Novinky z natáčania 8.série GoT

upraveno 22. listopadu 2017 v Seriál Hra o trůny
Natáčanie 8.série sa oficiálne začalo,preto prichádza na scénu diskusia o novinkách z natáčania a konšpiračných teóriách,čo sa stane v seriáli.Upozorňujem,že tu bude veľa spoilerov. ;-)
12467

Komentáře

  • Podle Červeného kříže je Daenerys druhý největší válečný zločinec a Jon čtvrtý . War-crimes-identified-Game-Thrones.html. Stannis dopadl dobře, na to že upaluje zajatce, odpůrce i vlastní dceru, pomocí magie zabil bratra a mrzačí přívržence ( Davos ). Je to dost podivný žebříček.
  • @derfel a chybi tam bronn (mozna tyrion) za pouziti wildfire na cernovode
  • Tak co, lidi, těšíte se?
    :3eyed:

    (aspoň trochu? aspoň někdo? :D)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @CervenKa ja sa tesim
  • @CervenKa Aj ja sa teším. :-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Já se kouknu (když už jsem čučela doteď), ale bohužel mě to zatím zanechává naprosto chladnou, což mi je docela líto :(
  • @Krisa ja se celkem tesim, jsem rada, ze se to uzavre, ale kdyz to srovnam se svym nadsenim z takove pate, nerkuli ctvrte serie (coz byla prvni, na kterou jsem "musela cekat"), je to fakt bida :)
  • upraveno 15. dubna 2019
    @CervenKa Asi tak. Mé nadšení z Game of thrones sice opadlo, ale zatím ne natolik, abych si nenastavil budík o patnách minut dřív, abych si to před odchodem do práce stihl stáhnou a mohl se na to o půl páté ráno čučet v tramvaji. :-) To Doctora who jsem kdysi sledoval naživo, ale tuhle sérii jsem ještě nedokoukal.
  • @CervenKa Asi tak. Mé nadšení z Game of thrones sice opadlo, ale zatím ne natolik, abych si nenastavil budík o patnách minut dřív, abych si to před odchodem do práce stihl stáhnou a mohl se na to o půl páté ráno čučet v tramvaji. :-) To Doctora who jsem kdysi sledoval naživo, ale tuhle sérii jsem ještě nedokoukal. Ale série je ještě mladá a i to se může stát i v případě Game of Thrones.
  • Z IMDB


    S8, Ep1
    14 Apr. 2019
    Winterfell
    9.2 (11 950)

    Jon and Daenerys arrive in Winterfell and are met with skepticism. Sam learns about the fate of his family. Cersei gives Euron the reward he aims for. Theon follows his heart.

    Episode #8.2
    S8, Ep2
    21 Apr. 2019
    Episode #8.2
    The battle at Winterfell is approaching. Jaime is confronted with the consequences of the past. A tense interaction between Sansa and Daenerys follows.

    No jako bych neříkala, že Sansa bude vůčí dany antogonistická. Heh, Jaime je konfrontovaný s následky minulosti? Vzhledem k tomu, že Branbot takové přízemní záležitosti jako pokus o vraždu neřeší, tak si pořád stojím za tím, že to bude prd ve větru. Nejvíc mě zaujalo, že Theon následuje svoje srdce... to je jako pořád o jeho sestře nebo co se to děje?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    První epizoda dokoukána a já marně hledám kategorii osmé série kde by se o ní mohlo zase jednou diskutovat :D Založil bych ale bez založené kategorie 8. série asi moc nepředvedu :D
    Jinak ty kdo to ještě neviděli, tak jen napíšu, že je to nudné k uzoufání. Své největší zklamání jsem sdílel spolu s Cersei (
    wanted bloody elephants
    )
    @svoa00
    Theon se na příkaz "své královny" vydává podpořit Snížka na Zimohrad. Takže očekávám nějakou bromanci s Jonem :twisted:
    A Branovi s Jaimem patřila poslední scéna první epky. Ale spíš půjde jen o formalitku aby se neřeklo, protože Jaime je nyní "gut guy"
    A co se Sansy s Daenerys týká, jsem na straně zrzky, bo jakkoliv je to líně napsané, Danuška se chová tak arogatně a Jon je tak nechutný podpantoflák, že nám nezbývá nic jiného než fandit mrtvým bo i oni mají více emocí než tento hvězdný pár
  • upraveno 15. dubna 2019
    Kdo se vlastně stará o seriál a vytváří diskuze k jednotlivým epizodám (?) Jak psal Sagart, vytvořit není problém, může to pak někdo přesunout případně?
  • JoserJoser persona non grata
    s08e01
    Tak to mám za sebou a přesně jak jsem předpokládal, první dva díly budou překlenovací ke kýžené a tolik očekávané bitvě, která bude minimálně dobře natočená, takže aspoň něco. Naštěstí ještě nejsem ve fázi, kdy jsou mi všechny postavy na monitoru lhostejné. Moc dobře ale ty ''osudové'' scény udělané nejsou, spoustu nelogičností, dialogy šustící papírem, plus tomu všemu chybí jakákoliv atmosféra nebo emoce, stejně tak to místy vypadá, jako kdyby to psal nadrženej puberťák. Takhle potěšilo těch pár referencí na úplně první díl, po nichž jsem spíš než na zbytek dostal chuť pustit si seriál od začátku a chvíli před koncem zdravice od Nočního krále, momentálně nejsympatičtější postavy. Zatím to tedy vypadá, že drahé scény šly na úkor scénáře...
  • @sfik Předpokládám, že je to Nevada?

