Hra o trůny 7×04 – Válečná kořist - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×04 – Válečná kořist - Ice & Fire

Čtvrtý díl sedmé série. Premiéra 6. 8. 2017. Daenerys vrací úder, Jaime čelí nečekané události a Arya se vrací domů. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Matt Shakman

Číst celý článek zde


«1345

Komentáře

  • Tentokrát si ani nemám moc na co stěžovat. Opět klišovité přišpendlení nepřítele (tentokrát balistou), ale o Bronna jsem se vážně bála.
  • Já jsem si říkala, jestli po bitvě nepřejde Jaime na druhou stranu (prostě mně to v průběhu bitvy napadlo) a on se zatím možná utopí. A zabil draka nebo ne? A když se neutopí, bude v zajetí?
    Viděla jsem oba díly najednou a nepamatuju si, co bylo ve kterém, ale bitva byla dobrá.

    Osvěžte mi někdo pamět, toho zabijáka poslal na Brana Joffrey s kudlou, kterou měl od Malíčka? Ježíš, doufám, že se sourozenci Malíčka rychle zbaví a hlavně, že ho Sansa nezačne poslouchat.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    Když zavřu oči nad věcmi, který lepší nebudou (tzn teleporty armád, ignorace civilistů a jiných rodů, ničení charakterů oproti knize) tak tohle byl dobrý díl.
    A Bronnova sekvence s dunící hudbou a epickým točením balisty byla top, skoro sem na Bronna křičel "sejmi toho velkyho hajzla!"
    A na konci dílu jsem zapomněl na to, že seriálový Jaime je kokot a chci aby umřel - díky Nikolajovi a epice scény to pro mě zase byl Jaime z knih, ten Jaime kterému nejde nefandit. Jo, to napjatej sem byl jako už dlouho ne, po několika letech sem si díl užil jako divák a ne jako kritik. Za mě ok.
  • upraveno 7. srpna 2017
    Spokojenost na 95% s pár výhradami co se týká bitvy, která byla jinak epická.
    Nechápu jak si mohli myslet, že s takovou formací udrží jízdu, prostě ta linie byla moc dlouhá a málo hluboká, možná kdyby tam za sebou stálo tak 10 řad kopiniku v linii a nebyl tam drak tak to mohli ubránit, ale takto tam snad byli za sebou 2-3 vojáci a pak lučištník, bída. Navíc těch lannisterů tam bylo prostě málo, jako jo linie byla dlouhá ale hrozně mělká, nevěřím že by tam bylo víc jak 2-3 tisíce lannisterských vojáků, možná ani to ne. Čekal jsem prostě že jim Dothrakové zmasakrují celou armádu a hlavně jsem tajně i když marně doufal že jim ten drak roztaví to zlato :D Prostě to by bylo k nezaplacení kdyby Jamie zoufale koukal jak se to zlato roztíká po poli :D Tyto 2 fakty mě zklamaly hold.... A body plus za takové ty drobnosti, jako koně táhnoucí hořící vůz, useknutí nohy koně a skolení Bronna, strach u těch vojáků v první linii, řev hořících a top hláška "Your peope can´t fight." I když nebýt draka tak mají dothrakové mnohonásobně větší ztráty, i když by je zmasakrovali tak či tak, přešila byla jasná.

    Taky by mě zajímalo kolik uhořelo Dothraků, Drogon musel na 100% trefit i vlastní. A chudáci musí mít pěkně vyřvaný plíce než dojedou do bitvy :D

