Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1537538540542543581

Komentáře

  • JoserJoser persona non grata
    To je pořád antifa, antifa, ve skutečnosti antifa představuje účinnou sebeobranu před všehoschopnými fašistickými hordami a jak se zdá, konečně došlo i na ně
    https://www.theguardian.com/world/2018/nov/19/proud-boys-fbi-classification-extremist-group-white-nationalism-report?fbclid=IwAR1FjVtpjO4Dh1O4tIInLxMp0vn_KY3lwRnadtyrFxs2b0zbbE5hRN_i_rM
  • JoserJoser persona non grata
    V Guardianu dnes mají pěkný kvíz, kde si můžete zkusit, jak moc velcí populisti a levičáci jste a komu se tím nejvíce podobáte.

    Zkuste: https://www.theguardian.com/world/ng-interactive/2018/nov/21/how-populist-are-you-quiz?fbclid=IwAR3lYqM0MBUf8BZGp5G5Esnjy6ws7AXjI8OYyEkIPpj2T-h2jZNvQpr8yp0
  • Vyšel mi Obama. 8-O
  • You're most similar to:
    Angela Merkel
    German chancellor
    Angela Merkel has been leader of the centre-right, conservative CDU since 2000. She has been praised as a consensus-builder and criticised as a technocrat.
    You're least similar to:
    Pablo Iglesias
    Leader of Podemos, a leftwing Spanish party
    Iglesias is a founder member of the anti-corruption, anti-austerity Podemos party, which props up the Spanish socialist minority government.

    hehe
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Můžete hádat, kom se blížím nejvíc :twisted:
  • @flanker.27 někdy mezi Orbánem a Sandersem =D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @DanielSvatoš Ano, jako nejbližší mi vyšel Orbán, a to přiznávám, že z toho moc šťastný nejsem =D
    V reálu pochybuju, že bych s ním měl moc společných názorů třeba na křesťanství, na daně a tak dále. Tu sadu otázek nepovažuju za moc reprezentativní, IMO.
  • @flanker.27 a nejdále máš teda Sanderse nebo toho Iglesia?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Španěláka.
  • upraveno 23. listopadu 2018
    Nejvíc bych si rozuměla s Obamou a s Trumpem bychom se pravděpodobně zapíchli, kdyby nás někdo zavřel do jedné místnosti a donutil hledat společná témata :-k
  • Dreamer napsal(a):

    Nejvíc bych si rozuměla s Obamou a s Trumpem bychom se pravděpodobně zapíchli, kdyby nás někdo zavřel do jedné místnosti a donutil hledat společná témata :-k

    Highfive.
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/490307-cesti-a-americti-vojaci-jsou-v-afghanistanu-vysetrovani-kvuli-smrti-vezne-ktery-mel-zabit-rotneho-prochazku.html

    Mno, budu radši předpokládat, že ten afghánský voják nebyl zatčený bezdůvodně. Jo, nemělo se to stát, ale na druhou stranu se ani západním vojákům nedivím, že jim... ujela ruka.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @svoa00 Já se asi taky skoro nedivím, ale obávám se, že nebude následovat nic hezkého jako odplata.
  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 27. listopadu 2018
    Takto probíhá "standardní vyšetřování" úmrtí okupačních sil v Afghánistánu... Však generál Oplatka něco takového sliboval, že, tehdy jsem se tomu ještě smál, dnes je podíl českých okupantů na válečných zločinech jednotek USA a NATO neoddiskutovatelný. Ne, mě už dnes těch kluků není vůbec líto...
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    upraveno 27. listopadu 2018
    https://dotyk.denik.cz/magazin/tolkien-byl-rasista-diskriminoval-skrety-prohlasil-americky-sci-fi-spisovatel-20181127.html

    Soudruh Duncan má pravdu.

    On Tolkien nebyl jen rasista, ale i sexista. Považte, proč by Eówyn Rohanská měla být světlovlasá běložka a ne černoch, nebo dokonce transexuál?

