Hra o trůny 7×05 – Východní hlídka - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×05 – Východní hlídka - Ice & Fire

Pátý díl sedmé série. Premiéra 13. 8. 2017.   Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Matt Shakman

Číst celý článek zde


«134

Komentáře

  • upraveno 14. srpna 2017
    SPOILERY!
    Tak takhle naložený díl byly naposledy Vichry zimy...
    +Jaime drakobijec, má nová oblíbená postava a snad jedna z nejkomplexnějších
    +Arya little stalker
    +Gendry a jeho kladivo, srdce fanouška Baratheonů zaplesalo...
    +zpracování Východní hlídky, originální
    +Cersei, tam emoce fungovaly bezchybně
    +Jorahův návrat
    +Velice slibná výprava za Zeď a spojování postav ze všech koutů Západozemí
    0 Samwell, to bylo takové... Zvláštní, nicméně nám bylo potvrzeno, že vlk není vlkem, nýbrž drakem, jak se tušilo, zajímalo by mně jak to rozběhnou
    0 Sansa je momentálně nejvíc rozpolcená postava seriálu, tam vidím velký špatný, Arya měla pravdu, když zpochybnila její loajalitu Jonovi
    - Daenerys, tak tahle postava zklamala, z člověka který měl plnou hubu keců o míru a slitování a lámání kol se stala autoritářská vražedkyně, která se navíc chová jako umanutá malá holka, smrt Tarlyů vyloženě nasrala, už aby ji někdo modrooký sejmul :(
  • upraveno 14. srpna 2017
    Wow velice silná epizoda.. ale začnu mínusy :D

    - Jaime mě fakt nebaví. vůbec ho nevidím jako oběť vydírání/lásky/výhružek ze strany Cersei, spíš jako blbce
    - plot na severu - mám pocit že scénáristi fakt nevěděli jak na to - tak ty intriky které Malíček dělá zahrnuli do minutového bezeslovného předávání svitků a šeptání si..

    ale teď už co se mi líbilo:
    + skon Tarlyovců, sice jsem čekal že Dickon přežije ale čert ho vem, jsem rád že shořeli. Ne protože jsou nepřátelé Dany, ale protože zradili a mohla by od nich čekat jen další nůž do zad. Myslím že by se Dany nechala přemluvit na NightsWatch ale když jí to tak Tarly vmetl do ksichtu že ho tam poslat nemůže.. Dostal co chtěl. Kdyby Dickona násilím držela stranou aby koukal jak táta hoří, tak by to bylo snad ještě krutější...

    + Když Drogon pozná dalšího Targaryena na scéně :twisted:

    + Jorah comeback - silný moment, ale on z té friendzone nevystoupí, jak by mohl když má teď Dany, mladého, silného, pohledného a příbuzného na dosah ruky :D (btw. Jon uplatil pravidlo že na holku musíte jít přes jejího domácího mazlíčka "jéé to je ale krásnej jorkšírek :D )

    + Eastwatch - skvělá - v knížkách jsem vždycky přemýšlel jak je Zeď v moři zakončená, tohle jsem nečekal, ani hrad na výběžku, ani tu kaskádu na úpatí Zdi. Krásný, povedený.. A mrtví a.. narušení Branovi magie 8-O Nights King je připraven..

    + cesta do KL, Gendry hurááá, vtip s veslováním povedený, to kladivo který má je hnusný, setkání Tyriona + Jaimeho zvláštní ale přál jsem jim to.. Clov--- i am Gendry :D perfektní zakončení a představení se navzájem. (mimochodem nebylo jméno Clovis v seriálu už použito?????

    + Arya, kterak odhadla Sansu, o vnitřním boji, který je ze Sansy cítit, její touha po moci vs. loajalita k nevlastnímu bratrovi, kterým vždy opovrhovala.. Moc se těším až Arya s Malíčkem vyjebe, ale evidentně on o ní ví (ale předpokládám že Arya ví že on ví a já doufám že A tahá za delší konec).. Konec Litttlefingera se blíží :)

    + skvělá Eastwatch podruhé + Tormund + několik dobrých vtipů + bratrstvo + několik výčitek a konec epizody v tunelu který už jsme v seriálu tolikrát viděli.. Už teď můžeme vědět že někdo umře, asi kdykoliv se otevřely vrata za Zeď tak někdo umřel..