    Plus nechápu proč chrlil oheň na vozy, z mého pohledu měl spíš sežehnout celou tu hlavní linii, takto si akorát zpopelnili možnou kořist :D
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @brbr jop, Malíček zmanipuloval Joffa, který poslal vraha "ukrátit trápení tomu chudákovi"
  • @Benji Dík, takže můj pocit byl správný. Fakt doufám, že si sourozenci pořádně promluví, nebudou se vyjadřovat v náznacích a Malíčka srovnají do latě.
  • upraveno 7. srpna 2017
    K tomu Malíčkovi, v knihách k tomu Joffreyho nechtěně zmanipuloval Robert, když před ním řekl, že by bylo lepší Brana zbavit trápení. Malíček v tom nehrál žádnou roli, i ta dýka byla Robertovo. Malíček se teprve chytil příležitosti, když Catelyn lhal, že ta kudla je Tyrionovo, protože „Chaos is a ladder.” nevím, jestli o tom vůbec někdy v seriálu byla řeč, jak to s tou kudlou bylo, ale i tak by to tam nebylo možný, protože Malíček na Zimohradu vůbec nebyl. Jinak díl byl epic, napínavej, akční, pozvedl tuhle sérii opět na kvalitní úroveň.
  • BenjiBenji so much universe, so little time
    @JoffreyWater sakra, popletl jsem to, hození viny na Tyriona a manipulce k vraždě.
  • „What are you doing?!“
    „Don‘t worry, I have a plot armor!“
    „But I‘m a main character, you are a comic relief, shouldn't I have more plot armor than you?“
    „No! Your death would make too much sense now, fulfilling the prophecies and foreshadows, pushing the story, turning the other characters and such. But I‘m loved by audience, I can‘t die!
    Shit, how deep is this lake? We were just by shore!“
    „Idiot. Also the water should boil. We're both dead now.“
    „Don‘t worry, I have a leather armor!“

    Konečně téma pro tuhle epizodu. Už jsem se bál, že se bude pokračovat v té diskuzi s názvem SEM ZA ŽÁDNOU CENU NECHOĎ. Bitva pěkná, moje ostatní výtky už řekli jiní. Osobně si teda myslím, že to bylo pěkně blbý místo na rozložení tábora, na tom kopci za jezerem měli mnohem lepší pozici (Ve Střetu Králů má Jon podobný nápad při táboření na Pěsti a Starý Medvěd mu to zatrhne). Chybějící hlídky jsou už asi zákonem Westerosu. Bran vs. Malíček pěkná nuda, Bran a Meera, ok, akorát Branovi nebylo rozumět, když říkal to: Chaos is a ladder. (Tentokrát jsem si nestahoval ani anglické titulky, abych se soustředil na dění na obrazovce. Ne že bych toho moc viděl). Arya paráda, doufám, že Sansa jí naplno využije. Jon a Dany v jeskyni na Dragonstonu... na jednu stranu hezká scéna, na druhou... jak Jon ví, co ty piktogramy znamenají? Třeba tam uzavřeli příměří všechny 3 rasy. Nebo to Jon sám vytesal (nechal vytesat). :-D Theon a Jon taky paráda.

    Co se týče Malíčkovy dýky a kdo poslal zabijáka na Brana, tak hlavní teoretik Preston Jacobs došel k tomu, že to opravdu mohl být Malíček. Samozřejmě že ne osobně, ale očividně měl na Zimohradu špeha. Nebyl by to Preston, aby nakonec došel k naprosto šílenému závěru, že to nakonec udělal Mance Nájezdník. :-D

    To mě přivádí zpátky k teorii, že Meera řekla dneska skutečnou pravdu a v Branovi sedí vědomí někoho jiného s přístupem k jeho vzpomínkám (ale to by bylo zase moc chytré na seriál).
  • Copak on toho má Malíček na svědomí málo, že na něj chcete hodit ještě tohle? :D
  • Hund napsal(a):

    Spokojenost na 95% s pár výhradami co se týká bitvy, která byla jinak epická.
    Nechápu jak si mohli myslet, že s takovou formací udrží jízdu, prostě ta linie byla moc dlouhá a málo hluboká, možná kdyby tam za sebou stálo tak 10 řad kopiniku v linii a nebyl tam drak tak to mohli ubránit, ale takto tam snad byli za sebou 2-3 vojáci a pak lučištník, bída. Navíc těch lannisterů tam bylo prostě málo, jako jo linie byla dlouhá ale hrozně mělká, nevěřím že by tam bylo víc jak 2-3 tisíce lannisterských vojáků, možná ani to ne.

