@Krisa@Aviv ve skutecnosti to bude asi vazane na jizni cechy. Mona i na konkretni lokalitu - prirodni pamatku. Napadla me rozmberska ruze s vcelou. Ale nejsem grafik abych neco takoveho spachal sam (čti: aby to nejak vypadalo). Jeste jsem si poridil pinterest a hledam inspiraci i tam. Tak je jeste ve hre nejakej medved vtipnej a nekolik verzi lisek... vcela a ruze prece jenom neni tak originelni :)
Hodně líbí letokruhy s krajinou kolem. Ale méďa taky fajn. Dobré... :D A víš proč včely mají med? Protože mají královnu. Kdyby měly premiéra, taky by měly hovno.
A to jsem tuhle viděl kus dokumentu o sršních mandarínských, jak se z Asie rozšiřují do Evropy. Proti nim jsou naše vosy (i sršni) ještě zlaté, protože oni jsou fakt agresivní.
Jo. I když se právě dočítám, že ve skutečnosti informace o invazi do Evropy je zaměnily se sršní asijskou (která ovšem není o moc příjemnější).
Mě osobně stačilo, když v nám v 90. letech létaly na chatě po zahradě neše sršně obecné. Ony nebyly vůbec agresivní, naštěstí, ale bylo to jako kdyby tam létaly stovky malých vrtulníčků. Pak silničáři porazili jednu starou třešeň u silnice, kde měli hnízdo, od té doby, tj. víc jak dvacet let, se tam neobjevily. A teď když to porovnám s těmihle potvorami, co jsou dvakrát tak velké a ještě agresivní...
Můžeme být rádi že klasická v ČR známá sršeň je takový flegmatik. Ty mandarínky co o nich psal nahoře flanker jsou fakt pekelný. Zabijí i docela dost lidí, ti co přežijou mají trvalé následky. Afrikanizovaný včely v US jsou proti tomu legrace. Ty totiž nejsou víc/míň jedovatý než ty naše. Problém afrikanizovaných včel jde popsat následovně:
Včela medonosná třeba kraňka (to co lítá v různých plemenných modifikacích u nás) je sympaťanda, když ji vlezeš do dráhy letu, možná tě štípne, když si stoupneš 2 metry před úl do jejich runway dráhy tak tě jich štípne několik. Když budeš sekat sekačkou kolem úlu, tak tě jich štípne třeba.. 20 .. no big deal. (pokud budete sfik, který otevře úl a zhasne mu dýmák a nemáte je čím zaplašit a zapomene si vzít klobouk, tak máte problém, ale to je jiný story :D )
Afrikanizovaná včela má zcela zásadní problémy se zvládáním hněvu (doporučoval bych nějaký seminář anger managementu), pokud budete dřevorubec kácející motorovou pilou strom cca 500 metrů od jejich obydlí, vyletí jich pár tisíc a bez ostychu na vás zaútočí, protože.. "bad vibes" :D
A děkuju za ty memy, udělaly mi ohromnou radost :D
Komentáře
Dobré... :D
A víš proč včely mají med? Protože mají královnu. Kdyby měly premiéra, taky by měly hovno.
Mě osobně stačilo, když v nám v 90. letech létaly na chatě po zahradě neše sršně obecné. Ony nebyly vůbec agresivní, naštěstí, ale bylo to jako kdyby tam létaly stovky malých vrtulníčků. Pak silničáři porazili jednu starou třešeň u silnice, kde měli hnízdo, od té doby, tj. víc jak dvacet let, se tam neobjevily. A teď když to porovnám s těmihle potvorami, co jsou dvakrát tak velké a ještě agresivní...
(Prý to původně měl zpívat Orlík, ale považoval text za příliš rasistický...)
Včela medonosná třeba kraňka (to co lítá v různých plemenných modifikacích u nás) je sympaťanda, když ji vlezeš do dráhy letu, možná tě štípne, když si stoupneš 2 metry před úl do jejich runway dráhy tak tě jich štípne několik. Když budeš sekat sekačkou kolem úlu, tak tě jich štípne třeba.. 20 .. no big deal. (pokud budete sfik, který otevře úl a zhasne mu dýmák a nemáte je čím zaplašit a zapomene si vzít klobouk, tak máte problém, ale to je jiný story :D )
Afrikanizovaná včela má zcela zásadní problémy se zvládáním hněvu (doporučoval bych nějaký seminář anger managementu), pokud budete dřevorubec kácející motorovou pilou strom cca 500 metrů od jejich obydlí, vyletí jich pár tisíc a bez ostychu na vás zaútočí, protože.. "bad vibes" :D
A děkuju za ty memy, udělaly mi ohromnou radost :D