Sranda topič

upraveno 29. srpna 2017 v Rozličný pokec
Videa, Audia, Obrázky, vtipy atd co vás pobaví...

Prosíme, nevkládejte obrázky, videa, ani cokoliv dalšího, co nějak souvisí se seriálem, nebo z něj vychází. Pro takové účely je v kategorii Seriál vhodná třeba tato diskuze.

A já začnu tím jak se vyznamenala slovenská televize :-D
1333334336338339354

Komentáře

  • Nejlepší je to "unable to can".
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    image
  • Nevzniká potíž, když to chce použít nějaký idiot? :-k :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Aviv Ten si nezvládne přečíst návod.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
  • JoserJoser persona non grata
    Už jsme tady meli stavění vesnic pro lůzu, pohoršení nad tím, že se nesmí říkat buzerant a teď tu máme homosexualistické (jak by řekl starej Vašek Klausů) a zároveň islamistické metro mířící do stanice Angela Merkel. Řekli byste SPD? Ne, to je video kandidáta Svobodných do Senátu. Bravo Svobodní už jste napravo od NSDAP.

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 20. září 2018
    Ne že by to bylo až tak vtipné, ale něco na tom je, v dnešní době :)

    image
  • @flanker.27 Bohužel v době kdy mají všichni data zbytečná cedule, rovnou bych tam dal zákaz telefonů, nebo nějakou rušičku signálu... Vždycky i když jdu na pivo (jakože teď moc často nechodím) mě dokáže překvapit, jak málo mluví třeba 4 lidi u stolu, všichni čumí do těch telefonů. Každopádně do té kavárny bych zašel jestli dělají doopravdy kávu v dripperu..
  • Já to prostě nechápu. Jdou se tam s někým setkat a pak se jeden druhýmu nevěnujou? Rozumiem, keď človek mrkne na čas, ide vybaviť telefonát, urobí fotečku, alebo použije mobil ako pomôcku pri vysvetľovaní niečoho (ti to ukážu na google maps), ale tohleto čumění a nemluvení... No jo, já jsem troška asociál, já když se do takové společenské situace dostanu, tak mi je vzácná, tak možná proto, a taky nefunguju na dátech, ale stejně.
  • @Aviv Na druhou stranu když jsme byli naposledy sednout, všichni jsme odevzdali vypnuté telefony do košíčku, který pak celý večer ležel na stole. Kamarád to viděl někde jako pomůcku do moderní doby a bylo to perfektní řešení, na jednu stranu i zábavné :)

    Protože i když to nesnáším vím sám moc dobře že na ten telefon se někdy sám podívám a to i bez jakékoliv předchozí potřeby něco hledat/číst apod.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Teenageři si často tímto buď dokazují vlastní důležitost ("nejsi pro mě moc dobrý, radši budu na mobilu" případně "Mám moc práce" - podobně jako osoba prudce zaměstnaná například prací na notebooku), v mnoha případech mobil slouží jako jedna z forem zábavy ("Hele, vole, sleduj co ta kráva zase sdílela"), případně si tím kompenzují že je společnost nebere tak jak by chtěli. Mobily mohou sloužit jako únik z reality.
    Často se mi ale zdá, že tímto pomalu ztrácejí schopnost normální konverzace. Příklad za všechny je tisíce milých a vtipných zpráv na messu, ale v reálu sotva promluví a ještě nezaujatě a arogantně. Ruku na srdce, v hospodě jsem někdy taky radši s mobilem (naštěstí vzácná situace, dle lidí v hospodě), než abych kecal s ostatníma. Pak jde ale brát těžko jako využitý večer s přáteli, když jej trávím s elektronickým zařízením a ne s těmi, co jsou paradoxně kolem mne.
    V poslední době se nám také na akcích ujala pitomoučká zábava a to psaní z cizích mobilů, jen ne z našich vlastních. Což je na jednu stranu vulgární pitomost u níž se může člověk dost zasmát, na druhou stranu mi schází normální budování vztahů.
    Nevím jak toto přijme zdejší osazenstvo, já jsem ale jen blbej teenager, tudíž má realita může být trochu jiná...
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Vám se to kecá, ale ty tweety a instastories se samy neodklikaj.
  • sfik napsal(a):

    @Aviv Na druhou stranu když jsme byli naposledy sednout, všichni jsme odevzdali vypnuté telefony do košíčku, který pak celý večer ležel na stole. Kamarád to viděl někde jako pomůcku do moderní doby a bylo to perfektní řešení, na jednu stranu i zábavné :)

    Protože i když to nesnáším vím sám moc dobře že na ten telefon se někdy sám podívám a to i bez jakékoliv předchozí potřeby něco hledat/číst apod.

