Hra o trůny 1x01 - Zima se blíží

upraveno 18. května 2011 v 1. řada
«13456789

Komentáře

• upraveno 18. dubna 2011
    Už by mělo být opraveno, dal jsem vám přihlášeným právo hlasovat, tak si toho važte :-) Klidně si to zkuste, můžete to pak vzít zpátky.
    Ještě teda uvažuju o stupnici, nejlepší by byly asi procenta, ale nechce se mi každý týden vypisovat 10 položek, tak jsem zvolil tohle CSFDácký - ještě mi tam teda chybí asi odpad... :-)
    No, to bys (vzhledem k tomu, že tohle je fan stránka) mohl hlasování "odpad" spojit rovnou s automatickým banem. :-D :-D
    No taky jsem se v té titulkové sekvenci těšil na havrana :-( Jako účel to plní stejný, ale chybí tomu správná atmosféra (ozubený kolečka jsou jak z jinýho světa), hudba to zachraňuje.
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. dubna 2011
    :))

(Přesunuto z Hra o trůny ožívá):
    Tak intro jsem shlédl na youtube, ale nějak nechápu, proč vypadá jako ze steampunku a proč opustili nápad s letícím havranem.

Hudba dobrá.
    Tak jsi mě předběhl Aleku, zrovna jsem chtěla zmínit ten opening. Není vůbec špatný, ale ,,něčeho jako Tudorovci" se už asi nedočkám :-)

Pro nedočkavce, kterým se to pořád ještě stahuje, jako mě, tak někdo ten opening nahrál na YT :-)
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    upraveno 18. dubna 2011
    Tak já už to mám za sebou, ale komentáře a hodnocení si nechán až na večer, abych vás tu s tím neotravoval :)
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 18. dubna 2011
    Jak tak koukám, měl jsem ráno před odchodem do práce pustit stahování. A to to ještě budu nahrávat z televize a půjdu do Atlasu...
    intro mi přijde fajn, i když asi hlavně kvůli hudbě, která je přímo super. Doufám, že bude tak dobrá i ve zbytku seriálu, protože to je u mě minimálně polovina úspěchu:)
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    upraveno 18. dubna 2011
    Tak mě se ten opening celkem líbí - je ve spojení s AGOT sice trochu zvláštní, ale přijde mi fajn, že ukazuje mapu, kde se příběh odehrává (aby si ti, co nečetli knihy, dokázali představit co, kde a jak). Ta kolečka mi přijdou jako zajímavej nápad, ikdyž do pro mě "středověkého" prostředí vůbec nesedí... A hudba je perfektní, o tom žádná
    To je úplně poprvé co čtu negativní názory k intru. :-D Za posledních pár týdnu, co se všude objevovaly různé názory, komentáře v diskusních fórech, recenze atd, jsem ještě neviděl ani jeden negativí, všichni byli z intra nadšení. A po zveřejnění první epizody široké veřejnosti, opět všude čtu jen chválu :-D My češi jsme opravdu vybíravý národ :-D
    Já se ještě nedíval, pokusím se to vydržet do večera, přitelkyně by mě zničila kdybych na ni nepočkal :-D
    jj, z intra byli v recenzích nadšení - ale tak to nejsou fanoušci knih povětšinou. Navíc jsme asi byli natěšení na toho havrana, jak bylo v tom uniklém scénáři.
    Dobré intro nebo ne - je to konečně tady! Pořád tomu nemůžu uvěřit. Tolik let uběhlo od doby, kdy jsem si říkal, že by bylo super, kdyby to někdy někdo zfilmoval a nejlépe do seriálové podoby až po dnešní den.
    Jsem zvědavý jak se autoři poprali se sexem a násilím, protože to sice k Martinovu světu patří, ale co jsem tak různě četl, prý je toho v seriálu ještě daleko více a v poněkud drsnější formě než v knize. A prý i takový True Blood se na to nechytá. Což mi dělá docela vrásky, snad to nebude moc přehnané.
    Třeba sex Jaimeho s Cersei (když je zmerčil Bran) udělali trochu jinak, jinak od dob Říma mě v TV nemá co vyvést z míry. :-D
    Já myslim, že ty recenze, co mluvili o až moc sexu apod., mířily hlavně na dothraky :-)
    Já bych jen chtěl poprosit ty, co dneska shlédnou v kině i druhou epizodu, žádné spoilery prosím. :(
    No já vůbec uvažuju, že v těchhle článcích/diskuzí k epizodám, bych ty spoilery omezil...
    Jako co se bude dít ovšem všichni víme, jde mi spíš o vychytávky typické pro seriál.
    Vždyť snad všichni víme, co bude následovat (když uvidíme, kde v ději první díl končí). A navíc, když někdo napíše POZOR SPOILER, tak pod něj může napsat, co bude chtít. Nebo založí sekci pro spoilery.
    Mohl bych zavést takovej ten kalsickej fígl, černýho popředí textu, takže se to ukáže až po označení...hmm?
    jj to by bylo super Aleku, je to jednoduché a účinné řešení s tím začerněním.
    Jo, souhlasím, elegantní řešení.
    stáhla jsem, viděla jsem a HBO zvítězila....
    Áááh... Konečně. Úžasné, úžasné... Stejný dojem jako kdysi z Pána Prstenů - pár výtek by se našlo, ale ty blednou ve stínu veškeré té (vizuální, narativní, charakterové) nádhery, která z toho přetéká.
    Těšil jsem se tak dlouho, že jsem se bál, že už se mi to nebude moct líbit... Ale jsem nadšený a další neděle se zdá stejně daleko, jako když před dvěma roky ohlásili, že se bude točit pilot.
    The things I do for love...
    Tak jsem se podíval na úvodní znělku a je perfektní, moc se mi líbí. Ale ještě mnohem více se mi líbí ten hudební motiv v ní použitý. To je naprostá nádhera!! Djawadi odvedl skvělou práci.
    No ja jsem happy že to nevypadá jako Tudorovci (který nemůžu vystát) ale ty kolečka se mi taky moc nelíbila.... Vzhledem k tomu že v Písni neni nic mechanického... No těšim do kina :-D
    Ta kolečka ve znělce působí zajímavě a možná i trochu nemístně, ale pro mě rozhodně nijak zvlášť rušivě... Bohatě to ale vynahrazuje znělka, která se mi už po druhém poslechu dostala pod kůži a teď si ji už druhou hodinu broukám a vyklepávám tužkou do stolu .)
    Byl by někdo tak hodný a poslal mě ty odstraněné linky?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.