Hra o trůny 7×05 – Východní hlídka - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×05 – Východní hlídka - Ice & Fire

Pátý díl sedmé série. Premiéra 13. 8. 2017.   Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Matt Shakman

Číst celý článek zde


13

Komentáře

  • Tyrion Lannister napsal(a):


    Celkově asi uvažuji, že to po téhle sérii dropnu, ačkoliv ten válečný námrd minule byl epický, tak stejně jsem nedostal to na celou sérii čekám bitvu s draky nad Kings Laning, místo toho akorát tisíc výmluv, proč se to nestane. Podobně jsem byl ošizen v páté sérii, kdy bitva o Zimohrad trvala minutu. A nejde jenom o bitvy, jde o celou část intrik kvůli kterým jsem si zamiloval jak kniha, tak seriál

    Takhle neuvažuj, když jsi to vydržel sedm sérií, tak tu jednu ještě dáš, to by bylo docela zbabělý tu poslední nezkouknout a hlavně věčná škoda! Proto věřím, že ji, jako my všichni, dokoukáš! :twisted:
  • upraveno 15. srpna 2017
    JoffreyWater napsal(a):



    -„O kolik jsme přišli mužů?” „Nevím, ještě jsme to nepočítali.” A to sis jako ty muže nespočítal předtím, než na vás zaútočil drak? To jako velitel celý armády nevěděl, kolik s ním bylo zrovna na místě mužů? To je docela velká neznalost na velitele. Všichni, kdo tam s tebou byli, jsou buď mrtví, nebo v zajetí. Tak jako čekal jsem teda, že to odnese jenom starej Tarly, a on to odsral i mladej, tak nevím, co si o tom mám myslet, asi si scénáristi myslí, že by bylo cool, kdyby Sam taky dezertoval z hlídky a stal se pánem Parožnatýho, a nejlíp i celý Roviny. Proto asi ten útěk z Citadely. Ze Sama je teď nejlepší zloděj na světě, krade knížky, krade meče, vykrádá sklady Citadely... A proč jsme vlastně sledovali tu krádež toho meče, když to stejně nemělo žádnej vliv na děj? Tarlyho to evidentně vůbec nezajímalo a nakonec umřel, takže je prostě asi jenom hustý, že Sam má Valyrian sword a může ještě jednou zabít Walkera.
    Edit. A proč vlastně v KL neprobíhá masová výroba těch antidragon samostřílů?

    -Malíček se blíží ke svýmu neodvratnýmu konci. A je to dobře. Pro tu postavu to bude opravdu vysvobození, namísto toho, aby musela furt jenom creepovat na Zimohradu. Proč si Malíček schovává ty zprávy do peřin? Proč je rovnou nespálí? Jednání tý postavy nedává, od tý doby, co dal Sansu Boltonům, absolutně žádnej smysl, prosím, zabijte ho už, ať se netrápí.

    Tak epizodu hodnotím opět kladně, líbilo se mi a dost jsem se nachechtal, hlavně u poslední scény a pohledu na sera Sevena Goodmana.

    Tak víš jak, ví že má například 10 000 mužů, ale jestli přišli o 8 500 nebo 7 000 neví, to teprvé musí spočítat, nezapomínéj, že část dorazila do KP s první vlnou vozů a to co jsme viděli my v bitvě, tak to byl už jen zadní voj. :-k

    Nepředbíhéj, to že Sam ukradl ten meč určitě nějaký smysl bude mít, jinak by to tam neukázali. Na ten meč se na 99 % ještě dostane. ;-)

    Samostříli se za A) vyrábí, B) nevyrábí páč nebudou potřeba, C) uvidíme.

    Malíček chtěl, aby ho Arya našla, dyť to šlo vidět z toho záběru na něj přece, byl to jeho plán... Kde berete všichni tu jistotu, že brzo umře? :-k

    Já se smál u toho jak Jon hladil toho "jorkšírka", jak tu někdo trefně napsal. :king:

    Jinak Dany nám z Jona pěkně vlhne, ehm tedy taje. No prostě ho tam chce! Konečně pořádnéj chlapák pro ni, co ji dokáže zkrotit! Tyrion je na ni evidentně "krátkéj". :twisted:
  • sfik napsal(a):

    @Tyrion Lannister Já to myslel spíš tak že když už je pracně vraceli do seriálu, tak je snad neodkráglujou hned.. (teda.. sorry Blackfishy :D )

    V rámci ukončení linky/postavy je pro DaD nejjednodušším východiskem, mnohokráte již viděným, death! :onfire: :king:
  • sfik napsal(a):

