Pc gaming(xbox, ps)

upraveno 5. května 2011 v Komunita
Nikde jsem tady nenašel sekci (aspoň jsem se koukal na ICEFIRE a D20) o PC gamingu a vzhledem k tomu, že jsem občasný hráč a PC gaming je dost rozšířená zábava v dnešní době, hodlám to napravit :-)

CO se týče mne mám pár oblibených sérii/her na které si najdu čas:

Total wary- výborná série a jedna z nej strategií co se týče bitev (taktická mapa je nic moc vzhledem k AI a k diplomacii)Oblíbené 1. Medieval 2; 2 Empire ; Napoleon... BTW: na Medieval vyšel mód na ICEFIRE téma

Fallouty- V poslední době Fallout New Vegas

Hearts Of Iron III- hodně náročná strategie s období WWII

Gothicy + Risen - dobré RPG jako cíp ( hlavně nádherně udělaný světy)

Zaklínač- nesmí chybět + má lepší příběh než sága :-D

A ty zbylí jsou Drakensang; Dragon age; dead space a HL2

Co očekávám: Zaklínače 2; Shogun 2 total war a Dead Space 2

A co jak je na tom ICEFIRE komunita ? Paříte někdy? nepaříte vůbec? :-) Případně jaké jsou vaše oblíbené hry?
1163164166168169172

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Parta správně politicky korektní...
  • JoserJoser persona non grata
    Já tenhle čecháčkovský latentní rasismus prostě miluju, ještě víc pak miluju schovávání se za politickou korektnost. Ovšem je to chyba tápajícího lidu nebo nesmyslně přeliberalizované doby?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. listopadu 2018
    Správně, jsem malý nácíček a napsal mě Josef Lada =D

    Já miluju tenhle naprostý nedostatek soudnosti. Když si vytáhneš hlavu z řiti osere, možná se rozhlédneš a dojde ti, proč jsou třeba ve sportu navzdory politické korektnosti pořád ženské a mužské kategorie, proč i když černoši stále tvoří jen 13 % populace spojených států, mají na svědomí 52 % kriminality, proč největším nebezpečím pro mladého čenocha není bílý nácek ale jiný mladý černoch (9 z 10 zavražděných černochů je zavražděno jiným černochem) a tak dále. Nedávno jsem postoval video Neilla de Grasse Tysona, černošského astrofyzika, který je jedním z nejchytřejších a nejzajímavějších lidí na světě. To není umělá postava implementovaná do příběhu/traileru/čehokoli nějakou komisí, která rozhoduje o zastoupení pohlaví, ras a všeho. Na rozdíl od toho traileru, který je prodchnut zasranou korektností tak, že to smrdí na hony daleko a je asi tak stejně směšný jako ten zvratek, kterým se pokoušeli lákat na Battlefield V.
  • JoserJoser persona non grata
    No já se to vážně snažím pochopit, tak pozor! V násilném roubování už jsem pomalu, velice pomalu prozřel, no na druhou stranu jako velký zastánce kolektivismu s tímhle dravým individualismem mám celkem zásadní problém. Já spíš tímhle vším narážím na tvojí latentně rasistickou perlu ''když pravicový progresivci chtějí multikulturně rozmanité příběhy, ať si je vytvoří'' No a zase je to špatně! Tak kde je chyba? V barvě kůže? Hádám že úplně jinde...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. listopadu 2018
    Já jsem někdy užil spojení "pravicový (ješta s chybou) progresivci"? Těžko :)

