TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1320321323325326361

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Sagart Ač se to nezdá, i já mám nějakou tu míru tolerance. Multirasové složení království v nové adaptaci Popelky od Kennetha Branagha mi nevadilo :) Ale když Němci nedávno natočili jednu ze svých rozkošných (=mizerných) pohádkových adaptací, konkrétně Sůl nad zlato, kde obsadili černocha do role prince, tak to mi nikdo nevymluví, že šlo ne o herecké nebo jakékoli jiné kvality, ale o plnění politického zadání.
  • @flanker.27 Nejsem znalec Homéra ale jestli Amazonky měl on, nebo pozdější autoři v pořádku. Já jsem bral, že to je moderní pojetí co nejvíce ženských hrdinek, což není. Když člověk vidí některý scény z Tróji, tak to byla doba kdy i Brad Pitt nosil přilbu. S tím se už Ragnar a většina Vikingů neobtěžuje, asi aby vynikly účesy. ale to už je jiný nešvar dnešních produkcí. Třeba v případě Posledního království to zamrzí.
  • JoserJoser persona non grata
    A jejda, někdo si hrál venku, otočil pár šutrů a už nám tady běhaj hnědý švábi, z toho bude ještě mrzení :'-(
  • JoserJoser persona non grata
    @Sagart Já osobně Tolkienovo dílo vnímám značně problematicky, je to taková mile nesnášenlivá třídnůstka z jiného století, plus samozřejmě elfové jsou rasistický hajzlové non plus ultra, ale přes to přese všechno musím říct, že mě Hobit bavil víc než LOTR, tak si na mě neberte vidle a pochodně. Jo a na seriálovou Středozemi se moc těším, jestli tedy bude mít blíž k Hobitovi :twisted:
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 14. září 2018
    @derfel Karakterům přece musíš vidět do obličeje, no ne :) To je klišé všude, hrdina nenosí přilbu nikdy, zato ta banda bezejmenných padouchů, které likviduje, je vždycky oplechovaná od paty až po uši, hlavně aby jim nebylo vidět do kcichtu (ty stromtroopeři v SW jsou echt příklad, akorát jsem nikdy nepochopil, proč se s tím vláčí, když to nemá žádný viditelný ochranný účinek). Když nejsou přilby od zbroje, tak mají na očích aspoň noktovizory nebo něco, co by je dehumanizovalo. :)
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @flanker.27
    (ty stromtroopeři v SW jsou echt příklad, akorát jsem nikdy nepochopil, proč se s tím vláčí, když to nemá žádný viditelný ochranný účinek).
    Asi to sem nepatří, ale lecos to vysvětluje :-D
    image

    @Joser Další věc, v níž se rozcházíme. Čím to? Nejsi náhodou klasický konzumní divák, efekty, akce, hlášky, žádné nudné budování atmosféry atd. Jak se ti líbili třetí Avengers? :-P
    A teď vážně. Nejde o LotRa a jak jej máš rád či ne. LotR a jeho charaktery byly použity jako příklad, stejně jako jsem mohl použít příklad... já nevím, třeba naprosto banální věc jako dětská knížka Děti z Bullerbynu. Je to fikce, ale dosazovat do role malých švédských dětí, dle knihy starousedlíků, je hloupost. Naštvalo by to spoustu lidí a co víc, nedávalo by to smysl. Stejně jako u adaptací mnoha jiných děl.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Myslím, že nějaký odkaz na Bodyguarda už tu byl. Náhodou jsem narazil na scénu z něj:



