TV seriály

upraveno 23. ledna 2011 v Film a televize
Hra o trůny se chystá do vysílání na jaře roku 2011. Jaká bude její konkurence? Poradí si HBO s vycházející hvězdou na produkčním poli stanicí Starz a jejími projekty Spartacus, Pillars of the Earth a zejména pak fantasy Camelot? V pozadí bude jistě číhat i projekt od tvůrců Tudorovců Borgias. Nebo bude největším oříškem sesterský projekt Boardwalk Empire? Či překvapí někdo jiný?



Vím, některé seriály se časově přímo nepotkají, ale to nemůže diskuzi nijak škodit a to tu tu jde hlavně. Takže se nenechte omezovat těmihle mými žblepty. :-)
1314315317319320361

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 5. června 2018
    @Khardoom Jestli můžu za sebe, tak Tudorovci ne. Spíš, i když to přirovnání hodně drhne, Panství Downton z 18. století. Výhoda je v tom, že je to adaptace románové řady (v Británii dost populární, takže u adaptace musí autoři projevit jistou úctu), které je to celkem věrné, tzn. nevymýšlí se od série k sérii co s některými postavami, nesnaží se to šokovat ani nelogickými zvraty ani samoúčelnou brutalitou či nezřízeným sexem.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    BBC bude natáčet seriál podle trilogie Philipa Pullmana Jeho temné esence.
    V jedné z rolí James McAvoy.
    http://thewertzone.blogspot.com/2018/06/his-dark-materials-tv-series-casts.html

    HBO schválila pilot k spin-offu GoT, více v samostatném článku.
    http://www.icefire.cz/serial/stanice-hbo-objednala-pilotni-epizodu-ke-spin-offu-hry-o-truny/
  • upraveno 18. června 2018
    Dneska jsem si pustil omylem ( :D ) Déčko a tam toto:
    https://www.csfd.cz/film/616536-velke-prazdniny/prehled/
    Cca 10x25minut

    Musím říct že to na mě dost zapůsobilo - jak dětem podat události z války.. a na to pro jakou cílovku to je, se tvůrci vyloženě nebáli řešit otázky třeba kolaborantů, partyzánů atd. Kdo máte doma chrousty, můžete jim to pustit - ale bavilo to i mě a nejednou se mi zapotilo oko :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Už jsem zaznamenal, že je to prý hodně dobré.
  • @sfik Dík za tip, už jsem o tom cosi zaslechla. Pustím to obludám a uvidíme.
  • Právě sleduju tenhle seriál:

    https://www.csfd.cz/film/517880-the-alienist/prehled/

    Není to vůbec špatné. Dakota je fajn, ale tahoun je Daniel Bruhl. Hraje toho cvokaře s náběhem na cvoka fakt dobře a ty jeho oči mě vždycky dostanou :D Jeho postavu dobře vyvažuje Luke Evans, takový bezproblémový produkt vyšší společnosti, který má největší starost v tom, že by měl oženit. Upozorňuju ale, že příběh je o masových vraždách a mrzačení mrtvol chlapeckých prostitutů v devatenáctém století, takže čekejte něco ze soudku Ripper Street a Penny Dreadful.
  • @svoa00 Alienist je fakt hodně povedený. Akorat mi při něm došlo, jak ten čas letí. Pořád mám Bruhla zafixovaného jako takové mládě z filmu Good bye Lenin a on už je to docela starý chlap.
  • sledujete někdo příběh služebnice?
  • @brbr Tenhle rok je mu čtyřicet. A sakra :D
  • @p1e9t9r2 Sleduju. Druhá řada dobrá, akorát pořád mají sklony opakovat to samé o Gileadu, zvlášť na začátku série. Jako my už dávno víme, co je to za zřízení.
  • @svoa00 Jj taky se mi líbí a kolikrát mne z toho seriálu až mrazí v zádech, když si vezmu, že by ty lidi toho byli schopni. Jenom jsem nenarazil na někoho, kdo by pravidelně sledoval
  • @Nevada Ta amerika mě moc neláká :( ale třeba budu příjemně překvapen.
  • @Nevada New York koncem 19. století je už docela okoukaný, z poslední doby mě napadá Knick a Alienist (oba seriály jsou ale výborné).
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Ad Gilded Age. Já jsem na to docela zvědavá, i když nečekám, že by to dosáhlo popularity Downton Abbey.

