézt pár teorií na děj ve Vichrech Zimy. U některých s přimíchám informace ze seriálů. Prosím debatu o tom o rozdílech seriálů a knih a jak se budou moc nakonec lišit směřujte sem icefire.cz/forum/discussion/51767/spoilery-rozdily-v-serialu-spoiler-vsech-knih-a-epizod-serialu. Tenhle topic zakládám, protože chci vytvořit místo, kde se bude moct argumentovat i informacemi ze seriálu a nedocházelo k nepříjemnostem v ostatních diskuzích. Jinými slovy, chcete-li neomezeně fantazírovat, jste na správném místě. :dance: Zároveň bych poprosil, zdržte se diskuze o tom jestli je nebo není závádějící používat informace ze seriálu, když může kniha a seriál skončit různě. Bez tak se to z a) bez Vichrů nedovíme a za b) jde mi o práci se všemi dostupnými informacemi.

Zde předkládám teorie, které jsem četl na internetu, viděl zde v diskuzích nebo mne sami napadly. Neuvedu žádnou z teorií zmíněnou Starkem z Hor v jeho vláknu, ale samozřejmě je i tady účelem, aby jste vymýšleli svoje a diskutovali o všech konspiracích známých i neznámých. A konec mého vykecávání zde seznam:

1. Melisandra v Tanci zmiňuje, že k jejímu klamavému kouzlu je potřeba věc, která patří člověku, jehož podobu chce vytvořit. Mimo jiné zmiňuje váček s kůstkami. Dostala se nějak Melisandra k Davosovu váčku pro štěstí o nějž přišel na Černovodě a chce ho využít k vytvoření falešného Davose a zvýšit tak svou kontrolu nad Stannisem?
2. Brynden Tříoká Vrána je ve skutečnosti Bílý Chodec. Odpovídalo by tomu to, že se v seriálu objevil Noční Král jako jeden z Chodců, tudíž je možné, že někteří Jiní byli případně všichnni byli původně lidmi.
3. Jiní jsou ve skutečnosti změnění lidé, kteří používají černou magii. Viděli jsme, že Qyburn dokázal vytvořit nemrtvého Gregora Cleganea. Není tedy možné, že Jiní jsou původně lidé používající magii podobnou té Qyburnově?
4. Jiní původně obývali celé Západozemí, Zeď postavili na obranu proti lidem(led je elementem Jiných a z ledu je tvořená Zeď.)
5. Stannis Baratheon je valonquar, popřípadě někdo ze Starkových dětí nebo Písečných hadů. Valonquar znamená mladší bratr nebo malý bratr, ale bylo někdy řečeno čí mladší nebo malý bratr to má být? A může být valonquar i osoba ženského pohlaví_
6. R'hllor je ve skutečnosti Velký Jiný a Melisandru ovládá skrz špatné vize.
7. Noční Král se oženil s Jinou popřípadě nemrtvou ženou, aby předešel válce sňatkovou politikou, když Jiní chtěli dobýt zpátky to o co přišli.
8. Varys je bastardem Šíleného krále, proto ta vysoká pozice v radě velká důvěra, kterou mu Aerys svěřil. Příběh o dětství může být smyšlený.
9. Tyrion je ve skutečnosti dítě Aeryse a Joanny.
10. Rhaegar Targaryen byl Azor Ahai a jeho zabitím odsoudil Robert Baratheon a povstalci celé Západozemí.
11. Robert Strong má hlavu Robba Starka. Stark se dá z němčiny přeložit jako Strong = Silný
12. Pod Zimohradem spí drak, popřípadě leží mrtvý Targaryen
13. Stannis napsal růžový dopis po tom, co odhalil, že ho Melisandra oklamala s upálením Manceho Nájezdníka. Počátek nesvárů mezi Stannisem a Melisandrou v seriálu může být nahrazeno rozepřemi po upálení Shireen.
14. Aegon je potomkem Rhaegara a Lyanny a dvojče Jona.
15. Quaithe je ve skutečnosti Rhaella Targaryen matka Daenerys.
16. Oberyn otrávil Tywina stejným jedem, který použil Tyrion na Cersei ve Střetu Králů a proto byl Tywin ve svou smrtelnou noc na latríně.
17. Ser Barristan padne v bitvě u Meeren. Stejně tak Hizdar
18. Euron Greyoj je Daario.
19. Val upálí Shireen, protože vyvolá epidemii šedého lupu mezi divokými. Popřípadě Melisandra obětuje Shireen pro oživení Jona Sněha.
20. Všechno se to Nedovi zdálo a probudí se pod čarostromem zpátky na Zimohradě.
:-D
11415161820

Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    O Martinově temné (scifi) minulosti vím, když ale přešel na Fantasy, doufám, že se ho bude striktně držet.
    To je ale přesně důvod, proč chci, aby se vyhýbal cestování v čase VELIKÝM OBLOUKEM. Tenhle koncept je hrozně těžké udělat, aby to dávalo smysl. Proto by bylo lepší, kdyby Aerys zešílel přirozeně. Maximálně jsem ochoten tolerovat Krvevranův zásah už v tý době, ale proboha ne žádnou manipulaci s minulostí, jinak konec Písně bude ještě větší bordel než Paní Jezera a konec ságy o Zaklínači, kdy se člověk neměl ponětí, co se děje (speciálně linka Ciri)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister
    kde většina chytřejších mistrů se zabývá víc svíčkami nebo zombíky, než čímkoliv jiným
    Geniální :D souhlasím
    Máme-li stále brát bordel v seriálu jako závazný, tak ano Victarion (v seriálu Yashra Theon) uspěje a odveze Daenerys do západozemí. Pravděpodobně ji donutí, protože Daenerys prostě sama od sebe se ze Zálivu nehne
    Stále se mi víc líbí teorie o Ašaji, vždyť musí na východ, aby se dostala na Západ. Pokud s železnými tak jedině v řetězech, ať je zase zajímavou postavou :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    Stále se mi víc líbí teorie o Ašaji, vždyť musí na východ, aby se dostala na Západ. Pokud s železnými tak jedině v řetězech, ať je zase zajímavou postavou
    Vzhledem k tomu, jak Martin vytírá se svými postavami, tak Dany skončí pravděpodobně jako donucená manželka Victariona. Pokud máš na mysli teorii o Ašaji, že vylezeš na východě za Zdí, imho může být. Victarion má kolem sebe toho rudého kněze, co mu něco takového poradit může + Victarion je také ten nejméně provařený kandidát na Azor Ahaie. Navíc když by to vzal po Zeměkouli z druhé strany, tak by hypoteticky mohl podniknout překvapivý útok na brášku ze západu
    :twisted:
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister Cestování v čase jaké očividně představil Martin v Tanci sa mi páčí :) Respektive Bran putující pamětí stromů s občasným kontaktem se světem, který nijak nepoznamená a pokud ano, nefunguje efekt motýlích křídel, ale je to dáno.
    Samozřejmě nechci, aby se Bran najednou objevil jako hrdina z úsvitu dnů a zabíjel před 8000 lety jiné po milionech, ale to omezení čarostromů a jejich tváří se mi líbí. Tragédie bude pokud to bude jako v seriálu, kde to velmi zmršili a vytvořili z Brana trapného profesora X :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Sagart
    Sagart napsal(a):

    @Tyrion Lannister Cestování v čase jaké očividně představil Martin v Tanci sa mi páčí :) Respektive Bran putující pamětí stromů s občasným kontaktem se světem, který nijak nepoznamená a pokud ano, nefunguje efekt motýlích křídel, ale je to dáno.
    Samozřejmě nechci, aby se Bran najednou objevil jako hrdina z úsvitu dnů a zabíjel před 8000 lety jiné po milionech, ale to omezení čarostromů a jejich tváří se mi líbí. Tragédie bude pokud to bude jako v seriálu, kde to velmi zmršili a vytvořili z Brana trapného profesora X :twisted:

    A to je přesně důvod, proč je možná na jednu stranu dobře, že to Martin nedopíše :D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Tyrion Lannister podla mna bude Victarion jeden velky fail
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Edem V tomhle bodě, kdo ví, velice pochybuji že Martin sám ví, co dělá :twisted:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 31. ledna 2019

