Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1355356358360361394

Komentáře

• @Tyrion Lannister No počkej Cameo role... jak chceš nechat Ironmana Spidyho a ostatní cestovat na jiné planety? Bifrost už neexistuje, takže tohle bude asi jejich hlavní význam ve filmu. Navíc v traileru Strange se Starlordem dost kooperují :) Navíc u takovéhleho konfliktu by cameo asi moc nestačilo, Drax furt mluví o tom jak Thanose sundá, tak by mohl Thanos sundat jeho ;) :D Stejně nevím jestli chci GoG3, spíš ne, radši je pozabíjet... :dance:
  • Tak co říkáte na infinity war :D docela překvapilo

dost úmrtí, některé fakt povedené a podkreslené pěknou hudbou
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    @p1e9t9r2 Tipuju,
    že jak ve dvojce Thanose porazí, tak díky kamenu času pak zase většinu z nich oživí.
  • upraveno 27. dubna 2018
    Nevím, možná měli ty postavy fakt zabít, jako třeba pana H na začátku, a jelikož jsou jasná pokračování dalších filmů, jako BP2 tak je jasné že zelený kámen bude zpět ve hře, trochu to kazí tu šokantnost a překvapení a napětí...

Nechci sem psát žádný spoilery ani pod funkcí spoiler, ale líbil se mi nejvíc Doctor Strange, ale logicky žejo, když je to nejlepší postava v těch filmech :D Nevadilo mi ani to roztrhání Avengerů do skupinek, protože to dávalo smysl, akce, efekty, Thanos, Captain, Nebula Spiderman, Thor, trpaslík, aplikace oční bulvy, Bucky - to vše bych podtrhl. Zajímalo by mě jestli Shuri nic nestihla nebo jestli pan V může být nějak uploadován do nového těla či opraveného těla...

Těším se na diskuzi zde, až tu vypukne, nechci být první :D Každopádně peníze za ticket stály za to! Nejlepší Avengers - určitě, nejlepší Marvelovka, dost možná - to jsem se ještě nerozhodl. Druhý díl to může celý potopit jestli z toho udělaj čistokrevnou časovku...

Btw. fakt nechápu jak to že tam narvali tolik postav a i tak to je super film...

Edit.:
    Navíc všechno jede podle Strangeova plánu, který viděl to jedno vítězství... takže mu to dal naprosto záměrně

Edit2:
    Trochu měl zklamal Black order, krom Black Mawa a té rohaté čubky... ale to už tam víc rozvést asi nešlo...

• upraveno 27. dubna 2018
    Ještě nadhodím otázku ohledně vašich kvalifikovaných odhadů - kolik si Infinity War odnese z kin..?
  • SagartSagart Amo ergo sum
    Film jsem neviděl a snad si i dovedu přiznat, že zřejmě bude lepší, než ten obvyklý marvelovský patos. Ale jeho hodnocení jsou trochu nadnesená. Chápu, že v době premiéry jej hodnotí ponejprv každý MCU hard fan, ale i jim by snad mělo přijít ostré, že takový film překonal spoustu jiných kvalitních filmů na CSFD a co se teď koukám, má krásné páté místo. Nejlepší film od Marvelu možná, ale aby to bylo lepší než skvostné snímky jako třeba Se7en, Kmotr, nebo Mlčení jehňátek pro příklad. Jistě, hodnocení postupně klesne, ale i tak. Když to srovnám s za mě nejlepším filmem od Marvelu Howardem the Duckem Black Pantherem, který má na ČSFD pouhých 74%, zatímco třetí Avengers si momentálně udržují 93% přijde mi to hloupé. Ale to spíš asi lituji toho, že mají lidé jiný vkus než já :-k
  • @Sagart jo aha. Fakt chceme brat csfd jakkoliv vazne? To nema s relevantnim hodnocenim nic spolecneho a nikdy nemelo, viz Shawshank
  • @sfik Dádám tomu tak 1,25 miliard :D možná i trochu víc
    @sfik Shawshank není nejlepší, to ale neznamená, že si nezaslouží být mezi prvními.
    Shawshank si první místo zaslouží!

