Novinky z natáčania 8.série GoT

upraveno 22. listopadu 2017 v Seriál Hra o trůny
Natáčanie 8.série sa oficiálne začalo,preto prichádza na scénu diskusia o novinkách z natáčania a konšpiračných teóriách,čo sa stane v seriáli.Upozorňujem,že tu bude veľa spoilerov. ;-)
12346

Komentáře

  • upraveno 23. dubna 2019
    sfik napsal(a):

    Jinač nevím jestli nemůže dojít k nějakému masakru v kryptách.

    Já tomu asi nerozumím... Jaký má smysl všechny nahnat do krypt? Když všichni obránci padnou, tak tam ženy, děti, starci a Sam budou krásně nachystaní na masakr. Nebylo by lepší nechat na Zimohradě jen bojovníky a každého, kdo neunese zbraň, poslat někam dál na jih?
    Ze seriálu mám pocit, že jak se rozkřikl pád Zdi, tak byl vydán rozkaz celý sever evakuovat na Zimohrad. Jak řekla Sansa, ten není nafukovací, kam dají zásoby? Jak se tam vejde vojsko + horda civilistů?
  • Doporučuji tentokrát "film o filmu" k druhé epizodě, první část se hodně věnuje přípravě kulis a rekvizit.
  • @CervenKa Moment...ono se někde spekuluje, že tímhle by válka s Jinými měla skončit? 8-O Já teda doufám, že se budou držet toho, že všechno je jen malichernost ve srovnání s "Tou" válkou a ve finále Cersei zmrzne úsměv na tváři :other:
  • Ako už bolo spomenuté, seriál už nie je produkovaný na základe Martinových kníh a tým rapídne padá kvalita. Žiaľ seriál sa stal natoľko mainstreamom že neočakávam niečo nové v porovnaní s inými obdobnými fantasy. Dúfam že Martin stihne za svojho života knihy dopísať a bude verný svojej kvalitnej práci
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Hele, to bylo vážně dobrý. Až se zase těším na další díl, ikdyž se vlastně netěším, protože tam už určitě někdo umře a já nechci aby někdo umřel, protože se znám a budu brečet :D.

    Plusy:
    + Sansa - ta holka je fakt dobrá
    + večírek u krbu
    + Tormundovy balící metody
    + Briennino pasování
    + setkání Sansy s Theonem - přišlo mi naprosto adekvátní, vzhledem k tomu, co si zažili u Ramsayho

    Mínusy:
    - Arya loudilka - jako já čekala, že na to s Gendrym hupnou, ale takhle? WTF!
    - Danny a trůn

    Posílám Alekovi imaginárního havrana, protože psát komentáře sem pod novinky je opruz, tak snad má Jediovská síla pomůže.
  • upraveno 23. dubna 2019
    Zatiaľ sa mi oba diely celkom páčili, oveľa lepšie ako siedma séria :D, pekné rozlučenie s postavami aj so seriálom, ktorý nás sprevádzal posledných 9 rokov.

    Ja tipujem, že v treťom diely prehrajú a budú musieť ustúpiť smerom na juh a v piatom bude boj číslo dva, už v kráľovom prístavisku, ktoré skončí vypálené, ako v House of Undying v druhej sérii.
    Myslíte si, že ešte uvidíme Edmura? Tajne dúfam, že sa objaví v štvrtej časti, možno aj s Robynom.

    A moje tipy na úmrtie v ďalšom diely:
    Šedý červ, Brienne (asi aj Pod), jeden z Mormontov, Tormund, Edd Tollet, Theon, možno Davos (aj keď dúfam, že nie).

    Čakám, že Sandor a Jaime prežijú aby sa v piatom diely odohral Cleganebowl a Valonqar zabil Cersei. Príde mi, že po tom ako D&D prezentujú Sansu ako ďalšieho Malíčka, tak skončí prinajmenšom ako kráľovná severu (vzhľadom na rozhovor s Dany) a niekto zo zvyšku na železnom tróne.
  • Jsem ráda, že se ve druhém díle tvůrci vrátili k tomu, co stejně bylo na seriálu nejlepší - interakce postav složitější než cool hlášky a přivítání na tři věty. Branovi musím aspoň nechat, že v tom Jaimeho nechal nějakou dobu pěkně plavat :D Dany mě překvapila tím, jak obratně si až do poslední chvíle nakláněla Sansu na svoji stranu skrz "jsme dvě ženské, pojďme pokecat" metodu. Jaime a Brienne jsou spolu o hodně lepší než naposledy a je mi skoro líto, že tady nemůžu předpovídat happy end. Když se Edd, Tormund a Beric objevili na Zimohrad, napadlo mě, o kolik by bylo lepší, kdyby se teprve tady (misto Edda) poprvé od první řady znova objevil nemrtvý Benjen, měl by rozhodně co vyprávět. Nejslabší za mě byli Arya a Gendry, celé to bylo hrozně divné. Ona pořád vypadá dost jako dítě a on jako dospělý chlap, navíc Gendry celou dobu působil hrozně nesvůj, jako by - i když Arya říká opak - vzpomínal na ten zážitek s Melisandrou. Nejlepší naopak byl Tormund a jeho historka, něco mi říká, že to bude nejlepší scéna série :D

