Různé filmy

upraveno 6. listopadu 2010 v Film a televize
1341342344346347394

Komentáře

• flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. června 2017
    Jo, málem bych zapomněl, z "tak trochu jiných" filmů nelze vynechat Bone Tomahawk - hodně drsný (ne však prvoplánově krvavý) mix westernu a hororu, na kterém jsou ovšem nejlepší skvěle napsané postavy a dialogy. Jako že u hororů se obvykle postavy chovají tak debilně, až jim člověk přeje co nejhorší smrt, tady jsou naopak všichni hlavní hrdinové extrémně dobře propracovaní a sympatičtí (v jednom případě jde sice o kontroverzní postavu, ale nakonec ji člověk chápe), takže jsem jim opravdu těžce fandil.
    Tady přestává veškerá legrace...

• SagartSagart Amo ergo sum
    @flanker.27 Tohle bude alespoň pořáádnej horor. Ubozí lidé snažící se ubránit nájezdu koňských zrůd z vesmíru. Kam se hrabe nějaký ten vetřelec :D :twisted:
  • upraveno 1. července 2017
  • @sfik Flanker.27 má na csfd nick Flanker.27 :-D.
    Proč se Ti nelíbili Nolanovi Batmani? Jeden z nich, myslím ten první, považuji za nejlepší superhrdinský film, co jsem viděl. A opravdu dobrý film od Nolana je Dokonalý trik. Doporučuji.
  • @flanker.27 Na Tvoje komentáře na csfd občas narazím. Víceméně bych se s Tebou i shodl, byť třeba zrovna Bohové Egypta mi přišli jako úplná blbost. Pokud u nového Artuše zapomeneš na celou legendu o něm a na všechny historické reálie, můžeš v kině zažít docela příjemnou podívanou a "poslouchanou".....
    upraveno 2. července 2017
    @sfik No to děkuju za takové přirovnání. Občas se u jeho komentáře zasměju, ale celkově je to namyšlenej pozér. Jak je tu psáno, nick mám na csfd kupodivu stejný jako zde.
    Nolanův Batman se pokouší být jakože thriller, ale na to je ten děj prostě strašně pitomej, to se nedá brát vážně a právě ty pokusy o jakože serióznost to ještě víc podtrhujou.
    Pokud jsem dokázal něco ze světa komiksu snést ve vážné poloze, tak snad Vyvoleného od Inda s nevyslovitelným jménem.
  • @flanker.27 Viděl jsi od toho stejného Inda :-) Rozpolcený? Je tam mimo jiné narážka právě na Vyvoleného....
    @Beleg Ještě ne. Sice Návštěva dala naději, že ještě dokáže natočit slušný film, ale na Rozpolceného jsem si přečetl recenzi od Franty Fuky, která mě na jednu stranu pobavila, na druhou dost odradila.
  • @flanker.27 Já to vím že máš stejnej nick na csfd a verbal je samozřejmě dick, neodolal jsem ale námětu na urážku :D
  • upraveno 2. července 2017
  • upraveno 3. července 2017
    Tak ohledně Nolanova Batmana a srovnání s Burtonovou verzí se shodneme, že se neshodneme. Není třeba Burtonovy Batmany vidět růžovými brýlemi nostalgie. Stejně jako u Nolana bych tam měla co vyčítat. Stylově to srovnávat moc nejde. A Harvey Dent v Temném rytíři? Volba, kdy si Rachel vybere Harveyho a ne Bruce Waynea... Volba, která Haveyho zachrání, ale Rachel zabije... "Buď umřeš jako hrdina, nebo žiješ dost dlouho na to, aby se z tebe stal padouch"... nic z toho není odbyté. Ledgerův Joker byl zajímavý v tom, že se o něm nic nedovíme - a je to vlastně o to lepší. Pamatuju si ten super pocit, když začal vyprávět druhou verzi toho, jak přišel k jizvám :D Jestli někomu víc vyhovuje Nicholsonův Joker, je to jenom otázka vkusu. Mimochodem - backstory Nicholsonova Batmana je jedna z verzí, ale ta obecně rozšířená je od Alana Moorea, ve které Joker není mafián, ale neúspěšný komik, který má... hmmm... fakt hodně špatný den, připlete se do akce v továrně sice dobrovolně, ale jenom shodou okolností a Batman ho svým zapojením ještě dorazí.
  • Mňa si tiež viac získal Ledgerov Joker a Nolanovky.
    @svoa00 souhlas, pod ten příspěvek se podepisuju.

Mám ráda i Burtonovy filmy a spíš žeru Michelle Pfeiffer a její božskou Catwoman a o Tučňákovi se mi asi bude zdát do konce života.
    Jinak u Nolanových filmů je samozřejmě největším tahákem Christian Bale a akce, kterou moc nejde srovnávat s tím Burtonovým hračkářstvím :-D
    Jinak jsem o víkendu viděla nového Artuše. Nebudu tvrdit, že je to veledílo, ale zase jednou nechápu to hejtování, které filmu věnovali kritici. To opravdu už jenom opisují jeden od druhého? Je to podobný případ jako Warcraft. Obojí jsou filmy dělané jenom pro zábavu publika. Ostatně stejně jako marvelovky, kterým kritici ledacos odpustí. Pro mě je důležité hlavně to, že tvůrci přesně vědí, jaký film chtějí udělat a taky to dokážou realizovat. Legenda o meči je prostě fantasy na motivy artušovských legend, s krásným vizuálem a hudbou a tempem, které dobře odsýpá. Charlie Hunnam je fajn, ale opravdu mě potěšili Eric Bana a Jude Law. Trochu víc si mohli pohrát s postavou Vortigerna, stačilo třeba dát mu místo milované jediné dcery milovaného jediného syna a stejně ho postavit před tu samou volbu, to by bylo jak od Shakespeara :D
  • Ještě jsem si vzpomněla, že Vortigerna v Merlinovi se Samem Neilem, kde ho hraje Rutger Hauer. Má tam skvělý dialog:

"Za takovou drzost jsem už muže zabil."
    "A ženy?"
    "I děti"

Úplně to slyším Juda Law říkat, sakra, proč nemohl být jeho Vortigern trochu vtipný? :D
  • KrisaKrisa Co může zmoknout, může zmoknout.
    @Sagart E-e, ta zelená se k poníkům nehodí, spíš Pinkypájovsky růžová.
    @flanker.27 A víš, že by tam nebyli poníci doopravdy?

@Aviv Ne, nehodí. Zelená je jeden velkej omyl.
    @Krisa Já bych taky střílel slepejma :)
    @Aviv Zelená, vážně? Nechceš to ještě přehodnotit? :P

@flanker.27 Jo aha, to zcela mění situaci.
    @Aviv No tak ne, přemlouvat tě nebudu, i když to nechápu :P
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.