Hra o trůny 7×04 – Válečná kořist - Ice & Fire

upraveno 19. září 2017 v 7. řada
imageHra o trůny 7×04 – Válečná kořist - Ice & Fire

Čtvrtý díl sedmé série. Premiéra 6. 8. 2017. Daenerys vrací úder, Jaime čelí nečekané události a Arya se vrací domů. Scénář: David Benioff & D. B. Weiss Režie: Matt Shakman

Číst celý článek zde


245

Komentáře

  • p1e9t9r2 napsal(a):

    Epizoda dobrá, jenom teď to čekání bude ten týden mne bude sejřit :D

    Cheche, to máš pravdu, ale vem si to tak je to jenom týden, počkéj si na cliffhanger na konci série, pak budeš muset čekat ROK!!
    :twisted:

    Osobně jsem moc zvědavý jak to přežije, protože ve skutečnosti by to měl na 100% spočítaný. :king:
  • Krást se nemá! Po čtvrté epizodě Hry o trůny to vědí všichni, kdo ji nelegálně viděli dřív
    LOL =D
    Doufám, že vás všechny taky tak hryže svědomí, že jste viděli uniklý díl v mizerné kvalitě =D
  • svoa00 napsal(a):

    @Hund Tak za Horu a ostatní řadoví vojáci nemůžou, ale ten přístup je zase další důkaz nekonzistence scénáristů. Když už si chtěli v seriálu hrát na hrůzy války z pohledu běžného vojáka a člověk by měl nounejmáky litovat, tak s tím měli začít mnohem dřív. Lannisterské vojsko od smrti Robba dostávalo všechno moc zadarmo, jako třeba probít se přes těch patnáct tyrellských stráží v minulém díle.

    Začali s tím min. už minulou sezonu a nikdo přece nechce, aby Lanistery někdo litoval, bylo to natočeno prostě tak, jak bych to od pořádné epické bitvy očekával. Prostě bitva jak má být. Nějaký větší šikování, na to nebyl čas, a že Dany pálila vozy místo vojáků, tak jasný, kdyby pálila vojáky, tak tam nemusela tahat celou hordu Dothraků. Těch pár tisíc vojáčků by bylo pro jednoho draka jak pamlsek. Jako daň epické bitvy to bylo natočeno tak, jak to natočeno mělo být. Za mě dobrý, teda až na toho nesmrtelného ostrostřelce Bronna. Toho měli nechat chcípnout. Jinak to jako fakt stačí dva šípy na sestřelení draka, hm... Bojim bojim, že moc dlouho na živu nezůstanou. :-k A co se týče spálení vojáků na popel, tak ok. Jen je tak mohl pálit od začátku! :king:
  • @Denebola Tak Jon je na Theona nasratý kvôli tomu, že zradil Robba a celkovo celý rod Stark, nie? Pridal sa ku svojmu otcovi a zaútočili na Sever ale potom sa dostal do rúk Boltonov a zvyšok je história, ako sa hovorí :)
  • misho8723 napsal(a):

    Tak mne nezáleží na Danny už od začiatku seriálu, tak ja som preto fandil v tej bitke Jaimemu a Bronnovi.. použila na nich fantasy verziu atómovej bomby - práve všetky tie zábery z bitky mali pripomínať efekty atómových bômb zhodených na japonské mestá - a to že si zničila si aj v podstate svoje zdroje jedla nie je ani tak chyba D&D, ako skôr zase blbosť a splašenosť Danny, vďaka ktorým robí chyby, ktoré sa s ňou neustále vlečú od začiatku.. Jaime a Bronn sú aspoň zaujímavé (vtipné) postavy.. a neviem prečo ľudia tu píšu, že tu a všade na nete ľudia boli na strane Lannister.. však všade práveže ľudia obhajujú Danny a ešte ku tomu píšu, ako si priali aby Bronn zomrel, pretože si dovolil strieľať na ich obľúbenca Drogona.. škoda, že ho nezabil Bronn :) .. Inak fakt si tu nikto neprečítal tie leaky ohľadom všetkých epizód tejto série? Ja som si to všetko prečítal a teda nič šokujúceho som sa nedočítal.. na niektoré scény sa teším, ale inak fakt nič také prekvapujúce sa už nejde stať v tejto sérii..