    Jako na mrtvoly v příštím díle sázím:
    - Brienne. Splnilo se jí její přání a její dějový arch je u konce. Než na společný život s Jaimem bych to viděla, že její smrt bude pro Jaimeho tragická motivace
    - Theon. Jeho příběh se nemá kam posunout a i když se Sansou to už je legitimní love story, ani tady to nebude šťastný konec
    - Šedý červ a Jorah, jak ostatní zmínili, kvůli jejich poznámkám.
    - Bran. Tady si tak jistá v kramflecích nejsem, ale možná si tvůrci vzpomenou na svoje dřívější odvážné volby. Asi si všichni domyslíme, že dějově nedává smysl, že by Bílí chodci u Zimohradu teprve v polovině série prohráli. A smrt Brana by nějaké nadějné vyhlídky poslala ještě o dost níž.
  • Přesně jak říká @svoa00, seriál se opět víc zaměřuje na složité vztahy mezi hlavními postavami, kde si je nejjistější v kramflecích. Dost mě fascinuje, že tvůrci dokážou takovouhle GoTkovskou atmosféru udržet i tváří v tvář rozhodující bitvě dobra a zla.
    Smrt Brana mi moc nedává smysl. Kdyby celé martyrium jeho cesty tam a zase zpátky bylo jen proto, aby mohl Samovi potvrdit Jonův původ, tak to moc nedává smysl. Jeho schopnosti taky budou dost potřeba k finální porážce Jiných.
    Naopak bych to viděl na Aryu. Teď se její příběh nebezpečně blíží happy endu - po všem, co prožila, se poměrně suverénně zabydluje doma.

    PS: Doufám, že bitva bude spíš připomínat Černovodu, než velkolepé bitvy na Zdi a u Zimohradu. Ten záběr na jednotlivé osudy hlavních hrdinů uprostřed bitevní vřavy ke Hře o trůny sedly mnohem víc.
  • Jak je to vlastně v současnosti s Údolím? Jeho rytíři provolali za krále Johna na konci předminulé série, takže dnes jsou věrní Danerys?
    A nebo bude nová zápletka a potvrdí se teorie z internetu, že Malíček fingoval svojí smrt a obsadí Údolí?
    Nejpravděpodobnější mi přijde, ze to autoři seriálu vůbec neřeší.
  • upraveno 24. dubna 2019
    Prvé dve časti sa mi celkom páčili.Je to také ticho pred búrkou a finálovou bitkou,ktorá rozhodne o budúcnosti sveta.Myslím si,že nakoniec zvíťazia živí,ale za cenu veľkých strát.
    Tu sú moje tipy,kto padne v bitke.
    Brienne-Jej sen o rytierskom titule sa splnil.
    Podrick-Ukáže sa ako verný panoš aj v poslednej chvíli.
    Tormund-verný kamarát od divochov.
    Edd-verný kamarát od Nočnej hliadky.
    Beric-verný kamarát od Bratstva.
    Theon-obetuje sa za Starkovcov.Pokiaľ sa mu nejakým zázrakom podarí prežiť masaker na Zimovrese,je viac ako isté,že skončí s Euronovou sekerou v srdci.
    Jorah-Obetuje sa za Daenerys a za svoj rod.
    Sivý červ-Obetuje sa za Missandei.
    Qhono-Obetuje sa za Daenerys,svoju khaleesi a krv svojej krvi.
    Tu sú moje tipy,kto prežije prvú bitku s chodcami,ale nedožije sa finále.
    Cersei-zabije ju jeden z jej bračekov,proroctvo je jasné.
    Sandor-odohrá sa bratovražedný súboj medzi ním a Gregorom,zabijú sa navzájom.
    Melisandra-zabije ju Arya.
    Qyburn-zabije ho Jaime alebo Arya.
    Jaime-zhorí v divokom ohni po tom,čo zabije Cersei a Eurona.
    Euron-odpáli nálož divokého ohňa na príkaz Cersei a zhorí spolu s Jaimem.
    Robin-zabijú ho Bieli chodci počas úteku na juh.
    Varys-zabijú ho Bieli chodci počas úteku na juh.
    Jon-padne vo finálovej bitke s Nočným kráľom.
    Daenerys-padne vo finálovej bitke s Nočným kráľom alebo zomrie pri pôrode.
    Je to iba hypotéza,ale víťazom celej hry bude Tyrion,ktorý sa možno stane regentom za malého dráčika.Dúfam,že Bronn si ten hlúpy nápad s kušou rozmyslí a namiesto zlata uprednostní kamaráta. Iste,že najšťastnejším koncom by bola spoločná vláda Jona a Dany,ale je to Hra o tróny,takže takýto koniec nemôžeme očakávať. :weirwood:
  • @Djokovic To se můžeš stejně ptát, kdo aktuálně vládne v Řekotočí a v Dorne :D