  • upraveno 14. srpna 2017
    -Tak se vrátil ten, jehož návrat jsem vůbec nečekal. Což mě fakt potěšilo, i ta scénka s uplácením stráží byla zajímavá a to jeho kladivo. Akorát jsem trochu nepobral tu reakci Jona na to, že mu právě přistál pod nos bastard Roberta Baratheona, to ho nemůže využít k získání bouřlivých lordů? Nebo to jako všichni umřeli se Stannisem nebo co se s nimi vlastně v seriálu stalo? Ale jinak návrat Gendryho za +

    -Spolu s Gendrym nám ukázali rod Goodmenů konečně onscreen. Jestli jsem pozorně počítal, tak 7 Goodmenů právě vyráží chytat živého nemrtvého, aby přiměli Cersei ke spolupráci, místo toho, aby jí zlikvidovali. Jak Dracarys, tak Jon mají silnější armádu než ona, tak proč jí jeden z nich, nebo nejlíp oba, prostě nesmetou a pak teprve neřeší hovadiny typu, kdo komu poklekne a tak. Ne, radši místo toho budeme shánět důkaz, aby s náma spolupracovala. Ale přece jenom se na sera Sevena Goodmena těším, vypadá to zajímavě.

    -„O kolik jsme přišli mužů?” „Nevím, ještě jsme to nepočítali.” A to sis jako ty muže nespočítal předtím, než na vás zaútočil drak? To jako velitel celý armády nevěděl, kolik s ním bylo zrovna na místě mužů? To je docela velká neznalost na velitele. Všichni, kdo tam s tebou byli, jsou buď mrtví, nebo v zajetí. Tak jako čekal jsem teda, že to odnese jenom starej Tarly, a on to odsral i mladej, tak nevím, co si o tom mám myslet, asi si scénáristi myslí, že by bylo cool, kdyby Sam taky dezertoval z hlídky a stal se pánem Parožnatýho, a nejlíp i celý Roviny. Proto asi ten útěk z Citadely. Ze Sama je teď nejlepší zloděj na světě, krade knížky, krade meče, vykrádá sklady Citadely... A proč jsme vlastně sledovali tu krádež toho meče, když to stejně nemělo žádnej vliv na děj? Tarlyho to evidentně vůbec nezajímalo a nakonec umřel, takže je prostě asi jenom hustý, že Sam má Valyrian sword a může ještě jednou zabít Walkera.
    Edit. A proč vlastně v KL neprobíhá masová výroba těch antidragon samostřílů?

    -Malíček se blíží ke svýmu neodvratnýmu konci. A je to dobře. Pro tu postavu to bude opravdu vysvobození, namísto toho, aby musela furt jenom creepovat na Zimohradu. Proč si Malíček schovává ty zprávy do peřin? Proč je rovnou nespálí? Jednání tý postavy nedává, od tý doby, co dal Sansu Boltonům, absolutně žádnej smysl, prosím, zabijte ho už, ať se netrápí.

    -Tak to nakonec vypadá, že Starkové se začnou možná ještě vraždit mezi sebou. A víte co, já to chci, pořád jsem nezapomněl na Stannise A Dorne, takže tím, že se tam ten nejbestovější rod evr ze všech začne vraždit mezi sebou, tomu dají dostatečný zadostiučinění. Arya by si třeba mohla vzít příklad z Ellarie a zabít Sansu a Brana, protože vlastně nic neudělali, když Robb a Rickon a otec a Matka umírali a vlastně by je tím pomstila. A nebo prostě proto, že neudělali nic, když se ostatní posmívali Jonovi.