    Já si nic dopředu nepřečetl, na nic se dopředu nedíval a opravdu nestojím o spoilery, díííky... :onfire:
  • upraveno 8. srpna 2017
    Denebola napsal(a):


    - Loučení s Meerou hodně chladné, když už to tak odbývali, protože se potřebovali zbavit další postavy a zabít ji by bylo moc mainstream, tak do toho mohli dát trochu emocí.
    - Příjezd Aryi na Zimohrad je podstatně realističtější, už jsem skoro myslela, že tam v klidu nakráčí a nikdo si jí nevšimne.

    - No, předpokládám, že pokud se rozhodne s draky vyrazit proti Chodcům, tak je docela legitimní a pochopitelné, že král Severu za to výměnou ohne koleno. Ostatně být jím, tak to udělám opačně - pomoz nám, dokaž, že jsi schopná ochránit říši a já za to budu tvojím vazalem. Asi Jon začíná myslet rozkrokem, jinak si nedovedu vysvětlit, že takhle neargumentoval.

    - Zvědy už nikdo neřeší. Asi jako ten zeměpis.


    - Dany si pálí zásoby...? No, pokud si myslela, že to je to zlato, tak by to mohlo být. Ale asi to zas nikdo řešit nebude.


    - Jeden balista (ne)zachraňuje situaci =D Kde jsou ty diskuze z předešlých epizod? Ale scénaristům jsou stejně ukradené, co?


    - Příklad na relativitu časoprostoru: Jak hluboká je louže uprostřed Roviny, když hlavní hrdina A v plné středověké zbroji spadne do vody cca 4 m od okraje nádrže a vidíme ho na záběru klesat ke dnu alespoň 20 sekund? Připojte postup výpočtu.

    Loučení bylo chladný, vždyť to tam bylo i řečeno, Bran už není Bran, ale Tříoká vrána, tzn. má je zřéjmě všechny na háku. :king:

    Jon není Cersei, to už by byly dvě postavy, co by to hrály stéjně, tak s takovou by to dál nešlo!! Za mě správný - odlišný přístup.

    Tak zvědy možná měli, ale vzhledem k tomu, že se k nim celkem rychle přesunula celá horda a stéjně byli kousek od Králova přístaviště, tak bych se ani nedivil, kdyby fakt neměli. :roll:

    Jo jo, do uzavřených vozů nevidíš. Ale stéjně platí to, co jsem psal v předešlém komentáři. ;-)

    No pokud opravdu postavili JENOM JEDNU balistu, tak potěš koště, to je fakt blbost, ale věřím, že jich budou mít v záloze ještě pár a pokud ne, tak... :wall:

    Odpověď zní: Ku*evsky hluboká!! Bez postupu výpočtu. :twisted:
  • Inak prečo niekto píše, že scéna s Aryou spolu s Brienne bola zbytočná? Práve, že pre Malíčka to bolo dôležité zistenie, že nielen Bran vie asi všetko o ňom, ale takisto zistil, že Arya nejde byť pre neho jednoduchá hračka, ktorú chcel (alebo ešte chce) otočiť proti jej vlastnej, staršej sestre.. a taktiež videl, že Bran dal Malíčkovu dýku práve Aryi.. teraz má proti sebe Malíček veľmi silných súperov, o ktorých predtým ani nepočítal.. keď v minulej časti hovoril Sanse o tom, aby bojovala bitky na všetkých frontoch súčasne, asi nečakal s tým, že sa tam objaví kripel, ktorý videl všetko čo sa stalo a čo sa deje a malú, mladú zabíjačku, ktorá sa vyrovná aj takej udatnej bojovníčke akou je Brienne
  • Kromě absence lannisterských hlídek je zvláštní to, že nikoho nepostavili za balistu v momentě, kdy spatřili draka, nebo vůbec preventivně v momentě, kdy věděli, že dojde k nějakýmu střetu. Proč tam někoho poslali, až když jim drak zničil většinu armády? Taky je zvláštní, že povozy tam všechny shoří, ale zrovna ten s jedinou účinnou zbraní proti drakům zůstane jako zázrakem nepoškozenej. Jinak se trochu odchýlíme od bitvy, nepřišlo vám, že ten trénink mezi Brienne a Aryou neměl se cvičným soubojem nic společného? Nevím, jestli Brienne měla pouze cvičnej, nebo opravdovej meč, ale i kdyby jenom cvičnej, tak OMG, vždyť kdyby se do tý Aryi trefila, tak jí urazí hlavu. To tam vážně nikoho nevzrušovalo, že jak Arya, tak Brienne, jsou ve vážnym ohrožení života? Ano, lady Catelyn, splnila jsem svůj slib, tak teď můžu klidně Arye rozmlátit hlavu na kaši. A ještě něco, to jako v celý Rovině ani nikde jinde v tý části království, kterou ovládají Lannisterové, není jedinej volnej hrádeček pro Bronna? Kterej by mu Jaime mohl dát spolu s pytlem zlata, aby si zajistil jeho loajalitu a zavřel mu hubu?
  • JoffreyWater napsal(a):

    Kromě absence lannisterských hlídek je zvláštní to, že nikoho nepostavili za balistu v momentě, kdy spatřili draka, nebo vůbec preventivně v momentě, kdy věděli, že dojde k nějakýmu střetu. Proč tam někoho poslali, až když jim drak zničil většinu armády? Taky je zvláštní, že povozy tam všechny shoří, ale zrovna ten s jedinou účinnou zbraní proti drakům zůstane jako zázrakem nepoškozenej. Jinak se trochu odchýlíme od bitvy, nepřišlo vám, že ten trénink mezi Brienne a Aryou neměl se cvičným soubojem nic společného? Nevím, jestli Brienne měla pouze cvičnej, nebo opravdovej meč, ale i kdyby jenom cvičnej, tak OMG, vždyť kdyby se do tý Aryi trefila, tak jí urazí hlavu. To tam vážně nikoho nevzrušovalo, že jak Arya, tak Brienne, jsou ve vážnym ohrožení života? Ano, lady Catelyn, splnila jsem svůj slib, tak teď můžu klidně Arye rozmlátit hlavu na kaši. A ještě něco, to jako v celý Rovině ani nikde jinde v tý části království, kterou ovládají Lannisterové, není jedinej volnej hrádeček pro Bronna? Kterej by mu Jaime mohl dát spolu s pytlem zlata, aby si zajistil jeho loajalitu a zavřel mu hubu?

    Tak jako jo je to blbost, ale tak jak by to probíhalo "ve skutečnosti"? Lanisteři by odkryli povoz a drak by ho hned zničil, možná by jednou vypálili, nehledě na to, že by se asi všichni snažili k nim dostat a zničit ho bez přispění draka. Ale tak je to seriál/film, to je prostě klasika. I to, že jako jediný vůz zůstal nedotčený a žádný z Dothraků si ho ani po odkrytí nevšímal, prostě bez tohoto by nebylo všechno to další, tím pádem by jsi ochudil diváky o všechno to "epické", akční, napínavé, co následovalo... :king:

    Koukl jsem znova a ten meč vypadá poměrně tupě, jinak by určitě Jehlu přesekl na půlku. ;-)

    Prostě je to Skrblík, co bys chtěl! :twisted:
  • @AviaRa V těch "pár" vozech těžko bylo jídlo z celé roviny, když Tarlyovci s Bronnem měli jít popohnat žně a kontrolovat zda vydali všechno. Tohle byly zásoby z HG (včetně nějakých sudů, čili víno apod.).
    Co se Tarlyovců týče. Předpokládám že starýho sundá (a proč by ne, když zradil jejího spojence Olennu - opět kdo by se chtěl kdy s Dany spojit, pokud by nehájila zájmy své a svých spojenců). Omilostní podle mě Dickona, který poklekne..