    Jako vypadá to hezky, ale je to taktický nesmysl. Úkolem osobního strážce není hledat střelce, ale zajistit bezpečí chráněné osoby. To mimo jiné znamená nikdy se od ní nevzdálit a dostat ji do bezpečí. Úspěch se měří přežitím chráněného, ne likvidací pachatele. Pokud je např. strážných víc, ten, který zpozoruje nebezpečí, oznámí odkud nebezpečí přichází a pouze on případně zahájí palbu, všichni ostatní kryjí chráněnou osobu a dostávají ji pryč z nebezpečné oblasti. A když je strážce jeden, tak pochopitelně tohle nepřichází v úvahu.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    @flanker.27 ako mas pravdu je to serial scena na efekt a tak. ale no oni v tom boji maju viac aut, nejake sprievodne len neviem co robili cely cas.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Edem To jsem si všiml, že tam s nimi jede druhé auto. Ale podle pravidel, pokud už by někdo měl jít po tom ostřelovači, tak někdo z toho druhého auta. Když se Robb Stark dostal za volant, tak měl ujet mimo palebné pole střelce a ne jet přímo k němu i s chráněnou osobou. Ten, co je jako osobní strážce od chráněné osoby nikdy neodchází. Když je palba, pak osobák chráněnou osobu popadne a vede do bezpeří (v tomhle případě řídí), ostatní za nimi dělají zeď svou mužnou hrudí =D, jen ten, kdo vidí střelce, může případně zahájit palbu.
    Já vím, to jsou ty hemzy od člověka, co to studoval no :)
  • Podle mě se v divadle snese lecos. Pracuje se s omezeným výběrem herců tak se snese, že třeba mladou dívku hraje silně nalíčená čtyřiátnice, která ale dokáže tu mladost zahrát.
    Na druhou stranu produkce, která si může vybírat ze statisíců herců si může diktovat, jestli chce vysokého, malého, tlustého, tenkého, jednorukého,bílého, flekatého.
    Pokud chci použít nějaký příběh ale nechci být svázaný předlohou tak napíšu "na motivy..." a hotovo - West side story není nic jiného než Romeo a Julie, film Bratříčku, kde jsi? je inspirován Odysseou a podobně.
    ------------------------------
    Jen na okraj co se snese v divadle: v roce 1899 hrála Sarah Bernhardtová Hamleta.
    A z opačné strany - pamatuju poprask z 90. let kdy české divadlo nemohlo uvést soudobou americkou hru, protože do hlavní role nesehnalo černocha. Držitelé práv nemohli pochopit, že v republice žije asi 100 černochů z toho 0 herců.

  • Hamleta
    No a Lví král je v podstatě Hamlet taky. A já musím protestovat proti tomu, že Hamleta hraje lev! Uráží mě to, myslím že v předloze byl Hamlet bílý Dán! Je to spiknutí proti bílému muži! Již nemáme žádná práva! Je to překrucování historie!
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. září 2018
    Já Lvího krále nikdy neviděl, ovšem jestli se to k Hamletovi mělo tak, jako tvrdí, že se v Ledovém království inspirovali Andersenovou Sněhovou královnou, tak myslím, že jakékoli řeči o inspiraci či dokonce adaptaci jsou stejně jen marketingový tah :twisted:
  • To byla jiná doba, to si ještě nehráli se zvraty v tom kdo je klaďas a kdo záporák. Proste klasika, závistlivý zvrácený bratr zabije bratra krále, potomek je vyhnán a až vyroste, slavně se vrací, aby ho svrhl a vrátil zemi mír a prosperitu.
  • A Romea a Julii udělali v Lvím králi 2.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Aviv Ale hodně poupravenou podobně jako Zvoník od mátky boží, i když chápu, že originální příběh by moc pro děti nebyl :twisted:
  • Lví král 2? Vážně? :D
  • sfik napsal(a):

    Lví král 2? Vážně? :D

    Neznáš? Wow...
  • AvivAviv
    upraveno 17. září 2018
    Tyrion Lannister napsal(a):

    @Aviv Ale hodně poupravenou podobně jako Zvoník od mátky boží, i když chápu, že originální příběh by moc pro děti nebyl :twisted:

    Sebevraždy by strážcum morálky spusobili mrtvici. Což by možná nebylo špatné, ale filmu by to ekonomicky uškodilo taky. Ne, ne, děckám dáme nadějné poselství, že to jde i bez toho. Ono i Willova hra má právě od pokračování v takových nepřátelstvích odradit, pretože vedú k zbytočným a hlúpym škodám.
  • upraveno 17. září 2018
    Mno, já jsem viděla Disneyho Malou mořskou vílu až jako dospělá. Překvapilo, jak je ten příběh s happy endem obyčejný. Chápu, že chtěli známou pohádku a některé verze končí štěstně - žádnou takovou verzi ale nenapsal Andersen. Bavím se představou, jaký poprask by u dětského filmu to původní vyznění způsobilo - jo, umřela a nemá duši a jestli budete zlobit, tak zůstane v očistci, vy malí smradi. Nemluvě o tom, že její zamilovanost je jednostranná, každý krok cítí jako bodnutí nožem a s princem se vydala na horský výstup. Každodápně je zajímavá představa, co Ariel dělala, když zjistila, že lidi se nerozmnožují třením :D

    Co teprve, kdyby Disney šlo do Andersenovy povídky o loňském vánočním stromku na půdě, ta mě jako malou hodně frustrovala.
  • Děcka by několik dní byla poslušná a pak zas po starým. :D
    Ono to tam fakt trocha chýba, to že život je ťažký a za trpkosť a neopätovanú lásku nemôžu len zlé čarodejnice, ktoré stačí zabiť. Uršula je úžasná diva, ale neutrálnosť pôvodnej bosorky je čosi, čo sa mi páčilo.
    Já myslím, že maje lidské tělo už by to všechno proběhlo tak nějak instinktivně a Ariel podle mně měla povahu, že by to moc neřešila a prostě šla s proudem.
    Stromčeky by sa miesto rúbania začali sadiť do črepníkov a po prerastení vysádzať do lesov. Howgh.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @sfik No jéje, je i trojka ;)
    svoa00 napsal(a):