    Tak epizodu hodnotím opět kladně, líbilo se mi a dost jsem se nachechtal, hlavně u poslední scény a pohledu na sera Sevena Goodmana.
  • upraveno 14. srpna 2017
    @JoffreyWater Ten dopis, který si Malíček schovává, byl podepsaný Sansou. Malíček řekl: "Lady Stark ti děkuje." A Malíček Aryu při tom stalkování špehoval, tedy o ní věděl. Takže podle mě to spíš vypadá, že si obě setry půjdou (díky Malíčkovi) po krku. Viz ten předcházejicí dialog.
  • JoffreyWater napsal(a):


    -Malíček se blíží ke svýmu neodvratnýmu konci. A je to dobře. Pro tu postavu to bude opravdu vysvobození, namísto toho, aby musela furt jenom creepovat na Zimohradu. Proč si Malíček schovává ty zprávy do peřin? Proč je rovnou nespálí? Jednání tý postavy nedává, od tý doby, co dal Sansu Boltonům, absolutně žádnej smysl, prosím, zabijte ho už, ať se netrápí.

    Veď on chcel aby ten dopis našla preto ho dal do periny

  • @Memnite Aha, já si nestihl přečíst, co tam bylo napsaný.
  • Pamätá si niekto rozhovor Joraha v prvej sezóne s nejakým tým dothrakom že arakh je super zbraň ale proti zbroji je nahovno ? neviem či aj vknihe to nebolo. A teraz ich prezentuju ako najlepšiu jednotku v otvorenom boji. Dothrakovia su silný, vášnivý bojovnici každým kuskom tela ale vo svojom živle, na pušti, planach ci v arene. Nepride mi realne že rozsekali organizovanu lenistersku armadu v plnej zbroji. Prikladny mi pride ten suboj Joraha s dothrakom ked obranoval Daenerys, dothrak si ho uplne podaval, bol mega rýchli schopnostami niekde inde - ale bolo mu to na nič ked sa mu zasekol arkh v zbroji. Tak nejak mal vyzerat ten suboj v 4 casti
  • @JoffreyWater Mám dojem že to byl ten dopis jak ho Sansa psala v 1. serii Robbovi z donuceni od Cercei, ne? Že otec je zrádce a Robb má dojít kleknout. A malíček ho schválně nastrčil ted tak aby to Arya četla a tak je štval proti sobě...
  • @Hund Jo nejspíš ano, ono v tý scéně bylo pořádně vidět jenom v tom Malíčkovo pokoji, jinak tam bylo furt blbý světlo, takže jsem pořádně ani nevěděl, co se tam děje, a jenom jsem čekal, kdy Arya skočí po Malíčkovi. :D
  • Mno, to info o tom, že Malíček se pokusí rozeštvat Starčata pomocí toho dopisu, který Sansa pod nátlakem napsala, už tu před pár měsíci bylo. Odpovídalo by to úrovni seriálového Malíčka, kdyby něco tak debilní zkusil. Konflikt musí být, i kdyby se D a D na hlavu stavěli.

    A víte, jak by působilo, kdyby tenhle dopis opravdu k něčemu vedl?

    http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/DarknessInducedAudienceApathy
  • herecké schopnosti Maisie Williams jsou mizerné
  • O čo ide na severe je úplne jasné, lebo tvorcovia seriálu nám to servírujú ako na tanieri. Malíček sa snaží vyrobiť si svoj chaos-rebrík. Konkrétny plán nemá, lebo uvažuje o všetkých možných alternatíva-ch toho, čo sa môže udiať a vždy z toho nejako vyťažiť. Teraz sa snaží rozhádať Sasnu a Aryu, lebo mu to ma nejako pomôcť získať železný trón. Ako, to netuším a asi to netušia ani tvorcovia seriálu, ale nám to môže byť jedno, lebo Bran už nieje Bran, ale ultra-stalker. Všetko vie, všetko vidí.... Otázka je len kto a ako kill-ne malíčka. Alebo povedane inak, či to bude oficiálny rozkaz Sansy/Johna alebo pôjde o "sníky" vraždu a všetci sa budeme tváriť, že nevieme kto je vrah.