    Navrhuji založit komisi, která se bude zabývat výhradně odstraněním rasismu, sexismu a jiných zvrhlostí z literatury a jiných uměleckých odvětví.

    Naše pokrokové umění 21. století si rozvracet nedáme!
    Stop černým, zlým, hloupým čertům, vílám ženského pohlaví a ošklivým starým čarodějnicím!
  • JoserJoser persona non grata
    @Achileus J.R.R. Tolkien vzpomíná odporné křížení skřetů a lidí v železném pasu které organizuje zlý čaroděj Saruman. Zajímavá je ta představa anglického feudálního buržousta, že pokud se někde šuká tak se to děje organizovaně, protože jak jinak že, spontánně se přece tyhle věci nedějí. Největší zvrhlost pak spočívá v tom "šlechtění" na získání životaschopných jedinců, lidi vs skřeti vs skalní obři. Zkrátka že se to tam dělá mezirasově. Že by prostě "temná strana" mohla přirozeně prahnout po rozmanitosti a nikdo to nemusel organizovat, to ho taky nenapadne. Prostě v jeho společenské třídě se množili organizovaně a pouze stejní se stejnými, jakákoliv pestrost byla prudce nežádoucí. Do Tolkienova díla se velmi zřetelně promítly zvyky a obyčeje jeho společenské třídy, která se jinak ve staré Anglii formovala a upevňovala celá staletí, ovšem v jeho době byla už na ústupu a nezadržitelně mizela ze scény. (Čímž se vysvětluje i ona pověstná Tolkienovská nostalgie po starých dobrých časech, kdy věci ještě měly svůj pevný a neměnný řád.) Neorganizované "křížení" ho děsilo, zároveň si ho však, jako anglický velmož, ani nedokázal představit, protože to kolem sebe nikdy neviděl. Resp. jediné "neorganizované" křížení bylo se služkami a to jakožto morální a zbožný muž odsuzoval. Ostatně ani na "organizované" křížení, které se děje rychle a snadno, nebyl moc zvyklý. (Viz všechny ty vtipy o držení svíčky...) A ano, bez pracující třídy by se neobešli. Nejenom, že by se nepostarali o sebe, o svůj majetek, ale ani by se nerozmnozili.
    Tím se vysvětluje, proč jediný, opravdu hluboký, prožitý a upřímný citový vztak v jeho díle, je Frodo Pytlík/Samvěd Křepelka. Nejhorší jsou ovšem elfové, rasisti non plus ultra!
  • AvivAviv
    upraveno 27. listopadu 2018
    Ale jdi ty. Ne že by nebyl stvořením své doby a svého prostředí, ale za výkvet diskriminácie a autoritárstva by som ho nepokladala.
    Príklady kríženia, dokonca hrdinského kríženia tam sú. Luthien a Beren a jak byl táta Thingol proti a pak změnil názor, protože Beren byl fajn hoch. To samé Idril a Tuor, pričemž tady táta Turgon neměl naprosto žádný problém. A Túrin se mohl zachránit jakž takž, kdyby se nenechal zhypnotizovat drakem šel za Finduilas. Takže elfové a lidi v poho, akorát se jejich cesty po smrti zcela rozdělili a to bylo smutné a proto byly tyhle aféry ojedinělé a nebrány na lehkou váhu. Andreth a Aegnor sa rozešli, aby tomu žalu předešli.
    Myslím, že v tom mestečku na okraji Grófstva, kde žili ľudia aj hobiti bolo pár hobitoľudí, ale to už možná míchám s něčím jiným.
    Na Legolasa a Gimliho jde koukat všelijak, ale minimálne je to medzirasové kamarátstvo prekonávajúce predsudky a tisícročnú krivdu z čias, keď istý elfský vládca bol zabitý kvôli svetiacemu drahokamu.
    O tom, že spousta elfu byla pěkně rasistická, žádná. Ale docela jsem nabrala pocit, že to bylo něco, co na nich kritizoval. V Hobbitovi a Pánu prstenu se dělají mezirasová spojenectví a přátelství docela dost jako řešení kriz. V Simarillionu je netolerantní arogantní chování jedna z črt, jež postavám a skupinám s ní přívádí skázu. Silmarillion je jinými slovy tisíc a jedna skáz, co si elfové přivodili.
    Ohyzdi majú zopár zaujímavých momentiek. Sú vykreslení dosť barbarsky (a zároveň máš v Stredozemi primitívne entity, ktoré sú prezentované kladne), ale regionálne pestro a nie práve nadšení zo Sauronovho komandovania. Tí z Hmlistých hôr, ak si pamätám, by boli najradšej, ak by sa tam mohli vrátiť a žiť si po svojom.
    Ešte k Východniarom. Tolkien sa vyjadril a dokonca aj v knihách v rámci Samovho Pov to myslím bolo, že nie sú prírodzene zlí, pretože sú odkiaľ sú, ale že si tie zeme Sauron podmanil a tak sú v tom nevinne. O niečo ošemetnejšia je zrada v Silmarilione počas Nirnaeth arnoediad.
    Jestli Sarumonaovi něco vyčítá, tak eugenické vyznění jeho snah. A hele, kdo za Tolkienova života dělal do eugeniky? Žeby náckové?
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    @Joser Ach, Tolkien nebyl žádný aristokrat, ale profesor na Oxfordu, navíc měl poměrně hluboko do kapsy.