    No, abych epizodu zase jenom víceméně nechválila... Všichni mluví o tom, jak za pár hodin určitě umřou. No, jestli jsou si tak jistí, tak co tam na Zimohradě ještě sakra dělají? Pokus o drama se dá dělat lepším způsobem a diváci jsou si vědomí, že postavy vědí, v jakém jsou nebezpečí, aniž by se to muselo pořád opakovat. A vážně se musím ptát, proč jsou na Zimohradě ještě "civilisti" (určitě je mohli poslat aspoň do Bílého přístavu?) a proč někomu připadají krypty jakou bezpečné místo.

    Jinak ještě musím ocenit cameo Ducha. Bylo to asi naposledy, co jsme ho viděli :D
  • @svoa00 Co se týče Ducha obávám se ještě slavné dvou vteřinové scény kde zahyne a la Léto..

    Jinak s tou evakuací souhlasím, mě napadlo zase je poslat za Kailinskou držbu.

    Hlavně nechápu Daenerys proč nezkusila Sansu nějak uchlácholit. Něco jako - pojďme se teď zabývat naším přežitím. "Po válce s Jinými mě napadá federativní uspořádání "United Kingdom of North and South, aby jste i vy na Severu byli šťastní moje milá Sanso. A pokud oba s Jonem přežijeme a vezmeme se, tak se to celé vyřeší samo.."

    Každopádně jsem zvědav až pravdu o Jonovi zjistí Sansa a Arya :D Pokud teda se to ještě někdo další dozví :)
  • @Dreamer to byl jen muj dojem nekterych zdejsich prispevku a faktu, ze bitva bude v pristim dile a spousta veci se jeste musi udat. Taky mi to prave prijde jako konina.
    @Djokovic no, ukazali Sansu mluvit s Roycem, coz bych si vysvetlila jako pretrvavajici vernost Udoli "zimohradskemu veleni", tedy potazmo Dany.. asi. Ale asi je to sumak.

    Schovavat lidi do krypt je fakt hloupost. Proto by se mi libilo, kdyby se jim nejak vymstila (aspon by to zaclo davat smysl).
  • Rovina, Dorne a Řekotočí teď ovládá Cersei, ne? Asi tak nějak automaticky, jako Údolí nijak nepobouřila poprava lorda protektora.

    Co se týče krypt, nemají náhodou (alespoň v knihách) mrtví na sobě meče, které mají bránit tomu, aby škodili živým? Zaútočit by pak mohli jen ti tři, kterým sebrali meče Bran & spol.
  • upraveno 24. dubna 2019
    CervenKa napsal(a):

    @Dreamer Arya by mohla zabít draka - říkala jsem si, že to kopíčko by se na to mohlo hodit, ale nevím, jestli je to dost výkonná zbraň.

    Mluvíme o likvidaci nemrtvého draka doufám :)


    Mimochodem - z těch všech znovushledání - taky vám přišlo to Sansa+Theon jediný uvěřitelný, emotivní, doopravdický? Takhle jsem si představoval setkání Jona a Aryi ač to bylo úplně ledový a z mého pohledu jsem mu nevěřil.. Sansa a Theon mi připomnělo jediný další uvěřitelný shledání - Sansa+Jon na Zdi.