    Jediné čomu nerozumiem je, prečo je Malíček stále na Severe. Má len 2 teoretické dôvody tam ostať. Naozaj miluje Sansu a dúfa, že ak naňu bude vkuse "krípy" zazerať tak si ho vezme. Ta druhá je, že uveril v WW a čaká aby pomohol zachrániť svet....
  • Hlavně za situace, kdy mají na Zimohradu Vševědavšudybyla, tak bych být Malíčkem moc neintrikoval a rychle mazal z dosahu Stárčat. :-D
  • @Magister_Peditum Otázkou je, jestli si Malíček ve stavu, v jakém teď v seriálu je, dokáže uvědomit, že pokud Bran ví o chaos is a ladder, ví i o ostatních věcech... Ale asi ne, bohužel :( Malíček, který byl schopný rozpoutat válku pěti králů tak geniálně, že se na to přišlo až ve čtvrté sérii, zemřel někdy na přelomu páté a šesté série
  • JoffreyWater napsal(a):

    @Memnite Aha, já si nestihl přečíst, co tam bylo napsaný.

    HBO zatím vypustila "scan" všech svitků, který letos v sérii byly.. Myslím že se taky dočkáme do další epizody přepis svitku..
  • @pampuch Malíček určitě není hnán touhou zachránit svět. Jak to říkal Sanse.. buď WW vyhrají a na ničem jiném nezáleží a vůbec s tím tedy není třeba počítat.. On už hraje hru co se stane po porážce WW.
    Na druhou stranu Malíček musí neustále měnit plány. Napřed se objevil Bran, pak Arya. Do jeho rovnice mu furt vstupují další neznámé.
  • - Billy Bones si teda v seriálu moc nepobyl...

    + Tyrion s Varysem na schodech: Ty co jsem měl dělat, jak dělat, já nic nedělal, ona dělala, co sem měl dělat?

    + Bronn se suverénně drží své příčky největšího frajera.
    - Nevím proč tam byla ta "srdceryvná" zpověď Tyriona, ještě že to Jaime utnul...

    - Gilly a Sam v citadele: Gilly jen tak najde záznam o anulaci Rhaegara manželství... volně přístupný, dvacet let na to nikdo nesáhnul, nikomu to nepřišlo divný, tak ok, to je twist jak sviňa, to je je takový deus ex machina až se tomu nedá věřit.

    - Littlefinger is little fingering? Něco sleduje, nevíme co, asi chce ségry rozeštvat. Jako už několik sezón, toho charakteru je taková škoda...

    Velký + za tuhle epizodu má Davos, Gendry a Bronn... zbytek se tam motá jak špína v kýblu...
  • upraveno 14. srpna 2017
    "Robb, I write to you with a heavy heart. Our good king Robert is dead, killed from wounds he took in a boar hunt. Father has been charged with treason. He conspired with Robert’s brothers against my beloved Joffrey and tried to steal his throne. The Lannisters are treating me very well and provide me with every comfort. I beg you: come to King’s Landing, swear fealty to King Joffrey and prevent any strife between the great houses of Lannister and Stark."

    Arye bude jasné že tohle je psaní, které bylo na Sanse vynucené.. Spíš Sansu obviní ze slabošství, připomene jí co se stalo na Královské cestě, o tom že už zase zrazuje. Spíš si myslím, že možná Malíček svitek chtěl využít proti Sanse. Buďto aby ji vydíral nebo jí "ochránil" před prosáknutím těchto slov na veřejnost. Uvidíme. Tak jako tak to skončí Malíčkovo smrtí. A třeba se ani Bran nebude angažovat do těchto "světských" záležitostí protože ví že to Arya zmákne. Proč by jí jinak dával tu dýku, žejo.. Malíček nemá nejmenší tušení že Bran ví vše do detailu a rozhodně nemá tušení že Arya mění tváře. Na to dojede..

    Nebo možná Bran bude ten hlas rozumu, který ty dvě donutí jednat společně a zbavit se Littlefingera..
  • Tak konečně viděno:

    No, podle mě zatím nejlepší díl sedmé série.

