Sportovní aktivity a podobné vylomeniny

upraveno 30. dubna 2012 v Rozličný pokec
Vzhledem k tomu, že místní Spolek přátel železa (AshaG, flanker.27, Krisa a příležitostně i já ;-) off-topicuje chvíli tu a chvíli zas jinde, zkouším tímto vytvořit topic věnovaný rozličným sportům, které sami aktivně provozujete/provozovali jste - ne nutně na soutěžní úrovni. Pro jistotu zdůrazňuju, že do toho nepatří pití piva na rekord, sledování fotbalu v TV, ani další bohaprosté* činnosti, které si někteří pletou se sportem.
*dovolávání se ho/jich k získání relevantnosti nestačí.
1111213141517»

Komentáře

  • AvivAviv
    upraveno 19. ledna 2019
    Jakože vubec nikdy? Jak to? 8-O
  • V úterý jsme na UHK měli Sportovní odpoledne, jehož součástí byl i akademický běh - pro nás zaměstnance prakticky povinný, neb se m.j. soutěžilo o nejvyšší relativní účast mezi fakultami. V tomto klání jsme nakonec těsně zvítězili nad Přirodovědou.

    Na výběr bylo ze dvou tratí: 2,2km a 5km. Coby člověk uvyklý jízdě na kole - poslední 2 roky chodím po svých, jen když se příležitostně vyskytnu v Praze ;-) - jsem zvolil delší variantu, abych nemusel běžet tak rychle :P

    Plán byl takový, že cca 2-3 týdny před závodem budu na nedělní dračí tréninky místo dojíždění na kole běhat, aby si nohy znovu přivykly zapomenutému pohybu. Jak už to tak bývá, plány vzaly za své poté, co jsem v inkriminovanou dobu nastydnul a bojoval s nepříjemným kašlem a rýmou za plného provozu (přes týden v práci, o víkendech další práce na zahradě). Běhání jsem tak v zájmu vlastního zdraví vypustil, s výjimkou poslední neděle - jediné příležitosti zjistit, jak na tom vlastně jsem.

    Po spíše protrpěné cestě tam (nějak jsme si nesedli s obědem, jenžto následně odmítl mé nerozvážné počínání podporovat), kdy jsem musel co chvíli zastavovat a kousek jít, jsem vážně zvažoval, že bych se ještě přehlásil na kratší distanci. Po tréninku se mi překvapivě běželo mnohem líp a absolvoval jsem celý úsek (něco málo přes 3km) bez zastavení, byť volnějším tempem. Naštěstí rýma i kašel již byly na ústupu, takže jsem si v pondělí trochu odpočinul a snažil se v rámci možností trochu rozprotahovat.

    Běželo se v úterý odpoledne za celkem příjemného počasí. Díky dostatečnému počtu kvalitních závodníků se mi dařilo držet slušné tempo asi 3,5km (člověk se přeci jen víc snaží, když je za kým běžet), pak už jsem trochu tuhnul a zpomalil. Výsledný čas 21:43 mě přesto pozitivně překvapil, po té neděli bych to čekal rozhodně horší.

    Pro srovnání, čas vítěze byl 17:25, což už je pořádný hukot, nejlepší holky běžely kolem 20 min, celkem mě předběhly tři.
  • Blahoželám k úspešnému zabehnutiu aj napriek komplikáciám s nachladením.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Ugla 22 minut je hodně slušně čas, jako pravidelný rekreační běžec musím uznale pokynout hlavou.
    Ta kondice z byciklování je znát :applause:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ugla byl o víkendu v Praze, tak jsme si dali v sobotu běh spolu. To je strašný rozdíl oproti tomu, když běhám sám. Sám člověk snadno přejde na "volnoběh", takhle když se má neustále s kým poměřovat, tak tomu dá mnohem víc. Rázem to bylo o tři čtvrtě minuty lepší než posledně :)
  • Blahoželám k lepšiemu času. Jo, ono sa aj zvykne odporúčať nájsť si nejakého komplica k športovaniu.
  • upraveno 23. srpna 2019
    Včera jsem vyrazil z Hradce do Žacléře vysvětlit kamarádovi nějakou matiku. Trasa zde:
    https://mapy.cz/s/fukojebafa

    Jelikož mi lepší kolo ukradli (viz Lampárna), jel jsem na svém starém 26" horáku někdy z 90. let. Za Vlčicema jsem navíc blbě odbočil - původní plán byl jet tou jižnější trasou - a přidal jsem si tak kopec navíc, takže v Babí jsem toho už měl dost a musel jsem na chvíli slézt a odpočívat. A pak se ještě před Žacléřem spadne znova do Prkeňáku o nějakých 60m.