    @misho8723 Vážně jsem chtěl aby Bronn, bezcharakterní žoldák, chcípnul..

    @Denebola Daario v seroši vede SecondSons.., podle mě použili další známý termín z univerza a upraví si to dle svých potřeb..

    Takže ještě jednou se ptám.. Co by byla Dany za královnu, kdyby ty draky nepoužila? Mohla jít pálit KL ale místo toho si na demonstraci vybrala bitvu dvou armád, podpořila tím svoje Dothraki, nezabila ani civilistu, ukázala sílu ohně, ušetřila podstatnou část svých jednotek a pomstila spojence. Říkat že je Dany šílená je fakt zcestný..
  • upraveno 8. srpna 2017
    @Rybba Jako jo, díl byl hodně fajn, závěrečná scéna epic, ale prostě jsem nemohl odolat nějakýmu tomu rejpnutí do logiky. :D A když už jsem v tom, tak ještě je úsměvná ta absence hlídek vzhledem k tomu, že Jaime s Bronnem sérii nazpátek vyčítají Freyům, že nerozmístili hlídky, dovolili jim je překvapit a kdyby nebyli kámoši, už by jim dávali na držku. :D
  • sfik napsal(a):

    @AviaRa V těch "pár" vozech těžko bylo jídlo z celé roviny, když Tarlyovci s Bronnem měli jít popohnat žně a kontrolovat zda vydali všechno. Tohle byly zásoby z HG (včetně nějakých sudů, čili víno apod.).
    Co se Tarlyovců týče. Předpokládám že starýho sundá (a proč by ne, když zradil jejího spojence Olennu - opět kdo by se chtěl kdy s Dany spojit, pokud by nehájila zájmy své a svých spojenců). Omilostní podle mě Dickona, který poklekne..

    @misho8723 Vážně jsem chtěl aby Bronn, bezcharakterní žoldák, chcípnul..

    @Denebola Daario v seroši vede SecondSons.., podle mě použili další známý termín z univerza a upraví si to dle svých potřeb..

    Takže ještě jednou se ptám.. Co by byla Dany za královnu, kdyby ty draky nepoužila? Mohla jít pálit KL ale místo toho si na demonstraci vybrala bitvu dvou armád, podpořila tím svoje Dothraki, nezabila ani civilistu, ukázala sílu ohně, ušetřila podstatnou část svých jednotek a pomstila spojence. Říkat že je Dany šílená je fakt zcestný..

    Kdo to říká? Pokud ji kdo něco radil, tak to, že nemá vypálit s pomocí draků města a hrady. O nepřátelských armádách v pustině nepadla ani zmínka... :dance:
  • upraveno 8. srpna 2017
    JoffreyWater napsal(a):

    @Rybba Jako jo, díl byl hodně fajn, závěrečná scéna epic, ale prostě jsem nemohl odolat nějakýmu tomu rejpnutí do logiky. :D A když už jsem v tom, tak ještě je úsměvná ta absence hlídek vzhledem k tomu, že Jaime s Bronnem sérii nazpátek vyčítají Freyům, že nerozmístili hlídky, dovolili jim je překvapit a kdyby nebyli kámoši, už by jim dávali na držku. :D

    Zkoukl jsem to podruhý a napotřetí jsem si všiml, jak kurňa může Bronn střílet z rozloženého škorpionu - sestaví ho až po otevření toho vozu. To jako jde? :twisted:

    :applause: Dobrý postřeh/paměť! :applause:
  • Díl hodnotím pozitivně, i když bitva mně až tolik nenadchla. Čekal jsem totiž, že bude větší, takhle to bylo jen střetnutí Dothraků s části Lanisterské armády. Nebyla to tak rozhodně žádná rozhodující bitva.
    Co se týče, zde řešených hlídek, tak ty mohly Dotrakové zlikvidovat, protože jsou velmi rychlý jezdci a nebo nebyli rozmístěny, protože šlo o přesun armády, která byla v podstatě v Králově přístavišti.
    Velmi se mi zamlouvalo, že Arya nebyla slavnostně uvítána a hlídka na Zimohradě ji vůbec neznala.
    Dobré bylo, že Maliček alespoň trochu připomínal dřívějšího zajímavého intrikána.
  • upraveno 8. srpna 2017
    @Djokovic Přesně tohle mě taky štve, že Lannisterská armáda je pořád scénaristama hrozně šetřená nějakých zásadních ztrát. Dany ztratila všecky (skoro všecky) lodě Greyjoyů, Dorne, Rovinu, loďstvo u CR a na oplátku spálí jen menší jednotku a zásoby, měla tam být celá armáda + zlato, to by pak aspoň byla pro Lannistery nějaká citelná ztráta. Takto Lannisteři vojáků moc neztratili, zlato v pořádku odvezli a shořeli zásoby co nebyly stejně jejich a nakradené. :(

    Ale na druhou stranu tady asi Lannisteři přijdou o podporu Roviny, myslím že ze dvou Tarlyů buď popraví oba nebo starej zemře a Dickon ohne koleno, a defakto po vymření Tyrellů mají Rovinu na povel Tarlyovi.
  • upraveno 8. srpna 2017
    @Hund
    Protože na konci storky se musí spojit všechny armády proti WW, včetně Lannisterů. A to se určitě stane.
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 8. srpna 2017
    VŠE SKVĚLÉ NA GOT S04E07
    Tento díl mne velice mile překvapil, zejména jeho posledních dvacet minut, ale vezmeme si to popořáadě
    - Nikolaj Coster-Waldau a Jeremy Flynn vždycky vítězství +10
    - To samé patří pro Lenu Heady a Marka Gatisse +10
    - hezké ohlednutí za výbornou první sérii a válkou pěti králů a i zde oba herci válí a navíc Chaos is ladder +20
    - znovushledání Starčát emotivní zejména objetí Aryi a Brandona +10
    - scéna s jeskyní je built up pro shipping, každopádně zajímavost, že jsme viděli značku theta, která je symbolem ekologického inženýrství v další Martinově novele Tuffova dobrodružství (doporučuji moc vtipné a takové hodně pozitivní na Martina :D) více o tomto zde s dalším dílem Jacoba Prestona, takže se nakonec dozvíme, že celé Westeros je výsledkem nějakého pokusu ekologického inženýrství =D +20
    - co dodat k poslední části, naprosto úžasné a jsme za ni rád a díky této scéně nebude působit tato sezóna tak antiklimaticky jako pátá, protože bitvy o KP se už nedočkáme. Ocenil bych filmovou trilogii o Aegonovi a Dobytí +100
    - velké plus za tu ironii, že Jaime udělal to samé, co Rhaegar na trojzubci i když to je zřejmě neúmyslně +150
    Skóre: 320
    Odměna: Údolí Arryn
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!
    upraveno 8. srpna 2017
    VŠE ŠPATNÉ NA GOT S04E07