  • Nezapomínejte ani na Bouřlivé krajiny. Tam bude taky solidní anarchie :-D
  • Mám pár otázok,na ktoré mi zrejme niekde unikli odpovede:
    Kde sú dothraci? Nikde som ich nevidel v tejto sérii...
    Kde je duch?
    Prečo sa plánujú postaviť nemrtvému nepriateľovi bez štipky strategického myslenia pred bránami kde ide o hrubú silu a nie skúsenosti?
    Dúfam že aspoň konečne tvorcovia ukážu ako sú unsullied v boji impozantní lebo doteraz to vidieť nebolo.
    Prečo nebolo žiadne plánovanie obrany?
  • upraveno 24. dubna 2019
    veeellys napsal(a):

    Mám pár otázok,na ktoré mi zrejme niekde unikli odpovede:
    1. Kde sú dothraci? Nikde som ich nevidel v tejto sérii...
    2. Kde je duch?
    3. Prečo sa plánujú postaviť nemrtvému nepriateľovi bez štipky strategického myslenia pred bránami kde ide o hrubú silu a nie skúsenosti?
    Dúfam že aspoň konečne tvorcovia ukážu ako sú unsullied v boji impozantní lebo doteraz to vidieť nebolo.
    4. Prečo nebolo žiadne plánovanie obrany?

    1. Mihli se přinejmenším v prvním díle, kde se řešilo, že draci málo žerou.
    2. V 2. díle se stál 2 vteřiny vedle Jona na hradbách, těžko říct, jestli ho znovu uvidíme.
    3. Málo hráli Heroes of Might and Magic - při obraně hradu zásadně neopouštím hradby!
    4. Bolo. Teda spíš plánování léčky, ale měli k tomu i mapu.
  • upraveno 24. dubna 2019
    Mikjan napsal(a):

    Rovina, Dorne a Řekotočí teď ovládá Cersei, ne? Asi tak nějak automaticky, jako Údolí nijak nepobouřila poprava lorda protektora.

    Obávám se, že to je přesně to zjednodušení, se kterým seriál počítá. Ale tak zkusím se zamyslet.

    1. Rovina. Nebudu radši řešit, že není žádné tajemství, kdo stojí za vyvražděním původního vládnoucího rodu. Víme, že Tarlyové Cersei podpořili a Tarly byl idiot, že se nepřidal k Dany, která by mu po vymření Tyrellů Rovinu stejně jako zástupci nejsilnějšího rodu svěřila. Jediný Tarly je ale teď s Dany. Ano, Cersei mohla rychle pozdvihnout jiný rod, ale to by to musel seriál zmínit. Ale je to asi jediná z těhle zemí, která by realisticky mohla Cersei poskytnou nějakou pomoc.
    2. Řekotočí. Zase - o náhradě Freyů jsme neslyšeli a Řekotočí je zdeptané válkou a realisticky jí nemůže poskytnou podporu, i kdyby se našel někdo, kdo by Cersei podpořit chtěl (Sever je taky zdeptaný, ale taky veškerou jeho armádu teď vlastně tvoří rytíři z Údolí a divocí). Edmure Tully je mimochodem naživu a ten by už žádnému Lannisterovi neměl věřit ani slovo.
    3. Dorne. LOL, ne. Už z kulturních důvodů a kvůli nedávné historii by jí ukázali prostředníček.

    Upřímně, ani Euronova podpora Cersei nedává smysl, měl by si pro sebe dobýt Řekotočí a ne se snažit opíchat královnu. Už jsem zmínila, že Cersei nakonec podrazí i jeho.

    Tak mě napadá, že ať už Cersei umře jakkoliv, jediný odpovídající konec by byl Julius Caesar. Nevím totiž, kdo by si víc zasloužit ji zabít dřív. Ještě mě napadá ještě dál shakespearvsky (Titus Andronicus) její mrtvolu předhodit psům :twisted:
  • veeellys napsal(a):

    Mám pár otázok,na ktoré mi zrejme niekde unikli odpovede:
    Kde sú dothraci? Nikde som ich nevidel v tejto sérii...
    - Dothraci tam pobíhají po Zimohradě. Podívej se pořádně.
    Kde je duch?
    - Bylo ho vidět se scénce na hradbách s Edem , Jonem a Samem . Podívej se pořádně.
    Prečo sa plánujú postaviť nemrtvému nepriateľovi bez štipky strategického myslenia pred bránami kde ide o hrubú silu a nie skúsenosti?
    - Strategii mají, byla vidět při válečné poradě . Taky tam byly vidět nekonenčné obélníčky nemrtvých a šiky obránců ... podívej se pořádně
    Dúfam že aspoň konečne tvorcovia ukážu ako sú unsullied v boji impozantní lebo doteraz to vidieť nebolo.
    - To máš pravdu :D
    Prečo nebolo žiadne plánovanie obrany?
    -A ta válečná porada byla co? My jsme očividně s kamerou přišli až na její konec. Ale určitě plánování obrany předcházelo, jinak by tam nebyly na mapě sestavené šiky.