    Jsou to spojené nádoby. Jak roubování nových kulturně politických požadavků na staré příběhy, tak zároveň tvorba nových. Kdyby upustili aspoň od toho prvního, ale vesele pokračují v obojím a to při popírání reality. Nabízejí nám např. hrdinné bojovnice, ač jim nedochází, že v realitě by spíš válečná pole zaplnily roztrhané ženské trupy, což není dle mého správná cesta ženské seberealizace. Fyzická rozdílnost mezi pohlavími nezmizí ani když se ji bude pokoušet popřít deset elaborátů a dvacet prezentací. Proč ani izraelská armáda nenasazuje do bojových operací ženy, přestože ty absolvují řádnou vojenskou službu? Kromě fyzické síly (viz též ta mariňačka) také kvůli důsledkům. Pokud by se dostaly do zajetí... Není třeba popisovat. Ostatně už jsem tady popisoval své přímo fyzické zkušenosti z policejní akademie. A to pozor, bylo tam pár holek, které byly fakt super, o jedné (Vendula :) ), o které vím, že se skutečně po škole k policii dala, nemám nejmenší pochybnost, že je ve své práci perfektní. Chytrá, přátelská, nad věcí, nic si (ani jiným) nepotřebovala dokazovat - přesný opak, než jak se pokouší "silné ženské postavy" vyobrazit zábavní průmysl. Ale přesto, pokud by mělo dojít na fyzickou stránku věci, nebyla by tím prvním, na koho bych si vzpomněl. Ani druhým ani desátým.

    No a pokud jde o rasy, je-li prakticky v každém podobném díle okatě vystavena jedna rasa v úloze hrdiny, zatímco druhá v úloze "těch parchantů, které můžete kosit dle libosti", pak v tom těžko můžu hledat příspěvek k rovnosti ras (které sice neexistují, ale stejně máme zadané požadavky), jako spíš plnění zadání pozitivní postavy: ženy a černoši, negativní postavy: bílí heterosexuální muži. Ostatně, jestliže je to tak jedno, pak mě zaráží, proč nevidím bělocha ve filmech Tylera Perryho =D
  • JoserJoser persona non grata
    Asi takhle, pokud ti vadí, že v autorském příběhu jsou kromě běloušků zastoupení (i když to je blbé slovo, spíš přítomni) černoši a asiaté a celé je to tak sorosovsko- iluminátská propaganda (ne že by nebyl Soros problém, ale o to teď nejde) tak je problém čistě v tvé hlavě, nikde jinde. S násilným roubováním souhlasím, revizionismus je špatný vždycky, ale mluvíme li o nových, autorských příbězích, tak tohle tvoje tvrzení prostě je rasistické. Btw roztrhané mužské trupy by nezaplnili válečné pole? A pokud odpovíš že ne, tak to už tvrdě zavání misogynním šovinismem. A koho nasazuje nebo nenasazuje sionistická teroristická organizace nejmenovaného nelegitimního státu do boje je ve své podstatě druhořadé, na genocidě původních Palestinských obyvatel to nic nemění. Spíš by mě zajímalo, proč tedy vůbec existují kurdské marxistické ženské oddíly YPJ, proslavené nesmiřitelným bojem s IS, když je to tedy dle tebe fyzicky nemožné? Neboj, odpovím si sám a tvůj misogynní šovinismus už tady smrdí pěkně nechutně.
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    image
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 8. listopadu 2018
    VY jste ho přeříz, Šafránek. Evidentně tvá mysl nevstřebala ani zrno z toho, co jsem napsal. Což není nic překvapivého. Odpověď jsi místo argumentace zaplnil svým ideologickým viděním světa, a stejně tak jsi tím nahradil to, co jsem napsal já. Každý, kdo s tebou nesouhlasí, je okamžitě počastován nádávkou misogynní šovinista, rasista a ubližuje malým zvířátkům, takže jakákoli rozumná konverzace postrádá smyslu, přičemž ostatně jen opakuji, co jsi zde už slyšel od jiných (jen by mě zajímalo, jakou snůšku označení bych si vyslechl pro tvůrce, kdyby rasové a pohlavní zastoupení u těch skupin v traileru bylo přesně obrácené :twisted: ).
    K tomu, co si snad zaslouží jakous takous odpověď sděluji tohle:
    Vždycky existují výjimečné případy, ale je nesmysl povýšit je na pravidlo. Zmáčknout spoušť pravda samo o sobě fyzicky nijak náročné není, ale v boji se nemačkají jen spouště, ve skutečnosti na jedno takové půlvteřinové zmáčknutí připadají týdny a měsíce přesunů, pochodů, nošení zátěže, opocených nohou a zpocených zad. Často bez nezbytných hygienických potřeb a tak dále. Což se výrazně projevuje na zdraví a fyzickými následky (včetně ztráty plodnosti, viz dříve). Ano, např. v rudé armádě existovaly ženské oddíly, ale i ty byly v poměru k celkové "manpower" :) početně víceméně zanedbatelné. A ano, byly mezi nimi výjimečné osobnosti typu Pavličenková, ale jak jsem napsal výše, výjimku nelze zobecnit na pravidlo. Do armády se nevstupuje, aby se někdo stal hrdinou a na jednoho takového připadají tisíce toho ostatního "masa".
    Pokud jde o Kurdy a jejich ženské oddíly, tady připomínám, že jde o válku gerilového typu a nízké intenzity. Kromě toho to co o tom píší média je hodně dílem zkreslení, skoro na úrovni známých "bílých přileb".
    To o roztrhaných tělech jsi evidentně nepochopil, to považuju za důsledek blokace mozku ideologickou omezeností, takže nebudu dále rozebírat, bylo by to zbytečné.
    Ad "sionistická organizace" - nejsem přítelem politiky Izraele, neschvaluji způsob, jakým vznikl a nesdílím jeho všeobecnou adoraci, ten příklad zde byl ale uveden z naprosto jiného důvodu, který opět odmítáš přijmout skrze svůj vlastní ideologický postoj k věci, ne pro jeho věcný obsah.
    Pokud jde o tuto diskusi a to, jak vznikla, já se od tvého postoje liším tím, že nemám nejmenší vůli vydávat nějaká omezení co by nějaký produkt zábavního průmyslu měl či neměl obsahovat. Když tvůrci chtějí vydat takovou hru (včetně toho Battlefield V.), tak jim v tom nehodlám žádným způsobem bránit. Vyjádřím názor, co a proč se mi nelíbí. Když se toho názoru někdo chytne, fajn, od toho argumentace je, nejen vyjádřit postoje mé (osobní, třídní...), ale pokusit se přesvědčit. I petice je jen vyjádření názoru. No, když nepřesvědčím, tak se nedá nic dělat (ostatně málokdy s něčím takovým počítám), tam mé možnosti končí a ani nechci, aby zasahovaly dále, proto nevolám po stavění oponentů ke zdi. Na druhé straně volání po zákazech, škrtání, přepisování a dopisování, aby dílo více odpovídalo kulturně politickým požadavkům, to ve mně těžko může budit sympatie.