    Dorazil jsem kolem 4 odpoledne, tak jsme chvíli počítali, a pak mě kamarád v podvečer ještě vytáhl na výlet na Rýchorskou boudu do 1002m :D Tam jsem musel chvílema jet "na blbečka" (na nejmenší převodník), protože nohy už stávkovaly..

    Dnes jsem se vracel, z Trutnova do Vlčic již kolem rybníků (V Peklích). Ze Dvora jsem to vzal zbaběle po stezce. Celkem 162km, po návratu jsem toho měl dost jako již dlouho ne. Za odpoledne už jsem se naštěstí celkem vzpamatoval..
  • Bodysurfing

  • upraveno 17. února 2021
    Tak jsem se zkusil po cca 30 letech postavit na brusle a kupodivu jsem se po pár minutách rozbruslil, a nakonec zkoušel i jezdit pozpátku a podobné ptákoviny. Led na rybníce sice za moc nestál, ale na protažení a trochu blbnutí s dětmi to stačilo. Jako kluci jsme u babičky na vesnici mydlili hokej každou zimu. Akorát v 80. letech dokázala vydržet teplota hluboko pod nulou třeba celý měsíc, zatímco dnešek byl nejspíš labutí písní letošní zimy. Doufám, že tentokrát ta pauza bude o něco kratší, když už jsem si k tomu pořídil nové brusle ;-)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 23. března 2021
    Kanoistika se dostala na novinky, i když asi úplně ne tak, jak bychom rádi :)
    (Naprosto chápu, že se děti bojí.)
  • Njn, nikdo si na něm nechce dolámat ten svůj karbon :-). Až jednou přecení své síly a zkusí to na nějaké hobíky s plasťákama.. :twisted:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tak on kdyby dostal kanoistickým pádlem za ucho od Kožicha, tak by labuťák asi taky nadšenej nebyl :P
  • V zime som sa dostala na korčule, ale takisto som si konečne obľúbila trieskanie do boxerského vreca. Samozrejme, že s rukavicami. :-D A aby som nevypadla z formy na pedáloch, nechýba šliapanie na stacionárnom bicykli, ale v pozadí mám pustené rádio. :-D
  • Protože jsem se dala znovu na studium, čeká mne v letním semestru gymnastika. Vyučující má dosti hrozivou pověst, takže se se všemi svými zdravotními neduhy dopředu děsím. Nevíte, zda lze někde klasicky trénovat na nářadí? Kruhy, kladinu a spol. jsem naposledy viděla na střední škole.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Můžeš se přihlásit do Sokola ;-) =D
  • MonteKarstark napsal(a):

    Můžeš se přihlásit do Sokola ;-) =D

    Svého času jsem se tam chtěla přihlásit s prvním dítětem, ale narazila jsem na tak odpornou ženskou, že jsem ji poslala k šípku a na místní pobočku Sokola raději zapomněla :-).

  • Pakliže překážku v místním sokole v mezičase nevyřešila (ne)šťastná náhoda, ještě se dá zkusit domluvit někde ve škole. Ty samozřejmě tělocvičny raději komerčně pronajímají větším skupinám, ale třeba je šance, že v nějakou méně exponovanou hodinu bude "malá" tělocvična volná.

    Jinak trenéři s "hrozivou" pověstí bývají často celkem normální lidi, a ve finále i dost vstřícní, pokud má člověk upřímný zájem na sobě pracovat. Takže možná nejjednodušší je domluvit se přímo tam a chodit kromě svých oficiálních tréninků i na nějaké navíc..
  • @Ugla Jj, touto cestou to chci také zkusit. Tak uvidíme, jak pořídím :).
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.