    @svoa00 Díky že sis mě všimla <3 :D</p>

    =D :'-( Tiše závidím! :-# :oops:
  • Uvědomujete si, že Jon má Jorahův meč? :D O tom tam taky určitě bude nějakej rozhovor. Jinak k tomu proroctví Cersei, tak ona v seriálu už na začátku měla 4 děti. :D
  • Moment. Takže Branův odchod za Zeď se podle Sama odehrál years ago? Tentýž odchod, který jsme viděli v (tuším, opravte mě, jestli se pletu) 4. sérii? (nebo 3.? :-k ) Tak jestli uběhli roky, proč sakra a) jak už se zde mnohokrát psalo, WW pořád ještě nedorazili ke Zdi, b) jediný Malíček projevuje známky stárnutí c) zima, která začala ve 2. sérii(!), se pořád pouze blíží d) Ramsay za ty roky své vlády nad Severem nevyřídil všechnu opozici (Mormonti apod.)?
  • A ještě jedna otázka: proč se Howland Reed za celé ty roky nestará o to, co se stalo s jeho dětmi? Nebo o cokoliv jiného?
  • @Borůvka No proto mi tam v tom seriálu chybí časová úsečka mohl tam jít textík o měsíc později.... atd :D. No já bych bílé chodce neposouval, třeba opravdu čekají na zimu nebo mohli chytat zbytek divokých, popřípadě pokud nemají čím prorazit zeď, tak je jasné, že je zbytečné u ní sedět a smutně koukat
  • Borůvka napsal(a):

    Moment. Takže Branův odchod za Zeď se podle Sama odehrál years ago? Tentýž odchod, který jsme viděli v (tuším, opravte mě, jestli se pletu) 4. sérii? (nebo 3.? :-k ) Tak jestli uběhli roky, proč sakra a) jak už se zde mnohokrát psalo, WW pořád ještě nedorazili ke Zdi, b) jediný Malíček projevuje známky stárnutí c) zima, která začala ve 2. sérii(!), se pořád pouze blíží d) Ramsay za ty roky své vlády nad Severem nevyřídil všechnu opozici (Mormonti apod.)?

    Podle scénáristů Blbého a Blbějšího asi čas v Západozemí plyne v několika časových rovinách, někde je holt časová bublina, kde to plyne pomaleji, někde rychleji :D
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    sfik napsal(a):

    @svoa00

    Situace s Tarlyovci sice působí dramaticky a oceňuju, že připomněli, co Danyin fotřík provedl Starkům, jenom by mě zajímalo, kolik diváků si tu informaci z první série pamatuje.
    Není pokrytecký jim v jednu chvíli vyčítat že zapomínaj co před lety sami napsali a pak jim vyčíst že něco použili protože tv zabedněnci si to nepamatujou?
    Je rozdiel medzi spomínaním, že sa scéna odohrala úplne inak, než sa odohrala, alebo vyslovene zabúdanie existencie postáv, a spomenutím niečoho spomenutého. Ako si to vôbec dal do súvislosti?
  • Denebola napsal(a):


    - Jestli si toho někdo ještě nevšiml, tak po této scéně je Jon jasný favorit na manžela dračí královny A docela jí to svědčí, viděli jste tu emoci ve tváři?

    Ano, celou jednu! :) v jednu chvíli jak tam byla s Jonem a i Jorahem vypadala opravdu hodně nadrženě.

    Tak jsem si v té souvislosti vzpomněla, že Tyrion rád chlastal a chodil do bordelů a teď nic.
  • K teorii třech dračích hlav: Johna a Tyriona spojuje to, že jejich matky zemřely při porodu. Není třeba pro netargaryenské ženy nebezpečné rodit Targaryeny? Nezmiňuje se o tom v knihách nebo povídkách? Ikdyž, i matka Daenerys zemřela při porodu, nebo ne?
  • @Elvíra V rodokmenu mají ženy mimo svůj rod a ty s tím problém neměli, Viz manželka aegona, či jeho děda.
  • Třeba je Tyrion taky Targaryen a budou s Dracarys a Jonem dávat trojku.
  • Myslím, že tahle teorie se už v seriálu nepotvrdí. Maximálně v knihách...
  • upraveno 15. srpna 2017
    image

    -50% depth of field, infection resistance, skips cut scenes, liver stamina +120%
    :applause: =D :dance: :twisted:
  • Ti draci musi byt pěkně utahani, chudaci tam už tolikatej dil za sebou pořad litaj kolem hradu jak kokoti :D
  • EdemEdem GRRM jediny Boh Ice&Fire
    upraveno 15. srpna 2017
    @p1e9t9r2 to bude asi otazka penazi a casu, preco to tam nezakomponovali predsa len nemozu zobrat model Drogona a premalovat ho, no nie? tie draky sa od seba odlisuju aj inac.
  • @Borůvka Hele, někde tu byla vtipná mapka jak cestují jednotlivé postavy, mezi nimi i NightKing jak křižoval prostor za zdí.. Na jednu stranu proč ne? musel to tam důkladně pročesat aby vzkřísil každou mrtvolu poblíž a posbíral je do té megaarmy. A především hold čekal na příchod zimy :)
  • @sfik Vzhledem k tomu, že na Rovině se ještě v klidu sklízí obilí, budeme na příchod zimy čekat další 4 série :evil:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Borůvka To je další věc, chápu že to je otázka peněz, triků atd, ale je prostě směšné pozorovat Jaimeho a Cersei, jak se baví o tom, jak je zima tady za jasně letního počasí :D