    Jediný, co mě trochu vadilo, byl okamžitý nástup Genryho do All-Star-Teamu. A vlastně i když je to cool, jak se všichni začínají shlukovat, tak mi to vše přišlo hrozně urychlený. Náhodou se všichni potakají ve stejný čas na stejném místě a až na kraťoučkou slovní přestřelku jsou najednou brothers in arms. To i sedm statečných se scházelo delší dobu. :-D

    Taky mě pobavila Daenerys, která prohlásí, že nikoho nechce zabíjet a minutu na to řekne, že kdo nepoklekne, ten zemře. A to jak tvrdí, že chce zavést sociální spravedlnost, už mi leze pěkně krkem. Jsem zvědav jak se vyvine milostný trojúhelník Dany-Jon-Jorah. 8-) Ta zakoukanost Dany do Jona je podle mě až příliš násilná. Ale dobrá...

    Jaime je k uzoufání. Sice byl tentokrát relativně v poho, ale jak zobe z ruky Cersei, to je na pár facek, fakt že jo. Je to ještě větší podpantoflák než ze začátku knižního Jaimeho. Ještě že má za buddyho Bronna, ten to hodně zachraňuje.

    Rozhovor Tyriona s Varysem dává tušit, že možná ještě budou litovat, že dosadili dračí princezničku na trůn. Pokud se dřív neupijí k smrti. =D

    Odhalení tajné anulace manželství v běžně dostupné knize skoro 20 nebo kolik let po porážce Targaryenů? WTF! To to alespoň nemohlo být v nějaké z těch zakázaných knih? Nebo v tom nemohla být nějaká konspirace Mistrů? Tohle je hrozně našroubované odhalení. Ostatně celá Citadela mi přišla naprosto zbytečná. Nevyužitý potenciál. Kde je konspirace se smrtí targaryenských draků? Kde?

    Zimohrad asi nejméně zajímavá část dílu. Malíček se zjevně pokouší obě sestry proti sobě poštvat, ale to ještě neví, že Bran všechno ví a všechno zná. Očekávám, že se Malíček odebéře na pravdu boží velice záhy. Na druhou stranu jsme ho konečně viděli dělat i něco jiného než jen divně civět na Sansu.