    Jaimnebyl nachystán na bitvu, byli už skoro doma..... takže se udělalo,co se udělat mohlo. Nebyl čas soustředit jednotky do kompaktnější masy.
    Tady drak udělal Dothrakům průchody přes pěchotu se štíty a kopími,a pak už to bylo v háji..



  • Fakt mazec jak to natáčeli.
  • Epizoda dobrá, jenom teď to čekání bude ten týden mne bude sejřit :D
  • Dobrý díl, líbila se mi dokonce i Arya, kterou v seriálu nemám rád, a bitva samozřejmě bavila (ono by bylo asi těžký natočit nudnou bitvu :D), jenom jsem čekal kdy se na tom rybníce (nebo co to bylo) objeví Euronova flotila :D.
  • upraveno 7. srpna 2017
    Škoda jenom, že Jaime tu krávu nepřišpendlil k tomu drakovi, to by bylo dostatečný zadostiučinění za to, co udělali Stannisovi. Vím, to se přece stát nemohlo, každopádně + za to, že v týhle epizodě ukázali Jaimeho jenom v tom nejlepším světle. Ať je mrtvej nebo ne, je to pán tohohle dílu.
  • - Nejlepší scény byly ze Zimohradu, ale ani tady to není bez vad. Setkání tří Starčat bylo chladné já sama bych to (věřím si) v povídce napsala líp. Chovají se jako parta kamarádů ze základky, která se se setká po patnácti letech a změnila se tak, že si nemají co říct. Ano, scénář to tak mohl zahrát, ale očividně to nebyl efekt, o který jim šlo. Uvidíme, kam bude směřovat aféra s Malíčkem a dýkou.
    - Plus deset bodů za minimum Cersei
    - Už jsem čekala, kdy Jon dá Theonovi přinejmenším "bitch slap". Mno, zase nevyužitá příležitost.
    - LOL, bylo vtipné vidět, jak lannisterská armáda poprvé od první série dostává na prdel. Co? Má mi být líto řadových lannisterských vojáků? Možná by to fungovalo, kdyby stejnou péči tvůrci věnovali i armádám jiných rodů. Nechápu, proč tady lannisterským všichni fandili - kvůli Bronnovi? :D
    - Plus deset bodů za Jaimeho. Několik záblesků, které ospravedlňují existenci téhle postavy v sedmé sérii. Ne že bych si nemyslela, že by ho stejně bylo lepší zabít v bitvě, když bude nejspíš do konce seriálu existovat jenom proto, aby v poslední chvíli odkráglovat sestromilenku.
    - Myslím, že druhý Rickon přežije :D
  • upraveno 7. srpna 2017
    @svoa00 Konečně správný názor. Taky nechápu to rozhořčení tady a všude možně na youtube jak je to kruté, chudáci vojáci, lannisteři=dobráci co uhořeli :D Já teda od prví serie čekám až jim to někdo pořádně natře a za mě jich tam uhořelo ještě málo, za to jak si počínali v předchozích konfliktech si to zasloužili :D Hold má Bronn silný fanklub asi :D