    V předmluvě Společenstva Prstenu sám přiznal, že psal ručně, protože si nemohl dovolit profesionální desetiprstý přepis.

    Tolik k tvojí představě líného a nepracujícího feudála.

    Ten zbytek radši komentovat nebudu, protože nechci být sprostý. Snad jen rada, napiš si Ježíškovi o letenku do Venezuely.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    No toliko k tomu, kdo má alobal na hlavě =D
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/490480-muslimove-k-nemecku-patri-otocil-seehofer.html

    LOL, zase jedna ukázka ubohosti politiků.
    Příliš rychle bývají integrační problémy nebo konflikty v soužití s novými přistěhovalci přičítány islámu jako celku. Také těžké zločiny, kterých se dopustili jednotliví přistěhovalci, se zčásti tematizují velmi nediferencovaně.
    Ono je těžké to vnímat jinak, když většinu těch konfliktů vyvolávají mladí ztroskotanci, co za svoje životní neúspěchy viní Německo a Němce, jako by jim snad ti něco dlužili. Připočtěte si k tomu, že většinou každý z nich křičí, že Alláh je veliký. Znova opakuju, že nejde integrovat někoho, kdo víru a zemi svých předků považuje za nadřazenou.

    Seehofer ve středu řekl také to, že je přesvědčen o tom, že by němečtí muslimové měli do svých rukou vzít financování náboženských institucí v Německu i vzdělávání imámů, aby na ně neměly tak velký vliv zahraniční instituce.

    Ano, to hodně změní, když němečtí muslimové mají skoro stejné názory a postoje jako Turci nebo nedej bože Saudové. Je to zase jedna náplat na zanícenou ránu, ne řešení.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Mno, když naposledy financovali muslimské náboženské instituce ("školy") Američané v Afghánistánu, na konci byl Talibán. Aneb jak se nikdy nepoučit.
  • upraveno 29. listopadu 2018
    https://www.csfd.cz/novinky/5619-drakula-od-tvurcu-sherlocka-nasel-obsazeni/
    V nové drákulovské minisérii od tvůrců seriálového Sherlocka se v hlavní roli objeví herec Claes Bang (Dívka v pavoučí síti, Most). Třídílnou sérii dělají Steven Moffat a Mark Gatiss pro BBC a Netflix. Minisérie bude inspirovaná klasikou od Brama Strokera, každá epizoda pak bude mít 90 minut a představí nám blíže Drákulu a Transylvánii v roce 1897. V příběhu pak bude spřádat plány proti viktoriánské Anglii. Produkce na seriálu započne příští rok.
    Nevím, co si o tom mám myslet, ale dobrý dojem z toho fakt nemám. Moffat a Gatiss sice v Doctorovi Who ukázali, že umějí pracovat s hororovými tématy, ale pravý horor těžko bude jejich parketa. Každopádně ale Drákulovy plány proti viktoriánské Anglii budou zatraceně překombinované :D Už jsem tu kdysi zmiňovala, že bych mnohem radši než stou Stokerovskou adaptaci viděla historickou minisérii o Vladu Tepešovi, ale obávám se, že nic, co by se nedalo dobře prodat jako známá značka v anglosféře bohužel dneska nemá šanci, takže Vlad už napořád zůstane upír.
  • A pritom to je tak fascinujúca postavička aj bez tesákov.
  • JoserJoser persona non grata
    Máša a medvěd se tady už řešili, ale mě tenhle článek pobavil a potěšil, proto ho posílám dál.
    http://a2larm.cz/2018/11/masa-hrozba-svetovemu-miru/
  • @Aviv Z wiki:

    Dragwlya (nebo Dragkwlya)[4], Dragulea, Dragolea, Drăculea[5] je pak zdrobnělinou přezdívky jeho otce — Drak (Dracul) — jíž byl označován jako člen tzv. Dračího řádu císaře Zikmunda, který měl za úkol chránit křesťanskou víru.

    V zimě roku 1462 Vlad překročil Dunaj a poničil Bulharsko mezi Srbskem a Černým mořem. Vydával se za tureckého sipahí a s využitím plynné turečtiny infiltroval a zničil otomanské tábory. V dopise Korvínovi z 2. února píše[8]:

    Zabil jsem sedláky a ženy, staré i mladé, kteří žili v Oblucitzy a Novoselu, kde se Dunaj vlévá do moře... Zabili jsme 23 884 Turků bez započtení těch, kteří uhořeli v domech a Turků, kterým naši vojáci uřízli hlavy... Tudíž, výsosti, musíte vědět, že jsem narušil mír.

    Sultán Mehmed II. v reakci svolal šedesát tisíc vojáků a třicet tisíc dalších bojovníků a v polovině roku 1462 toho vojsko vtrhlo do Valašska. Vlad jim v tom nedokázal zabránit, ale neustále podnikal menší útoky, například noční útok, při kterém zemřelo 15 000 Otomanů[9].

    image

    :D

  • Nenazvali ho Tepes - napichovač len tak pre nič za nič.
    A taky by za sfilmování stál ten spor s bratrem.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 29. listopadu 2018
    @svoa00 No, ony ty plány na vybudování upířího impéria jsou v knize trošínku nakousnuté :), proto si Drákula (podle Stokera) vybral právě Británii, aby měl snadný výchozí bod do světa.
    Jinak se bojím bojím, že z toho zase udělají ptákovinu, co nemá s knihou nic společného.
  • @Aviv Jo, s bratrem, co na rozdíl od Vlada přešel na islám. Celý ten vztah k Turkům, od kterých se naučil i to napichování na kůl, by stál za to. A jeho vztah s Matyášem Korvínem by byla úplně Hra o trůny, akorát že Korvín by byl Tywin Lannister a Vlad občas Gregore Clegane a občas Robb Stark :D
  • upraveno 29. listopadu 2018
    flanker.27 napsal(a):

    @svoa00 No, ony ty plány na vybudování upířího impéria jsou v knize trošínku nakousnuté :), proto si Drákula (podle Stokera) vybral právě Británii, aby měl snadný výchozí bod do světa.
    Jinak se bojím bojím, že z toho zase udělají ptákovinu, co nemá s knihou nic společného.

    Ale tak já jsem pro invence, když už teda zase musejí dělat upírského hraběte. Akorát že Moffata znám až moc dobře a vím, že ten chlap se akorát bude tvářit, jak je jeho nejnovější dílo super promyšlené a sexy, ale vytvoří akorát krásnou bublinu bez oslnivého obsahu. Já se asi podívám aspoň na první díl, abych zase jednou viděla západního herce, který se pokouší o standardní východoevropský přízvuk :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.