  • svoa00 napsal(a):

    @Djokovic To se můžeš stejně ptát, kdo aktuálně vládne v Řekotočí
    To by mne také zajímalo



  • Ti civilisti na Zimohradě mi přijdou jako logická věc. Pokud by je poslali jinam a prohráli, pak si stejně pro ně Zimní král dojde. Navíc by o ně mohl doplnit svoje stavy před bitvou o Zimohrad, když ten by obešel a došel by si nejdříve pro civilisty. Nezapomijnejme, že on nikam nepospicha a jediná armáda schopná se mu postavit je na Severu na Zimohrade.
  • Proč všichni berete za hotovou věc, že nejdříve zemře Zimní král a pak teprve Cersei? Já si myslím, ze to může být naopak. Že se nejdříve prohraje bitva o Zimohrad a na další bitvu se Zimním králem bude potřeba získat armádu od Cersei, která bude získaná tak, ze ji někdo zradí třeba její pobočník.
  • Djokovic napsal(a):

    ...bude potřeba získat armádu od Cersei, která bude získaná tak, ze ji někdo zradí třeba její pobočník.

    Jako Qyburn? Qyburn že by zradil jediného člověka široko daleko, který mu dovolí si hrát s mrtvolami, ohýnky a vůbec vším zajímavým a zakázaným?

  • Ok, zle som sa vyjadril a už som si všimol, že dothraci a duch sa tam mihli.
    Čo sa týka tej obrany videl som tie šíky a všetko okolo, ale skôr som čakal,že divákovi ukážu viac ako len pár sekúnd prípravy na najväčšiu bitku v zapadozemí. Čakal som aj nejaký plán B.
    A vôbec sa nestotožňujem s prístupom postáv ako sa chystajú všetci umrieť alebo schovať v kobkách... Minimálne v bielom prístave by malo byť nachystaných pár lodi pre rýchlu evakuáciu
  • upraveno 24. dubna 2019
    Mikjan napsal(a):

    Co se týče krypt, nemají náhodou (alespoň v knihách) mrtví na sobě meče, které mají bránit tomu, aby škodili živým? Zaútočit by pak mohli jen ti tři, kterým sebrali meče Bran & spol.

    V seriálu to zmíněné nebylo. Kromě toho ani v knihách není moc jisté, jestli by to vůbec fungovalo. Řekl bych, že větší problém bude stav oněch mrtvých Starků, koneckonců tam leží už alespoň dvacet let.

    Když se dívám na ten bitevní plán, tak to vypadá, že tam je mnohem méně dothraků, než třeba Neposkvrněných (což je 8 tisíc mínus ztráty za čtyři série). Nebylo jich náhodou původně asi 100 tisíc? A co teda myslel Tyrion v prvním díle tou "největší armádou co kdy svět viděl"? I Mance měl zhruba 100 tisíc mužů (i v seriálu).
  • @svoa00
    Tenhle rozbor počítá s tím, že jednotlivé regiony mají nějaké vlastní možnosti, jak se rozhodnout. Podle současného stavu v seriálu bych spíš předpokládal, že třeba Rovina je prostě vojensky obsazena - minimálně na Vysoké zahradě sedí lannisterská posádka. Martellové jsou vyvražděni, což znamená, že v Dorne je pravděpodobně buď také posádka, dosazená mimo scénu, nebo prostě šlechtická anarchie.

    Zajímavější je to s Edmurem. Jestliže jsou Freyové skutečně všichni vyvražděni, kdo ho ještě drží? Nějaký Cerseiin nohsled? Bylo by zajímavé, kdyby se někdy Edmure s Roslin objevili jako pán a paní Řekotočí.
  • @veeellys interakce mezi postavami jsou mnohem zajímavější a důležitější a je příliš málo času na řešení detailů kolem bitevních příprav, které pro děj nemají extra význam. Snad proboha nikdo nečeká realističnost u bitvy mezi zombíkama a draky. Prostě se to tam bude rubat hlava nehlava a lidská armáda dostane na prdel, to mi ke spokojenosti také bohatě stačí :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Na netu kolují dobrý kousky:
    image
    image
    Terezička napsal(a):

    3. Málo hráli Heroes of Might and Magic - při obraně hradu zásadně neopouštím hradby!

    Když je řeč o těch HoMaM:
    image
  • Podívejte, co jsem našla :D

    image

    Na mě se nedívejte, já ten seriál nedělám.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.