    Kolem a kolem, mne tvá argumentace spíš nudí, protože přijdeš vlastně vždycky přesně s tím, co se dá očekávat, ať už nad něčím jásáš nebo se ošklíbáš. Lidé tak ideologicky omezení jako ty mají velmi jednoduché schéma uvažování, ze kterého nesmějí vybočit, asi jako věřící nevybočí ze svého mýtu. Nedostatek zajímavé argumentace pak nahrazuješ silnými slovy, protože ti to nějak dodává pocitu boje za "lepší svět" (akorát je vždycky zajímavé, kolik ten lepší svět vyžaduje popravených a odstraněných). Tady jsi ale na špatné adrese a to přesto, že alespoň některé tvé postoje tu a tam sdílím. Dobral jsem se k nim ale asi jinými cestami a k jejich obhajobě používám jiné argumenty.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Monte Karstark zase politicky korektní gif! =D :-#
  • JoserJoser persona non grata
    Jo, ''progresivita'' Battlefieldu 5 bije do očí i mojí osobu, nicmíně otázkou i nadále zůstáva, zda hra bude ''progresívní'' tím správným způsobem, dá dostatečný prostor k zamyšlení nad hrůzami války a nebude jen další hrou starého osvědčeného žánru dehumanizujících stříleček bez svědomí, což jsou všechno věci, které dělali Battlefield 1 tak skvěkým. Prostě pořád nevím co si o tom myslet :-k

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Battlefield V vs. realita:

  • JoserJoser persona non grata
    @flanker.27 no a?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Joser Shodou okolností jsi vyjádřil pocit, který mám u devadesáti devíti ze sta tvých příspěvků, vyjma toho jednoho, kde si říkám "no b".
  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 3. prosince 2018
    @flanker.27 no klidně tady můžeme vyjmenovat celou abecedu, ale stále mi jaksi uniká, co tímto výkřikem chtěl básník vyjádřit, ale hádám že je to cosi o iluminátech, neziskovkách a genocidě bílého heterosexuálního muže, tak jo, s touhle pohádkou o zlém, moc moc zlém Battlefieldu můžu jít do hajan...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jinými slovy joser nemá co říci k věci samé, ale jeho ideologicky omezený pohled na svět mu diktuje aspoň něco napsat. Přesně jako to malé dítě, co už musí jít to hajan. Dospělý se nejdřív podívá, oč jde, pokud se chce vyjádřit k něčemu konkrétnímu, a pak řekne proč s něčím souhlasí nebo nesouhlasí, ale tyhle dětičky s hubou plnou revoluce, kterou nikdo nechce, o věcné argumentaci nikdy neslyšely.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 3. prosince 2018
    @Joser Tak každý má svoje pohádky Josere, někdo o genocidě heterosexuálního muže někdo o tom, jak sirotek, co neměl ani na psací stroj nějakým zpsůbeom je běžný reprezentat šlechtické třídy, který píše o organizovaném šukání (přestože o sexuálních podrobnostech v LOTROVI téměř nepadlo ani slovo, jak by také mohlo). Co je lepší záleží na preferencích.
    Také bychom mohli mluvit o černohumorných pohádkách, jako když se bolševik odvolává na Trockého, což dává stejný smysl asi jako kdyby se papež odvolával na Husovi spisy, nebo náckové na Talmud. A když už mluvíme o náckách nelze si nevzpomenout na legendární hlášky, typu Stalin nemá nic s marxismem společného, což ano znovu dává tolik smyslu asi jako, že Hitler neměl nic společného s nacismem. Ať tak či onak, tímhle tempem tady za chvíli sesbírame více pohádek než Němcová s Erbenem dohromady =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 3. prosince 2018
    @Tyrion Lannister Nelze podléhat dojmu, že tento jedinec ty věcné poznámky stavějící jeho teorie na hlavu nějak vnímá a ukládá nebo že mají vliv na jeho další uvažování. On pořád jede jednu linii. To video jsem vybral z mnoha, které na BF V reagují právě proto, že je naprosto věcné, konkrétní a přesně popisuje události, které hra jakože rekonstruuje stylem "povíme vám méně známý příběh, který si zaslouží připomenout" - a pak vykládá naprosté historické nesmysly. Naproti tomu tohle video vůbec neřeší ideologii, prognózy ani nic jiného, jen prostě popisuje jak to bylo doopravdy (existuje i kritické video od Čecha s komentářem ke hře a její náplni, které se sice místy hodně vtipné, ale na druhou stranu autor tam občas taky pěkně kecá, takže jsem ho sem nedával.). A mimochodem jsem se z něj dozvěděl i věci, které jsem nevěděl, třeba právě podrobnosti o Senegalcích ve francouzské armádě a dokonce i o nemnoha černoších ve Wehrmachtu :)