    @Sagart Ale tak od prvního dílu nikdo nic jiného nemohl čekat a od Dany a Jona jsem ostatně nic jiného nečekala. Kdyby byli D a D konzistentní, tak by Jona přinejmenším za přísahu věrnosti Dany sesadili, ne-li provedli vlastní verzi Rudé svatby. Já se k tomu dostanu až večer, ale už mi YT spoiluje, co může, včetně poslední scény
    (to video mě hned zaujalo a ani jsem nevěděla, že to je poslední scéna eipzody). Nejvíc co můžu říct na takový cliffhanger je to, že Nikolaj to zahrál dobře a že to polehtovalo můj černý smysl pro humor.

    Jaime: Ah seems your climbing days are over. Come roll over here.
    Bran: Why, need a hand?
    Jaime: cries inside
  • upraveno 15. dubna 2019
    @svoa00
    Předpokládám, že je to Nevada?
    Se bojim jí napsat :D

    Edit: odhodlal jsem se a poprosil o kategorii 8. série :) dál už to nějak zvládneme kočírovat my, co sledujeme seriál :)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @svoa00
    Ale tak od prvního dílu nikdo nic jiného nemohl čekat a od Dany a Jona jsem ostatně nic jiného nečekala. Kdyby byli D a D konzistentní, tak by Jona přinejmenším za přísahu věrnosti Dany sesadili, ne-li provedli vlastní verzi Rudé svatby. Já se k tomu dostanu až večer, ale už mi YT spoiluje, co může, včetně poslední scény
    Však jasně, nikdo nečekal nic jiného ;) Já se jen nechal ukolébat těmi sliby, že to všechno bude nabité jako samostatné celovečeráky :D A za přesně takový zvrat jsem se modlil celou dobu, třebaže bylo jasné, že se ničeho takového nedočkám.
    Jestli s YT pracuješ, tak je mi to líto. Jinak radím vypnout :D já byl od rána out of FB :spike:
    Jaime, jakkoliv měl minimální prostor byl pro mě jedním z mála světlých bodů a divím se mému dřívějšímu bojkotu když jej tehdy každý mainstreamák chtěl jako Geralta. Jenže až na jeho konfrontaci s Bronnem - kdy jej Jaime nejspíš přetáhne na světlou stranu síly - se Jaimeho moc nedočkáme :(
  • upraveno 15. dubna 2019
    Já nechci vyzrazovat přímo děj tady, ale aspoň stručně:

    - Daenerys dostala naplácáno za její úlet v minulé sérii. Chudák Sam, Dany měla minimálně Dicka ušetřit.

    - čekal jsem že Jona na draka přivede jinej motiv než jen "jujík, chceš to zkusit?" to bylo fakt "how to train your dragon, ale aspoň nebude Jon úplný nemehlo až půjde do bitvy nebo nebude zbytečně dokonalej bez předchozí zkušenosti

    - scénáristi si měli vybrat jestli chtějí chladnou bitch Aryu nebo vřelou Aryu, pokud platí to co jí řekl Sandor, tak nemůžou čekat nějaký emoce při setkání s Jonem, snažili se je tam dát, ale fakt to nefungovalo.