    K Knick jsem se nedonutila, ale na Alienist se chystám, jakmile budu mít víc času.
  • strašná blbost ten Westworld
  • @DanielSvatoš Náhodou já jsem ze závěru nadšen. Takhle by mohlo vypadat i fanále celého seriálu
  • upraveno 8. července 2018
    @Nevada Noví kandidáti do Zaklínača sú veľmi zaujímaví,tak okomentujem len v skratke. :-)
    Geralt:Marcin Dorocinski by nebol zlá voľba,navyše má bonus za poľskú národnosť.Richard Armitage pre mňa bude stále Thorin a Travis Fimmel bude stále Ragnar.Najviac ma zaujal Zach McGowan,ten by bol pre mňa dokonalý Geralt.Idem pozerať Black sails,nech si ho trochu preklepnem.
    Marigold:David Tennant sa vie ksichtiť ako psychopat,takže rola Marigolda by mu išla.James Franco tiež celkom ujde,rovnako aj Dominic Cooper.
    Triss:Sem by sa hodila Emma Stone alebo Molly C.Quinn z Castlea na zabitie.Evan Rachel Wood a Christina Hendricks sú tiež celkom fajn kandidátky.
    Yennefer:Eva Green je vyvolená.Ďaleko za ňou je Gemma Arterton a ostatné.
    Ciri:Korunku získava Dafne Keen, ale na šatách jej sedí Millie Bobby Brown.
    Cahir:Adam Driver je momentálne na vrchole,ale do hry vstupuje nový zaujímavý kandidát Luke Pasqualino z Mušketierov.
    Na záver sú tu moji kandidáti na vedľajšie postavy.
    Angouleme:Elle Fanning
    Eskel:Jon Bernthal(Walking dead)
    Lambert:Nick Tarabay(Spartacus)
    Uvidíme,koho nakoniec Netflix vyberie. :-)
  • upraveno 25. června 2018
    @Janulka Mě nejvíc zaujal Aneurin Barnard jako Marigold. Má zajímavý look a klukovský šarm a jeho Richardovi III. z Bílé královny (a jeho romanci s Annou) jsem doslova fandila :D

    image
    image

    image
    image

    Ne že bych nechtěla zase vidět Marka Hamilla, ale nevím, jestli by chtěl další mentorskou roli/otcovskou figuru.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Janulka
    Najviac ma zaujal Zach McGowan,ten by bol pre mňa dokonalý Geralt.
  • upraveno 26. června 2018
    @DanielSvatoš @p1e9t9r2 Do této doby jsem se celkem Westworldu zastával, začátek druhé série mě bavil a v podstatě i celá linie s Maeve, která byla příjemně uzavřená (ač je stejně v příští sezoně pravděpodobně vzkřísí opraví).
    Každopádně ta Bernard-Dolores-Ford-Delos linie mě fakt strašným způsobem nebavila. Navíc mám pocit že kdyby to mělo normální dějovou linku, nebylo by to vůbec tak chytrý jak se to tváří... Celá ta chytrost a promyšlenost vzniká tím že to prostě někdo totálně rozstříhá na seriálový puzzle. Mnohdy už jsem se v tom ztrácel, je to i tím že jsem sledoval bez českých titulků, každopádně ty časový skoky prostě nejsou už nic zábavného, to fungovalo v první sérii, když jsme o nich víceméně nevěděli až do odhalení že Will = ManInBlack...
  • upraveno 27. června 2018
    Westworld... eh. Kromě toho, že dějově to za moc nestálo a celá druhá řada se spoléhala jenom na twisty a "twisty", tak mě šíleně iritovalo skoro každé použití akce a násilí. Snad v devadesáti procentech tam někdo vtrhnul na místo a postřílel bez ztráty kytičky partu lidí (nebo výtvorů), kteří na tom místě byli. Světlé chvilky byly ty, které tu šílenou rutinu osvěžily přístupem - japonská výprava (která bohužel neměla narativní smysl) a celá indiánská epizoda. Co je ještě horší a už jsem to tu kdysi zmiňovala - ten pokus o morální ambivalenci je v podání HBO pokaždé hrozný a vyznívá jako protilidská propaganda. Přísahám, že jestli v poslední sérii Hry o trůny bude nějaké odhalení, tak to, že Jiní jsou nadřazená rasa a celý konflikt způsobili lidi. Ve Westwordu je naprostá většina lidí bezdůvodně krutá nebo slabá/retardovaná. Druhou řadu mohlo zachránit, kdyby v ní Dolores byla konfrontovaná s tím, že většina lidí taková není, aby to otřáslo jejím nacistickým přesvědčením.
    Bohužel na základě posledního dílu série můžu říct, že přesně to se v seriálu nikdy nestane. Nejenže lidská genocida proběhne, dokonce víme, že Dolores k tomu využije jak "duši" mocných lidí, kteří v parku byli, ale i zbytek "hostitelů".


    Pokud chcete lepší seriál na podobné téma, tak doporučují spíš tohle:
    https://www.csfd.cz/film/327118-altered-carbon/prehled/
  • upraveno 27. června 2018
    @svoa00 už v první sérii jsou v seriálu lidi zobrazovaní jako brutální nadržená hovada s IQ houpacího koně, zatímco roboti jsou jakási andělská komplexní rasa na vyšší úrovni, která když jedná brutálně a násilně, protože jim to napsali do scénáře lidé nebo v rámci oprávněné msty (Dolores). Nechápu, proč Nolan tak nesnáší lidi a koho chce ohromit tím plytkým filosofováním, kterému nasadil ksicht Hopkinse. Stejně tak bylo v seriálu naprosto nerealistické a přepálené násilné debilní chování návštěvníků parku. Nedovedu si představit, jak by takoví myšlenkoví giganti vydělali dostatek peněz na návštěvu parku.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Ještě že má Nolan o poznání sympatičtějšího bratra. Aneb ten rozdíl, když jsem četl původní scénář k Interstellaru, jak ho napsal Richard, versus výsledek, za který je zodpovědný Christopher...
  • @Dreamer Tak to není jenom Nolanem, ostatní tvůrci a producenti HBO s tím taky nemají problém.