    Jen mě udivilo to okamžitý zpopelnění v některých záběrech, flusnul na ně oheň a plesk úplně na popel... :D
  • @svoa00 Lannisterům všichni fandili, protože aspoň trochu nakopli MoD do vagíny. S každým mrtvým lannisterským vojákem tam ubývala možnost, že všichni Dannyfags dostanou infarkt, namísto toho aby se něžnili nad tím, jak to Tits and Dragons zase všem natřela. Navíc to u mě bylo tak trochu osobní, Jaime je moje nejoblíbenější postava celýho tohohle příběhu a prostě jsem mu fandil a doufal jsem, že se ukáže i v jiným světle než jako na ségru nadrženej ňouma, a nedá jí vítězství lacino. Což se celkem povedlo a Jaime z toho vyšel jako opravdovej Lion of Lannister. Fandil jsem Bronnovi za balistou, ale je dobře, že to drak rozdejchal, protože kdyby ne, Bronn si tím podepsal rozsudek smrti. Jsem zvědav, jak to s ním dopadne, snad ho nechají naživu. Upřímně ale doufám, že to má Jaime za sebou, protože tohle byla smrt hodná jeho postavy, a jestli se teda neutopil, tak doufám, že jenom kvůli tomu, jak píšeš, aby oddělal ségru.
  • @JoffreyWater Myslím že Jamie neumře, to by ho nechali zabít drakem. Upřímně mě docela štve, že dlouho neumřela nějaká zásadní postava. Jako minimálně Bronna, Dickona nebo Randylla mohl Drogon upálit. Je to až vtipný jak všecko přežijou, hlavně teda Bronn, ten z té balisty skočil pryč jak na gauč, to by takovým skokem letěl možná 2 metry a ten plamen by ho zasáhl. Předtím tam drak flusnul a udělal díru do linie jak něco...
  • Možná blbá otázka, ale odkud drak chrlí oheň? Zmátlo mě to, když rozevřel pusu jak chrlil na konci na Jamieho. Na krajích tlamy má takový dva otvory (myslel jsem že to jsou nějaký ty plamenometný žlázy odkud jde ten oheň) ale přitom je naprosto vidět jak se mu ten žár jakoby jde z krku, to vypadá jak kdyby zvracel fire vlastně :D Nechápu
  • @Hund Jo, taky jsem se divil, že za celou dobu umírali jenom NoName soldiers. Možná to odnesl ten Ed Sheeran a jeho parta mírumilovných spolubojovníků.
  • upraveno 7. srpna 2017
    @Hund Tak za Horu a ostatní řadoví vojáci nemůžou, ale ten přístup je zase další důkaz nekonzistence scénáristů. Když už si chtěli v seriálu hrát na hrůzy války z pohledu běžného vojáka a člověk by měl nounejmáky litovat, tak s tím měli začít mnohem dřív. Lannisterské vojsko od smrti Robba dostávalo všechno moc zadarmo, jako třeba probít se přes těch patnáct tyrellských stráží v minulém díle.
  • Přátelé, já hlavně nechápu to jak budou v příští epizodě všichni omlacovat Daenerys o hlavu použití draka. Chápu že Tyrion může mít smíšené pocity, protože to byli teoreticky jeho lidi, ale on se rozhodl k Dany přidat.. Ale to mi přijde spíš sobeckost Lannistera než nějaká empatie.. Chápu že drak je těžkotonážní zbraň, ale no a co? Lannisteři jsou její nepřátelé. Lannisteři zničili dva její spojence, vyrabovali tyrellské pokladnice a sýpky.. Proč by se jakejkoliv jinej rod, voják, sedlák měl vůbec chtít s Daenerys spojit, když má tři draky, ale své spojence nedokáže ani ochránit nebo v tomto případě ani pomstít.
  • @sfik lannisterští vojáci měli při spatření draka dezertovat z Bronna a Jaimeho by byla pečínka a byl by klid :-D co šílenou blonckou a jedním podpatoflákem, Daenerys jim měla tuto možnost takticky zmínit, než začala s očistou, mohlo by to zabrat po nějaké motivační ukázce.
  • No, s hláškou "Enough with the clever plans" to kravka myslela asi doslovně, když si s Drogonem spálila zásoby jídla, které potřebovala pro dothraky apod... Ale to stejně D&D už řešit nebudou.