    - navzdory všemu, Dany mám rád, ale doufám že se začne chovat míň jako pí*a a víc jako královna, Jon je servilní a podpantoflovej šulin myslící vlastním penisem. Sansa ho odhalila..

    - až do konce jsem přemýšlel na jakého starého kamaráda Bran čeká, a nedošlo mi to. Doufám že dostanou dialog.

    - jediná vtipná poznámka Cersei je ta se slony :D žert od scénáristů pro diváky, kteří si elefanty přáli a od začátku s nimi počítali. Jinak je to celé dění v KL celkem utrpení. Euron trapnej jako vždy.. Doufám že Bronn už není jen "žoldák" a že ho poslala Cersei na sever jen proto že ho tam neposlali na konci minulé série scénáristi s Jaimem.

    - nejhezčí část epizody - Tormund & Eddison Reunion a ty okolnosti kolem + galerie výtvarného umění DOX :twisted:


    První epizody jsou vždycky nuda a tohle byla asi nejmíň nudná první epizoda kterou pamatuji ;)


    Btw. co to bylo za sexuální napětí mezi Aryou a Gendrym? Bylo tam žejo? :D Třeba to Aryu.. zklidní.. a nebude myslet na to co bude dělat s tou novou variabilní zbraní s vyměnitelným hrotem. Beztak něco ukula se Sansou. Ani myslet nechci na její motivy!

    Nejlepší budou dialogy Tyrion-Varys-Davos.. Ach Davosy, ty starý intrikáne! :twisted:
  • upraveno 15. dubna 2019
    No celkem očekávaný rozjezd...
    Trošku jsem čekal setkání Mormontů, přeci jenom hřejivá rodinná chvilka by se hodila :-D
    Větve Cersei,
    Stricklan a Golden Company
    a Eurona trošku mimo, očekávám, že teď budou dva až tři díly dřepět na místě, a pak se teleportují. Trošku mě mrzí "zploštění" celého Králova přístaviště pouze na palác (ale to už jsem vytýkal i sedmé sérii).
    Arya a Gendry tomu ještě dodají šťávu. Doufám, že její nová zbraň tam není nějako prvoplánově ukázána v první epizodě, aby v posledním díle nezpůsobila zkázu/záchranu světa...
    Na setkání Brana se těším, mohl by to být zajímavý dialog...
    Sídlo Umberů jsem teda na první dobrou nepoznal, tak jsem moc nechápal, kde se ta krásná plastika na zdi skrývá...
    Příští díl přijede ještě více postav na Zimohrad a pak se ve třetím díle uvidí :-D

  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Hele jako ono to mělo světlý chvilky a na to, jak mi byl první díl fuk, začla jsem být celkem zvědavá, co se bude dít dál.
    Nejvíc se mi líbilo:
    scény se Samem, Tormund + Edd, Bran + Jaime

    Nejvíc se mi nelíbilo:
    Eurona nesnáším a tohle bylo fakt trapný, Danny se chová jako totální ošklivá nepěkná věc
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Krisa Sám je TOP. Bohužel se bojím že tím všechna kontroverze ohledně královniných válečných zločinů končí.
    Ostatně s tebou souhlasím i se vším ostatním
  • upraveno 15. dubna 2019
    @Krisa Hlavně mám pocit že se Dany chová naprosto odlišně od toho jak se chovala na konci minulé série po ztrátě draka a srážkou s realitou ve formě nemrtvé armády. I v KL se v dračí jámě chovala pokorněji.

    A navzdory tomu že má tak trochu pravdu už by malé lady Mormont mohl dát někdo válečným kladivem po hlavě..
  • Já jsem s úvodním dílem v podstatě spokojený. Jinak na Zimohrad se sjela celá sbírka Valyrijských mečů: Jon -dlouhý dráp, Přísežník -Brienne, Vdovin pláč- Jaime ( jestli ho teda má u sebe ), Srdcezhouba - Sam + dýka Aryi.
    Nejlepší recenze má stejně Spáčilová dojmy-hra-o-truny-8-rada..
    Nechápu, že to nepíše někdo jiný, když ona už delší dobu dává najevo, jak jí Hra štve.
    Chybějící sloni Zlatého společenstva štvou Mirku snad více než Cersei.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    sfik napsal(a):

    A navzdory tomu že má tak trochu pravdu už by malé lady Mormont mohl dát někdo válečným kladivem po hlavě..

