Hra o trůny 7×05 – Východní hlídka - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×05 – Východní hlídka - Ice & Fire

Pátý díl sedmé série. Premiéra 13. 8. 2017.   Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Matt Shakman

Číst celý článek zde


24

Komentáře

  • Locker napsal(a):

    @sfik Cítím tu mnohem větší koncentraci inteligence a logického uvažování...na Edně za 14 dní s
    velkou pravděpodobností definitivně končím.

    Takže to trollování tam si prostě užíváš :D

  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Borůvka
    Borůvka napsal(a):

    @Tyrion Lannister Potíž je v tom, že RB, SB i TL jsou vlastně "zlí hoši", záporáci, i když skvěle zahraní. Jenže z Dany se zatím dělala kladná postava...

    Tak ja především neuznávám koncept zlí a hodní (s tím přišel seriál). Ano i v knihách by se to dalo takhle rozdělit, ale rozhodně knihy mají mnohem více nečernobílých postav. A u Danerys to není takový úlet, když si vzpomeneme, že v páté sérii upália neviného člověka a nakrmila s ním draky (ano tehdy to úlet byl) v tomhle kontextu tedy si dokážu představit úpalení Randyla s Dickonem.
  • SagartSagart Amo ergo sum
    @Locker Ok, je zajímavé zde vidět někoho, koho komenty na Edně byly asi nejzajímavější, což ovšem není ve srovnání s těmi patvary, co se tam denně objevují, vůbec nějaký úspěch.
    Přesto jsem však do určité míry skeptický, vzhledem k těm nemožným a bohužel ne možným plagiátům této osobnosti, že si nejsem jist, zda jsi skutečně ten programátor se zajímavými teoriemi, nebo jen nějaký nudící se nerd, toužící být zajímavý.
    Abych zde nevedl plané řeči, pokud jsi skutečně Locker, vítej konspirátore mezi pravými syny Severu, pokud jsi jen prachsprostý podvrh, tak ti garantuji, že v sedmi peklech je pro tebe speciální místo, kde budeš muset navěky sledovat scény Cersei a Jaimemoho ze sedmé série :D
  • upraveno 14. srpna 2017
    @svoa00
    Situace s Tarlyovci sice působí dramaticky a oceňuju, že připomněli, co Danyin fotřík provedl Starkům, jenom by mě zajímalo, kolik diváků si tu informaci z první série pamatuje.
    Není pokrytecký jim v jednu chvíli vyčítat že zapomínaj co před lety sami napsali a pak jim vyčíst že něco použili protože tv zabedněnci si to nepamatujou?

    O Samovi jsem taky přemýšlel a smysl tam zatím nevidim, čekal jsem že získá už nějaké články (ideálně je mohl mít rovnou na začátku série) místo toho jsme viděli tu jeho hovnivou rutinu.. :roll: takže krom valyrijského meče veze asi nějaké knížky ve kterých bude něco chytrého, snad i víc než záznam Rhaegarova rozvodu. Ale pokud bude jedinej jeho čin v Citadele uzdravení Joraha, je to vážně slabý..

    Mimochodem, kdo přežije výpravu za Zeď podle vás?

    Jon, Sandor, Thoros, Jorah, Berick, Tormund, Gendry

    Pokud zemřou nezaškrtnutý postavy přestanu chápat úplně práci s nimi. Proč by Gendry měl dopádlovat do KL, proč by Joraha léčili, proč by Sandor došel té osobní renesance :D O Jonovi ani nemluvě :D a někdo umřít musí :D (zaplať pánbůh že Davos nechal nohy v teple :D )
  • @Sagart Jsem skutečně pravý Locker. Žádný jiný nikdy ani nebyl, zkrátka mi jen zabanovali původní účet bez tečky. Apropo díky za uvítání.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik Stoprocentně Houdn a Jon DD nezabijou postavy, které přivedli zpátky minulou sérii a které jsou navíc u diváků velmi populární. Stoprocentně chcípnou Thoros s Berikem a Tormund s Jorahem 50 na 50. Tormundovu smrt jsem předpokládal už v bitvě bastardů, tak třeba se dočkáme teď no a Jorah podle by mohl umřít, protože DD nevědí co s ním. Navíc už v seriálu prakticky po vyléčení z Greyscale žádnou úlohu nemá, pokud se samozřejmě nenaplní ta teorie, že Jorah je Azor Ahai a Dany Nissa Nissa o čemž pochybuji :twisted:
  • SagartSagart Amo ergo sum
    upraveno 14. srpna 2017
    sfik napsal(a):