    @sfik Neviděli jsme umřít ani jednoho Tarlyho... Myslíš si, že přejde k Daenerys? Má to dle mě 100% spočítané a ten rozhovor Varys&Tyrion z traileru na epizodu 5 by mohl narážet třeba na to.
  • Tak mne nezáleží na Danny už od začiatku seriálu, tak ja som preto fandil v tej bitke Jaimemu a Bronnovi.. použila na nich fantasy verziu atómovej bomby - práve všetky tie zábery z bitky mali pripomínať efekty atómových bômb zhodených na japonské mestá - a to že si zničila si aj v podstate svoje zdroje jedla nie je ani tak chyba D&D, ako skôr zase blbosť a splašenosť Danny, vďaka ktorým robí chyby, ktoré sa s ňou neustále vlečú od začiatku.. Jaime a Bronn sú aspoň zaujímavé (vtipné) postavy.. a neviem prečo ľudia tu píšu, že tu a všade na nete ľudia boli na strane Lannister.. však všade práveže ľudia obhajujú Danny a ešte ku tomu píšu, ako si priali aby Bronn zomrel, pretože si dovolil strieľať na ich obľúbenca Drogona.. škoda, že ho nezabil Bronn :) .. Inak fakt si tu nikto neprečítal tie leaky ohľadom všetkých epizód tejto série? Ja som si to všetko prečítal a teda nič šokujúceho som sa nedočítal.. na niektoré scény sa teším, ale inak fakt nič také prekvapujúce sa už nejde stať v tejto sérii..
  • upraveno 7. srpna 2017
    V zásadě průměrná episoda s výborným zakončením masivní bitvy. Na poměry TV show bezesporu luxus. Škoda, že autorům to nejde tak dobře i s postavami.

    Líbilo se mi:
    1. Bitva jako celek. Fungovalo tu napětí, kamera, střih, velmi dobře zvolené motivy hudby, spoustu vydařených efektů a co oceňuji nejvíc - pohled na konflikt z více stran. Bitva byla vlastně nejvíc snímána z pohledu Jamieho a Bronna, což byla dobrá volba, protože byli přímo uprostřed ohnivého pekla. Kdyby tam pobíhali jen nějací panáci ve zboji a Déčko se tomu nahoře smála, byla by to (efektivní) nuda.
    2. Snaha ukázat, že upalovat lidi takovým létajícím destruktorem jako Drogon (byť bezejmenné vojáky) vlastně není cool (samozřejmě, že na pohled to cool je :). Ale jsem rád, že je tu trochu nádech předlohy. Martin je autorem, který poukazuje na nesmyslnost a krutost válek a především na skutečnost, že takhle se v podstatě nic nevyřeší. Jen to nahromadí další krutosti.
    3. Jamie a jeho jízda na Denearys. Nevím proč, ale v té scéně na mě dýchla atmosféra prvních sérií. A bylo fajn vidět rytíře, který má koule na to postavit se monstru jako Drogon, i když věděl, že je to sebevražda + konečně ten charakter zase nakopli někam dál. Sice měl čistě teoreticky umřít, ale to je jiná písnička.
    4. Denearys (ve zdánlivém) ohrožení. Je dobře, že byl zraněn Drogon, že ji mohl na zemi někdo zabít, protože - sakra - ta ženská je v tomhle příběhu už tak dlouho nezranitelná, že jsem rád za cokoli, co má alespoň ten nádech. (Doufám, že bude v dalších dílech čím dál víc posedlá mocí, protože jinak bude její charakter děsně nudnej, ale to je asi jen zbožné přání)
    5. Více Brana a rozhovor s Meera (nebo jak se ta holka jmenuje). Alespoň už dává jeho zenový (tupý) výraz trochu víc smysl. Ale to se mělo stát už ve 3. episodě.
    6. Malby v jeskyni + dialog Jona, Déčka a Tyriona. Vždycky když je v tom víc emocí, je to zajímavější, protože od začátku série tu spousta postav jen zadumaně nebo trpitelsky čumí.

