Různé filmy
Včera jsem shlédl Zlatý kompas a musím povedať, že sa mi to páčilo.
Dobrá kvalita obrazu.
Zajímaví herci (Eva Green! s dětským hlasem) a jejich výrazné výkony.
Efektní vizuální podívaná.
Četl jsem i knihu (jen první díl) a s filmovou adaptací jsem velmi spokojen.
Kdybyste žili v tom světě, jakého byste asi měli daemona? :wink:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Těším se na diskuzi zde, až tu vypukne, nechci být první :D Každopádně peníze za ticket stály za to! Nejlepší Avengers - určitě, nejlepší Marvelovka, dost možná - to jsem se ještě nerozhodl. Druhý díl to může celý potopit jestli z toho udělaj čistokrevnou časovku...
Btw. fakt nechápu jak to že tam narvali tolik postav a i tak to je super film...
Edit.:
Edit2:
Howardem the DuckemBlack Pantherem, který má na ČSFD pouhých 74%, zatímco třetí Avengers si momentálně udržují 93% přijde mi to hloupé. Ale to spíš asi lituji toho, že mají lidé jiný vkus než já :-kPřemýšlím, jestli k Avengers/Marvelu nezaložit samostatné vlákno, abychom nemuseli pořád psát do a číst ze spoiler tagů.
A na Shawshank mám svůj názor, ten film šel fakt mimo mě.
A hraje tam jeden herec z Monty Pythonů....
https://www.csfd.cz/film/441489-ztratili-jsme-stalina/prehled/
https://www.kinobox.cz/clanek/11024-kultovni-killer-se-docka-remaku-john-woo
Jako Artuše nebyl nejhorší. Tedy, blbost to byla, multikulturní Anglie, gangsteři, vyžehlení vikingové apod. Ale některé scény emocionálně skutečně fungovaly a Juda Lawa jsem zde upřímně obdivoval (tedy jako herce). Musí se to samozřejmě brát jako hodně hard fantasy, není to nic co se bude líbit zatvrzelému fanoušku historie. Kdyby režisér vynechal veškeré to machýrkovaní, všechny ty zápletky typu okradená děvka etc. a zaměřil se víc na atmosféru a na svět, dopadlo by to mnohem líp.
A tento Robin Hood dosti připomíná další kapitolu tohoto nikdy nevzniklého Arthurversa. Co nadělí Britům příště? Co třeba Macbeth v tomto podání? Kam by se pak hrabala sedmá série Hry o trůny? :-k
Trailer jsem nevydržel, ačkoliv z Artuše jsem znechucen nebyl, možná je to proto že Artuše považuju za legendu (kterou nemám navíc moc rád = ať si s ní dělaj co chtěj), ale Robina Hooda mám rád dost. Škoda že Ridley už není žádnej mládenec, protože Kingdom of heaven a jeho Robin Hood jsou historický filmy, byť nepřesné, a ne zdaleka dokonalý, tak je to pořád lepší než toto.. (Scottovu egyptskou pohádku nepočítám, ale to spíš protože Bible než cokoliv jiného).
Lituju. Teď se budu bát, že mu na to někdo v budoucnu opravdu prachy dá. Kdyby radši konečně natočili opravdu dobrý, "klasický", historický velkofilm...