    Mno, já jsem viděla Disneyho Malou mořskou vílu až jako dospělá. Překvapilo, jak je ten příběh s happy endem obyčejný. Chápu, že chtěli známou pohádku a některé verze končí štěstně - žádnou takovou verzi ale nenapsal Andersen. Bavím se představou, jaký poprask by u dětského filmu to původní vyznění způsobilo - jo, umřela a nemá duši a jestli budete zlobit, tak zůstane v očistci, vy malí smradi. Nemluvě o tom, že její zamilovanost je jednostranná, každý krok cítí jako bodnutí nožem a s princem se vydala na horský výstup.

    Já úplně nesnáším tu českou verzi Malé mořské víly, jako malá jsem z ní měla děsné noční můry. Zlatá Disney Ariel.
  • A já mám tu českou ráda.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Krisa To je nádherná verze, i když mě ten smutný konec taky deprimoval.
    "To ti řekl tvůj princ? To má od svého otce, to byl taky idiot." Jedna z mých nejoblíbenějších filmových hlášek :)
  • AvivAviv
    upraveno 17. září 2018
    První kámen bílý, s její dlaní srustá, druhý kámen rudý, zamyká jí ústa, třetí kámen černý, ten ji v srdci zustal, a v tom třetím kameni, sama navždy zkamení.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 17. září 2018
    Přesně, pro dětského diváka jako dělané. Nebo:

    Krása tiše vadne, ovdovělé paní
    takové to bylo smutné milování.


    Ten film vyloženě srší optimismem :twisted:
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Ono asi záleží v kolika letech to člověk vidí, třeba by se mi to teď líbilo, ale kvůli těm nočním můrám na to už nikdy koukat nechci.
  • A taky jsme se tam dozvěděli, že je snažší zavřít akademii věd, než změnit název království.
  • AvivAviv
    upraveno 17. září 2018
    Asi jo. Funguje to aj opačne. Keby som niečo, čo sa mi v detstve páčilo, videla až teraz, tak nad tím jen mávnu rukou. Ale jak hezky zatetelí, když něco, co jsem roky nemohla najít, najednou objevím a nostalgie už z toho udělá klenot.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    U mě je řada věcí, které se mi v dětství líbily a teď se na ně nedokážu dívat, třeba pro obrovskou naivitu. A jsou věci, které jsem naopak docenil až postupně. Ale ano, pár věcí se najde, které se mi hodně vryly do hlavy a ten obraz zůstává.
  • JoserJoser persona non grata
    Nechápu co tady řešíte =D Já jsem z toho prostě smutný, vždyť existuje jenom jedna rasa- lidská a ve finále by snad mělo být jedno, jakou kdo má barvu pleti. Nebo přes ní, pokud nebude jak padlý sníh neuvidíte ten film/ seriál/ cokoliv?

    Tím se obloukem vracíme k nejtřaskavější kauza letošní okurkové sezóny, kauze Ciri. Nebojte, podle posledních zpráv mohou strážci rasové čistoty fiktivních postav slézt z barikád, iluminátská propaganda se nekoná, konec světa odvrácen, běloši nevymřou! Řvoucí menšina, maskující rasismus svojí provinčností, si vyřvala svoje a vypadá to, že Ciri bude BÍLÁ, tak sláva. Ale sakra je rok 2018 a mě fakt nezajímá, jakou má člověk barvu pleti, ale jak hraje svoji roli. Nic jako diktát politické korektnosti neexistuje. Je to prostě pragmatické uvažování lidí, kteří investují obří prachy do popkultury a musí reflektovat, že svět se mění a mění se výrazně i publikum, od kterého dostávají peníze zpátky. Kdysi jste mohli všude narvat árijského Charltona Hestona a byli jste za vodou. No, tahle doba prostě skončila. Já chápu, že se vám právě po tomhle stýská, ale prostě je to pryč, můžete řvát a stěžovat si, ale bude vám to hovno platný, no i když... Nakonec právě tohle mi na tom netflixovském gestu vadí nejvíc, tahle hovězí agresivita. Výhružky a mobing. Jedno, ať někdo terorizuje nepohodlný showrunnery a herce jiné barvy pleti, nebo kreslíře, který vyplodí hraniční karikaturu. Řvoucímu terorizujícímu davu se prostě nikdy neustupuje, nikdy.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.