    Nelíbilo se mi:
    1.) Linka Sansy a Aryi. Tyhle dvě postavy jsou tak trestuhodně znehodnoceny už od 5. série, že je z té scénaristické žumpy nemůže nic zachránit a já už pro ně nemám ani sympatie ani zájem. Sansa snad ještě může mít nějaký logický význam, ale Arya je charakterem tak úplně mimo Martinovu předlohu, že to vlastně není Arya + dialogy nuda šeď. Ty postavy mají původně tak velkou hloubku a zajimavé konflikty (vnitřní i vnější) a mohly by si vyměnit tolik zajímavých replik a jediné na co se zmůžou: ty máš deadlist? Ty jsi teď lady Star? Ach, bože....
    2.) Bronn měl zemřít. Tahle postava mě baví, ale v okamžiku, kdy zasáhl draka a ten sežehl balistu, měl jít do kytek. Druhá možnost, která by se mi líbila víc (odkaz na pytlík zlaťáků, který ztratí), by byl scénář, kdy by se na Jamieho vykašlal a pokusil se z bitvy utéct (což by dávalo větší smysl). A při útěku by zkapal. Alespoň, že zranil draka.

    Jinak mi to přišlo fajn. A s ohledem na to, že tohle byl prostřední konflikt a brzy nás čeká pravděpodobně ještě větší a drsnější bitva na Severu, moc se těším :)
  • Tak za přidám nějaké postřehy, snad nebudu nikoho moc opakovat.