    P. S. Je docela zajímavé, kde se Marx uchytil. Jeho názory na Slovany se totiž moc nelišily od těch nacistických :)
  • JoserJoser persona non grata
    @flanker.27 Já jen doufám pro dobro této kapitalistické země, že podobně inkompetentních absolventů policejních akademií je v řadách bezpečnostních sborů co nejméně, nebo alespoň co nejméně pedantských sucharů. Padá Francie, něco si přej Flankere!
  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 4. prosince 2018
    @Tyrion Lannister To dá rozum, aby se flanďák odvolával na spisy Husitů, prvních komunistů! A tak dále a tak podobně že...
  • Mimo to, že Tyrion len tvrdí, že sú tak vzdialení katolíkom ako boľševici Trockému, takže nevím co se ti nezdá, tohle je fakt zajímavý výrok. Na základě čeho spájaš Husity s komunismem?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 4. prosince 2018
    @Aviv Asi má na mysli počátek husitského Tábora, kde všichni házeli svůj majetek do společných kádí, což jim vydržeo asi půl roku, než začali vybírát peníze z okolí a stali se v podstatě feudální vrchností. Taky by se nemělo zapomínat na to, že mezi husity bylo spousta těch "nepracujících feudálů" a kdo si vzpomene na tu lapálii se Zikmundem Korybutovičem, kterému husiti nabídli českou korunu, tak pochopí, jak to bylo s tím tehdejším třídním bojem :twisted: Ale tak nemůžeme chtít po rudé historiografii zázraky. Zrovna nedávno jsem četl v jednom stárem slovníku pojem atheismus, kdy půlka byla normáln fakta a půlka dušování se, jak je marxistický atheismus stokrát lepší než atheismus normální a jak jenom ten může dobře obstát v boji proti nepřátelům.
  • Dobré... A jak se ten marxistický liší od normálního?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Joser Tak určitě jich není více než rudých snílků na marihuaně, co vykladají pohádky na dobrou noc. Venezuela se stěhuje Josere, přání se ti splnilo, máš místo k nastěhování! :P
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv No nevím, tuhle část jsem nijak nenašel anebo jsem ji možná úplně nepobral =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. prosince 2018
    Joser napsal(a):

    @flanker.27 Já jen doufám pro dobro této kapitalistické země, že podobně inkompetentních absolventů policejních akademií je v řadách bezpečnostních sborů co nejméně, nebo alespoň co nejméně pedantských sucharů. Padá Francie, něco si přej Flankere!

    Pro dobro této stránky doufám, že se tu budeš vyskytovat i nadále co nejméně. Dosud jsi neřekl tři základní věci, které vůbec umožňují vést nějakou diskusi:
    1. proti čemu se vlastně vyjadřuješ (ne proti komu),
    2. proč, tedy co je špatně na tom, s čím nesouhlasíš,
    3. jakými argumenty podporuješ svůj postoj.

    Ono tuhle základní chybu děláš naprosto pokaždé, nikdy jsi se jediný z těchto bodů ani nepokusil splnit, ať jsi diskutoval (to je hodně velký eufemismus) s kýmkoli. A dnes pouze opětovně předvádíš, že tvé příspěvky jsou pouze dvojího druhu:
    a) napadání lidí nesouhlasících s tvým náboženskýmpolitickým fundamentalismem,
    b) spamování desítkami videí bez ladu a skladu.

    A pak máš ještě tu neskutečnou drzost posuzovat něčí kompetentnost (v něčem, co je ve skutečnosti naprosto mimo mísu, protože jsi ignorant nejen když dojde na fakta, ale i na osoby).

    Popravdě řečeno, setkání s tak směšně hloupým člověkem, kterého představuje oser, mne nutí si občas připomenout, že levice je, nebo aspoň byla, plná inteligentních a vtipných lidí, jako byli třeba Bird a Fortune (John Bird, člen Socialistické strany Velké Británie - nezaměňoval s Labouristy). Až jsem zamáčkl slzu, když je porovnám s tím, co si dnes říká levice.
  • JoserJoser persona non grata
    Trend normálních holek od vedle už odstartovala nová Lara Croft v kdysi sexistické a ponižující sérii Tomb Raider, takže v tomto nic nového. Pedantské suchary na hře možná zaujme, že cílem střelby budou sunitští muslimové, kteří jsou v posledních letech v Evropě velmi populární, u mě je však důvod zřejmý- revoluční otázka kurdské emancipace

    http://a2larm.cz/2017/02/kurdska-bojovnice-bude-hlavni-postavou-pocitacove-hry/



  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Já žeru ty vaše neustálý hádky - asi mi k životu stačí málo. Na jedné straně debilní Joser produkující notář alá novinky.cz, jeho protipól tvoří obvykle životem znuděný Flanker, který si zlomyslně užívá psaní dlouhých příspěvků kde rozebírá Oserovu mentalitu... Neurazte se, pánové, ale pobavit do dokáže :-D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.