    Mama mala nejakú dobu na stole v triede Phone prison. Na škatuľu od topánok som jej ja lepila biely papier a prúžky čierneho. :D
    Akože, či nevyskočilo niečo nové, čím zabiť čas, alebo ako myslíš to "bez předchozí potřeby něco číst/hledat"?
  • Znám, že když jsem zrovna do něčeho virtuálního zažraná, tak příchozímu odpovím bez zvednutí tváře od obrazovky, nebo se zvednutím a okamžitým návratem a ono celá interakce buď rychle skončí, nebo se naopak rozjede a obrazovka jde pryč.
    Když je nás víc pohromadě, to se stává, že sa nejakú dobu nezapájam, len počúvam, alebo čučím do blba a premýšľam, alebo sa presuniem mimo skupinu. Je to ekvivalent zapnutia mobilu? Pokud jo, tak asi vidím tu past. Z tohoto se snadněji vrací do interakce, kdežto od mašinky je těžší se odpojit a znovu se dát do řeči. Ponúka prístunejšie a viac. Když zrovna přijde chvíle mrtvého ticha (a ty chodí i ve dvojici), tak s mobili po ruce daleko snáz přetrvá.
  • Sagart napsal(a):

    Pak jde ale brát těžko jako využitý večer s přáteli, když jej trávím s elektronickým zařízením a ne s těmi, co jsou paradoxně kolem mne.

    No právě. Je rozdíl, když jdeš někam sám a celou dobu tam jen koukáš na obrazovku a když tam jdeš s někým, nebo za někým a stejně pořád koukáš na tu obrazovku.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Monte Karstark napsal(a):

    Vám se to kecá, ale ty tweety a instastories se samy neodklikaj.

    Však co může být důležitějšího :-D
    Aviv napsal(a):

    ,
    Když je nás víc pohromadě, to se stává, že sa nejakú dobu nezapájam, len počúvam, alebo čučím do blba a premýšľam, alebo sa presuniem mimo skupinu. Je to ekvivalent zapnutia mobilu? Pokud jo, tak asi vidím tu past. Z tohoto se snadněji vrací do interakce, kdežto od mašinky je těžší se odpojit a znovu se dát do řeči. Ponúka prístunejšie a viac. Když zrovna přijde chvíle mrtvého ticha (a ty chodí i ve dvojici), tak s mobili po ruce daleko snáz přetrvá.

    Tak ono to vyjde na stejno. Je jedno, jestli se nezapojuješ či jen odklikáváš nějaké instastories mimo realitu. Jde o to, že se tímto odkloňuješ z kolektivu.
    Ono to nemusí být vždy špatné. Lidé nemusí vždy držet s jedním kolektivem, být neustále v pozoru a vnímat jej. Ono oddychnout si od společnosti je někdy to nejlepší, co může člověk udělat (za sebe si vzpomínám, že jsem jednou na jedné taneční zábavě namísto pití či ostatních lidí jen psal sračky do mobilu, nebo se sám procházel studenou nocí, zrovna jsem byl ve společnosti a neměl chuť na lidi).
    Každopádně prvotní problém řešil skupinové odloučení, když si banda teenagerů zajde na pivo, namísto toho jsou však všichni v jiné realitě. Což je celkově smutná situace. A většina kolektivů takto dost často funguje. Asi bych to neměl demonizovat, ale beru to jako velký problém současné společnosti. Možná jsem paranoidní. Ale v poslední době, kdy dojdu na zastávku a nikdo se s nikým nebaví, jen všichni čumí do těch svých přístrojů, tak se nad tím často zamýšlím. Přestože do toho mobilu možná také čumím nezdravě často.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    A jakoby náhodou, zrovna včera přidal můj milovaný PJW tématické video :-D

