Kecáliště

upraveno 29. června 2011 v Rozličný pokec
Přenesli jste se v určité diskuzi extrémně daleko od tématu? Nevíte co s tím? Nechce se vám kvůli nějaké malichernosti zakládat nový topic. Sem s tím!!! Multi-tematický topič na cokoliv....
1504505507509510581

Komentáře

  • upraveno 14. prosince 2017
    @Krisa by mě zajímalo, jak si představují tu strašlivou zátěž pro imunitní systém, hned při porodu na mimino zaútočí miliony mikroorganismů, to jako není zátěž, protože to je přírodní, tedy dobré? :D Stejně tak mi vstávají vlasy hrůzou na hlavě, když nějaký rodič prohlásí, že raději nechá mimino projít spalničkama, aby mělo kvalitní přirozenou imunitu.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Dreamer Tak ono je po porodu to dítě ještě chvilku chráněno mázkem (takové to ošklivé svinstvo), ale stejně to musí být děsná prda pro organismus, takže když už přežije tohle...
  • Já jsem nechtěla, aby to vyznělo tak bubácky, chtěla jsem to pro zajímavost doplnit.
    Jasně, že pořádná osvěta chybí, asi jsou na těch odpovědných místech dinosauři, co to neumí udělat sexy.
    Já bych před ty rodiče postavila tu úmrtnost před očkováním. Nechceš včeličku pro mimi? Takže 1:100 ze dostane tohleto, 1:50 ze tamto, ... Ale aby to pak nevypadalo jako ta besip videa
    Jedna mudr bojovnice proti ockovani ma argument, ze mame dnes lepsi hygienu a vyzivu, jenze na to se spalnicky neptaj, stejne jdou vzduchem, staci jet stejnou tramvaji s nakazenym.
    Na druhou stranu mame starsi matky s horsim zivotnim stylem. Takze kdyz tricitka kourici od patnacti bude mit nejaky problem s ditetem, nesvadela bych to na jednu injekci.
    A na skole nam vypraveli o starych vakcinach, co dostavali nasi rodice neco i my, a ty byly navrzeny drsnejsi, ted to maj mimca vyladeny, abyto nebylo zbytecne vostry,ale ucinny.
    Treba muj muz prodelal jako bejby priusnice a pak mel zanet slinivky a tchyne mi vypravela, jaky je to blby srani s tema priusnicema samotnyma a pak jeste ty mesice s dietou.

    Pan ridic sanitky me taky vzal za srdce..
  • Ted koukam, ze jsem si vylila srdce, pardon za takovou palbu...ale kdyz to v praci pravidelne resim, tak jsem toho plna
  • V poho. Na to tu táto téma je.
  • @Jitka úplně tomu rozumím, mě to vytáčí stejně a to se s takovýma lidma nepotkávám denně, jen občas.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Jitka To je naprosto v pořádku a chápu to, když jsem se v práci setkala s blbcem, tak jsem měla chuť mlátit hlavou a vylévat si srdéčko všude, kde by byla i mikrošance, že by si toho někdo všiml :P.

    A mimochodem, co jako chceš říci tou třicítkou??????? (1 otazník nestačí :D )
  • upraveno 15. prosince 2017
    :-D naštěstí to očkování řeším jen občas, ale zatím se mi vždycky dařilo očkování hájit, ale myslím, že ty militantní matky stejně nemají potřebu se radit (pro doplnění pracuju v rakousku v lékárně).

