Ja mám ten istý problém, ale ešte viac ma zaujíma, či ten tajný bonus (nie k jednotlivým knihám, ale ten veľký) môžem hádať na viackrát, alebo mám len jeden pokus.
@zaklinac Živé lode som čítal. Robin je jedna z mojich najobľúbenejších autoriek vôbec, ale odporúčam predtým prečítať trilógiu Farseer, ktorú napísala ako prvú, nenadväzuje to síce priamo, ale odohráva sa to v rovnakom svete a ak budeš chcieť pokračovať ďalej (tých kníh je dokopy 16) tak sa to bude postupne spájať dokopy.
Ďalej treba vziať v úvahu, že je to trochu iná fantasy, zameraná viac na rozvoj charakterov než na dej, a často sa stáva, že trebárs 150-200 strán sa v deji nestane prakticky nič. Napriek tomu sa to ale číta samo, a asi v žiadnej inej knižnej sérii som sa s postavami tak nestotožnil ako tu.
@Aviv Vlastne ani neviem. :) Tak celkovo z toho ako vieš filozofovať a diskutovať o rôznych veciach som myslel, že by sa ti mohlo páčiť niečo skôr introspektívnejšie a na zamyslenie, než viac dejové veci.
@zaklinac Dá sa to čítať aj samostatne, príbeh je relatívne uzavretý a bez potreby znalosti predošlej trilógie. Ale vravím, ak máš čo len trochu možnosť začať Farseerom tak by som to určite doporučil. :)
Tak ale dnešní knižku jsem vážně nečekala. Koukám na tu bichly, co by to tak mohlo být už několik dní a ono je to tohle. Teď ještě uhodnout ten obrázek domu a zahrady/sadu/polí.
@Jitka Já se s tím trápím od rána a stále jsem nevyluštit, knihy mám to poslední prostě musí odkazovat na tu mašinu co promítá filmy v kině, ale za boha nemohu dát do kupy co to je
Komentáře
Ďalej treba vziať v úvahu, že je to trochu iná fantasy, zameraná viac na rozvoj charakterov než na dej, a často sa stáva, že trebárs 150-200 strán sa v deji nestane prakticky nič. Napriek tomu sa to ale číta samo, a asi v žiadnej inej knižnej sérii som sa s postavami tak nestotožnil ako tu.
https://en.wikipedia.org/wiki/Robin_Hobb_bibliography#The_Realm_of_the_Elderlings
@zaklinac Dá sa to čítať aj samostatne, príbeh je relatívne uzavretý a bez potreby znalosti predošlej trilógie. Ale vravím, ak máš čo len trochu možnosť začať Farseerom tak by som to určite doporučil. :)
Teď ještě uhodnout ten obrázek domu a zahrady/sadu/polí.
Ozaj, poznáte nejakú knihu o Thomasovi Becketovi?
https://www.martinus.cz/?uItem=281702
mám si napsat ježíškovi?