    @svoa00



    Mimochodem, kdo přežije výpravu za Zeď podle vás?
    Podle leaků zemře Thoros a Benjen ex machina. Což dává smysl, protože z té západozemské verze Sebevraždeného oddílu se zdá být asi nejvíce postradatelným, což je škoda. Na druhou stranu, kdyby konečně zemřel Jorah, to by však vyšla Samova práce nazmar.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @undefined Na durhou stranu jakou jinou roli by měl Jorah v seriálu mít? :-k Mne by se ta teorie Jorah Mormont = Azor Ahai a Dany Nissa Nissa líbila :twisted: ne že ne, ale všichni tady víme, že Jorah Dany stoprocentně nesejme
  • @Sagart Když už tady leakuješ ty umělče tak to dej aspoň do spoileru ;)
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik Pokud zemřou nezaškrtnutý postavy přestanu chápat úplně práci s nimi. Proč by Gendry měl dopádlovat do KL, proč by Joraha léčili, proč by Sandor došel té osobní renesance O Jonovi ani nemluvě a někdo umřít musí (zaplať pánbůh že Davos nechal nohy v teple )

    Tak zase DD jsou experti na to, dropnout prostě nějakou dějovou linii. Dodnes nevíme, kdo byl vůdce harpyjí, dodnes nevíme, co chtěl Nejvyšší vrabčák a dodnes nevímej jaký byl plán Margaery. Takže tím, že potavu zabijou se zbaví spousty problémů, jako třeba něco vysvětlovat :D. Teď přemýšlím, že Jorah má možná přežití jisté, aby mu zařídili dojemné shledání s Lyannou =D Celá sédmá série je o potkováání kdekoho kdykoliv s kdekým :D
  • @Tyrion Lannister Já to myslel spíš tak že když už je pracně vraceli do seriálu, tak je snad neodkráglujou hned.. (teda.. sorry Blackfishy :D )
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @sfik Problém je, že prostě oni nevědí, co s těmi postavami plánoval Martin a sami pro ně nic nevymsleli, takže ano Blackfish ending je dost pravděpodobný aspoň pro některé :twisted:
  • @Tyrion Lannister A co na to Robin Arryn :D ?
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 14. srpna 2017
    @sfik Kdo je Robin Arryn? :D A kladeš tu otázku špatně máš se zeptat, co na to Quaithe :twisted:
  • @sfik Ehm, já chápu, že rád lidem oponuješ, ale já jsem D a D nevyčítala, že to připomněli, jenom mě udivuje, proč to vůbec dělají. Naopak, to, že udělali paralelu mezi Tarlyovci a Daenerys a Starky a Aerysem, byla jedna z jejich lepších scénáristických prací. Ale to, že Varys nemluvil obecně, dojde tak deseti procentům diváků. To, že zapomínají, co sami napsali, je jiná (neúmyslná) věc.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Víte čemu se divím, že spoustu borců, co věřili že se Aegon objeví v šesté sérii, že nezačali tady teorie, jak se Aegon a Connigton objeví v čele toho společenstva, co si najme Cersei. To by byla sranda, kdyby ho představili na poslední sérii =D
  • SagartSagart Amo ergo sum
    sfik napsal(a):

    @Sagart Když už tady leakuješ ty umělče tak to dej aspoň do spoileru ;)

    Jak si Pán světla žádá ;)
  • @Tyrion Lannister Já razil teorii o tom, že Mellisandra zachránila malého Aegona během plenění KP...následně se během let (neptejte se jak) stal Nočním králem a Mellisandra jeho ženou...upřímně, Mellisandra se jeví od počátku jako silně záporná postava, která dle mého měla za cíl zlikvidovat možné kandidáty na Azora Ahaie.
  • @svoa00 Díky že sis mě všimla <3 :D
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Locker Avšak nezlikvidovala všechny mezitím, v Bouřlivém konci totiž sedí Jhiqui uchazečka o Železný trůn. Její dějová linka je vlastně největším dobrodružstvím našeho příběhu. Potom, co se ztratila v Red Waste se dostala do Ašaje a naučila se temným uměním. Když mocenské vakuum málem zničilo Quart, převzala roli panovnice města a naučila se jak vládnout s moudrostí a štědrostí, později se potkala s Illyriem na kterého tolik zapůsobila, že jí zaplatil výdaje na její dobrodružství v Západozemí. Svedla bitvu a zabila Greatjona Umbera, založila vlastní svobodné společenstvo a pomohla Černé rybě dobýt zpátky Řekotočí, zamilovala se do Gendryho a stala se takovou isnpirací pro Dornské lordy, že opustili svou zemi a následovali jí a nyní vládne zapomenutému království Bouřlivých krajin. S její velkou moudrostí a silou jisté brzy skončí jako vládkyně Sedmi království. Více na kanálu s Prestonem :D
  • Mne jen zaujalo, když se drogon nechal brbat od jona na hlavě a viděli jsme, jak na něj reagoval, proč za ním nezaletěl i jeden z těch dvou zbývajících :D. Podívejme se jak tam dlouho pobývá a draci prostě nic.
  • Suma sumárum hodně povedená a silná epizoda - tedy v rámci všeho toho marasmu napáchaného v seriálu v minulosti.
    Upálení Tarlyů u mne dobrý, ba přímo výborný, dva ohníčky jsou lepší než jeden a hystericky a prapodivně jednající hovnometař z Citadely se aspoň bude mít kam vrtnout :onfire: :onfire: :-k .
    Různá setkání a dialogy - Davos x Tyrion, Tyrion x Jaime, Arya x Sansa, Jon x Soptík, všichni ve Východní hlídce - výborné.
    Zato Cersei je mi trnem v oku a čím dál víc tam bolí, na tom se už asi nic nezmění. Jen se nám s ohledem na její stav to dávné proroctví o valoncarovi (nechce se mi hledat jestli to píšu správně) může vyplnit úplně jiným způsobem, než jsme se nazdávali.
    Exteriér Východní hlídky nádhera, takhle nějak jsem si to představoval :applause: .
    Malíček - jak už tu sfik výše poznamenal - smrt je pro tuhle postavu vysvobozením, doražte ho, proboha :spike: .
    Jo, a největší ptákovina dílu - výstup z hlubin v brnění. To si mohli odpustit a nechat Jaimeho (který je už stejně povětšinou za blbce) plavat...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @p1e9t9r2
    p1e9t9r2 napsal(a):