    - Na rozdíl od jiných nejsem z Bronna nijak extra unešená. Kdyby umřel, asi by mi to moc nevadilo. Jinak tipuju, že pragmatik jako on se při první příležitosti přejde k Daenerys.
    - Ovšem oceňuji, že dokáže vždy udeřit hřebík na hlavičku. Olenna skutečně kopla Jaimeho do koulí, metaforicky.
    - Železná banka nuda. Považuju za urážku, že vyzdvihují Cersei nad Tywina.
    - Nevede Zlatou společnost Daario? Že by se do boje proti Daenerys zapojil zhrzený exboyfriend? =D
    - Bran trochu vycreepoval Malíčka. Ten se snaží tvářit jako dobrý rodinný přítel, ale asi u Brana s těmi intrikami trochu narazí =D
    - Loučení s Meerou hodně chladné, když už to tak odbývali, protože se potřebovali zbavit další postavy a zabít ji by bylo moc mainstream, tak do toho mohli dát trochu emocí.
    - Příjezd Aryi na Zimohrad je podstatně realističtější, už jsem skoro myslela, že tam v klidu nakráčí a nikdo si jí nevšimne.
    - Vítání sester Stark bylo taky hodně chladné. Asi to dobře vypadalo na papíře, ale takhle je to takové divné.
    - Nikdo nebude připomínat tu skvělou coincidence, že tu máme několik šťastných Starčat na Zimohradě v jednu chvíli? Ne? Ok...
    - Na Rickona všichni kašlou, jak jinak =D
    - Bran stíhá vycreepovat i Aryu. By mě zajímalo, jestli mu fakt věří, nebo o něm skrytě smýšlejí jako o pošukovi.
    - Co mají fakticky mladí Starkové proti Malíčkovi? S výjimkou Sansy, ale to pochází spíš z pozdějšího děje? Pokud vím, tak nikdo nemá ponětí o tom, jak zradil Neda? A že ta dýka je jeho? Jedině Bran to může vidět ve vizích... což možná ostatně naznačil při tom rozhovoru s Malíčkem, že na něj možná ví víc, než si myslí.
    - Brienne konečně začíná trochu roztávat.
    - Jj, Jon a Daenerys. Snažili se to nejdřív maskovat, ale ta chemie tam je.
    - A furt se ho snaží zkrotit. Kdo se tady dme pýchou, co?
    - No, předpokládám, že pokud se rozhodne s draky vyrazit proti Chodcům, tak je docela legitimní a pochopitelné, že král Severu za to výměnou ohne koleno. Ostatně být jím, tak to udělám opačně - pomoz nám, dokaž, že jsi schopná ochránit říši a já za to budu tvojím vazalem. Asi Jon začíná myslet rozkrokem, jinak si nedovedu vysvětlit, že takhle neargumentoval.
    - Jop, souhlasím s Dany, Tyrion se moc nepředvedl. Dá se čekat, že si pak královna postaví hlavu, když je její Ruka k ničemu.
    - Šalamounská odpověď krále Severu. No, proč ne, má pravdu.
    - Intermezzo s Aryou a Brienne sice efektní, ale zbytečné.
    - Davos není slepý, vidí víc než Jon sám =D
    - "Fewer" =D
    - Theon a Jon mě pobavili, jak tam najednou stáli proti sobě. "Oh, hello Jon. I didn't expect you here." =D
    - Jon přece ví, že Theon jeho bratry nezabil. Je nějaký jiný důvod, proč by měl být na Theona nasraný? Nebo jde prostě o zradu jako takovou?
    - Takže Cersei už zlato má, což je škoda, doufala jsem, že jí ho Dany zabere.
    - Nějak si nepamatuju, že by měl být Tarly zbytečně krutý. Přísný, to jo, ale zmrskání za povalování? :roll:
    - Dickon proti očekávání vypadá jako slibná postava. Škoda, že ho dlouho neuvidíme.
    - Bitva prostě skvělá ve všech ohledech, co si budem povídat. Všichni si to všimli. =D
    - Zvědy už nikdo neřeší. Asi jako ten zeměpis.
    - Formace si tu už někdo všiml, že nebyla moc logická. Řekla bych, že nebyl moc čas, ale nejsem stratég.
    - Myslím, že ta přesila byla dost vypovídající, drak tam byl jen tak navíc na efekt.
    - Dany si pálí zásoby...? No, pokud si myslela, že to je to zlato, tak by to mohlo být. Ale asi to zas nikdo řešit nebude.
    - Jeden balista (ne)zachraňuje situaci =D Kde jsou ty diskuze z předešlých epizod? Ale scénaristům jsou stejně ukradené, co?
    - Nájezd na draka a jeho královnu, jak to asi mohlo dopadnout, hm? Ale to by nebyl seriálový Jaime, aby neudělal něco hrdinského a zbytečného a ještě z toho vyvázl.
    - Příklad na relativitu časoprostoru: Jak hluboká je louže uprostřed Roviny, když hlavní hrdina A v plné středověké zbroji spadne do vody cca 4 m od okraje nádrže a vidíme ho na záběru klesat ke dnu alespoň 20 sekund? Připojte postup výpočtu.
  • Ha Ivan. Konečně super díl! :king:
  • A inak sa mi páčilo, že Jaime bol svedkom toho, pred čím ochránil ľudí zabitím Mad Kinga - Aerysa.. videl na vlastné oči, čo oheň porobí s ľuďmi, keď sa takto použije na zabíjanie..
    Ako bitka sa mi to asi najviac videlo zo všetkých čo zatiaľ boli, aj keď zase som vedel, že nikto podstatný nejde zomrieť v tejto bitke, ale efekty, kaskadérske kúsky, atmosféra, hudba, strih, uhly kamier, herecké výkony, všetko parádne..
    Len tá blbka Danny, keby len trochu premýšľala, tak mohla oveľa väčšie škody spôsobiť vojsku Lannister keby na nich zaútočila s Drogonom z boku, kde boli vojaci v jednej línii (v kruhu) a nie takto, keď spredu zaútočila tak prvým útokom zabila pár vojakov, pričom keby z boku zaútočila, ich škody by boli v stovkách.. a na Škorpión zaútočiť priamo tiež nebol múdry nápad, keby ju napadlo ovládať Drogona tak, aby v podstate len zosadol z výšky a nohami rozkopol stroj (alebo nasmeroval hlavu zvislo naň, tak aby ho mohol zapáliť, bez toho aby mal Bronn akúkoľvek možnosť ho zasiahnuť), tak by nemala žiadny problém.. ale tak, srať na ňu, aj tak ju nemám rád :D
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.