    Třicítkou jsem myslela: Pořád se pátrá co doopravdy způsobuje autismus, protože těch dětí je opravdu víc než dřív (řekněme 30 a více let zpátky). Takže se hledají faktory, které to mohou vyvolávat, např. rozdíly v životním stylu. Tou třicítkou jsem chtěla ve zkratce vystihnout, že v současnosti se ženy stávají matkami ve vyšším věku a mají horší životní styl. Takže třeba 15 lety kouření si mohou poškodit kvalitu vajíček, způsobit chybu v DNA a potomek může mít problém. Ale snažší je to svést na několik jednorázových injekcí, než si přiznat, že si matka léta systematicky ničila svůj genetickej materiál.
  • @Jitka nepřibylo dětí s autismem taky v důsledku lepších diagnostických metod? To spektrum autistických poruch bude opravdu hodně široké od extrémních případů až po ty lehčí, které asi mohou celkem v pohodě fungovat v běžné společnosti, přesto přispívají ke zvýšení statistik. Jinak souhlas, vyšší věk matek (možná i otců?) bude mít nejspíš vliv a genetické dispozice nejspíš taky. Očkování se asi zrovna i trefuje zrovna do toho věku, kdy lze autismus diagnostikovat, takže je to jednoduchý obětní beránek.
  • No jasne lepsi diagnostika taky, driv to dite s lehkou poruchou bylo proste blby, zlobivy nebo nezvladatelny. Mas pravdu
  • To je pravda, ale aj ja registrujem nárast porúch a to aj takých, čo by bolo ťažké zviesť na neposlušnosť. Myslím, že je to jedno s druhým. Zdokonalená a občas pre výhody využívaná diagnostika zvyšuje počet registrovaných prípadov, ale tých prípadov aj pribudlo, akurát to občas vďaka tej diagnostike vyzerá, že ich pribudlo viac, než ich pribudlo fakt.
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    Tak ono taky se podaří zachránit stále více předčasněji narozené děti, kde je to riziko nějakého problému prostě větší, než u donošených.
  • @Krisa může to být i různými vlivy z životního prostředí, každopádně hliníkem z očkování dle dosavadních výsledků velice pravděpodobně ne-e :D
  • Krásný svátky celé zdejší komunitě a prožijte je pokud možno v klidu a míru :)
  • Dík, tobě taky. Pripájam sa ku gratulácii. Nech je stresu čo najmenej a vrúcnosti a kúzelnej atmosféry čo najviac. Nech vás ozdobené stromčeky napĺňajú radosťou a zbližujú.
  • Sice trošku se zpožděním, ale děkuji a přidávám se s přáním báječných Vánoc všem ;-)
    @sfik @Aviv
  • Šťastný Nový Rok Taky!!!
  • Štastný Nový rok a doufám, že už jste překonali kocovinu :D Tenhle rok snad přivanou i ty zimní vichry.
  • image
    bez kocoviny :D
  • @DanielSvatoš Však proč ne, stejně je to jenom organizovaná zábava.

    Moje ráno sice nevypadalo takhle

    image

    ale bylo trochu ve stylu "radši na mě nemluvte"

    image
  • Také se připojuji s přáním všeho nejlepšího do nového roku.
  • @svoa00 tak já nějakou dobu už nepiju a jsem navíc línej někam chodit :D
  • Taky přeju fajn vstup do nového roku :)
    Každopádně takový poznatek. Po dlouhé době jsem nikde nebyl, a ležel jsem s oteklým krkem a angínou na střídačku v ložnici s notebookem (smutné) nebo u telky v obýváku s přísunem chlebíčků (taky smutné) a ... a já se vůbec nedivim že lidi poslední den v roce tak moc chlastají. Když na jedničce začal pořad s Martinem Dejdarem který zpíval známé songy Waldy Matušky, šel jsem opět raději k tomu laptopu. Doufám že už něco jako Silvestr doma nezažiju. Radši volím to delirium a novoroční kocovinové utrpení.
  • @sfik Měls jít spát, to je nejlepší!
    Silvestry nemám ráda, občas chodím spát rebelsky ve 23:45 :twisted:
    Šťastný letošek všem!
  • https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/459387-slovaci-jsou-na-svuj-stat-stale-pysnejsi.html

    Je to hezké a Slováci určitě mají být na co hrdí, ale ty kecy o znovuspojení v Unii jsou pakárna - Unie je prostě o vyjednávací síle a zaplaťpámbu za Visegradskádskou čtyřku. Zajímala by mě upřímná odpověď Klause a Mečiara na to, proč se rozpadla federace, protože žádná velká vůle lidu v tom nebyla. Ekonomicky a politicky to bylo mizerné rozhodnutí a Československo bylo IMO jedna z mála federací, která mohla fungovat podobně jako Británie (nedokonale, ale mohla fungovat).
  • svoa00 napsal(a):

    https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/459387-slovaci-jsou-na-svuj-stat-stale-pysnejsi.html