    - ano není zde žádný Nejvyšší septon až na toho, co zřejmě pořád hnije v celách, pravděpodobně má stejnou šanci se znouv objevit jako Elaria, Unella nebo Stannis -10
    - Malíček imbecilně upozorňuje na vlastní zradu místo, aby dělal mrtvého brouka, také okamžitě neuteče Zimohrad po tom, co Brnandon řekne Chaos je žebřík, protože si evidetně nedá dohromady rovnici, když ví Brndon tohle tak možná ví i o tom ostatním -10
    - z Brandona je teď profesor X s apsergem a proto se chová k Meeře jako zm*d -
    - Winterfell securit no comment -10
    - Sansa považuje Joffreyho za důležitějšího než oznámit Arye, že její bratr zemřel, ale koho zajímá Rickon, že -20
    - socha Boromira -10
    - a konečně se nám X-Meni dali dohromady na Zimohradu obrněný Colloseus, telportující se Nightcrawler, Jean Grey a partu nám doplnili profesor X a Wolverine -20
    - Dany a Missandei nemají na práci nic jiného než řešit postelové problémy -20
    - Dany konečně přišla na to, co my už víme, že Tyrionův plán na dobytí Západozemí je ten nejdebilnější plán v historii všech dobývání -50
    - Theon je v tomhle díle dost do počtu, mám na mysli, tohle setkání už je dost prošlé -20
    - více jsme to rozvedl jinde, ale velké mínus za nezabití Jaimeho ta smrt mohla být opravdu epic
    - Dámy a pánové DD vývoj postav Bronn se sice bál jít proti Hoře ale nebojí se jít proti drakovi aneb jak se z druhořadého mizery stal hridna bez bázně a hany OMFG -50
    Na závěr tohohle příspěvku dodám, že největším průser*m seriálu není Emilia Clarke, nelogičnosti, ser Twenty Goodman největším problémem je to, že show evidentně ztratila koule na bezohledné zacházení s postavami a poslední smrt hodných postav byla de facto na Rudé Svatbě a pak možná Oberyn, každopádně Píseň ledu a ohně potažmo první část seriálu získala svůj věhlas právě díky nemilosrdnému zacházení s postavami a tím, že poslední dobou umírají buď nedůležité hodné postavy a nebo důležité zlé postavy. Ta tam je černobílost charakterů, protože se úplně vytratili Tyrionovi temné pohnutky z knihy (že nechal zabít zpěváka, protože o něm složil píseň) a že Cersei ty věci, co dělala nedělala proto, because it feels good, ale protože chtěla ochránit své děti atd atd. Opravdu nejsem si jistý, jestli by GoT získala svůj věhlas, pokud by Edard na popravišti překousl Illynův meč a všechn, roztrhl pouta a všechny tam pozabíjel nebo kdyby Robb a Catelyn vytáhli na Rudé svatbě kalašnikovi a všechny tam postříleli ad absurduum to je to, co se v tomto seriálu děje a proto chápu odpůrce seriálu -50
    Skóre: 270
    Odměna: Sedm pekel
  • Konečně zase povedený díl. Ne že by neobsahoval nelogičnosti, to už je takový scénáristický standard, na který jsme všichni už asi celkem zvyklý.