    Abych to shrnul, na tomhle díle je zatím asi nejvíc vidět to urychlení děje. S tím by mohli lépe pracovat. Ale jinak ok. Dokonce i tu teleportovanou loď mezi Dračím kamenem a Východní hlídkou bych jim odpustil. Koneckonců se na ní plavilo hned několik Goodmenů. A finálovka mi vyloženě připadala jak začátek nějaké RPG hry s partou hrdinů. Sice se to k Písni moc nehodí, ale bylo to hezký. :dance:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 14. srpna 2017
    VŠE SKVĚLÉ NA GOT S0705
    - Jaime a Bronn oba výborní herci a Bronnovo shrnutí situace výtečné +10
    - Poklekněte nebo zemřete. V knihách zcela běžná procedura, kterou dělali Roose Bolton, Stannis Baratheon Tywin Lannister atd., jsem rád, že tedy Dany podobnanou cestou. Randyll Tarly na svou zradu velice rychle dojel, ale klobouk dolů před jeho odvahou +10
    - Sice to teda dost ničí sílu proroctví o třech dětech, které umřou, ale díky bohu za to Cerseino těhotenství, škoda že to nepřišlo dřív, protože to konečně dává nějaký alespoň trochu smysluplný důvod, proč by Jaime měl ještě nadála podporovat Cersei. Jejich taktika přistoupit na dohodu s Dany beru +20 Nikolaj a Lena výborní
    - Jon a Drogon velice dobrá scéna, stejně jako znovushledání Jona a Joraha +20
    - scéna s Maestry zajímavá, hezké shnrutí politické situace +10
    - scéna Varyse s Tyrionem a předně Varysův monolog o Aerysovi to se mi hodně líbilo a za mne nejlepší epizoda tohohle dílu +50
    - Davos konečně zmiňuje, že Tyrion mu zabil syna +10
    - návrat Gendryho a kladivo +100
    - Sebevražedný oddíl +100
    Skóre 330
    Odměna: Řekotočí
  • @Tyrion Lannister Potíž je v tom, že RB, SB i TL jsou vlastně "zlí hoši", záporáci, i když skvěle zahraní. Jenže z Dany se zatím dělala kladná postava...
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    VŠE ŠPATNÉ NA G0T S07E05
    - Bronn je Supreman, když vytáhl Jaimeho se zbrojí o bůh ví jakou vzdálenost dál z řeky -20
    - Tarly nějak zapomněl, že Dany se též narodila v Západozemí na Dračím kameni, také zapomněl, že Cersei zavraždila svého manžela, strýce, bratrance a vyvraždila celý rod Tyrellů, alespoň to mu Tyrion připomněl. Každopádně Tarly byl velice stupidní náhradou za Roose Boltona, které mu nesahá ani po kotníky. Co čekal, když se postaví proti někomu s armádou a třemi draky. A to s tím upálením jsem nepochopil. -50
    - proti Cersei se nevzbouřilo celý KP po tom, co se dozvěděli o tom, co se stalo na Ohnivém poli, když přišlo Nagasaki a Hirošima tak Japonci se vzdali a to byli svému císaři loajálnější rozhodně víc, než by měl býtk kdokoli z rodů v Západozemí Cersei, bullshit -50
    - celý ten plot device s mrtvolou jako důkazem je prostě BULLSHIT, Dany nechce věřit ve Walkery ačkoliv vyseděla tři draky a zažíla magie tři prdele. Proč buď za a) nezlikvidují Walkery a pak si to nevyřidí se Cersei s tím, že KP by dle Tyrionova stupidního plánu oblehlI Seveřani a Údolí nebo za b) konečně vzít KP přimým útokem zabít Cersei, což by udělalo Dany nezpochybnitelnou královnou celého jižního Westerosu. Tady je show pěkně pitomá až běda -50
    - Arya se chová v téhle epizodě jako kráva, dejme tomu že tedy stále neví o tom, co se stalo během Battle of Bastards, takže Sansa zachránila Jonovi prdel, kdyby chtěla rytíři z Údolí mohli zničit jak seveřany tak Boltony (což by byl výborný twist mimochodem :twisted:), Seveřani chtěji zvoli Sansu místo právoplatného Brandona tady se snad na tohle téma nebudu radji vyjadřovat -50
    - Malíček stále nezdrhl, ačkoliv Bran o něm dřív nebo později poví všem všechno a jeho pletichy a intriky tak budou úplně zbytečné -20
    - celý průnik a únik do KP divím se, že Dany už dávno nepropašovala do něj sera Twentyho a tuhle válku dávno neukončila -20
    Nejlépe celou tuto situaci vystihl Tormund pro toho budu přesně citovat: And you need convince one that one with dragons or that one who fucks her brother?
    Skóre: 260
    Trest: hysterektomie nebo kastrace :D

    Celkově asi uvažuji, že to po téhle sérii dropnu, ačkoliv ten válečný námrd minule byl epický, tak stejně jsem nedostal to na celou sérii čekám bitvu s draky nad Kings Laning, místo toho akorát tisíc výmluv, proč se to nestane. Podobně jsem byl ošizen v páté sérii, kdy bitva o Zimohrad trvala minutu. A nejde jenom o bitvy, jde o celou část intrik kvůli kterým jsem si zamiloval jak kniha, tak seriál

    A když začínají být predikce na vichry zimy od Alfa Shift X a Prestona Jacobse dějově mnohem zajímavější než seriál, tak je jasné že už trochu ztrácim zájem. Seriál stejně skutečný konec nevyspoileruje toto je konec DD nikoliv Martinův a myslím si, že knihy a seriál se budou velmi velmi lišit. Už jenom proto, že Martin sám několikrát řekl, že ho nebaví, když ví, kam jeho příběh vede že potom ho psaní nebaví, tak předpokládám, že tu rozdíly budou. Ostatně ať mi nikdo netvrdí, že v knihách Cersei otěhotní s Jaimem =D
  • Vsadil bych se, že Jona zachrání jeden z draků.
  • @Tyrion Lannister Já si naopak myslím, že se již nikdy nedozvíme, jak měly vypadat oba poslední díly Martinovy ságy, než vznikl seriál....dle mého soudu budou knihy seriálovým dějem ovlivněny ať už si to Martin uvědomí či nikoliv...
  • upraveno 14. srpna 2017
    Dala som si kratku pauzu od hodnotenia,teraz to napravim. ;-)
    -Bronn paradne sprdol Jaimeho.Dany sa zase prepla do modu "mad queen".
    -Gendry sa vratil vo velkom style.Arya zrejme odhalila ten list,ktory Sansa poslala Robbovi,ked uvaznili Neda.Som zvedava,ako sa vyvinie cela situacia.Litlefinger by si mal davat sakramentsky pozor nielen na Brana,ale aj na nu.
    -Samwell konecne pochopil,ze nema zmysel sediet nad knizkami.
    -Hound paradne sprdol Berica.Tormund je super.Som velmi rada,ze Jon zatial nepoklakol a drzim palce celej vyprave.Nech sa aspon niektori vratia zivi.
    @sfik Clovis nebol v tomto seriali,ale v Zaklinacovi.Ten ucen,ktory povedal Geraltovi,ze vajce je mudrejsie,ako sliepka. A mam este jedno varovanie.Nebudem krmit trolov. :-D
  • @Janulka Zaklínače neznám, tím to nebude :D
  • Locker napsal(a):