    Myslím si, že tohle je nejlepší kritické video dokonce bych řekl lepší než Preston Jacobs anebo Ideas of ice and fire. Proč? Protože ta kritika není v kontextu knih, ale v kontextu sérialu samotného (knihy jsou zmíněny jenom jako předloha nic víc. A ano souhlasím byly zde dva zásadní sliby na počátku show
    1) Odhodlaní zničit krásu fantasy světa (incest, rytíř jsou vrahové a násilníci, čest vás dostane do basy atd, krásný princ je monstrum
    2) Akce mají následky (dezertujete skončíte na popravišti a dokonce vítězství můžou být pěkně hořká)
    Rychlý cestování je na nic, protože to ničí nebezpečí cesty, v prvních se spoustu věcí mohlo podělat už během cesty a to dívaka udržovala zainvestovaného a v napětí.
    A ano všechna kliše a hloupé tropy, které první série tak krásně bouraly, obracely na ruby a kompletně ničly se vrací v plné síle
    * Temný pán ✔
    * Nesmrtelný vyvolený ✔
    * Deus ex machina záchrany ✔
    A ano ani Brandon = Night King neobrací nic, cestování v čese podlomí dost starověkou atmosféru show.
    Moc pěkně formulované video.
    A já vyslovím svůj vlastní názor, že Martin udělal jednu k*revsky zásadní chybu a to je, že vůbec někdy začal s Azor Ahaiem. Protože až se Jon probudí tak už to samo o sobě prostě je podkopování hlavní síly knih a to je přesně výse uvedené. A na tom se podle mne zásadně zasekl, protože bude těžký ságu dokončit, tak aby to prostě bylo stejně výživné jako předchozí knihy. Protože problém Jiných se bude muset nějak vyřešit i v knihách, že? A je tu přesně ten zásadní rozpor, kterou cesto se vydat fantasy x politika.
    A ano souhlasím, že samotný seriál se přesunul od mafianských seriálů k LOTROVI, pořád vás to může bavit, ale je to už jiný příběh a jiná show.
  • Nie som si tak úplne istá, kam toto zložiť. Nejde o teórie, ale o úvahy a analýzy a sú v nich aj zmienky/porovnania seriálu.

    https://towerofthehand.com/essays/
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Aby těch šíleností nebylo málo...

    Arya Stark je nový Azor Ahai/princ, který byl přislíben
    1. Azor Ahai se má narodit na místě uprostřed kouře soli. Arya Stark za celou knihu navštíví spoustu míst s kouřem a solí, projde velkými změnami a její úkol stát se nikým, může být bráno jako znovuzrození, popřípadě jakkákoliv emocionální změna, kterou v knize prošla.
    2. Je zmíněno, že vyvolený bude pocházet z krve draka. To by se mohlo u Arii zdát problém, ale její bratr Jon Snow je pravděpodobně synem Lyanny a Rhaegara. Tím pádem drak má v sobě krev starků, krev kterou má i Arya. Krev draka.
    3. Krvacející znamení na obloze, Arya cestuje z Králova přístaviště právě pod tímhle znamením.
    4. Hrdina Azor Ahai má mít meč Světlonoš, Arya je neodmyslitelně spojená s mečm Jehlou.
    5. Azor Ahai při kování svého meče proklál srdce lva, Arya zabila několik lidí ve službách rodu Lannisterů, kteří mají ve znamení lva.
    6. Princ, který byl přislíben. Melisandra Jonovi slíbí, že mu vrátí Aryu, ale ta se nakonec ukáže jako Alyn Karstark.
    7. Můžete mít sexistickou poznámku, že Arya je žena, ale mistr Aemon řekl, že tento výklad je hchybný a že se proroctví může vztahovat i na ženu.
    8. Bennero mluví o hledícím tmavém oku. Všichni předpokládají, že jde o Eurona nebo Velkého JIného ve vztahu k Daneerys. Nicméně, Arya slouží Mnohotvářnému bohu a ten na ní může hledět temným okem.
    9. Někteří si spojují Azor Ahaie s návratem draků, to by sedělo na Danerys. Víme ovšem, že Euron pravděpodobně zaplatil muži bez tváře dračím vejicem, aby zavraždil Balona. Dračí vejce bude v této době v Braavosu, možná dokonce přímo v domě Bílé a Černé. Arya by mohla tohle dračí vejice probudit. Tím by se vysvětlovalo Benerrův citát
    „Jeden pak nejčastěji ze všech. Vysokou a pokroucenou věc s jedním černým okem a deseti dlouhými končetinami, plavící se na moři krve.“
    Tím může být myšleno, že Euron nepřímo ovlivní Aryin osud.
    10. Azor Ahai má zabil Nissu Nissu, aby zachránil svět, je tedy možné, že i Arya zabije někoho jí blízkého, čímž splní proroctví. Velmi blízkým člověkem jí je Gendry, pokud by jeho zabila, zároveň by prolila krev draka. Je velmi pravděpodobné, že se rozkmotří s Domem Bílé a Černé, ti za ní můžou poslat Jacquena, pokud ho zabije, může i on být Nissou Nissou.
    11. Při setkání s Aryou Jacquen říká: Rudý bůh žádá tři životy. Rudý bůh může znamenat Pána Světla, který je úzce spjat s Azor Ahaiem.


