Jídlo a pití
Dneska jsem měl tu čest ochutnat svatojánské pivo. Bylo docela dobré, ale hlavně mě přivedlo na myšlenku založit topic na téma, které mají lidé společné bez rozdílu. Tedy najdou se mezi námi tací, kteří posvátnou zásadu "alkohol podávaný v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství" nectí, tak jsem se rozhodl rozšířit diskusi na téma jídlo. Pokud tady daná diskuse již je, tak prosím Aleka, aby jí smazal a zahodil jí na smetiště dějin, ale v opačném případě nechtě diskuse započne. Tématem je cokoliv, co Vás napadne. Co Vám chutná, co jste dnes vypili (snědli). Dějiny pití, vaření. A tak dále, a tak dále....
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.
Komentáře
Ale kaviár je taky fajn. Nesmí se to s ním přehnat. na kousek toastu, trochu másla, plátek vajíčka a na to malinko kaviáru :) je to .. mmmm bože.. musím se jít najíst nebo si naslintám do klávesnice :)
Mimochodem ti červi taky nejsou vůbec špatný. Narozdíl od brouků neškrábou v krku :D (ano zkoušel jsem toho dost).. :D
EDIT: O tom, že bychom vyloženě nějak "trpěli" na nedostatek nenasycených mastných kyselin kvůli tomu, že jíme málo mořských ryb jsem neslyšela. Problém, co se týče nezdravého stravování nebude v rybách. Stačí se podívat na statistiku WHO, co se týká diagnostikovaných případů rakoviny tlustého střeva a konečníku, na prvních příčkách je Jižní Korea, kde jsou mořské ryby a řasy běžnou součástí jídelníčku :-k
Jinak jsem nedávno narazila na zajímavou studii, která vyvrací představu o olivovém oleji jako nevhodném na smažení, tvrdilo se, že olivový olej nevydrží dlouhé smažení a tepelné úpravy, ale podle téhle studie to tak není. Co olivovému oleji ale skutečně nesvědčí, jsou vysoké teploty. Až to najdu, dám sem odkaz.
Líši sa palmojádrový od palmového - najlacnejšieho najviac vyčerpávajúceho pôdu možného?
Niečo podobné som počula tiež. Oliva je známa tým, že rastie v mizerných teplotných, vlhkostných podmienkach, obklopená soľou, takže predpokladám, že nejakú odolnosť voči teplotám má. Hodně štéstí v hledání. Doma vyprážame na slnečnici, alebo masti, pečieme so slnečnicou a maslom, olivový a iné špecialitky dávame do šalátov, kokosový si nájde cestu do maminej, alebo ocovej kávy, spolu s kardamonom.
A ešte treba dávať pozor na dátum spotreby. Kadejaké vzácnejšie oleje ako ľanový sú skvelé, ale keď sa rozkladajú menia sa zo superzdravých na superškodlivé.
často zakládají sami, ale místním způsobují nemalé zdravotní problémy.