    Je to hezké a Slováci určitě mají být na co hrdí, ale ty kecy o znovuspojení v Unii jsou pakárna - Unie je prostě o vyjednávací síle a zaplaťpámbu za Visegradskádskou čtyřku. Zajímala by mě upřímná odpověď Klause a Mečiara na to, proč se rozpadla federace, protože žádná velká vůle lidu v tom nebyla. Ekonomicky a politicky to bylo mizerné rozhodnutí a Československo bylo IMO jedna z mála federací, která mohla fungovat podobně jako Británie (nedokonale, ale mohla fungovat).

    No jo, v Unii je to jen taková spolupráce cez zuby, V4 sa mi pozdáva viac.
    Jelikož jsem to nezažila, mohla bys trocha rozvést proč bylo rozdělení ekonomicky i politicky špatná volba?
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    Já, ježto to pamatuju, si zpětně myslím, že se v té chvíli nic jiného dělat nedalo, tedy pokud vztahy Čechů a Slováků měly zůstat na normální úrovni. Od doby rozdělení jsou vztahy Česko-Slovensko podstatně lepší, už opadla vlna iracionálních emocí, které se projevovaly mimo jiné neustálými hádkami o název státu (vždyť název Česko-Slovenská federativní republika nevydržel ani měsíc a musel se pro neustálé držkování změnit na Česká a Slovenská...). A pak, když si Slováci náhle a bez jakékoli konzultace vyhlásili v půlce roku 92 vlastní ústavu, už to prakticky šlo jedině dvěma způsoby - buď silově udržet (tzn. pochytat a zavřít slovenské představitele za rozvracení republiky, zavést nucenou správu, posílit vojenskou přítomnost a tak dále) a nebo přijmout věci tak, jak se mají.
    Jestli to ekonomicky bylo neprospěšné? Asi ano, ale vlastností lidí je, že se racionálně chovají jen zřídka.
  • @Aviv Tak částečně to za mě už řekl flanker. Rozdělit větší celek na dva menší nikdy ekonomicky nepomohlo, Československo bylo zavedená značka a v devadesátých letech české a slovenské podniky vyklidily trhy, kde se v době komunismus etablovaly. Česko v devadesátých letech prošlo drsnou ekonomickou etapou, některá tradiční odvětví průmyslu zmizela nebo výrazně oslabila. Slovensko na tom bylo ještě hůř (a proto můžou být Slováci právem hrdí na dnešní ekonomickou úroveň a hospodářský růst). Politicky - znova, Československo byla etablovaná značka a českoslovenští politici měli větší vyjednávací sílu než dnešní zástupci dvou menších celků. Ale jak říkal flanker, ta touha po národních státu byla tehdy velká (což neříkám z vlastní zkušenosti, bylo mi tehdy osm let). Pozitivní na rozdělení federace je hlavně to, že vztahy jsou teď opravdu lepší (když pomineme věčné upozorňování, jak Češi přestávají rozumět slovenštině a naopak - vzhledem k podobnosti jazyků mi to přijde úsměvné, i když dřív se samozřejmě Čech a Slovák, když spolu mluvili, nemuseli tak soustředit, aby hned pochopili, co ten druhý říká). Stejně tak má Česko daleko lepší vztahy s Německem, když se neřeší otázky německé národnostní menšiny a jejích práv - i takhle divně svět funguje, jsou exmanželé, kteří se k sobě po rozvodu konečně začnou chovat líp.
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    Tak nam islo o dlhodobe hladisko. Nepacilo sa nam to, ze sme boli vo vasom podruci, v tej dobe sa nam zdalo, ze v spolocnom state sme sa nemohli poriadne presadit. No a teraz, ked prideme do CR tak sa nam u vas dari lepsie.
  • AchileusAchileus Jsem příslušník Pražské kavárny
    Tak co, už máte vybráno koho bude volit?

    Za mě Drahoš, je v tom kus pragmatismu, protože si myslím, že má největší šanci poslat Zemana znovu na Vysočinu.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.