Kecáliště
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Na tom niečo bude. A ešte by som povedala, že to nerozvíja schopnosť improvizovať a fungovať vo väčšom kolektíve. Na sociálnej sieti máš čas to skomponovať a všetko a si sám, tí ľudia sú ďaleko od teba. Príď do plnej miestnosti a môže sa stať, že budeš zaskočený. Introverti sú podľa mňa voči tomu zraniteľnejší.
Zažili ste aj to, že po trebars dlhej absencii kontaktu tvárou v tvár ste v spoločnosti mali problém rozoznať zvuk? Akože počujete ľudí, ale rozlíšiť slová je problém. Viem, že existuje čosi ako ľahšia porucha, kedy to má človek bez ohľadu na čas strávený mimo a v spoločnosti - že je veľmi citlivý na zvuky, ale rozoznávanie reči tak úplne nefunguje. Ale zaujímalo by ma, či podobný krátkodobý efekt nevyvoláva aj izolácia.
Hej, toto preberanie je pre ľudí typické. Myslím, že pre cicavcov/spoločenské druhy celkovo. Tiež mám pár giest, ktoré som si takto osvojila.
Už pár rokov s tým systémom flirtujem. Veľa testov je dosť zjednodušených, či otázky nemajú práve najlepšie sformulované a idú po písmenkovej dichotómii, taktiež typy priradené osobnostiam a fiktívnym postavám, tam je to také všelijaké, koľko krát si jednotlivé weby protirečia. Mne prišlo omnoho lepšie ponoriť sa hlbšie, do základov systému - Jungových kognitívnych funkcií (Fi/Fe, Ti/Te, Ni/Ne, Si/Se). A odtiaľ som nadviazala na Socionics, ale v tom sa až tak dobre nevyznám, skôr mám odtiaľ niečo vypožičané. Veľa ľudí to ešte kombinuje s Enneagramom a to je tiež celkom komplexná vecička. Kopec času som strávila čítaním vecí na StellarMaze, ale teraz je už prakticky všetko starling - človek si musí zaplatiť vstup.
U seba si nie som istá svojím typom. Rôzne testy mi dali rozdielne výsledky, pričom hodnoty polarít (F/T, I/E...) boli dosť podobné. Taktiež test kognitívnych funkcií dopadol zábavne. A introspekcia ma doviedla k odpovedi, že neviem rozoznať, čo je moje jadro a čo sú moje nálady a krátkodobé postoje. Potom je tu spor, či človek môže fundamentálne zmeniť svoj typ, alebo sa len posunúť na škále rozvíjaním nejakej funkcie, či pod vplyvom stresu.
Najistejšie je asi INFP, ale mohlo by to byť aj INTP, INFJ, ENFP. Raz som dostala aj ENFJ a ESTP a ISFP.
Kam by ste ma zaradili vy?
Pokud jde o neverbální komunikaci, tak to rozhodně není jenom o výrazu. Introverti sice nemají každou chvíli jiný výraz tváře, ale neverbálně pořád komunikují hodně. Uvolněná pozice těla, gesta rukou a jejich frekvence... Dokonce i to, že člověk nic neříká, je vlastně součást neverbální komunikace.
MYSL
Extravertní 55%
Introvertní 45%
ENERGIE
Vizionářský 88%
Realistický 12%
POVAHA
Logický 48%
Empatický 52%
TAKTIKA
Plánování 33%
Hledání 67%