    Přísahám, že když v posledním dílu zaznělo, že lidi se nedokáží změnit, odfrkla jsem si. Ne kvůli tomu, že to zaznělo, ale že to nebylo rozporované. Jako uvědomili si scénáristi vůbec, že hostitelé se chovají podle lidských vzorců chování a žádné originální myšlenky a chování nepředvedli?

    A nebudu radši rozebírat, že jsem nepochopila, jakému účelu vůbec sloužila dějová linka Williama kromě nudného potvrzení, že je opravdu nevykupitelně zlý, a rádoby šokujícího odhalení. Dolores mu říká, že on je monstrum a ona je přece jiná?
    Ježiši, chvíli jsem se těšila, že se jí dokonce zbavíme.
  • @flanker.27 Neříkej, že původně v Interstellaru bylo lidstvo opravdu nakonec v háji. :D
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @svoa00 To ne (akorát myslím Čína :) ), ale ten děj byl hodně blbej. Resp. totálně béčkovej.
  • JoserJoser persona non grata


  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 3. července 2018
    POZOR NÁSLEDUJÍCÍ KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY PRO SERIÁL HANNIBAL
    Já bodnu trochu do vosího hnízdá (předpokládám :)) Hledal jsem nějaký seriál, který je krátký a má kvalitní závěr a skrz diskuze jsem narazil na Hannibala, o kterém jsem předtím věděl, ale dlouho mne odrazovalo, že byl poslán po třetí sérii k ledu. Ale rozhodl jsem se to nakonec risknout po chvíli váhání.
    Musím říct, že jsem ohromený doteď. Symbolismus, herectví dialogy všechno naprosto špičkové. Mads Mikkelsen doktora Hannibala Lectera ztvárnil naprosto fantasticky, líbí se mi několik rozměrů sériového kanibalistického vraha, ať už jako skladatel, milovník Dantea, psychoterapeut a nebo a to především kuchař :twisted:
    Hrozně na téhle sérii obdivuji kvalitní diaolgy, speciálně o bohu (Bůh se cítí při zabíjení lidí dobře? Cítí se mocně.) o zlu (Je zlo pouze destruktivní? Pokud je tomu tak, tak bouřka je zlá.) a celkově vyšetřování psychopatů na úrovni. Též oceňuji vynikající gastroporno, ostatně můj žaludek měl vůči tomuhle seriálau dosti schizofrení tendenci, protože najednu stranu některé scény byly opravdu nechutné (například krmení psů majitelem prasečkárny) na druhou stranu z téhle scén mi permanentně kručelo v břiše

    A závěr je prostě famózní a jsem rád, že to nepokračovalo, protože představa jak scénaristi vysvětlují to, jak přežili pád z útesu jeden s prostřeleným břichem a druhý s ránou v krku se mi pranic nezamlouvá. Stejně tak občas člověk musel chtě nechtě kroutit hlavou nad tím, co všechno se Hannibalovi nepovedlo. No a u červeného draka předpokládám, že byl zřejmě součástí dnes již legendarního komanda dvaceti dobrých mužů. Co ovšem oceňuji na závěru, že je pomalu Sherlockovštější než konec samotného Sherlocka (A tam, kde si v hlubinách zemřel ten nejnebezpečnější zločinec a nejlepší detektiv jejich generace, nevěřím že to není ze strany tvůrců potenciálně autora knihy nějaký odkaz) Líbilo se mi též, jak každá postava prošla svým vlastním vývojem, samozřejmě WIll Graham nejvíc (ten byl ostatně vždy na hraně), ale nejvíc mne překvapila Alana Bloomová (je to skutečně ta sama ženská jako na) začátku) a pak Jack Crafword, jehož přerod byl krásn vystižen v konfrontaci s Hanibalem v muzeu (Ale povězte mi Jacku, jak se budete cítit, až tu nebudu? Naživu! :D) Určitě můžu doporučit, protože ačkoliv tenhle seriál nedosahuje na mou osobní špičku Tv tvorby jako The Shield nebo Breaking Bad, tak je to pořád na hony vzdálené takovým "skvostným" počinům jako čtvrtá série Sherlocka nebo poslední série GoT. Rozhodně to musím dát někdy ještě jednou, protože spoustu věcí člověk napoprvé nepochytí (dělali ostatně tuším autoři Twin Peaks. A po vidění tohohle sérialu jsem přesvědčen (ostatně jako sám Sapkwoski), že Mikelsen by byl úžasný geralt


    Ještě dva meče a bude to perfektní. S Euronem to nevyšlo, tak aspoň Řezník z Blavikenu vyjít musí :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.