    - Bitva byla opravdu epická (konečně na to našetřili po dlouhé době zase cash :-D) a Dany na drakovi Lannisterům ukázala návrat Targaryenů tak, jak je všichni znají z dávných dob dračích jezdců. Upřímně nechápu, co proti ní všichni mají. Jak v seriálu tak v knize má svoje mouchy, ale po její etapě v zálivu otrokářů ukázala, že by se se svým stylem vládnutí mohla zařadit do lepší polovičky Targaryenských vládců (alespoň zatím). I když v seriálu D&D její stále se stupňující posedlost mocí trošku přehánějí.
    - Jediná věc, co mi v bitvě opravdu vadila, byl nesmrtelný ser Le Bronn. Trochu mi připomíná Simíra Gerchána, kterej už taky přežil sto padesát sérií, ale smrt nebo důchod v nedohlednu. Bronn je možná vtipnej, má super hlášky, ale v zásadě je vlastně úplně nedůležitej. A to, že si v bitevní vřavě pobíhá jen tak mezi rozvášněnými Dothraky téměř bez povšimnutí, dračí oheň ho pokaždé zázračně mine (asi tak jako Jaimeho), asi tak půl hoďky si uprostřed bitevního pole šteluje balistu, kterou dokonce stihne nabít hned dvakrát a ještě má tak zatracenou kliku a trefí se. Pitomost na entou
    -Další věc, co mě sere je, že Dany s Jonem to asi vážně dají dohromady. Nevím proč mi to vlastně tak vadí, ale přijdou mi spolu úplně mimo. Fakt Dallas hadr :-D.
    -Jaimeho výraz při pozorování škvařících se vojáků byl k nezaplacení. V knize je super a patří mezi mé oblíbené postavy, ale v seriálu ho zprznili neuvěřitelným způsobem (jak už bylo řečeno mnohokrát). Krom toho nemá naprosto šanci to v té vodě přežít, takže to vidím tak, že po cestě na východ se zastaví Melissandra a přivede ho zpátky, aby to mohl konečně natřít svojí sestromilence.
    - Když už jsem u Cersei, ještě že v tomhle díle nám od ní dali pokoj. To její kvákání už se vážně nedá poslouchat. To ať raději železný trůn obsadí WW, ti aspoň drží hubu...
    - Dost mě nudí Bran, už jen čeká, až konečně sroste s tím čarostromem a bude se své nově nabyté funkci Tříoké vrány věnovat naplno.
    - Jon s Theonem celkem dobrý, hlavně teda Theon. Jona moc nemusím. Jeho neustále epické vyjadřování je k posrání a hlavně si hraje na přehnaně čestnýho. Jestli má být vládcem severu, tak musí být i trochu svině, jinak dopadne jak chudák Ned (škoda by to asi nebyla). Nejlepší by bylo, kdyby se vrátil na Zeď, tam aspon k něčemu byl..
    - Aryu snad ani komentovat nebudu, další neuveřitelné zprznění rukama scénáristů
    -Ale když tak koukám na Sansu s Malíčkem, říkám si, že by vlastně ve finále byli pěkný páreček :-D.
  • @ys.M To jo, Sansa s Malíčkem se k sobě hodí o dost víc jak Jon a Dany! :king:
  • Tyrion LannisterTyrion Lannister The Mannis strikes back!!!!!!

    Krakharys!!!!! :D
  • upraveno 9. srpna 2017
    ys.M napsal(a):



    - Bitva byla opravdu epická (konečně na to našetřili po dlouhé době zase cash :-D) a Dany na drakovi Lannisterům ukázala návrat Targaryenů tak, jak je všichni znají z dávných dob dračích jezdců. Upřímně nechápu, co proti ní všichni mají. Jak v seriálu tak v knize má svoje mouchy, ale po její etapě v zálivu otrokářů ukázala, že by se se svým stylem vládnutí mohla zařadit do lepší polovičky Targaryenských vládců (alespoň zatím).

