Povídka č. 12 (16. kolo) - Ice & Fire

upraveno 10. prosince 2018 v Povídky
imagePovídka č. 12 (16. kolo) - Ice & Fire

I.   Někdy přemýšlela o tom, jak moc život člověka ovlivní to, že nad jeho otcem a matkou nějaký septon neodříkal pár slov. Taková maličkost. Její otec byl Brynden Blackwood z Havranostromu. V jiném životě mohla Trinn být panská dcerka, … celý článek

Číst celý článek zde


Komentáře

  • Tenhle někdo by měl napsat knížku. Protože takového nádherného a lidsky třírozměrně pusobíciho čtění bych si s radostí dala mnohem mnohem víc. Nevím, zda mi byla sympatičtější Trinn, nebo Gert. Každopádně pusobili jako někdo, koho možno reálně potkat. A ten vztah taky. Vysoce oceňuju, že se tam odehrálo něco naprosto odřízlého od zvyšku světa, od všakovakých hráču u Zdi a v Přístavišti a co já vím kde ještě, ale i v té své komorní bublině to bylo nějakým ne zcela jasným (což se mi taky líbí) spusobem spojeno s uzdravením světa. A bylo to nádherné.
  • Velmi čtivý styl a pěkný příběh :-) Jelikož jsem čekala úplně jiný konec, tak jsem byla mile překvapena happyendem :-D V pár chvílích jsem sice chování hlavních hrdinů trochu nepobrala, ale rozhodně to byly zajímavé a jedinečné postavy.
  • Tak tahle povídka se v mém dosavadním žebříčku vyhoupla hodně do popředí. Krásně napsaný příběh dvou lidí a jejich vztahu. Je zde vidět, že láska je křehká, něžná, ale i hloupá a někdy stačí málo a může se změnit ve zlobu. Navíc musím pochválit i druhou nitku povídky a to námět "snu o jaru" a jeho zoufalém čekání v jeho návrat. Zde asi nemám co vytknout, prostě skvěle napsaný příběh, jež se moc dobře četl.
    Navíc za mne velké plus za Blackwooody, kteří jsou mým oblíbeným rodem.
  • Úvod parádní, v průběhu jsem se trochu ztrácela, ale oceňuji happy end a coby čtenářka červené knihovny i modifikaci věty "a tohle mělo bolet" :-). Svět, který GRRM vytvořil je tak velký, že věřím tomu, že by se v něm komorní drama dvou lidí klidně mohlo odehrát - a opět: oceňuji i to, že si autor pro vlastní příběh nevybral některé z nám známých postav, ale vytvořil si vlastní, což považuji za těžší, než navazovat tam, kde kánon nechal hluchá místa.
  • Tady jsem si poznamenala: sice je to zatracená vztahovka, ale moc dobrá :D
    Stejně jako ostatní oceňuju "domácí drama" s novými postavami a happyend, který přirozeně zapadá do příběhu a je neskutečně osvěžující v tomhle světě. Velmi dobře se to četlo, autor udržuje napětí dramatickými zvraty a postavy jsou sympatické.
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Pěkně napsaný příběh, kterému bych nevytknul asi nic. Nejvíce se mi líbí ta uvěřitelnost příběhu a postav, nic neskřípalo a četlo se to přirozeně. To je docela nevšední záležitost. Kromě hlavní linie bylo fajn taky pozadí a děj okolo zimy, jara, pána světla či oběti bohům. Myslím si, že to vlastně mělo všechno, nic nechybělo, naopak nic nepřečnívalo. Super. :dance:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.