    Já si myslím, že je potřeba si uvědomit jednu věc a to je, že nezabijí zbraň, zabíjí člověk a pokud se někdo na tom stal závislý, tak je to předně jeho vlastní blbost. Tím ovšem neříkám, že to není problém. Moje expřítelkyně mi dala kopačky přes viber a jak jsem nedávno zjistil, nejedná se o ojedinělý případ a jednomu známému z kurzu se to stalo taky a byl to tak v háji, že ležel v depresích asi hodinu před lednicí. Dále samozřejmě relativizace pojmu přítel, kdy se tohle slovo hrozně relativizuje tím, že máme v přátelích přes 200 lidí a velkou část z nich člověk ani neviděl. A samozřejmě ničí to vztahy taky z toho titulu, že je mnohem jednodušší něco napsat než to říct mezi lidma.
    Ale velmi záleží na tom, co člověk dělá. Já jsem si třeba na telefonu teď po dvě noci pročetl výpisky za celý prvák a a byl jsem nadšený, jak nemusím sebou tahat ten těžký notebook :D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Tyrion Lannister
    máme v přátelích přes 200 lidí a velkou část z nich člověk ani neviděl
    Dvě stě je obvykle nejmenší možné číslo. Co lidi znám tak se pohybují kolem čtyř set, dokonce sedmi. Ale to je o společnosti.
    Já sám si například pravidelně tento seznam promazávám a i tak mi to přijde pokrytecké.
    A samozřejmě ničí to vztahy taky z toho titulu důvodu, že je mnohem jednodušší něco napsat než to říct mezi lidma.
    Jak co. Na druhou stranu, na nějakou akci je skutečně jednodušší domluvit se přes libovolnou sociální síť, než obletávat půl tuctu lidí. Na druhou stranu za někým osobně přijít je... osobnější.
    Ale velmi záleží na tom, co člověk dělá. Já jsem si třeba na telefonu teď po dvě noci pročetl výpisky za celý prvák a a byl jsem nadšený, jak nemusím sebou tahat ten těžký notebook
    Tak ony jsou ty mobily užitečný. Ale když je někdo používá k asocializaci a k uzavření se před společností, tak je to smutné.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ani jsem netušil, že spustím takovou debatu :)
    případně "Mám moc práce" - podobně jako osoba prudce zaměstnaná například prací na notebooku
    V devadesátkách bylo rysem nadřazenosti/moci/peněz vytáhnout mobil. Ano, mám ještě v živé paměti dobu, kdy modil vůbec nebyl samozřejmostí, a to mluvím o tom obyčejném, hloupém tlačítkovém (který mi naštěstí funguje už 12 let :) ). Nicméně čekal bych, že to časem vymizí, až to budou mít všichni a ono ne...
    Já jsem si třeba na telefonu teď po dvě noci pročetl výpisky za celý prvák a a byl jsem nadšený, jak nemusím sebou tahat ten těžký notebook
    Ech, já ještě i na vejšce zapisoval do sešitu. Připadám si strašně starý :)
  • AvivAviv
    upraveno 20. září 2018
    Ha, ja mám 113! Ja to beriem tak, že tam síce píše Priatelia, ale považujem ich za známych (aquintances), ako keď máš v knižke zapísané telefónne čísla ľudí. Potom mám nejakých kamarátov a to, či mám aj fakticky priateľov, to už je také ťažšie definovateľné. Mám s tou osobou dosť blízky vzťah, aby som to nazvala priateľstvom? Je to také on/off, takže neviem vždy povedať, či je to len odmlka, alebo sa jeden druhému vzďaľujeme do kamarátstva.
    Skupiny na FB jsou na nezaplacení. Daleko snažší věci dohodnout. A všechny materiály po ruce. Ale je fajn, když pak dojde i na setkání tváří v tvář, aby se něco probralo pořádněji.
  • Monte Karstark napsal(a):

    Vám se to kecá, ale ty tweety a instastories se samy neodklikaj.

    Já to vím moc dobře, ale protože mě instastories naplňují určitou část pracovního dne, tak to fakt někdy nechám rád vypnutý :D

  • Díkibohu, že tam nejsem.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @sfik
    ale protože mě instastories naplňují určitou část pracovního dne
    Smím se drze zeptat co děláš? :D
  • @Tyrion Lannister Přes Viber.. to je trapný, kdyby aspoň přes whatsapp, nebo to mohla streamovat živě aby to vidělo hodně lidí :D :twisted:

    @flanker.27 Tak hlavně na konci devadesátek byl mobil fakt pro vyšší kastu :D nejen protože mobil - ale i ty ceny těch služeb byly šílený.

    Ale taky ty internety úplně neodsuzuju, jenom protože je instáč masovou záležitostí nebylo by dobrý být pokrytec, i tohle fórum má určitou únikovou funkci.
  • To rozhodně má. Menej človeka bombarduje, ale taký virtuálny azyl to je.
  • upraveno 20. září 2018
    Tak problém není dneska ani tak v mobilech ale v internetu. Upřímně - jak často mobilní TELEFON využíváte opravdu k telefonování ve srovnání se spoustou dalších funkcí? I v té kavárně a hospodě je málokdy vidět, že někdo někomu volá. Celý internet je dneska pro běžné lidi platforma pro hlavně tři funkce - zábava, virtuální spojení s dalšími lidmi a e-shop.

    A upřímně - já se tady na fóru vykecávám taky o věcech, které "na živo" s nikým neřeším. Živě mám v paměti, jak jsme v topicu o Hvězdných válkách někdy v březnu nebo únoru dali sto příspěvků za pár hodin :D
  • Spamovanie vtipnými obrázkami som si náramne užila. :-D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    sfik napsal(a):

    @flanker.27 Tak hlavně na konci devadesátek byl mobil fakt pro vyšší kastu :D nejen protože mobil - ale i ty ceny těch služeb byly šílený.

    Na konci už zas tak ne, tak cca 97-98 už to začalo být celkem dostupný a běžný, když začal Oskar. Teda domnívám se, sám jsem mobil obdržel z donucení až v roce 2006, takže jsem to moc nesledoval, ale lidi okolo už tu divnou věc celkem měli :)
  • @Aviv Tak jenom pro připomenutí :D

    image
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.