Přemýšlím, jestli k Avengers/Marvelu nezaložit samostatné vlákno, abychom nemuseli pořád psát do a číst ze spoiler tagů.
  • Asi jo, u SW se samostatný vlákno celkem vyplatí, obzvlášť když má Tyrion ambici spisovat své nekonečné polemiky :D

A na Shawshank mám svůj názor, ten film šel fakt mimo mě.
  • Jako taky jeho hodnocení nechápu, film mne nesedl, ale říkal jsem si že nebudu hodnotit něco co se mi nelíbilo :D takže na csfd ode mne hodnocení nemá. Myslím, že pokud se mi něco nelíbí a není to můj šálek žánru ... atd nebudu to kazit zbytku :D
  • Doporučuji film - Ztratili jsme Stalina. To že to zakázali v Rusku je nejlepší reklama na to, to vidět. Ještě nikdy se u mne tak rychle nestřídali záchvaty smíchu a mražení. Divná doba, divný stát...
    A hraje tam jeden herec z Monty Pythonů....

https://www.csfd.cz/film/441489-ztratili-jsme-stalina/prehled/
    Tam je obsazení celkově skvělé. Vévodí Buscemi coby Chruščov a Isaacs (byť záměrně teatrálně přehrávající) jako Žukov.
  • Michael Palin byl taky super... Ale Isaacs mile překvapil to je pravda :-)
  • Tak Buscemiho gumovej ksicht dokáže zahrát naprosto cokoliv :) Musím si to pustit znovu, poprvé jsem se dost nasmál .. Russian cubs, armenian cubs, lithuanian cubs... :D
    NTV... (na tohle už jsem moc stará)

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Tak to teda fuj kolalokově limonádě. Strašný. Ani trailer jsem nedokázal dokoukat.
  • @Nevada zlatej Artuš :-D
    Dreamer napsal(a):

@Nevada zlatej Artuš :-D

Ano, to jsi přesně jmenovala film, který mě hned napadl, že to vypadá úplně stejně (strašně) :twisted:
    upraveno 4. května 2018
    Tak jsem viděl Tiché místo, prý nejlepší horor roku. No, cca první hodina byla velmi solidní, ale ten konec by se hodil někam do Mars útočí. A zase jste tam museli rvát ten už vážně opruzující feminismus v té podobě, že otec se sice může hrdinně obětovat, to je dovoleno, ale nedej sufražetka, aby to náhodou byl on, kdo rodinu ubrání a zachrání.
    @Nevada Tak prvních pět sekund se mi to líbilo... ale pak jsem začal cítit to samé co u traileru na Artuše. Celkem by mě zajímalo, co tímto stylem filmů tvůrci sledují.

Jako Artuše nebyl nejhorší. Tedy, blbost to byla, multikulturní Anglie, gangsteři, vyžehlení vikingové apod. Ale některé scény emocionálně skutečně fungovaly a Juda Lawa jsem zde upřímně obdivoval (tedy jako herce). Musí se to samozřejmě brát jako hodně hard fantasy, není to nic co se bude líbit zatvrzelému fanoušku historie. Kdyby režisér vynechal veškeré to machýrkovaní, všechny ty zápletky typu okradená děvka etc. a zaměřil se víc na atmosféru a na svět, dopadlo by to mnohem líp.

A tento Robin Hood dosti připomíná další kapitolu tohoto nikdy nevzniklého Arthurversa. Co nadělí Britům příště? Co třeba Macbeth v tomto podání? Kam by se pak hrabala sedmá série Hry o trůny? :-k
  • Produkce RH už asi běžela když šel do kin Artuš, jinak by do toho asi nešli :D
    Trailer jsem nevydržel, ačkoliv z Artuše jsem znechucen nebyl, možná je to proto že Artuše považuju za legendu (kterou nemám navíc moc rád = ať si s ní dělaj co chtěj), ale Robina Hooda mám rád dost. Škoda že Ridley už není žádnej mládenec, protože Kingdom of heaven a jeho Robin Hood jsou historický filmy, byť nepřesné, a ne zdaleka dokonalý, tak je to pořád lepší než toto.. (Scottovu egyptskou pohádku nepočítám, ale to spíš protože Bible než cokoliv jiného).
    Nejspíš té otázky budu litovat, ale co je/mělo být Arthurversum?
    Nevada napsal(a):

Nejspíš té otázky budu litovat, ale co je/mělo být Arthurversum?

Guy Ritchey zpočátku plánoval dalších pět filmů o ostatních rytířích a legendách Kulatého stolu :-D Doufám že lituješ :twisted:
    Pokud by někdo dostal chuť na válečný film, můžu doporučit finský kus Neznámý voják. Realistické, naprosto bez patosu a vlastenčení, přitom zcela profesionální filmařské řemeslo.
    @Sagart
    Lituju. Teď se budu bát, že mu na to někdo v budoucnu opravdu prachy dá. Kdyby radši konečně natočili opravdu dobrý, "klasický", historický velkofilm...
    Ehm,
  • upraveno 10. května 2018
    @Nevada No nevim. V poslední době mám na trailery na filmy názor. Buď to bude pecka a nebo totální sračka nic mezi tim. =D :wall:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.