    Co myslíte? A druhá otázka myslíte si, že Azor Ahai a princ, který byl přislíben jsou jedno a totéž nebo jsou to dvě odlišná proroctví?
    Seriál potvrdil víceméně tuto teorii. Myslím si, že to mají od Martina. Pro mne typická ukázka promarněného potenciálu. Arya jako vyvolený by byl vynikající zvrat a kdyby Martin psal ty knihy v rozumným rozestupu, tak i docela překvapivý. Jenomže bohužel tuhle sérii už pravděpodobně nic nezáchrání, takže nejeonom, že nevěřím, že kdy Martin dokončí Vichry, já už to snad raději ani nechci aby to vydával.
    Přitom zrovna na tomhle si mohl Martin výhrát. Napadlo mne, že by Arya nejdříve zabila Gendryho, ale nefungovalo by to a musela by zabít Jona, kterého skutečně miluje (Martin původně plánoval tu incestní romanci, tak by to možná sehrálo roli ve finále)
    Arya: Brother
    Jon: Did you do it?
    Arya: Yes
    Jon: What does it cost you?
    Arya: Everything.

    Jon: Arya It´s time.
    Arya: No!
    Jon: They can´t stop him but we do. Look at me you are the chosen one. You must do it.
    We are out of time.
    Arya: I can´t
    Jon: Yes you can, if we wont do it world dies. It´s alright you could never harm me.

    Bílí chodci podle mne nebudou vysvětleni ani v knihách, protože si rozumný a po těch letech uspokojivý vysvětlení prostě představit nedokážu
  • @Tyrion Lannister Azor Ahai má sloužit v boji s nemrtvými, ti už jsou poraženi, tak Nissa Nissa není potřeba, ne?
    Arya - podle dovětků k epizodě jí ten úkol D&D svěřili, protože to je "nečekaný zvrat," ne že by to měli promyšlené.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 30. dubna 2019
    @Terezička Já myslel v knihách že bude muset zabít někoho seriál je něco jiného. A ano nečekaný zvrat, který mají nebo nemají od Martina?
    Arya Azor Again he něco co by udělat mohl
  • V rovine že WW už nie sú hrozba tak pominul dôvod na existenciu NW a tým pádom môže byť rád rozpustení. V knihe to tak reálne nevidím ale v seriáli si osobne myslím že spravia zo Samwella Tarlyho nového strážca Juhu a Sam po smrti Gilly (ak som videl správne tak ju v seriály ubodali vzkriesený Starkovia) prehlási malého Sama ako Tarly. Bolo by to typické seriálové zjednodušenie deja. Čo myslíte?
  • @dadkov Gilly neumřela. To byla no-name-girl kterou wighti táhli zpět do krypt, když se ostatní hrdinně zdekovali :)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Tyrion Lannister koniec koncov, musia sa vsetky proroctva v martinovej knihe/svete, ktore mame poskladane od roznych charakterov vzdy vsetky splnit?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Edem Zázrak je to, co se za zázrak rozhodneš považovat. :-D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Tyrion Lannister no sak ja to hovorim uz dlhsie proste sa v takomto fiktivnom svete da uplne vsetko vselijak vysvetlit, pretoze ty ani nikto znas nema prehlad o vsetkych pravdilach, ktore v tom svete funguju.
    trebars teraz, ked su mrtvy zniceny bude este niekedy zima?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Edem Pochybuji zima byla podle mne dlouho předn nimi a dlouho po nich. Určitě není vázaná na ně, když zimy byli v té 8000 mezeře několikrát.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Takto představoval v roce 1993 Martin svému agentovi ságu v dopise:

    image

    image

    image

    Je zajímavé vidět, co později změnil už v prvním díle a co později. Některé ty linie by se mi asi líbily víc než jak to pak změnil.
  • Napríklad?
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Aviv ze to nieje trilogia
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv Třeba Catelyn měla skončit za zdí s Aryou a Branem.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 1. května 2019
    @flanker.27 O tom se tady samozřejmě už mluvilo několikrát a ty obrázky se tu taky mihly. (viz můj post, kde zmiňuji incest Arya Jon)
    Líbí se mi spoustu věcí líp než v knihách, co jsme dostali předně, že Ned pomohl Catelyn a Arye utéct z Králova přístaviště. Myslím si, že to bylo něco, co mne vždycky trochu otravovalo, že měl obě děvčata poslat pryč okamžitě po tom, co zjistil, jak se věci mají.
    Tyrion Lannister v téhle verzi je Richard Neville vévoda z Warwicku "králotvůrce" podobně jako on, je nucen jít do exilu a spojit se svými nepřáteli a Catelyn Stark je Markéta z Anjou, která také se svou rodinou jeden čas byla v exilu ve Skotsku.
    Jaime Lannister jako uchvatiel a záporák to by bylo hodně zajímavé (trochu v tom vidím Cersei a Jaime fúzí, kdy mu byla ponechána Králokatova síla, ale přidáno Cerseino šílenství)
    As you know I dont outline my novels. I find that if I know exactly where book is going,
    I lose all interest in writing it.
    To je hlavní důvod, proč série je v p*deli, protože Martin upřednostil vlastní radost z psaní (a nemůžhu ho vinit) před tím, aby měl víc věcí naplánováno a nevymýšlel za pochodu.
    Druhá věc, pokud hlavní pěticí postav měly být Daenerys, Tyrion, Jon, Bran, Arya což pravděpodobně platí, protože jsou pořád naživu v seriálu, tak opravdu Martin tam neměl přidávat tolik dalších postav navíc. Nejvíce bych asi zmínil, že největší chybou jsou Greyojové a Martellové kvůli kterým hlavně se dost nafoukli poslední dvě knihy a kteří tedy měli mít mnohem menší roli pokud nějakou, pokud prostě neměli být zmiňování jen okrajově jako třeba Tyrellové, kteří žádný POVk nemají. Myslím si, že likvidace Catelyn, Neda, Robba a Viseryse by pro navození atmosféry stačilo.
    Lituji že nevydržel u té trilogie, plán to byl rozhodně dobrý.

  • Myslíte si, že Jon je synem Lyanny a Rhaegara i v knihách, když to tak je i v seriálu nebo to GRRM v knihách změní? Já si myslím, že by mohl, osobně se mi více líbí teorie R + L = D, A + B = J a také by tím udělal pěkný zvrat v knihách který nikdo nebude čekat.
    A ještě se chci zeptat co si myslíte, že bude v knihách z toho co se stalo v seriálu resp. co GRRM potvrdil, že tam ze seriálu bude?
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @Liserik myslim si, ze bude aj v knihach
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Liserik @Edem Preston tuhle teorii dělal, imho Martin se sám vyjádřil k tomu, že nerad mění věci jenom proto, aby byl twist, z čehož usuzuji, že R+L=J bude v knihách jendoduše proto, že kdyby to změnil, tak spoustu foreshadowing, náražek, semen příběhových souvislostí by bylo úplně k ho*nu. A jak Martin řekl, já nebudu nic měnit, jenom proto že už na te někdo přišel a zároveň já nenechám mimozemšťany napadnout Sedm království jen proto, že to nikdy nečekal.
    Co se týče celkového porovnání, jak knihy a seriál k tomu se zde vyjádřím, až se odvysílá poslední epizoda. :twisted:
  • @Tyrion Lannister takže zítra brzo ráno :D :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Takže po skončení nejdražší fanfikce v historii začíná můj seznam teorii na základě toho, jak skončil seriál a jak to (ne)eovlivní knihy. Ale nejdříve k menšímu Q and A Presotnovi
    Přetočte na 3:04
    Martin je, byl, bude vždycky inkonzistentní ohledně toho, jak příběh se bude podobat knihám v seriálu. Každopádně nějaký narýsování, které jim dal před lety už dávnvo nemusí platit a nebo je tak přepracovaný, že pouze opravdu ty nejzákladnější věci zůstaly stejné. Martin sám řekl, že nerad plánuje dopředu, že nechává se vést příběhem, jinak ztrácí zájem. Tak si to přeberte sami. Pojďme tedy k aspektům, které ovlivní, že knihy budou HODNĚ odlišné od seriálu

