Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize

Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.

Dobrá kvalita obrazu.

Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.

Efektní vizuální podívaná.

Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.

Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:

1357358360362363394

Komentáře

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Chtěl bych tímhle komentářem poděkovat uživateli @flanker.27 za doporučení čtyřdilného dokumentu Velká francouzská revoluce https://www.csfd.cz/film/14244-francouzska-revoluce/diskuze/
    Připravoval jsem se na zkoušky na FF UK Historie a protože jsem zastáncem pestrého učení, chtěl jsem něco z čeho se něco, co bude historický přesné, ale zároveň se z toho něco dozvím. A proto jsem se podíval na flankerovi komentáře na csfd a zaujala mne právě Francouzská revoluce a komentář k ní.
    Dokument je naprosto fantastický, předně oceňuji výborný casting, především Jane Seymourovou jako Marii Antoinnettu a pak Sama Neilla jako La Fayatte. Nikde jinde jsem neviděl tak bolestivě pravdivé vykreslenou davovou psychologii a jak vlastně je příšerné, když lidé popadnou do ruky vidle s pochodněmi.
    Stejně tak ale byl ukázán obrovský kontrast mezi šlechtou a dvorem. Líbili se mi naučné dialogy mezi francouzským dauphinem a jeho vychovatelem, kdy mu kladl otázky jako: "Co je to třetí stav? Tohle je La Fayatte?"
    Velkolepé bitvy, věrné kulisy a inteligentně napsané dialogy (GoT by se mohl učit). Když revoluce začala požírat vlastní děti, tak nejvíce mi bylo líto Robespierra, který dodnes zůstává velmi nepochopen, ačkoliv to byl muž, který jako jeden z mála neuhýbal ze svých názorů a snažil se dělat, co považoval za správné až do hořkého konce. A závěrečná Dantonova řeč je prostě mistrovské dílo:
    Nebylo by žádné revoluce nebýt mne. A nebylo by republiky nebýt mne. Mne nikdo A nemusí vléct násilím na smrt. Ti, kdo přijdou po nás, se budou ptát, jací že lidé jsme byli. Ať mohou věřit, že jsme byli lepší, než ti které jsme smetli. Vím, že nás pošlete na smrt. Znám tento soud, sám jsem ho vytvořil. A vyprošuji si za to odpouštění od boha a od lidí. I když nebyl míněn jako nástroj hrůzovlády, ale naopak jako poslední prostředek proti rozpoutanému šílenství strachu, brutality a nenávistí. Místo toho se zvrhl ve vraha svědomí. Nechť naši potomci vědí, že já Danton jsem toto nezamýšlel. A jestliže se zde teď hájím, pak chci chránit to, oč jsme usilovali nebo spíš čeho jsme dosáhli. A nejenom svůj život. Zlomili jsme navždy tyranii výsad. Učinili jsme konec křivdám, které po staletí pokořovali náš lid. Zrušili jsme monopol bohatství a rodu na všechny významné úřady ve státě, i v církvi a v armádě na každý pramínek a přítok tohoto skvělého organismu francouzského státu. A prohlásili jsme toho nejubožejšího za rovno tomu největšímu v zemi. Vybojovali jsme si svobodu a dali ji i otrokům a odkazujeme světu, aby přišel a stavěl na naději, kterou jsme my zrodili. To je víc než vítězství v bitvě víc, než šavle děla a všechny ty útočící armády v Evropě. To je inspirace pro touhu a sen všech lidí na celém světě. Je to výkřik svobody, který už nikdy neutichne. Naše životy nebyly promarněný v této službě
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    @Tyrion Lannister Děkuji, děkuji :)
    Mimochodem, pokud je libo ještě trochu "revoluční nálady", doporučuji skvělou českou TV inscenaci podle hry Romaina Rollanda Vlci. Příběh je sice fiktivní,a le založený na skutečných událostech a hodně vypovídá o atmosféře vládnoucí ve Francii stižené revolučními náladami, a tím pádem i neustálou nedůvěrou a podezíráním ze zrady. Je to i na youtube, ta hodina za to stojí:

  • Záporák bude asi zase nudnej, ale to vůbec neva :D


    jůůůůů
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Kdo by řešil záporáka, když je tam Bezzubka :oops:
  • @Krisa Přesně to jsem měl na mysli :D
  • Ale kde jsou dvojčata, Snotlout a ten tlustej a jejich draci (?)
  • @sfik Jakej záporák? Žádnýho jsem si nevšimla, ale....Bezzubka a jeho namlouvací tanečky, to je to, o co tu běží :-D
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @Monte Karstark Tak Dvojčata vypadají luxusně!
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...