    Mě prostě strašně irituje a unavuje, jak je prostě za všech okolností za frajerku a ze všeho vždycky vyjde jako naprostá vítězka. Vždyť jediná věc, která ji tak trochu položila na kolena bylo to, jak drak upálil to dítě. Navíc ten drak za to nedostal žádnej trest(vzhledem k tomu, že Tits nad Dragons ukřižovala otrokáře za to, že ukřižovali děti, a jak později vyšlo najevo, ukřižovala i nevinné lidi, kteří naopak protestovali proti tomu zabíjení dětí), odnesli to akorát jeho sourozenci, kteří byli na chvilku zavření ve sklepě, zatímco on si v klidu lítal po světě, možná upaloval další lidi, pak si ho naše Dragonerys Titsyryen osedlala a hurá upalovat další lidi. Spravedlnost za mrtvou holku žádná. Mezitím ještě předhodí pravděpodobně nevinného člověka drakům ve sklepě jenom proto, že pár píč*usů v maskách pobodalo její bodyguardy. Ale Danynka je samozřejmě tou úpe nejbestovější postavou ze všech a ještě si ten dickhead Bronn dovolí střílet z balisty do toho žúžasnýho drakounka. Ona by mi nelezla na nervy, ani její „zločiny,” však kdo je tam naprosto bez jakýkoliv viny, jenže tvůrci se jí prostě za každou cenu snaží nechat nálepku nejvíc nejlepší postavy ever. Ale co je na ní vlastně tak skvělýho, že ji musí divák za každou cenu milovat? Vždyť její chování a jednání se omezuje vlastně jenom na tyhle věci https://img-9gag-fun.9cache.com/photo/aq1rvnY_460s.jpg Proč mám výskat radostí pokaždý, když přiletí na drakovi?
  • Stannis zabije svýho bratra, kterej ho jen tak mimochodem zradil a snažil se mu ukrást to, co po právu patřilo jemu, a táhne se to s ním celý seriál. Daenerys bez slitování a bez jakýchkoliv protestů přihlíží brutální smrti svýho bratra, kterej jí občas zmlátil, a všichni na to kašlou. Stannis upálí dceru a je z něho největší dickhead. Daenerys upálí nevinného člověka a všichni na to kašlou. Jaime vyhodí dítě z okna, má k té vraždě pádný důvod, a táhne se to s ním celý seriál. Danyin drak upálí random dítě a všichni na to kašlou. Prostě ten dvojí metr je tam patrnej.
  • upraveno 9. srpna 2017
    @JoffreyWater Já sice nejsem kdovíjakej fanda Dany, ale její činy by se daly docela brát jako "smrt pro vyšší účel". Přece jenom ty popravy byly v rámci zachování míru v Mereenu nebo trestu pokud se pamatuju a to že drak upálil děcko, za to přece nemůže. Naproti tomu Jamie shodil dítě z věže jenom proto aby se nepřišlo co dělá se ségrou, vlastního bratrance zabil aby utekl z tábora atd... Naproti tomu Stannis podobně, bratra zabil taky dost hnusně a sobecky, upálení dcery atd.... Navíc nechápu to vyčítání draků že někoho zapálí na bojišti. Prostě je to zbraň a ve válce se zbraně užívají. Kdyby Tywin Lannister měl draka tak ho taky ve válce použil :D To je jasný. Naopak mít draky a nepoužít je by byla hovadina. To jak Lannisteři mučili rolníky a random lidi na Harrenově, jak Tywin řekl Horovi aby si vzal 500 jezdců a vypálil půlu Řekotočí aby sedláci pochopili co znamená stát na špatné straně. To neva? :D

    V seriálu je rozhodně dvojí metr, ale dávat jako protipříklad Daenerys,Stanise a Jamieho není moc vhodný myslím
  • @Hund Jasně, však já neobhajuju jednání jiných postav, ale prostě si myslím, že tam je spousta zajímavějších postav, tak nevím, proč zrovna ona nosí nálepku tý nejúžasnější postavy. Myslím si, že bez draků a koziček na ní není nic extra zajímavýho. Viděl jsem spoustu reakcí na díly a komentářů od diváků na netu, a všichni do jednoho se tam nad její postavou rozplývají a říkají, jak je hrozně „awesome” a bůh ví co ještě. Vždyť divák už o ní nemusí mít vůbec strach, je naprosto jasný, že do střetu s Walkerama jí ani drakům nic nehrozí.
  • @JoffreyWater
    je naprosto jasný, že do střetu s Walkerama jí ani drakům nic nehrozí.
    v tomto směru nemám starost ani o:
    - Jona
    - Jaimeho
    - Sama
    - Joraha
    - Aryu
    - Sansu
    - Brana

    .. Asi by těch postav které dojdou do úplného finále bylo víc. Osobně si myslím že větší šance na přežití ságy má Jon než Dany, ale na to si budeme muset počkat..
  • Ale tak tady jde hlavně o to, proč se v bitvě fandilo Lannisterům a ne jí. No prostě protože ona nakopává prd*ele pořád všem a už je to nuda, tak se taky jednou pro změnu fandilo druhý straně, aby nakopala pr*del jí.
  • Já druhé straně nefandím, Lannistery nesnáším.. A tajně doufám že ten rod vymře...
  • upraveno 9. srpna 2017
    @sfik No, já zase fandil Jaimemu a naivně jsem si přál, aby jí tím kopím přidělal k drakovi a byl od ní pokoj. :D
  • Jaime je pořád ten stejnej člověk kterej vyhodil Brana z okna. To mu nikdy neodpustím :)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.