    1) ZIMA
    Zima v seriálu byla jenom takové babí vlhké léto, které nemělo se zimou nic společného (i na sahaře mají větši zimu v noci, než co jsme viděli v seriálu) Zima bude vypadat takhle
    image
    Zaměňte auta za koně. :D
    imageimage
    image
    Proč je tohle důležité? Jon nemůže opustit Zeď, i kdyby chtěl. Stannis nemůže upálit Shireen, i kdyby chtěl. Jaime se nemůže dostat zpátky k Cersei i kdyby chtěl. Sanasa a Malíček nemůžou jet na sever, i kdyby chtěli atd. atd. Cestování bylo vždycky velkým aspektem knih a čeká nás několikaletá zima, která má být strašnější než ty předtím (Jiní) To už samo o sobě mění spoustu dějových linek. S tím z cesty, pojďme se podívat na jednotlivé postavy

    1) CERSEI
    V životě nevyhodí do povětří Baleorovo Septum. I kdyby se jí to povedlo, tak ji lůza i šlechta stáhne z kůže. Navíc kniha není seriál, takže všichni Vrabčáci nebudou natěsnaní v Septu, jsou po celém jihu krucinál. Tudíž k tomuhle určitě nedojde.
    Po vraždě Kevana se podle mne Cersei přesune do nějakého velkého domu s Tommenem z Rudé bašty, protože se bude bát Tyriona. Podobně jako Jan Lucemburský a Karel IV. zpočátku žili v domě na Staroměstském náměstí. Potom, co si Robert Strong porádí se šampiónem Sedmi, Cersei uprchne i s Tommenem na západ do Casterlyovy skály (Martin
    tuším někde potvrdil, že se do ní podíváme) a založí tam nový dvůr (od čehož ji
    odrazoval Jaime, takže to udělá) a svolá armádu (od čehož ji pro změnu odrazoval Kevan, respektive řekl jí, že většina armády je s bratrem v Řekotočí a neměl šanci svolat nové vojsko)
    Její posedlost Tyrelly jí podle mne zničí (vzhledem k tomu, že v knihách jich je jako much, takže nakonec by jí podle mne mohla zabít vlastní stupidita popřípadě Jaime.
    2) DAENERYS, JON, BRANDON
    Jsou tři hlavy draka. Jon podle mne oživne, ale epilog bude on v duchovi a všichni si budeme lámat hlavu s tím, kdo je v jeho těle :twisted:
    Jiní podle mne neprolomí Zeď (plotwist) zaútočí na Ašaj, protože v knihách je spoustu semínek zaseto, že země je kulatá a když jde te na východ od Ašaje skončíte za Zdí.
    Podle mne Jiní napadnou Essos tentokrát a rozeserou Apokalypsu tady, jejich aktivita za
    Zdí byla jen pro získání dostatečného množství sil pro tenhle překvapivý úder.
    Proti nim se postaví tři hlavy draka Jon, Daenerys, Brandon, tahle dějová linie bude probíhat souběžně s pokračující válkou o Železném trůnu
    3) STANNIS, MALÍČEK, AEGON, VARYS a další
    Stannis v knihách vyhraje, ale Melisandra popraví Shireen bez jeho povolení, takže ji popraví, což bude znamenat jeho pád. S Malíčkovou pomocí (projděte stranu 230 diskuze teorií pouze ke knize) na čas získá trůn, pouze aby nakonec prohrál s Aegonem. Doufám v nějaký badass závěr po vzoru Richarda III. a ne tu seriálovou sračku.
    Blackfyrové podle mne se konečně dostanou zptáky na trůn. Aegon usedá (falešný) bude odhaleno.
    Do Zápaodozemí dorazí zvěsti jak Daenerys a Jiní se vyhlazují navzájem. Jon zabije Daenerys = Lightbringer vítězí, ale sám vzápětí umírá, popřípadě se převtěluje do Ducha a společně s Aryo, která taky přijde o tělo a převtělí se do Nymerie, tak vyrazí do sněhu jako smečka či něco takového.
    Tím by imho zachoval epičnost obou konfliktů, aniž by jeden zrušil druhý.
    Dorne samozřejmě podpoří Aegona, ale nikdy se nedozví, že je Blackfyre
    4) EURON, VICTAROION A dění v citadele
    Euron podle mne vyhraje a bude chtít dobýt citadelu, což určitě zamýchá děním. Podle mne chce nějakou důležitou informaci.
    Co se týče Victariona těžko říct, možná je jen do počtu a podle toho dopadne.
    Theon samozřejmě = YOU ARE GOOD MAN, THANK YOU to je jediná scéna 8. série, která se mi líbí, tak doufám, že se to nějakým způsobem realizuje v knihách.
  • @Tyrion Lannister Jjj rozhodně lepší než v seriálu :D :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.