  • JoserJoser persona non grata
    hmm







  • JoserJoser persona non grata
    upraveno 11. července 2018







  • JoserJoser persona non grata



  • @Aviv Věřím tomu asi jako jakémukoliv dalšímu DC filmu :D
  • Mininálne by mohlo byť zaujímavé s čím novým prídu, keď teraz tak experimentujú.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Jestli máte chuť na takřka dokonalý komorní thriller, tak můžu doporučit Tísňové volání: https://www.csfd.cz/film/585890-tisnove-volani/komentare/
    Dvě místnosti, jeden herec (ostatní jsou jen křoví nebo hlasy v telefonu) a výborně napsaný scénář.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Jo, to mám v hledáčku taky. Dík za echo, že to stojí za pozornost. Takové filmy mám ráda.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Není zač.
  • JoserJoser persona non grata
    Tohle bude boží. Sci-fi komedie režírovaná týpkem z The Coup (rudý rap...), Malcolm X potkává Vlka z Wallstreetu!


  • JoserJoser persona non grata
    Tísňové volání mohu jenom doporučit, stejně tak doporučuji Střídavou péči https://www.csfd.cz/film/509527-stridava-pece/prehled/ nepříjemně obepínající film ústící do strašidelného psychoteroru, navíc je to skvělá prevence. Oba filmy u mne za 10/10
  • JoserJoser persona non grata
    Středověký heist s cool lukostřelbou a fajn herci? Proč ne.


    Něco se to snaží říct o uctívačích kultu smrti
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    DC vrací úder... (Marvel se nepřestává otřásat smíchy.)



  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Nevada Cosplayer ze sirotčince, nebo Khal Drogo co mluví s rybama :-k
    Ah, Batman by nebyl? :-s
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    Jako jsem na téhle planetě asi jediný, komu se alespoň trochu líbila nová Godzilla a já prostě chci vidět živou, tříhlavou saň jako vystřiženou z Targaryenské zástavy a toho přerostlého motýla taky.
  • @Monte Karstark nějak nechápu ten plán na záchranu planety, ale líbí se mi to :-D
  • Jo, příšerky hezké.
  • @Nevada Ten Shazam mi přijde takovej dětinsky přiblblej že se mě to asi bude líbit, každopádně do toho dark univerza to asi moc nezapadá.. No a Aquaman.. I Sharknado mě láká víc.
  • Tak já jsem asi divná, mne sa ten oceánsky vizuál páčil, ikeď mám pochybnosti o príbehu.
  • JoserJoser persona non grata
    @Nevada
    No krásný omalovánky, oboje. Momoa vypadá jako tupej dřevák, Amber Heard v nepadnoucím sexistickém kostýmečku.... To i ten infantilní Shazam na mě dělá lepší dojem.

    @Monte Karstark
    Ne nejsi, Edwardsova Godzilla je pro mě jeden z nejoriginálnějších a nejlepších blockbusterů poslední dekády (ostatně mé pocity z filmu dokonale vystihuje Kamil Fila zde https://www.respekt.cz/delnici-kultury/godzilla-jako-trenazer-bezvyznamnosti-a-ztraty-iluzi), pochybnosti o dvojce sice přetrvávají, ale až do premiéry se mohu utěšovat perfektním trailerem.

    A protože posledním významným trailerem Comic Conu jsou druhá Fantastická zvířata a ještě zde není, tak ho rovnou nahodím.

    Z jedničky si pamatuju jenom, jak moc byla špatná, ale tohle je zatím velmi dobré
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.