Nemohu jinak, než napsat, že tohle byl nejpitomější díl celého televizního seriálu. Absurdity toho typu, že v prostoru, kde je věčný mráz, se nachází na jezeře ledová vrstva tlustá cca 1 cm, takže se na ní jednotlivci začnou bořit, načež po proboření to stihne během pár hodin zmrznout tak dokonale, že se na led mohou vrhnout stovky postav a udrží je to... (A když už na to přijde, tak to mohl během okamžiku zmrazit některý ten modrooký, který to umí). Potom třeba maratonec Gendry a havran létající rychlostí světla. A nakonec to celé zazdili: Kde se vzal, tu se vzal, strýček Benjen přiklusal. Teda nepřiklusal, zjevil se odnikud uprostřed armády mrtvých pár desítek metrů od Jona, dvakrát zatočil ohnivým řemdihem a bez problému těmi mrtvými projel, bezdůvodně se obětoval a zůstal tam, zatímco Jonovi dal svého koně, aby s ním odjel...
Trapné, absurdní, totální propadák. Bože, ať už Martin dopíše ty 2 zbývající knihy...
Díl celkem ušel, až na ty klišé, nelogičnosti, náhody, teleporty atd. Ale jde vidět, že už jde seriál celkově do finále (ukončování linek, zkrátkovitost). Blbý je, že tu nějaký chytrák už dříve vyspoileroval, že Dany přijde o jednoho draka ve prospěch Nočního krále, tak za to ti tedy děkuji osobo. Tak jsem pořád jen čekal jak se to stane, no musím se přiznat, že tak tohle jsem teda opravdu nečekal. Sedmá série zatím hodně dobrá, až na druhý a trochu šestý díl. Jen bych se také přimlouval za dopsání knih. Pro mě za mě, ať ty dějové linky zakončí jak DaD, ale ať to probůh už dopíše! :twisted:
Ehm, teďka jsem zjistil, že bude ještě sedmý díl, to teda brzo, no tak s tím jsem vůbec nepočítal. =D
Přemýšlím, která scéna v tomhle dílu nebyla klišé. Rozhádané sestry, umírání "no name" členů výpravy, aby na ostrůvku zbyli už jen ti známí, ... Nejhorší asi byla ta cesta za Zdí, jak se tam střídaly dvojičky - Jon a Jorah, Jorah a Thoros, Tormund a Ohař, atd a všichni si tak pěkně popovídali. A deux ex machina strejda Benjen :wall: Love story D a J - bylo jasné, že na ni dojde (i když jsem tajně doufala, že ne), ale takhle? A to bude už napořád? :spike:
Spěje to ke konci hrozně rychle,na to nejsme z knih ani z předchozích sérií zvyklí.Na jednu stranu seriál začíná být akční-to ano-ale za jakou cenu? Gendry mi tam nějak nesedí,připadá mi,že si někdo ze scénáristů vzpomněl,že jim tam pořád někde vesluje,tak co s ním sakra-aha,znovu ho vykopem,dáme mu pár rádoby vtipnejch hlášek a pasujeme ho do role maratónského běžce. Atmosféra martinových knih je najednou pryč,nevím. Začíná to připomínat hollywoodský biják pro široké masy diváků.Abych se trochu ponořila do té atmosféry,pro kterou máme GOT rádi,začala jsem znovu číst knihy.