    @Tyrion Lannister Já si naopak myslím, že se již nikdy nedozvíme, jak měly vypadat oba poslední díly Martinovy ságy, než vznikl seriál....dle mého soudu budou knihy seriálovým dějem ovlivněny ať už si to Martin uvědomí či nikoliv...

    Wow tak ty už seš i tady? :D
  • @sfik Cítím tu mnohem větší koncentraci inteligence a logického uvažování...na Edně za 14 dní s
    velkou pravděpodobností definitivně končím.
  • - Situace s Tarlyovci sice působí dramaticky a oceňuju, že připomněli, co Danyin fotřík provedl Starkům, jenom by mě zajímalo, kolik diváků si tu informaci z první série pamatuje. Dany se mimochodem rozhodla úplně opačně než Jon v podobné situaci, který zbytečně netrestal (a zajistil si skutečnou loajalitu), ale shipování nesmí přestat :D
    - Pořád nechápu smysl Samovy samostatné dějové linky. Nic neobjevil a výsledek bylo jenom setkání s Jorahem a informace pro diváky, že Jon nejenomže není Stark, ale dokonce není ani bastard.
    - Jaime je zahraný dobře a kdykoliv není se Cersei nebo o ní nemele pantem, tak jeho přítomnost potěší. Při rozmluvě s Tyrionem jsem chápala stanovisko obou, ale pravdu měl samozřejmě Tyrion.
    - Cersei... Řeknu to upřímně, já jsem na ni prostě alergická. Posedlost scénáristů vulkánskou královnou už myslím dostatečně zohýbala chování ostatních postav, teď navíc přijde protahovací berlička o tom, jak té rozumné panovnici budou ostatní vysvětlovat "ještě větší hrozbu". A jestliže Arya byla při zbytečném popichování Sansy na facku zleva i zprava, tak Cersei by člověk rovnou přál ránu do hlavy tím Gendryho kladivem.
    - Kdyby nebyl Malíček blbec, tak se nějak pokusí sejmou Brana (já vím, těžké) než začne rozhádávat dvě puberťačky. Ani to, že by se jedna druhé zbavila, by mu nijak nepomohlo.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    @Locker To se ještě uvidí, Martin sám prohlásil, že nesnáží, když ví kam při psaní směřuje, takže je dost možné, že knihy a seriál budou mít opravdu odlišný konec. Určitě rozhodně složitější než v seriálu. Tady je tady takové hezké video

    Určitě spěje k tomu, že se odhalí Jonův původ, který bude stejný jako v seriálu a dle tohohle spěje i k tomu, že Jon bude jmenován králem Severu, protože Maege Mormont, Galbart Glover a Howland Reed jsou na Šíji a mají Robovu závěť, která odkazuje Sever Jonovi a pbotažmo je v tomhle spiknutí zahrnuto i bratrstvo atd. Ale nesmíme zapomínat, že je pořád naživu Rickon, Stannis furt pochoduje a Malíček pořád sedí v Údolí. Starčata se imho v sáze už znovu nesetkají a Stannis vyhraje bitvu proti Boltonům a umře až v boji proti chodcům nebo Aegonovi. Za tím si stojím.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.