Ak si dobre pamätám, blok mu začal po Búrke. Plus mínus medzi Búrkou a Hostinou bolo 6 rokov, medzi Hostinou a Tancom 6 rokov, medzi Tancom a Vichrami zatiaľ 6 rokov. Pri troche šťastia to bude 6 a pól roka s už nejakým materiálom. Takže ak Vichry vyjdú na začiatku budúceho roka tak Sen tiež zhruba za 6 a pól roka, nie za 15.
Ale viděli jste náčrt toho děje, co měl být trilogií? To bylo něco hrozného. Takto máme alespoň něco dobrého a zajímavého. Pravda, dokončení je nejisté, ale říkám si, jestli to tak není lepší.
Myslím, že to Mistr určitě dokončí, ovšem už taky není nejmladší. Proto můžeme počítat, že pauza mezi vydáním Tance a Vichrů a pak mezi Vichry a Snem může být větší a větší... Kdyby byla pauza mezi Tancem a Vichry stejná jako mezi Hostinou a Tancem, už bychom tady Vichry měli...
Anebo budou Vichry příliš dlouhé, než aby byly vydané jako jedna kniha (jako Bouře a Hostina), vyjdou nám tedy dva nové díly téměř současně, a budeme očekávat díl osmý... :twisted:
Kdyz jsem Pisen zacinala cist, byla jsem svezi jako Sansa. Ted vadnu jako Cersei a nez to dopise, neprectu si to, protoze budu slepa jako stara chuva ;-)
A zatím se patrně dočkáme asi dvaceti knih o historii Martinova světa... :-D Četli jste Pratchetta? Já jsem zkoušel jednu jeho knihu, moc se mi to nelíbilo...
@Bronn Pratchett je neskutečně úžasný. Momentálně jedu celou sérii o Toničce (trochu jiný styl než zbytek Zeměplochy) odznova - podle mě nejlepší sága o dospívání, kam se na to hrabe Potter.
@Bronn čtu teď pátou knihu Zeměplochy a je to úplně super. Pratchett ma skvělý smysl pro humor například tahle vysvětlivka co je to žužmelín. Žužmelín = kožešina kunovité šelmy skvrnostaje. Skvrnostaj je malé černobílé zvíře podobné lumíkovi, které žije výhradně ve středových krajích. Jeho kožešina je vzácná a velmi ceněná - cení si ji především skvrnostaj sám; ten sobecký malý bastard udělá téměř cokoliv, jen aby se s ní nemusel rozloučit.
Komentáře
Četli jste Pratchetta? Já jsem zkoušel jednu jeho knihu, moc se mi to nelíbilo...
Momentálně jedu celou sérii o Toničce (trochu jiný styl než zbytek Zeměplochy) odznova - podle mě nejlepší sága o dospívání, kam se na to hrabe Potter.