Teda, vy jste ale nároční :-) Za chvíli začnete rozebírat breálnost klasických pohádek,protože tohle taky není nic jinéhonež pohádka:-) Být všechno reálné, tak ta skupinka na skalnatém ostrůvku umře, má modré oči a co pak s dějem ? ;-)
@haladdin A zase ,, skalní fanoušci" pláčou, protože to bylo na jejich zvyklosti nelogické, klišoidní a hlavně příliš mainstream... Buď si zvykněte na to, že první sezóny, kdy se na to koukal úzký okruh vyvolených jsou pryč, a stala se z toho sledovaná solidní fantasy, nebo se běžte dívat na estonské artové filmy :)
Tušíte někdo, jak se za zeď dostal ten obrovský řetěz? Něco mi říká, že NK s WW si ho nevytvořili, ale třeba mi něco uteklo a mají někde ukryté kovárny. :wall: Nebo už se tam teleportují nejen lidi, ale i věci a to co mělo ležet na dně Černovody, je o pár tisíc lig severněji. Bože. :wall::wall::wall:
Táto séria má len 7 epizód, lebo zvyšné 3 by sme sa pozerali ako Jon sedí na kameni, celá jedna epizóda by bol maratónec a ne-raketový havran a jedna epizóda by bola otom, ako WW hľadajú reťaz a koľko dobrodružstva a srandy pritom zažili. Boli by to 3 najhoršie epizódy v histórii kinematografie, ale miestny fans by dosiahol orgazmus, lebo by to bolo logickejšie.
Takže Wolverine a Mystique v jednom málem zabil Jean Grey, Profesora X jsme tentokrát neviděli, místo něho jsme viděli Quicksilvera, který odkudsi za zdí stihl doběhnout k Východní hlídce a poslat zprávu k MoD, která vyrazila se vší vzdušnou silou proti nekromantům a přišla o draka. Což by byl hustej zvrat, kdyby mi to nějakej kretén nevyspoiloval, protože ten díl před pár dny unikl. No nic, jinak jsme viděli i undead medvěda, uvidíme i undead draka (což vysvětluje to, proč nemohl Drogona sejmout balista, 2 draci přece umřít nemůžou a undead dragona potřebujeme, protože to bude hustý) a dále jsme viděli smrt healera, takže Berik už má se superschopností utrum a myslel jsem si, že umře i políbený ohněm. Jinak jenom nechápu, kolik těch NoName divokých nebo co to bylo tam s nima bylo, než přeběhli na ten kamennej ostrůvek, tak jsem myslel, že je všechny zabil medvěd. Což je zase záhada, jak kromě NoNamů, který nikoho nezajímaj, tam plot armor neměl akorát Thoros. Ale jo, jinak díl to byl celkem dobrej, stejně jako tahle série, akorát doufám, že už nebude žádný předčasný vypouštění informací, já třeba o ničem takovým nevěděl a najednou na mě před pár dny vybafne informace, že Daenerys přišla o draka a vím to, protože díl unikl dřív. Což mě opravdu nasra*lo a zkazilo mi to prožitek z celýho dílu.
A ještě jsem zapomněl na strýčka Benjena, bylo to taky fajn, pak byly taky fajn rozhovory postav a i Daenerys mi ani moc nelezla na nervy a bylo mi jí i celkem líto.
Ty jo, konečně se mi v téhle sérii nějaký díl v celku líbil (no dobrá, už i minulý jsem spíš chválil než na něj nadával) a naopak to tady od většiny pěkně schytá. :-D Jasně dalo by se mu vytknout 100 plus jedno klišé, stejně jako opakující se teleportační technologie, kterou jedinou neovládají v celém Západozemí jediné 100% magické bytosti, tj. Jiní, ale oproti prvním dílům série to má alespoň nějaký drive, když už chybí logika. 8-)
@JoffreyWater Night King je Darth Maulem a proto nepromluví. :D Popravdě řečeno, doufám že otázky jako původ, cíle a vše kolem Jiných v seriálu raději zůstane zahaleno tajemstvím, protože vysvětlení v podání DD bych opravdu slyšet nechtěl.
Komentáře
Trapné, absurdní, totální propadák. Bože, ať už Martin dopíše ty 2 zbývající knihy...
Ehm, teďka jsem zjistil, že bude ještě sedmý díl, to teda brzo, no tak s tím jsem vůbec nepočítal. =D
Být všechno reálné, tak ta skupinka na skalnatém ostrůvku umře, má modré oči a co pak s dějem ? ;-)
Popravdě řečeno, doufám že otázky jako původ, cíle a vše kolem Jiných v seriálu raději zůstane zahaleno tajemstvím, protože vysvětlení v podání DD bych opravdu slyšet nechtěl.