    Mne jen zaujalo, když se drogon nechal brbat od jona na hlavě a viděli jsme, jak na něj reagoval, proč za ním nezaletěl i jeden z těch dvou zbývajících :D. Podívejme se jak tam dlouho pobývá a draci prostě nic.

    Protože rozpočet
    ;-)
  • Jsem zvědavý kolik postav z hrdinné výpravy přežije. Je tu ideální příležitost pro smrt několika kladných postav, aby seriál navázal na své začátky.
    Postava Malíčka je sice už zkažená, ale v tomto díle alespoň trochu připomínal své slavné časy. Nevíte někdo, co přesně bylo napsáno v tom psaní, co četla Aria?
  • Huhuuu "Nerdeni" o seriálu mne už moc neba :D ALe ten dream team commandos je vtipnej. Škoda, že do té bouře nevběhli :D
  • @Djokovic někdy výše jsem to postoval
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    Připravte se na další čtvrthoďku s Prestonem :D
  • Jak už psal přede mnou Tyrion: "Celá sedmá série je o potkávání kdekoho kdykoliv s kdekým." V tomto díle to myslím vrcholí. Po dlouhé době tu byla spousta vtipných hlášek a docela jsem si to užila :)

    Postřehy:
    - Jak je ksakru možné, že Jaime a Bronn nejsou zajatci? To je z té vody nikdo nevytáhl? To si jich nikdo nevšiml? A pokud si mysleli, že jsou mrtví, proč později Tyrion předpokládá, že se v KL setká s Jaimem živým a zdravým? :roll:
    - Taky bych byla na Bronna naštvaná, že mě po té zprzněnosti charakteru nenechal umřít. =D
    - Velmi se mi líbí, že Bronn zůstal i pragmatického myšlení. Ovšem v momentě, kdy už i Bronn mluví rozumněji, než vy, je vaše motivace na pováženou.
    - Tyrionovo rozjímání v bojišti je dojemné, ale on sám byl z draků silně unešený.
    - Zkuste pobíjet lidi v bitvě, pak před ně předstupte a vykládejte, že jste nepřišli vraždit. Pro nejlepší efekt je pod pohrůžkou upálení donuťte ke kapitulaci. Uvidíme, jak se na to budou tvářit =D
    - Začínám si myslet, že Dany ovládá draky telepatií. Jak jinak vysvětlit to příhodné nervydrásající zařičení v pravou chvíli? =D
    - Tyrion vtipně zpochybnil Tarlyho pochybnou loajalitu k Cersei. No, však má co chtěl.
    - Je nápadná skutečnost, jak u Daenerys opadla důvěra v Tyriona. Ale má taky proč, za tu zpackanou strategii invaze.
    - Považuji za ironii, že Tarly by si v tu chvíli přál, aby byl jeho syn zbabělec. =D
    - Cersei. Kdykoli ji vidím, mám tik v oku :-s
    - Tak nějak jsem si myslela, že pro Cersei je pohodlné nesnášet Tyriona za domnělou vraždu, a nebude Jaimemu věřit. Asi mu teda uvěřila, ale stejně by ho asi při první příležitosti zabila.
    - To u Jona přistála Daenerys záměrně, nebo si to Drogon vymyslel sám? :-k
    - Zase mají problém s proporcema. U Jona vypadá drak podstatně menší.
    - Jestli si toho někdo ještě nevšiml, tak po této scéně je Jon jasný favorit na manžela dračí královny =D A docela jí to svědčí, viděli jste tu emoci ve tváři? =D
    - Jestli je někdo způsobilý pro intriky, tak je to Arcimistr. Nikdy nevím, co si doopravdy myslí. Ach ten charakterní potenciál :(
    - Po dlouhé době vidím Varyse nervního =D
    - "Četl jsi to?" "Je to zapečetěný dopis pro krále Severu." "..." "Co se tam píše?" "Nic dobrého." =D
    - Páni, a další emoce u Daenerys! Ten Jon ji ale svědčí.
    - Ostatně, všimli jste si, jak se na ni Jorah při tom podíval? =D Doufám, že za Zdí umře, tenhle trojúhelník by už byl nad mé síly.
