Historie vojenství, od kyje k pušce
Máte oblíbené období co se vojenství týče? Starověký Egypt a válečné vozy převzaté od Hyksósů, řecké a makedonské falangy, římské legie či nahé Kelty, Germány pijící víno z lebek zabitých nepřátel, středověké rytíře, anglické lučištníky, husity s jejich rozvojem palných zbraní, arkebuzy a muškety, španělské tercie třicetileté války, 18. století s vojáky v pestrých uniformách pochodujících proti sobě za dělové palby, nebo moderní armádu s automatickými zbraněmi?
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.

Komentáře
@DonPadre jak říká flanker ale jízda musí mít také sevřené řady jinak kůň nebude chtít najet na hroty kopí a snaží se někam uhnout (v sevřené řady nemá kam a tak jede rovně) ale u kentaurů je tenhle zvířecí element asi mimo :D
tyhle útoky jízdy jsou ve většině filmů naprosto špatně udělané a není to útok formace jízdy ale takové stádo které by dopadlo velmi špatně
:D
Muhehe =D
Docela by mě zajímalo, kde přistával :)
Do tohoto veselého guláše je třeba započítat lokální hegemony Turecko, Írán a Saudskou Arábii, samozřejmě do toho budou chtít mluvit Rusko a USA.
Zkrátka na další průser zaděláno, když se navíc zamyslím kolik muslimů s evropskými pasy vstoupilo do řad ISILu, tak mě polévá studený pot. Je docela možné, že když to nevyšlo na Blízkém východě, tak to zkusí jinde, třeba právě v Evropě.
takže asi tak
zkusím ještě najít tu reportáž
http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-kurdistan-karoch-selim-dox-/zahranicni.aspx?c=A170623_101627_zahranicni_neh
http://aa.com.tr/en/middle-east/40-pkk-pyd-reportedly-killed-in-us-led-strikes-in-syria/857785
Pokud je to pravda, jestlipak bude následovat nějaký ten demonstrační sestřel, jako v případě Su-22, které mělo bombardovat rovněž Kurdy (ač dokonce i SOHR, jindy tak hojně citovaná, tvrdila opak) :twisted:
viděl jsem o Dunkirku asi dva dokumenty a nikdy mě ta událost nikdy nefascinovala a tak se na film podívám až doma :)
i když člověk musí být rád za každý historický film když z hollywodu poslední dobou lezou jen superhrdinové