    To by byla škoda, ona je fakt roztomilá :)
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    nespojili nahodou aegona z knihy a johna sneha teraz do jedneho?
  • JoserJoser persona non grata
    Ohledně Daenerys si tak říkám, že autoři budují děj tak, aby se mohla na konci obětovat a tím dokázat, že není až tak špatná. Ale protože Benioffa s Weissem a jejich tvůtčí práci za ty roky znám možná až příliš dobře, tak těžko soudit. Možná jen neměla svůj den a já od celého seriálu chci něco víc, než sled předraženě trikových scén...
  • upraveno 15. dubna 2019
    Takže jsem díl viděla a spoilerovat moc nebudu, protože není moc co. Celý díl bych nazvala "Mnohá setkání". Bohužel žádné z nich nemělo emotivní sílu. Mám takové podezření, že celou sérii mi zpříjemní hlavně výborný (a co si budeme povídat, fakt dobře vypadající) Nikolaj.

    - Ze Sansy se začíná stávat moje nejoblíbenější postava, pokud je tohle charakterizace, pro kterou se tvůrci konečně rozhodli. Její "no bullshit" přístup je super a z přeživších postav by to byla IMO ona, kdo by Západozemí vládnul nejlíp. Druhá by byla (nerada to kvůli silným antipatiím říkám) Cersei.
    - Jediné, co by u mě mohlo zachránit postavu Jona/Aegona by byla konfrontace s Daenerys o trůn, ale nebudu si nalhávat, že něco takového je realistické. Při té scéně, kdy mu Sam říká, kdo ve skutečnosti je, jsem měla chuť Aegona kopnout mezi nohy, aby mu sestoupily varlata.
    - Sansina poznámka o klesající Tyrionově inteligenci je bohužel trefná. Co se Cersei chystá udělat, to by bylo jasné každému s dvěma mozkovými buňkami. Tentokrát ale zároveň i seriálová Cersei (po vzoru knižní Cersei) přeceňuje svoji inteligenci, protože vybrat si pro daný úkol žoldáka z ní zrovna nedělá neostřejší kopí na bojišti.
    - Je vtipné, že Starkové na Zimohradě budou hostit jak Jaimeho, tak Theona a doufám, že někdo z nich bude komentovat, že se chovají jako retardi, co se ohledně důvěry nikdy nepoučí.
  • @Joser Možná se bude chtít obětovat ale nestihne to protože ji Arya sundá modifikovanou zbraní (?) Já doufám že si Starkovic děvčata uvědomí co je tu tou hlavní hrozbou. I když teda doufám že si to opět uvědomí i Daenerys a přestane být tak protivná.
  • Jinak se zatím uvelebte a diskutujte tady. Psala mi Nevada, že na úpravu kategorie jako moderátor nemá právo, ale že už psala Alekovi, ale ten se zatím neohlásil... takže tak..
  • upraveno 15. dubna 2019
    Po traileru na druhou epizodu a dialogu Sansy s Dany o důvěře v Cersei si říkám že vím, jakým způsobem by si Dany mohla získat respekt a lásku Severu :D zahrnuje to minimálně jednoho draka a jednu pečenou lvici..

    A ještě se vyjádřím k redesignu intra, je krásný :)
  • upraveno 15. dubna 2019
    Uz jste tady v zasade rekli vsechno, co se mi honi hlavou -
    nejvic zaujala Branova cekacka, ta scena s nocni hlidkou a Sansina... proziravost ohledne Cersei
    Male radosti.

    Dost me pobavila greyjoyska zachrana, kdyby se takhle snadno Theonovi darilo vsechno, k cemu se rozhoupe, ziskal Jonik vytecneho stratega :D
    Jo a to litani, to byl taky dobry joke. Cekala jsem to teda pozdeji po odhaleni nejakych dedicnych predpokladu, ale oni proste "sedej a let, no big deal". Draci jsou asi veskrze kamaradsti tvorove.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.