    - Začínám si myslet, že Jon u Daenerys zabodoval tím, jak z ní není tak úplně posazený na prdel, jako jiní lordi. Je dost možný, že se pokoušela si u něj získat respekt pomocí Drogona předtím, a to jí moc nevyšlo, naopak jeho nečekaná reakce ji velmi zaujala. Tohle je asi něco, čemu docela věřím, pokud jde o motivaci a vývoj postav.
    - Lordi chtějí Sansu místo Brana. Teď nevím, jestli to, že žena je pro ně přijatelnější než mrzák, je pozitivní či nikoli. :roll:
    - A že ji furt říkají Lady Stark. Což o to, že byla provdána násilím za Ramseyho, asi nikdo z nich nepochybuje, ale jestli je to tak jednoznačné u Tyriona.
    - Je krásně vidět rozdíl mezi diplomatickou Sansou a jednoduchým zabijáckým uvažováním Aryi. =D K dobru by bylo ale také zmínit, že to byla Sansa, kdo chtěl potrestat smrtí celý zbývající rod Umberů a Karstarků.
    - Líbí se mi Sansiny šaty. =D
    - "What if someone takes the boat?" "Then we are f*cked." =D
    - Ze setkání Tyriona a Jaimeho jsem byla tak nějak rozpačitá, nějak to nemělo tu správnou emoci.
    - "Myslel jsem si, že bys mohl pořád ještě veslovat." =D :applause: I am done.
    - "Takže abys pochopil, o co jde-" "Beru to, jdeme." =D
    - Davos je higlight tohohle dílu =D
    - Idiot Tyrion, jako by se nemohl schovat do těch křovin. :roll:
    - Chytila jsem výtlem v momentě, kdy Cersei na Jaimeho jenom zírala poté, co jí oznámil, že se setkal s Tyrionem, a podíval se na ni, jako by přemýšlel, jestli je v pořádku =D Už mu začíná svítat, ale že mu to sakra trvá!
    - Moment s oznámením těhotenství je skutečně dojemný a uvěřitelný. Škoda, že to musí být zrovna se Cersei. :'-(
    - Gendry trolící Davose. =D
    - Jon rozhodně vypadá, že ho už nemůže nic překvapit. =D
    - Jsem jediná, kdo si přeje, aby se Jorah už nevracel? :-k
    - Si ze mě děláte p*del? Moment, na který všichni čekáme, potvrzení svatby Raegara a Lyanny, a nic z toho??? :wall: To je trolling nejvyššího levelu. Namouduši, DaD se nám normálně vysmívají! :evil:
    - Samův pohár přetekl dost opožděně, bych z tama zdrhla rozhodně dřív. =D
    - Malíček je prostě divnej. A to nejenom tím, že je to creep, ale i tím, jak se chová. Jiný popis mě už nenapadá. Arya ovšem neví, že k tomu dopisu Sansu donutili. Obávám se, že s touhle vynucenou zápletkou zkysneme do konce série. :roll:
    - Ostatně kdokoli s mozkem by považoval za divné, že si Malíček takový kompromit schovává, místo aby ho spálil.
    - Sedm statečných =D
    - Zase je to Jon, kdo má pravdu.

    "We're all on the same side"
    "How could it be?"
    "We're all breathing."
  • Kurňa, jak tohle dopadne? Konec napnutý jak kšandy! :king:
  • sfik napsal(a):



    Mimochodem, kdo přežije výpravu za Zeď podle vás?

    Jon, Sandor, Thoros, Jorah, Berick, Tormund, Gendry

    Pokud zemřou nezaškrtnutý postavy přestanu chápat úplně práci s nimi. Proč by Gendry měl dopádlovat do KL, proč by Joraha léčili, proč by Sandor došel té osobní renesance :D O Jonovi ani nemluvě :D a někdo umřít musí :D (zaplať pánbůh že Davos nechal nohy v teple :D )

    Ještě s nima jdou noname divocí, tak ti padnou jako první. :king:
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.