    Moje osobní teorie je, že upálení Shireen zastavilo příchod Zimy kamkoliv na Jih od Harenova
  • @Tyrion Lannister Takže Shireen byla Azor Ahai, princezna, která byla přislíbena, narozená mezi solí a kouřem, která padla v boji proti věčné noci...:-D Je docela vtipné, jak se to proroctví dá částečně namontovat na libovolnou postavu v Písni.
  • Borůvka napsal(a):

    @Tyrion Lannister Takže Shireen byla Azor Ahai, princezna, která byla přislíbena, narozená mezi solí a kouřem, která padla v boji proti věčné noci...:-D Je docela vtipné, jak se to proroctví dá částečně namontovat na libovolnou postavu v Písni.

    :-D To mi připomnělo tohle:

  • Jako fakt bych byl rád, kdyby další díly knížky někdy vyšly, protože tam bude tolik věcí jinak:

    V Západozemí nebojuje Dany, ale Aegon. Ten to nejspíš prosere, tak jak to v seriálu zařídil všemocný Euron a zázračné dobytí High Garden.
    Malíček bude dávat smysl.
    Dorne bude dávat smysl a písečným hadům budu třeba i fandit a ne tak jako té krávě Elarii, která nemá žádný nárok na to vládnout Dornům, herečka je škaredá a celkově jsem byl rád, že ji v seriálu potkalo, to co ji potkalo.
    Jon se nebude teleportovávat mezi kontinenty (i když s Dany se bude muset dřív nebo pozdějc nějak
    setkat...)
    Ohař půjde zabít Gregora a ne na zcela nesmyslný hero quest za Zeď.
    Tyrellové výbuchem Baelorova septa nevymřou - mají 2 syny ještě vedle Lorase, který je v Kings guard a předpokládám, že jeden z nich zůstane v High Garden dle motta "There always have to be a Stark in Winterfell."
    A tak vůbec...

    Takže prakticky každá postava má výrazně posunutý svůj příběh. Seriál jen naznačí směr a samotný závěr, ale cesta k němu bude úúúplně jiná. Od té doby, co seriál předběhl knížky jsme se dozvěděli jenom pár bodů, které vyloženě vyspojlovaly knihu - Hodor, Cerseino vyhození septa do vzduchu, Tomenova sebevražda, Valyrijská ocel vs Walkers a Jon samozřejmě.

    Jo a jenom dodám, jak se tu řešilo dříve, že čas plyne různě rychle i v knize (i když samozřejmě ne v takovémhle měřítku). Tomu se u takto rozsáhlé ságy nikdy nedá opravdu zabránit. Martin by potřeboval, aby Arya i Bran měli několik let na výuku svých superskillů, ale ostatní linky jim tento čas nedopřávají...
  • @Nemesis Já mám jenom strach, abychom s jich dočkali :( autor není nejmladší a dle jeho tělesné konstrukce nevyznává ani zdravý životní styl
  • Díl byl super. Jen mám 2 poznámky :
    1. To jsem jediná, kdo je přesvědčen, že Cersei těhotná není a jen to Jaimemu nakecala , aby si udržela jeho loajalitu?
    2. To nikomu nevadí, že Daenerys pořád drandí na drakovi a Jon má Ducha .. kde vlastně ??? Bylo by mnohem víc sexy, kdyby tam nakráček s bílým zlovlkem velikosti koně a rekl "I am king in the north!"
  • p1e9t9r2 napsal(a):

    @Nemesis Já mám jenom strach, abychom s jich dočkali :( autor není nejmladší a dle jeho tělesné konstrukce nevyznává ani zdravý životní styl

    Říká se tělesná konstituce, ne konstrukce =D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 15. srpna 2017
    @Phoebea
    1. To jsem jediná, kdo je přesvědčen, že Cersei těhotná není a jen to Jaimemu nakecala , aby si udržela jeho loajalitu?
    Řekněme, že všichni tady máme ze spolehlivého zdroje, že opravdu těhotná je. To, co popisuješ zní sice zajímavě, ale na současný stav seriálu moc chytré.
    2. To nikomu nevadí, že Daenerys pořád drandí na drakovi a Jon má Ducha .. kde vlastně ??? Bylo by mnohem víc sexy, kdyby tam nakráček s bílým zlovlkem velikosti koně a rekl "I am king in the north!"
    Smůla, ale na něho už bohužel nevyšel rozpočet :D

  • upraveno 15. srpna 2017
    Scénáristům asi někdo ukázal Zaklínače, protože Jonova přezdívka, ani vlk už se neobjevili. :'-(

    Nezapomeňme, že v knihách je Malíček se Sansou pořád v Údolí a vymýšlí nějaký sňatkový podvod, ale zbytek postav (pokud zbytečně nezemřeli) byl na konci 5. série více či méně tam, kde v knihách, nebo už se posunuly do ukázkových kapitol.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.